A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Na een zoektocht op het internet kan ik stellen dat Drusilla Campbell nog steeds schrijft. Het is echter vreemd dat je wel veel van haar boeken tegenkomt, en evenzoveel commentaar óver haar boeken, maar bitter weinig over de schrijfster zelf. Ze schijnt een overstap gemaakt te hebben van het romantische genre naar het literaire genre en geeft vele workshop over schrijven. En dat is zo ongeveer alles wat er te vertellen valt over deze schrijfster.

Over haar enige in het Nederlands uitgegeven boek heb ik ook al niet veel te melden. Ik heb het gelezen in mijn tienerjaren, misschien zelfs nog eens herlezen, maar ik heb er geen herinnering meer aan.

Mocht u dus willen dat er überhaupt nog iets zinnigs op deze website over deze schrijfster komt te staan, dan kunt u uw beoordeling uiteraard mailen of op het forum vermelden.

Titel De gloed van het verlangen
Oorspronkelijke titel The frost and the flame
Uitgever 1980 - 1ste Nederlandse uitgave bij Tiebosch
Genre Historisch

Korte omschrijving

Tot haar achttiende woont Katjana Donova tussen de beschermende muren van een klooster en hunkert naar wereldse vrijheid en avontuur. Dan opeens is het zover. Haar tante komt haar bevrijden uit haar gevangenis van saaiheid en verveling. Op weg naar huis wordt hun slede overvallen door een moordlustige bende struikrovers. Als door een wonder blijft haar leven gespaard en wordt zij tot op het bot verkleumd en bewusteloos, gevonden door prins Oleg Romanov die haar leven redt om haar als loon voor zijn 'menslievendheid' later aan zijn vuige lusten te onderwerpen.

Weerloos wordt zij gedwongen zich de attenties van de wrede aristocraat te laten welgevallen en zijn maîtresse te worden. Haar aanwezigheid wekt de onverzoenlijke haat op van Elizabeth, Olegs jaloerse echtgenote, die niet zal rusten voor ze de arme Katjana van de aardbodem heeft verdreven.

Haar lot lijkt bezegeld als zij Alexej, Olegs mysterieuze neef, ontmoet. Zijn ontembare moed en uitgelaten spotlust roepen vreemde gevoelens in Katjana wakker en met zijn koolzwarte ogen lijkt hij door te kunnen dringen tot in de diepste diepten van haar ziel. Hij houdt hartstochtelijk veel van zijn land en volk en - naar zij vurig hoopt - zal hij ook eens zo veel van haar houden.

Vernederd en verraden slaagt Katjana er ten lange leste in aan de duivelse greep van Oleg te ontkomen en zij zoekt een veilig heenkomen aan de andere zijde van de oceaan. Maar zal zij ooit de man die haar hart in zijn ban hield terugzien?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website drusillacampbell.com


Home | Boekenkast C |