A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


4+1 gratis!


Chelsea Cain is een Amerikaanse schrijfster, bij ons is ze bekend door haar thriller serie over detective Archie Sheridan en misdadigster Gretchen Lowell.

Deel en serie Deel 1 - Archie Sheridan serie
Titel Hartzeer
Oorspronkelijke titel Heartsick
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Luitingh
Genre Thriller

Korte omschrijving

'Ben je bang?' vraagt Gretchen.

Hoe erg je ook denkt dat het kan zijn... voor rechercheur Archie Sheridan is het erger. Hij heeft jarenlang gejaagd op Gretchen Lowell, de Beauty Killer, maar toen hij haar bijna had, liep hij in haar val. Ze ontvoerde hem en martelde hem tien dagen lang, en toen heeft ze hem - niemand weet waarom - vrijgelaten en zichzelf aangegeven.

Nu, twee jaar later, is Archie verslaafd aan pijnstillers, vervreemd van zijn gezin en heeft hij één obsessie: Gretchen.

Ze zit in de cel, maar ze heeft nog steeds de touwtjes in handen. Ze is slim, sexy, wreed en vals; ze is een schoonheid en een moordenares. Archie moet een nieuwe zaak oplossen en hij heeft haar nodig - zowel om de dader te vangen als om zijn ziel te bevrijden. Liefde doet pijn, martelende pijn...


Deel en serie Deel 2 - Archie Sheridan serie
Titel Hartendief
Oorspronkelijke titel Sweetheart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Luitingh
Genre Thriller

Korte omschrijving

Liefde doet pijn, martelende pijn...

In Forest Park ligt een dood meisje. Detective Archie Sheridan wordt opgeroepen. Twaalf jaar geleden, in ditzelfde park, begon zijn helse achtervolging van de extreem gewelddadige Gretchen Lowell, die nu veilig achter slot en grendel zou moeten zitten.

Dan blijkt echter dat Gretchen zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt. Ze heeft een gevangenbewaarder uitgelokt haar te mishandelen, zodat ze kon ontsnappen uit haar cel. Om vervolgens niet alleen Archie maar ook zijn kinderen te bedreigen...


Deel en serie Deel 3 - Archie Sheridan serie
Titel Genadeloos
Oorspronkelijke titel Evil at heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Luitingh
Genre Thriller

Korte omschrijving

Oregon, vlak langs de I 84. In een smerig toiletgebouw vindt een nietsvermoedende tiener met hoge nood de bloederige overblijfselen van iets dat ooit leven bezat. De wand van het toilet is vol gekalkt met hartjes. Het is haar handtekening, de handtekening van Gretchen Lowell.

Sinds Gretchen wist te ontsnappen duiken er overal lichamen op die aan haar te linken zijn. Er is geen daderprofiel bekend, niemand is veilig. De enige die tot haar door kan dringen is Archie Sheridan.


Deel en serie Deel 4 - Archie Sheridan serie
Titel Zondvloed
Oorspronkelijke titel The night season
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Luitingh
Genre Thriller

Korte omschrijving

Portland, Oregon. Het waterpeil van de rivier de Willamette, die dwars door de stad stroomt, staat gevaarlijk hoog. Niet alleen dreigt er het gevaar van een dijkdoorbraak, maar ook dat van een seriemoordenaar, die de straten van Portland onveilig maakt en ervan houdt zijn slachtoffers te zien verdrinken. Zelfs politieagenten zijn een mogelijk doelwit.

Rechercheur Archie Sheridan en zijn eenheid gaan erachteraan, maar om de moordenaar te kunnen pakken moeten ze eerst het woeste water van de Willamette trotseren.
4+1 gratis!


Deel en serie Deel 5 - Archie Sheridan serie
Titel Wraak
Oorspronkelijke titel Kill you twice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Luitingh-Sijthoff
Genre Thriller

Korte omschrijving

De verleidelijkste vrouwelijke moordenaar is terug.

Niets geeft rechercheur Archie Sheridan meer rust dan de wetenschap dat de bloedmooie Gretchen Lowell veilig opgesloten zit in een psychiatrische kliniek. Haar schoonheid staat in schril contrast met de gruwelijke moorden die ze heeft gepleegd. Bovendien heeft ze Archies privéleven behoorlijk overhoopgehaald. Hij wil die periode nu voorgoed achter zich laten.

Archie stort zich op een nieuwe zaak. Aan een boom midden in het stadspark van Portland wordt het ontzielde lichaam van een man gevonden. Hij is gruwelijk gemarteld en de dader heeft geen enkel spoor achtergelaten.

Dan krijgt Archie een bericht dat hij niet naast zich neer kan leggen. Gretchen beweert dat ze meer weet over de moord in het park. Archie besluit haar op te zoeken, hoewel hij net bevrijd dacht te zijn uit haar ijzeren greep. Wat voor spelletje speelt ze deze keer?


Deel en serie Deel 6 - Archie Sheridan serie
Titel Verlangen
Oorspronkelijke titel Let me go
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Luitingh-Sijthoff
Genre Thriller

Korte omschrijving

Gretchen Lowell is beeldschoon, briljant en... Een seriemoordenaar. Een klassieke femme fatale in de letterlijke zin van het woord.

Gretchen, de aartsvijand en ex-geliefde van rechercheur Archie Sheridan, heeft iets speciaals gepland voor diens verjaardag. Ze slaat toe tijdens Halloween, wanneer veel mensen verkleed gaan als de moordlustige Gretchen en alleen Archie de echte Beautykiller herkent. Archie weet dat hij zich maar beter aan haar spel kan overgeven, maar Gretchen is gruwelijker en onvoorspelbaarder dan Archie ooit heeft kunnen bedenken.


Deel en serie Deel 1 - Kick Lannigan serie
Titel Kick
Oorspronkelijke titel One Kick
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij The house of books
Genre Thriller

Korte omschrijving

Heel Amerika staat op z'n kop als de gekidnapte Kick Lannigan na vijf jaar levend wordt teruggevonden. Ze is zwaar getraumatiseerd, en opgeleid door haar ontvoerder om sloten open te breken, vuurwapens te gebruiken en explosieven te maken. Tien jaar later, als Kick zich verder gespecialiseerd heeft in vechtsporten, boksen en messenwerpen, raken er in drie weken tijd twee kinderen vermist. Kick wordt benaderd door de raadselachtige en steenrijke ex-wapenhandelaar John Bishop, die wil dat ze hem helpt de kinderen te vinden. Kick weet echter nog niet dat hun zoektocht rechtstreeks zal leiden naar haar eigen, gruwelijke verleden...


Nog niet vertaalde delen van de Kick Lannigan serie:

Deel 2 - Kick backAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website chelseacain.com


Home | Boekenkast C |