A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Kim van Alkemade - haar vader kwam uit Nederland - werd geboren in New York. Ze studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Wisconsin, en is nu hoogleraar. Delen van Weesmeisje nr. 8 zijn gebaseerd op de geschiedenis van haar grootvader. Het verslag van haar onderzoek naar zijn jeugd en de soms schokkende ontdekkingen die ze deed, is aan deze roman toegevoegd.

Titel Weesmeisje nr. 8
Oorspronkelijke titel Orphan #8
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

De vierjarige Rachel Rabinowitz belandt in het Joodse weeshuis in New York, waar dokter Mildred Solomon medische experimenten uitvoert op kinderen. Rachel wordt onderworpen aan een reeks röntgenbehandelingen, waardoor haar gezondheid voorgoed wordt aangetast.

Als volwassen vrouw ondervindt Rachel dagelijks de lichamelijke consequenties van de behandelingen. Desondanks werkt ze als verpleegster in een verzorgingstehuis, waar ze op een dag dokter Solomon onder haar hoede krijgt. Al snel realiseert Rachel zich dat zij nu de macht in handen heeft. Moet ze haar kans grijpen om wraak te nemen, of kan ze de oude vrouw vergeven?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website kimvanalkemade.com


Home | Boekenkast A |