A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Margaret Allan heeft zo'n 15 boeken geschreven. Het volk van de mammoet is vertaald in het Nederlands alsmede een Lelie Roman. Zie ook bij Andere titels.

Titel Het volk van de mammoet
Oorspronkelijke titel The mammoth stone
Uitgever Van Holkema & Warendorf - 1993
Genre Historisch

Korte omschrijving

Eeuwenlang heeft het volk van de mammoet over de vlaktes gezworven. Het is gevlucht voor het oprukkende ijs, heeft ziektes overleefd, stammenoorlogen gevoerd, en heeft de kuddes mammoeten gevolgd die het voedsel en kleding verschaften. En nu, na al die eeuwen van zwerven, besluit het volk zich permanent te vestigen in de Groene Vallei, een paradijselijk gebied, rijk aan vruchtbare grond, water en bossen. Hier worden twee kinderen geboren: Wolf, die voorbestemd is een groot krijger te worden, en Maya, die door sommigen een boze geest wordt genoemd omdat zij het teken draagt van de Almachtige Moeder, de Oppergeest die over het heelal heerst.

Voor anderen betekent het teken - een blauw en een groen oog - dat Maya de nieuwe sjamaan van het volk zal worden. Ooit zal zij de mammoetsteen bezitten, een eeuwenoude en mystieke talisman waarmee zowel rampen als voorspoed over mens en dier kunnen worden afgeroepen.

Onvoorziene krachten breken los als Maya de macht en geheimen van de steen leert kennen, dramatische gebeurtenissen staan haar volk te wachen als zij een dappere en hartstochtelijke man als echtgenoot kiest, en zij het volk van de mammoet leidt door de talloze gevaren van een fascinerende oerwereld.
Andere titels van deze auteur * Lelie Roman nr. 7. Liefde en lessen - the Man from North End. (Bruce Bellamy & Elaine).
Website N.v.t.


Home | Boekenkast A |