A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Deborah Carr woont in Jersey, het grootste eiland van de Kanaaleilanden. Al haar historische romans hebben een connectie met het eiland. Als Ella Drummond schrijft ze thrillers en als Georgina Troy romans.

Titel Een veld vol klaprozen
Oorspronkelijke titel The poppy field
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij HarperCollins
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

Twee eeuwen. Twee liefdes. Een verborgen geschiedenis.

De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma’s die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om hieraan te ontsnappen besluit ze te helpen met de renovatie van een vervallen boerderij in Doullens, een klein stadje in de buurt van de Somme, Frankrijk.

Op een van de eerste dagen vindt Gemma in een dichtgetimmerde kast een blik, omwikkeld in oude kranten. Het blik bevat een schat aan geheime brieven, die vertellen over het liefdesverdriet van de jonge verpleegster Alice Le Breton, vrijwilliger bij een meldpunt voor oorlogsslachtoffers vlak bij de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog.

Zowel in het heden als tijdens de gruwelijke oorlogsjaren vinden beide vrouwen de kracht en moed om zich zelfs in de moeilijkste tijden staande te houden. Uiteindelijk zijn het de woorden en de onvoorwaardelijke liefde van Alice voor haar minnaar aan het front die Gemma weer kracht geven en haar laten inzien wat het ware leven betekent.

* In 2021 heruitgegeven als IBS Bestseller 193.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website deborahcarr.org


Home | Boekenkast C |