A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Lynn Austin staat bekend om haar vele Christelijke romans waarvan een groot aantal zich afspeelt in een historische setting. Haar heldinnen zijn sterke vrouwen die geen redder in nood nodig hebben. 'Hidden places' werd in 2006 verfilmd.

Titel Eva's dochters
Oorspronkelijke titel Eve's daughters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Een diep verlangen naar liefde en waardigheid verbindt de vrouwen van vier generaties die moeten leren omgaan met de keuzes die zij maakten – en die hun moeders voor hen maakten. Het doorbreken van de vicieuze cirkel die hen gedurende tientallen jaren gevangen hield blijkt echter moeilijker te zijn dan zij zich ooit voorgesteld hadden.

Al meer dan vijftig jaar leeft de tachtigjarige Emma Bauer met een duister geheim dat zij uit alle macht verborgen heeft gehouden. Maar als zij ziet hoe het huwelijk van haar kleindochter in het slop raakt, realiseert Emma zich dat de leugens over haar eigen huwelijk de levens van haar dierbaren verwoesten. Kan zij haar kleindochter helpen de erfenis van verkeerde keuzes van zich af te werpen? Of neemt zij haar geheim – en haar gebroken hart – mee het graf in?


Titel Toevlucht
Oorspronkelijke titel Wings of refuge
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Als haar huwelijk na 22 jaar gestrand is, vertrekt een bittere Abby naar Israel om deel te nemen aan een archeologische opgraving. Zij hoopt in Israel weer tot rust te komen. Meteen bij aankomst in het Beloofde Land wordt Abby echter geconfronteerd met geweld, als haar reisgenoot voor haar ogen wordt vermoord.

De opgraving staat onder leiding van Hannah Rahow, een oudere archeologe. Abby en Hannah sluiten al snel hechte vriendstap. Wanneer ze bij hun graafwerk op een inscriptie 'Leah' stuiten, probeert Abby het leven deze vrouw uit de eerste eeuw te reconstrueren. Leah moest zich als christen staande houden ten tijde van de Zelotenopstand tegen de Romeinen. Gaandeweg vertelt ook Hannah aan Abby haar levensverhaal, dat nauw verweven is met de geschiedenis van Israel.

Maar niet alleen de mysteries van het verleden worden in de opgraving onthuld. Ook het heden heeft zijn geheimen, en Abby raakt verstrikt in een web van intriges waarvan zij zelf bijna het slachtoffer wordt.


Titel De boomgaard
Oorspronkelijke titel Hidden places
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Eliza Wyatt staat voor een haast onmogelijke taak. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje het familiebedrijf - een uitgestrekte fruitkwekerij - voortzetten.

De enige mensen die om haar heen staan, zijn haar drie kinderen en haar tante. Juist als het werk en de schulden haar boven het hoofd lijken te groeien, krijgt ze hulp van een vreemdeling, een man met de naam Gabe Harper. Maar is hij wel de man die hij zegt te zijn? Waarom is hij zo terughoudend als ze hem naar zijn verleden vraagt?

Het is duidelijk dat hij van het land en de boomgaard houdt; maar waar komt die vertrouwdheid met de omgeving vandaan? Door omstandigheden gedwongen verlaat Eliza zich steeds meer op Gabe. Tegelijk groeit haar angst dat hij een geheim verbergt - en dat hij haar uiteindelijk alles zal afnemen wat haar zo dierbaar is.


Titel Laatste vlucht
Oorspronkelijke titel Fly away
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Mike Dolan geniet intens van het leven en van zijn kinderen en kleinkinderen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, besluit hij zijn familie een moeilijk ziekbed te besparen. Als de ziekte de overhand krijgt, zal hij een eind aan zijn leven maken.

Wilhelmina Brewster doceert muziek aan de universiteit. Ze wijdt zich volledig aan haar werk. Als ze met pensioen wordt gestuurd, stort haar wereld in. Verbitterd en eenzaam vraagt ze zich af, of haar leven nog wel zin heeft.

Tussen Wilhelmina en Mike groeit een onverwachte vriendschap. Wilhelmina is geschokt als ze Mikes plannen hoort. Ze voelt zich verplicht hem op andere gedachten te brengen en haar geloof met hem te delen, maar hij geeft haar daarvoor geen kans.

Integendeel, hij confronteert haar met haar gebrek aan levenslust, neemt haar op sleeptouw en laat haar zien wat leven is. Ze gaat vissen, vliegeren en ballonvaren - dingen die ze nog nooit van haar leven heeft gedaan. Ze begint voorzichtig weer te geloven in de toekomst. Maar Mikes gezondheid gaat snel achteruit. Hoe kan ze hem bereiken, voordat het te laat is?


Titel Het huis van mijn moeder
Oorspronkelijke titel All she ever wanted
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Vijfendertig jaar geleden verliet Kathleen haar ouderlijk huis en verbrak ze het contact met haar familie. Net als haar moeder een grootmoeder vóór haar deden, liet ze alles achter zich en bouwde ze elders een nieuw bestaan op.

Ogenschijnlijk heeft Kathleen alles gekregen waarnaar ze verlangde: ze is getrouwd met een zorgzame man, heeft een geweldige dochter van 15, en komt in materieel opzicht niets te kort. Maar onder de oppervlakte vertoont haar leven barsten en scheuren. De wonden van haar jeugd zijn nooit geheeld. En haar relatie met haar dochter staat onder grote druk, omdat Kathleen niet weet hoe ze haar liefde moet tonen.

Wanneer een onverwachte uitnodiging haar confronteert met het verleden, besluit Kathleen terug te keren naar het huis waar ze opgroeide, het verleden onder ogen te zien, en eindelijk te spreken over alles wat ze al die jaren verzwegen heeft. Misschien kan ze in de keuzes van haar moeder en grootmoeder de antwoorden vinden op haar vragen... en misschien ligt daar ook de weg naar haar dochters hart.


Titel Eigen wegen
Oorspronkelijke titel A woman's place
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Wanneer de Verenigde Staten zich mengen in de Tweede Wereldoorlog, worden de Amerikaanse vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Vier vrouwen die aan die oproep gehoor geven, ontmoeten elkaar zo op de Seneca-scheepswerf in Michigan. Ze hebben elk hun eigen reden om een baan te zoeken.

* Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden.
* Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie.
* Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven.
* Jean wil ontsnappen aan haar armoedige leefomgeving door te gaan studeren.

Onder buitengewone omstandigheden moeten zij hun plaats in het leven vinden.


Titel Ware liefde
Oorspronkelijke titel A proper pursuit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Chicago, 1893: een bruisende stad in een sterk veranderende maatschappij. Van heinde en ver trekt men naar Chicago om de grote Wereldtentoonstelling te bewonderen. Temidden van dat alles probeert een jonge vrouw haar verdwenen moeder te vinden - en haar plaats in het leven te ontdekken.

Violet is twintig, naïef en hopeloos romantisch. Wanneer haar vader aankondigt te gaan hertrouwen, besluit Violet op zoek te gaan naar haar moeder, die hen heeft verlaten toen Violet nog klein was. Daarom trekt ze in bij haar grootmoeder en drie oudtantes in Chicago.

In Chicago gaat een wereld voor Violet open. Maar niet alleen de grote stad en de sprankelende Wereldtentoonstelling doen haar hart sneller kloppen. Tante Agnes introduceert Violet in de betere kringen en koppelt haar aan een rijke jongeman; grootmoeder neemt haar mee naar de armste wijken en stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist; tante Matilda vergezelt haar naar demonstraties voor vrouwenkiesrecht en vindt dat Violet helemaal niet moet trouwen. En tante Birdie - die in het verleden leeft - herhaalt alleen maar dat Violet moet trouwen uit liefde. Maar wat is liefde?


Titel Eindelijk thuis
Oorspronkelijke titel Until we reach home
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Zweden, 1897. Na de dood van hun ouders is voor Elin, Kirsten en Sofia het leven op de boerderij veranderd in een nachtmerrie. Elin voelt de verantwoordelijkheid voor haar zusjes als een last op haar schouders drukken. Als de situatie onhoudbaar wordt, zet ze alles op alles voor een beter leven - al moeten ze daarvoor samen het land verlaten.

Zodra zich de kans voordoet om Zweden te verruilen voor Amerika, storten de drie zich in het avontuur. De tienermeisjes ondergaan een lange, zware reis die hun leven voorgoed verandert. Maar met de dromen voor de toekomst is het verdriet van vroeger niet zomaar voorbij. De straten in het nieuwe thuisland zijn allesbehalve van goud, en daar aangekomen blijkt hun reis eigenlijk nog maar net begonnen?

De drie zussen hebben elk hun eigen geheimen, hun eigen idealen. Al gauw leren ze dat niemand het verleden achter zich kan laten alleen door van omgeving te veranderen. Ieder van hen zal een moeilijke reis naar binnen moeten maken, als ze haar bestemming wil vinden. Wanneer zullen ze werkelijk weer thuis zijn?


Titel Tegen de stroom in
Oorspronkelijke titel Though waters roar
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Harriet Sherwood keek altijd op tegen haar grootmoeder. Maar als ze de beslissing neemt haar oma te volgen in haar gevecht tegen sociale ongelijkheid, belandt ze uiteindelijk in de gevangenis. Harriet kon niet voorzien dat de agent die haar arresteerde, Tommy O'Reilly zou zijn - de grootste vijand uit haar jeugd en een beruchte pestkop.

In de gevangenis heeft Harriet alle tijd van de wereld en vult haar dagen met het ophalen van herinneringen aan de drie generaties vrouwen die haar zijn voorgegaan. In elk verhaal klinkt de kracht van haar familie en het diepe geloof in de rechtvaardige God sterk door. Uiteindelijk helpen de herinneringen Harriet om haar eigen doelen te bepalen en geven haar de moed om ze na te streven.


Titel Ver bij jou vandaan
Oorspronkelijke titel while we're far apart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

In een appartementencomplex in Brooklyn, New York, zijn de bewoners op elkaar aangewezen als de realiteit van de oorlog elk aspect van hun leven binnendringt.

Het hart van de kleine Esther breekt als haar vader kort na de dood van haar moeder in dienst gaat en naar Europa vertrekt om te vechten tegen nazi-Duitsland. Penny Goodrich is al jaren in stilte verliefd op Eddie Shaffer. Zij biedt aan voor Esther en haar broer te zorgen in de hoop dat Eddie haar door deze daad van liefde eindelijk op zal merken en na de oorlog met haar zal trouwen. Maar de kinderen nemen het Penny kwalijk dat hun vader hen verlaat.

De huisbaas van het complex volgt intussen gespannen de nieuwsberichten uit Europa. Zijn zoon zit vast in het door oorlog geteisterde Hongarije. Zal hij ongedeerd naar huis terugkeren?


Titel In Wonderland
Oorspronkelijke titel Wonderland Creek
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Alice Grace Ripley leeft in een droomwereld met haar neus in de boeken. Maar aan haar zorgeloze bestaan komt plotseling een einde als haar vriend Gordon hun relatie verbreekt. Hij vindt dat Alice te veel in een fantasiewereld leeft. Als ze dan ook nog haar geliefde baan in de bibliotheek kwijtraakt omdat er bezuinigd moet worden, vlucht ze naar de bergen van Kentucky om vijf dozen met boeken te doneren aan de bibliotheek in het kleine mijnwerkersstadje Acorn.

Eenmaal daar aangekomen biedt ze aan om twee weken als vrijwilliger te werken in de bibliotheek. De bibliothecaris en de vier vrouwen die boeken naar afgelegen plekken brengen, blijken echter anders dan ze had verwacht. Alice ontdekt dat het echte leven met al zijn avonturen, mysteries én romantiek veel mooier kan zijn dan ze ooit had durven dromen.


Titel De plantage
Oorspronkelijke titel All things new
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij en Josephine Weatherly keert met haar moeder Eugenia terug naar hun plantage in Virginia. De oorlog heeft er zijn verwoestende sporen achtergelaten: haar vader en broer leven niet meer en van hun huis, landerijen en hun weelderige leventje is vrijwel niets meer over.

Van hun vroegere bedienden bleef alleen Lizzie hun nog trouw. Samen gaan ze aan het werk om White Oak plantage weer op te bouwen. Maar Josephine wordt verteerd door bittere haat...


Titel Land van belofte
Oorspronkelijke titel Where we belong
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 'Land van belofte' van bestsellerauteur Lynn Austin voelen de zussen Rebecca en Flora Hawes zich bekneld in het Victoriaanse Chicago van 1892. Ze verlangen naar avontuur en verruilen hun vertrouwde thuis voor de Sinaï-woestijn, waar ze op zoek gaan naar een belangrijk bijbels manuscript.

Vergezeld door hun ietwat sombere butler Soren Petersen en Kate Rafferty, een straatmeisje dat dienst doet als kamenierster, gaan de twee vrouwen op zoek naar een belangrijk Bijbelmanuscript. Als hun reis gevaarlijk en onzekerder wordt, halen de vier reizigers herinneringen op aan de gebeurtenissen die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn, en de omstandigheden die hen naar deze plaats hebben geleid.


Titel Een lied in de schaudw
Oorspronkelijke titel If I were you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokBoekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

‘Een lied in de schaduw’ van Lynn Austin is een spannende historische roman over ingewikkelde dilemma’s in oorlogstijd met het Hollandse platteland en Leiden als decor.
Lena woont samen met haar man op een boerderij, waar ze besluit onderduikers te verbergen. Haar dochter Ans vestigt zich tegen Lena’s zin in Leiden en sluit zich aan bij het verzet. De Joodse violiste Miriam is naar Nederland gevlucht op zoek naar veiligheid, maar dit blijkt al snel een illusie te zijn. Om te overleven moet Miriam een keuze maken die de levens van de drie vrouwen voorgoed met elkaar zal verbinden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Hizkia / Manasse - Chronicles of the Kings Series
Titel Hizkia: God is mijn sterkte
Oorspronkelijke titel The lord is my strength (Gods and kings)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

God is mijn sterkte is het eerste deel van Lynn Austins verhaal over de bijbelse koning Hizkia, die regeerde van 716 tot 687 voor Christus. Getrouw aan de bijbelse gegevens brengt Austin in haar levendige stijl een oud verhaal tot leven.

Koning Achaz, de vader van Hizkia, heeft zich van God afgekeerd. Ondanks herhaalde waarschuwingen van de profeten Jesaja en Micha, weigert hij zich te bekeren. Integendeel. zijn afgodendienst neemt alleen maar toe. Dan wordt hij door zijn vijanden in het nauw gedreven. Om zichzelf te redden wil hij zijn zoon offeren op het altaar van Molech.

Hizkia's moeder Abia doet wanhopige pogingen om Hizkia te redden. Slechts twee mannen zouden haar kunnen helpen: haar vader Zekarja en de priester Uria. Zekaija zoekt echter vergetelheid in de drank en dreigt te bezwijken onder de schuld die hij met zich meedraagt. En Uria streeft slechts naar macht - zo nodig ten koste van vele mensenlevens en zelfs van zijn ziel. Maar op wonderlijke wijze wordt Hizkia's leven gespaard. Als hij vijfentwintig jaar is, sterft zijn vader en wordt Hizkia gekroond tot koning.

In een tijd van geweld, verraad en ontrouw aan Jahwe moeten Abia en Hizkia de ware Bron van kracht vinden - de Enige die henzelf en hun land kan redden.


Deel en serie Deel 2 - Hizkia / Manasse - Chronicles of the Kings Series
Titel Hizkia: God is mijn lied
Oorspronkelijke titel The lord is my song (Song of redemtion)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Koning Hizkia wil Juda hervormen. De leiders van het land zijn daar niet blij mee. Wanneer Hizkia besluit om niet langer schatting te betalen aan Assyrië, weet hij zich dan ook omringd door vijanden - zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Kan zijn geloof het land bijeenhouden?

Hizkia is ervan overtuigd dat het alleen goed kan gaan met Juda als het land leeft naar Gods wet. De leiders van Juda zijn echter fel gekant tegen de nieuwe koers die Hizkia wil varen, en zij spannen tegen hem samen.

Dan vallen de Assyriërs het noorden van het land binnen. Moordend en plunderend trekken ze door het land, en verwoesten nietsontziend alles wat op hun pad komt. Hoe moet Hizkia zijn land beschermen tegen deze machtige vijand? Zal God Zijn beloften van voorspoed en zegen waarmaken? Hizkia's geloof wordt zwaar op de proef gesteld.


Deel en serie Deel 3 - Hizkia / Manasse - Chronicles of the Kings Series
Titel Hizkia: God is mijn redding
Oorspronkelijke titel The lord is my salvation (The strength of his hand)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

God heeft Hizkia's trouw met grote rijkdom en macht beloond, maar de godvruchtige koning heeft geen erfgenaam. In haar wanhoop wendt Chefsiba, zijn geliefde vrouw, zich tot de vrucht-baarheidsgodin Asjera, om haar man een zoon te geven. Hizkia ontdekt haar afgoderij en vernietigt in een vlaag van woede haar afgodenaltaar. Door de brand die daarbij ontstaat, raakt hij zwaargewond. Ook hun liefde gaat in de vlammen op.

Als Hizkia op zijn sterfbed ligt, roept zijn adviseur, de profeet Jesaja, hem op zijn huis op orde te brengen en een opvolger aan te wijzen. Maar Hizkia's verhaal is nog niet ten einde. Hij roept nog eenmaal tot zijn God.

Zal Hizkia in zijn laatste strijd - om zijn vrouw en land te verlossen - overeind blijven en God zijn redder laten zijn? Is zijn geloof sterk genoeg om erop te vertrouwen dat God zijn vijanden, zowel van buitenaf als van binnenuit, zal overwinnen?


Deel en serie Deel 4 - Hizkia / Manasse - Chronicles of the Kings Series
Titel Manasse: De god van mijn vader
Oorspronkelijke titel My father's god (Faith of my fathers)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Manasse is twaalf jaar oud als zijn vader, koning Hizkia, overlijdt en hijzelf koning wordt. Zijn vader was een groot koning, en Manasse is bang dat hij niet in zijn schaduw kan staan. Hoe kan hij ooit voldoen aan de hoge verwachtingen die het volk nu van hem heeft?

Verbitterd door de dood van zijn vader en onzeker over zijn eigen positie zoekt Manasse steun bij een valse profeet, die hem opzet tegen zijn raadslieden en hem overhaalt de Baäl te dienen.


Deel en serie Deel 5 - Hizkia / Manasse - Chronicles of the Kings Series
Titel Manasse: De god van mijn volk
Oorspronkelijke titel Among the gods
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Manasse laat zich verleiden tot afgodendienst en sleept zijn volk daarin mee. Hij groeit uit tot een wreed koning en staat zelfs zijn vriend Jozua naar het leven. Jozua vlucht naar Egypte, samen met enkele priesters die God trouw willen blijven; maar hij zint op wraak.

Ondertussen valt Juda ten prooi aan de Assyriërs. Manasse wordt gevangengenomen en ontdekt dat zijn afgoden niet in staat zijn hem te redden. Kunnen Jozua en Manasse de pijn van het verleden vergeten en de weg hervinden naar elkaar en naar God?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie - Refiner's Fire Series
Titel Bevrijdend licht
Oorspronkelijke titel Candle in the darkness
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2003 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Caroline Fletcher groeit op in een rijke familie in Richmond, Virginia. Ook zij wordt dag en nacht omringd door slaven die haar verzorgen en bedienen. Als echter het zoontje van haar kamenierster verkocht wordt, worden haar ogen geopend voor de wreedheid en de onrechtvaardigheid waarmee de slaven behandeld worden. Wanneer zij enkele jaren doorbrengt bij familie in Philadelphia - in het noorden - komt ze in aanraking met het abolitionisme: de beweging die vecht voor afschaffing van de slavernij. Gaandeweg groeit bij haar de stellige overtuiging dat slavernij tegen de wil van God ingaat.

Maar daarmee staat Caroline in het zuiden alleen. De zuidelijke staten voelen zich in hun vrijheid aangetast door het voornemen van de president, Abraham Lincoln, om in de gehele Verenigde Staten de slavernij af te schaffen. Enkele staten maken zich los van de unie. Dat leidt onvermijdelijk tot een bloedige burgeroorlog, die in 1861 uitbreekt.

Terwijl haar verloofde en vrienden bereid zijn aan het front hun leven te geven voor de zaak van het zuiden, wordt Caroline verscheurd door tweestrijd. Ze wil trouw blijven aan het land waarvan ze houdt. Tegelijk weet ze dat alleen een overwinning van de noordelijke staten zal leiden tot afschaffing van de slavernij. Vóór alles wil ze doen wat God van haar verlangt. Dat brengt haar in een onmogelijke positie: die van verrader.


Deel en serie Deel 2 - Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie - Refiner's Fire Series
Titel Donker vuur
Oorspronkelijke titel Fire by night
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In 1861 breekt de burgeroorlog uit tussen het noorden en het zuiden van de Verenigde Staten. Aanleiding is de slavernij: de noordelijke staten willen in het hele land de slavernij afschaffen, maar de zuidelijke staten zijn bereid om hun recht op het houden van slaven met hand en tand te verdedigen. In die turbulente wereld, verscheurd door oorlog, moet een jonge vrouw haar eigen weg vinden.

Julia Hoffman leidt een zorgeloos en oppervlakkig leven in de gegoede kringen in het Noorden van de Verenigde Staten. Ze wordt verliefd op dominee Nathaniel Greene, een fel tegenstander van de slavernij. Hij keurt haar echter geen blik waardig.

Dat is voor Julia de aanleiding om haar leven een wending te geven. Om zin te geven aan haar bestaan meldt ze zich aan als verpleegster bij het leger. De verschrikkingen van de oorlog, die ze nu van nabij meemaakt, veranderen haar leven ingrijpend.


Deel en serie Deel 3 - Amerikaanse Burgeroorlog Trilogie - Refiner's Fire Series
Titel Vlam van hoop
Oorspronkelijke titel A light to my path
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Grady is als kind bij zijn moeder weggehaald en verkocht aan een slavenhandelaar. Hij groeit in slavernij op tot een verbitterde jongeman vol haat tegen de blanken. Kitty heeft haar eigen ouders nauwelijks gekend. Zij woont als slavin bij Missy Claire, een veeleisende jonge vrouw die haar slecht behandelt. Kitty probeert problemen te vermijden door onderdanig en gehoorzaam te zijn. Wanneer Grady's baas Missy Claire het hof maakt, leren Grady en Kitty elkaar kennen - en Kitty is al snel hopeloos verliefd.

Dan breekt de Burgeroorlog uit tussen de noordelijke en de zuidelijke staten. Grady ziet zijn kans schoon om te vluchten, zijn vrijheid te herwinnen - en zich te wreken voor het onrecht dat hem is aangedaan.

Kitty is bang om te vluchten. Ze heeft nog nooit zelf een beslissing genomen, en nu staat ze voor de meest ingrijpende keuze van haar leven. Blijft ze bij Missy Claire, in de relatieve veiligheid van de slavernij? Of grijpt ze haar kans op vrijheid en op geluk met Grady, met alle risico's van dien?

Ook Grady moet een keuze maken. Want uiteindelijk is er maar één weg die hem werkelijk naar de vrijheid zal leiden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De wederopbouw van Jeruzalem - The Restoration Chronicles
Titel Zacharia keer terug
Oorspronkelijke titel Return to me
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Jarenlang heeft Iddo moeten toezien hoe zijn kinderen en kleinkinderen verder van het geloof afdwaalden. Maar nu heeft hij weer een sprankje hoop: koning Cyrus geeft de Israelieten toestemming om terug te keren naar Jeruzalem. Enthousiast treft hij voorbereidingen voor het vertrek. Zijn familie, die het goed voor elkaar heeft in de Babylonische samenleving, is echter niet van plan om met hem mee te gaan.

Zacharia, Iddo's oudste kleinzoon, voelt zich verscheurd tussen zijn grootvaders geloof en het succes van zijn vader in Babylon. Op een dag hoort hij voor het eerst Gods stem, die hem aanspoort om met zijn grootvader mee te gaan naar het land dat Hij Zijn volk beloofde.


Deel en serie Deel 2 - De wederopbouw van Jeruzalem - The Restoration Chronicles
Titel Ezra leid mijn volk
Oorspronkelijke titel Keepers of the convenant
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Van de een op andere dag zijn de Joodse ballingen hun leven niet meer zeker. Een decreet van de koning gebiedt de Babyloniërs om op de dertiende dag van Adar alle Joodse mannen, vrouwen en kinderen om te brengen. Ezra, een Joodse geleerde, wordt plotseling voor de taak gesteld om zijn wanhopige volk te leiden als het zich afvraagt wat de reden is voor deze ramp. Waar is hun God?

Ezra overleeft de strijd, maar veel van zijn volksgenoten niet. Bedroefd vraagt hij God of Hij de weg vrij wil maken voor de ballingen om eens en voor altijd terug te keren naar Jeruzalem. Als zijn gebeden worden verhoord, en de laatste ballingen terugkeren om de aanbiddingsdienst in de tempel in ere te herstellen, ontdekt Ezra dat het ook in Jeruzalem nooit makkelijk is om Gods wet na te leven. Na al de jaren van ellende keren steeds meer Joden God nu de rug toe. Algauw ontspint zich een nieuwe strijd: de strijd voor Gods verbond en degenen die Hem trouw zijn.


Deel en serie Deel 3 - De wederopbouw van Jeruzalem - The Restoration Chronicles
Titel Nehemia bouw op mij
Oorspronkelijke titel On this foundation
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als hij hoort dat de muren van Jeruzalem zijn afgebroken en dat de poorten zijn verbrand, raakt dat Nehemia, de schenker van koning Artaxerxes in Perzië, diep. Hij bidt tot God om hulp en wordt gehoord: de koning geeft hem toestemming om naar Jeruzalem te reizen en de muren van zijn stad weer op te bouwen.

Maar Nehemia heeft geen idee van de gevaren die hem wachten. De leiders van de omringende volken tonen zich brute vijanden, die samenspannen en aanslagen beramen om hem te vermoorden en de wederopbouw zo een halt toe te roepen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Waves of mercy serie
Titel Dochters van de kust
Oorspronkelijke titel Waves of mercy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Voorhoeve
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit.

Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.


Deel en serie Deel 2 - Waves of mercy serie
Titel Anker in de storm
Oorspronkelijke titel Legacy of mercy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij KokBoekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Anna is terug in Chicago, maar het kost haar moeite om zich te concentreren op haar aanstaande huwelijk. Wat ze onlangs te weten is gekomen over haar biologische moeder laat haar niet los. Ze huurt een privédetective in om meer informatie boven water te krijgen. Maar al snel ontdekt ze dat sommige geheimen beter met rust gelaten kunnen worden.

Ondertussen worden er nare roddels over Anna verspreid in de stad. Roddels die haar verloving in gevaar brengen en er uiteindelijk toe leiden dat ze haar toevlucht zoekt bij haar grootmoeder Geesje in het Amerikaanse plaatsje Holland.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - If I were you serie
Titel Als ik jou was
Oorspronkelijke titel If I were you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij KokBoekencentrum Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Als ik jou was' van Lynn Austin: als de wegen van twee vrouwen scheiden na de Tweede Wereldoorlog, besluit de een het leven van de ander te leiden.

Lynn Austin vertelt in 'Als ik jou was' het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z'n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Aan het einde van de oorlog moet zowel Audrey als Eve een levensveranderende beslissing maken, en hun wegen scheiden zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen…


Deel en serie Deel 2 - If I were you serie
Titel Alles wat ik wens
Oorspronkelijke titel If I were you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokBoekencentrum Uitgevers
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

De zoontjes van Eve en Audrey wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Eve en Audrey zien het met lede ogen aan, want Kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren? Dit nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen.
Alles wat ik wens is een los te lezen vervolg op 'Als ik jou was'.
Andere titels van deze auteur * Lopen op het water - Pilgrimage (non-fictie)
* Altijd in Gods hand - Sightings (non-ficite)
Website lynnaustin.org


Home | Boekenkast A |