A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Het was zaterdag en ik liep op een piepkleine boekenmarkt. Het aanbod historische romans was zeer beperkt en mijn oog viel op een boek dat er, op het eerste gezicht, uitzag als een streekroman.

Catherine Anderson... Catherine Anderson... hmmmm, het deed een bel rinkelen, maar ik had geen flauw idee welke. In ieder geval was ik voldoende gentrigeerd om de achterflap eens te lezen. Hmm, verwarrend... de tekst op de achterflap leek geschreven voor een historische roman, maar ja, die omslag h. Ach, wat kan het ook schelen... voor de rest viel er op deze piepkleine boekenmarkt toch niets te vinden.

Als ik het boek niet had gekocht (en me dus in de maling had laten nemen door die stomme voorkant), had ik een historische roman van formidabel niveau gemist. Zelden heb ik een verhaal gelezen dat zo ontroerend en liefdevol was. Alhoewel het begin van het boek niet echt opbeurend te noemen is, is het verhaal zo meeslepend en fantastisch geschreven dat je de hele wereld om je heen vergeet en 100 jaar terug gaat in de tijd. Terug in een tijd waar iemand met ongewoon gedrag werd afgedaan als idioot en geestelijk gestoord. Terug in een tijd waarin n man het verschil kon maken tussen hemel en hel.

Een zeer ongebruikelijke historische roman, mede omdat hij voor het grootste deel is geschreven vanuit het oogpunt van de mannelijke hoofdfiguur. Maar vooral een roman die je tot de laatste letter boeit.

Het heeft werkelijk alles: een goed en geloofwaardig verhaal, humor, passie, een geweldige held, een ongewone heldin, maar bovenal voel je de liefde van iedere bladzijde sijpelen.

Helaas is dit, voor zover ik kan nagaan, het enige in het Nederlands vertaalde boek van deze schrijfster.

Titel Als een vlinder in de zon
Oorspronkelijke titel Annie's Song
Uitgever BZZTH - 1996
Genre Historisch

Korte omschrijving

De jonge Annie Trimble leeft stil en teruggetrokken in haar eigen wereldje. Ze zou dolgraag vriendschap willen sluiten met alles en iedereen in haar omgeving. Maar haar dorpsgenoten mijden haar; niemand wil iets te maken hebben met het vreemde, onbegrijpelijke meisje. Wanneer Alex Montgomery op een dag hoort dat zijn verwende broer de onschuldige, hulpeloze Annie heeft verkracht, is hij vervuld van afschuw. De enige manier waarop Alex de eer van de familie nog kan redden, is met Annie trouwen en het kind dat ze nu verwacht als het zijne opvoeden.

Met n ding heeft Alex echter totaal geen rekening gehouden: Annie is geen gedwee poppetje dat zich naar zijn wensen schikt; ze heeft juist een sterke eigen wil. Tegen zijn zin raakt Alex gefascineerd door het tengere meisje met haar ravenzwarte haren.

En langzaam maar zeker dringt het tot Alex door dat de zwijgzame, schuwe Annie gevangen zit achter een muur van stilte. Wanneer hij er uiteindelijk in slaagt haar vertrouwen te winnen, leert Alex een heel andere, onstuimige jonge vrouw kennen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.catherineanderson.com


Home | Boekenkast A |