A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Larua Caldwell is een Amerikaanse chicklit en Thriller schrijfster, bij ons is ze vooral bekend om haar thrillerreeks over Izzy McNeil.

Titel Oeps, vergeten!
Oorspronkelijke titel A clean slate
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Red Dress Ink
Genre Chicklit

Korte omschrijving

 

Het is natuurlijk nogal niet een béétje naar als je zomaar je geheugen kwijtraakt. En dat je dan allerlei belangrijke dingen Totaal blijkt te zijn vergeten. Bijvoorbeeld dat je net, nota bene op je dertigste verjaardag, gedumpt bent door je solide verloofde. Met wie je een veilig, maar o zo voorspelbaar leventje wilde gaan opbouwen. Dat je vlak daarvoor was ontslagen uit je zo net zo solide baan als financieel analist. Bij die firma, waar je de komende dertig jaar wel dacht te blijven… En dat je door dat alles in een vreselijke depressie belandt. Ja, daar kan iedereen zich wel wat bij voorstellen. Nou, niet dus. Opeens kun je namelijk doen waar je zin in hebt. Je oude beroep laten vallen en op zoek naar iets wat je echt leuk vindt? Waarom niet! Naar de Cariben met een helemaal verkeerde, maar superspannende fotograaf? Gewoon doen! Nee, solide is dat allemaal niet. Maar… who cares?

* Dit boek werd in 2006 heruitgegeven met als titel 'Een schone lei'. In 2017 werd het nogmaals uitgegeven als e-book met weer een andere titel: 'Even overnieuw'.


Titel Vermoorde onschuld
Oorspronkelijke titel The Rome affair
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 147
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Een affaire hebben tijdens een zakenreis in Rome is niet zoals het hoort, maar dat kan Rachel Blakely niet schelen. Sinds haar man Nick heeft opgebiecht dat hij is vreemdgegaan, staat hun relatie onder druk. Haar uitspatting met een Italiaanse schilder geeft haar het gevoel dat de rekening is vereffend.

Op aanraden van haar vriendin Kit, die is meegereisd naar Rome, besluit ze haar avontuurtje voor Nick te verzwijgen en de draad van haar leven en huwelijk op te pakken. Terug in Chicago lijkt dit te lukken. Ze geniet van haar werk en de liefde tussen haar en Nick bloeit weer op.

Dan laat Kit van zich horen. Ze eist geld, want anders zal ze Nick vertellen wat er in Rome is voorgevallen. Daar blijft het niet bij: tot Rachels verbijstering blijkt Kit vastbesloten om haar te gronde te richten. Wanhopig probeert ze te ontsnappen uit deze nachtmerrie, maar dat valt niet mee. Want iedereen is schuldig, en iedereen heeft geheimen. Oók zij..

* Dit boek werd nogmaals uitgegeven als IBS Thriller 109 met dezelfde titel.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - An Izzy McNeil mystery
Titel Vuurproef
Oorspronkelijke titel Red hot lines
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 13
Genre Thriller

Korte omschrijving

Advocate Izzy McNeil staat op het punt te gaan trouwen. Haar verloofde Sam en zij zijn bezig met de laatste voorbereidingen van hun bruiloft als Sam spoorloos verdwijnt. Op dezelfde avond wordt Forester Pickett, haar belangrijkste client, dood gevonden én blijkt er dertig miljoen aan aandelen te zijn verdwenen uit zijn kluis. De kluis waar alleen Sam toegang toe had.

Vanaf dat moment verdwijnen een voor een al Izzy's zekerheden. Ze raakt haar baan kwijt. Er wordt ingebroken in haar appartement. En op straat wordt ze voortdurend achtervolgd.

Eén ding is duidelijk: als ze de waarheid wil achterhalen over Sams verdwijning en Foresters dood, moet ze angstaanjagende grenzen overschrijden. Haar enige houvast is haar liefde voor Sam, maar hoe dieper ze graaft, hoe onontkoombaarder de conclusie: ze kent Sam niet zo goed als ze dacht...


Deel en serie Deel 2 - An Izzy McNeil mystery
Titel Onder vuur
Oorspronkelijke titel Red blooded murder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 16
Genre Thriller

Korte omschrijving

Sommige mensen snakken naar verandering, maar Izzy McNeil snakt naar rust.

Izzy is haar baan als advocate kwijt, waarmee ze afscheid moet nemen van haar vertrouwde wereldje. Eerst krijgt ze een klus als privédetective (undercover in een lingeriezaak) en vervolgens begint ze een carrière bij een nieuw televisiestation. Daarnaast staat haar liefdesleven volledig op zijn kop. Haar verloving met Sam is verbroken, maar echt uit is het niet. Een oude vriend wil opeens meer dan vriendschap, en een nieuwe vlam blijft maar opwindende sms'jes sturen.

De chaos is compleet als ze vervolgens ten onrechte wordt aangewezen als de hoofdverdachte in een gruwelijke moordzaak. Ze heeft een idee wie de ware moordenaar is en is vastberaden om hem te ontmaskeren. Op de hielen gezeten door een zeer vasthoudende rechercheur, de verzamelde roddelpers en een paar minnaars, slaat Izzy een weg in die haar leven opnieuw volkomen zal veranderen...


Deel en serie Deel 3 - An Izzy McNeil mystery
Titel Voor heter vuren
Oorspronkelijke titel Red, white & dead
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 18
Genre Thriller

Korte omschrijving

Af en toe klust advocate Izzy McNeil bij als privédetective. Het gaat mis als ze probeert het aan te leggen met gangsterbaas Dez Romano, van wie de FBI vermoedt dat hij connecties heeft met de Italiaanse camorra. Een van zijn handlangers herkent haar, en dus zit er nog maar één ding op: de benen nemen.

Op de vlucht voor het tweetal wordt ze op het nippertje uit hun klauwen gered door een onbekende, die meteen daarna weer verdwijnt. Boo noemde hij haar. Izzy is verbijsterd, want alleen haar vader gebruikte die naam. Maar die is al twintig jaar dood, omgekomen bij een helikopterongeluk.

Leeft haar vader nog? In de hoop antwoord te krijgen van zijn zus Elena, én om verder onderzoek te doen naar de camorra, vertrekt Izzy naar Italië. Onwetend van het feit dat al haar stappen door Dez Romano worden gevolgd...


Deel en serie Deel 4 - An Izzy McNeil mystery
Titel Moordplan
Oorspronkelijke titel Claim of innocence
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 52
Genre Thriller

Korte omschrijving

Advocate Izzy McNeil is al een jaar uit de running wanneer een vriendin haar vraagt of ze wil assisteren bij een moordzaak. Voor Izzy komt dit verzoek op een goed moment: haar privéleven is een rommeltje, en ze kan wel wat afleiding gebruiken. Bovendien vindt ze het heerlijk om zich weer eens ouderwets in een zaak vast te bijten - vooral een ingewikkelde zaak als deze.

Het is de bedoeling dat Izzy de verdediging van Valerie Solara op zich gaat nemen. Valerie is beschuldigd van moord - ze zou haar beste vriendin hebben vergiftigd omdat ze verliefd zou zijn geweest op de man van die vriendin. Valerie beweert dat ze onschuldig is, en Izzy is bereid haar te geloven - tot ze het akelige gevoel krijgt dat haar verdachte iets verbergt.

Izzy gaat op onderzoek uit om vast te stellen wat er nou precies aan de hand is. Voor ze het weet komt ze terecht in een wereld waar weinig is wat het lijkt, en waarin mensen heel ver gaan om te krijgen wat ze willen...


Deel en serie Deel 5 - An Izzy McNeil mystery
Titel Te kwader trouw
Oorspronkelijke titel Question of trust
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 60
Genre Thriller

Korte omschrijving

In haar werk is advocaat Izzy McNeil gewend alle toevalligheden uit te zoeken en met elkaar in verband te brengen, maar in haar privéleven is dat een ander verhaal. Wanneer er in haar appartement wordt ingebroken, vlak nadat haar vriend Theo bij haar is ingetrokken, gaat er geen extra alarmbel rinkelen. Ook niet wanneer Theo wordt gearresteerd voor fraude. Pas wanneer haar buurvrouw dood in háár appartement wordt aangetroffen, kan ze niet langer negeren dat er meer aan de hand is dan zomaar een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen.

Dan pas gaat ze vraagtekens zetten bij een aantal dingen. Want waarom werd Theo eigenlijk een hypotheek geweigerd toen hij een huis wilde kopen? Was hij de laatste tijd niet vaak opmerkelijk stil? En waar duidde de onbekende man op die haar in een restaurant op niet erg subtiele wijze waarschuwde dat Theo eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid moest nemen?

Ondanks alles blijft ze in zijn onschuld geloven en slaat ze alle waarschuwingen in de wind. Zelfs wanneer ze door dat vertrouwen haar eigen leven in gevaar lijkt te brengen...


Deel en serie Deel 6 - An Izzy McNeil mystery
Titel Valse opzet
Oorspronkelijke titel False impressions
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 79
Genre Thriller

Korte omschrijving

Advocaat Izzy McNeil aarzelt even, maar kan de meer dan interessante klus als privédetective waarvoor ze gevraagd wordt niet weigeren. Gelukkig kan ze een paar weken vrijaf nemen bij het strafpleiterskantoor waar ze werkt. Schilderijen uit de galerie van Madeline Saga, waarvan ze zeker wist dat ze echt waren, blijken bij de verkoop vervalsingen te zijn. Izzy zal als haar assistente door het leven gaan om te achterhalen hoe dit mogelijk is.

Het duurt niet lang voor ze ontdekt dat er veel meer aan de hand is. Madeline wordt belasterd en heeft het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden. Alles wijst erop dat het iemand niet om de schilderijen gaat, maar om Madeline zelf, en dat de schilderijen een middel tot een hoger doel zijn. Er is maar één persoon die Izzy genoeg vertrouwt om bij te rade te gaan: detective Damon Vaughn. Samen met hem gaat ze op zoek naar degene die alles in het werk stelt om Madelines leven te verwoesten.

Eén ding wordt steeds duidelijker: Madelines belager is iemand die veel dichter bij haar staat dan ze denkt...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website lauracaldwell.com


Home | Boekenkast C |