A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Susan Carroll schrijft heerlijke, sprookjesachtige boeken die je leest met een glimlach. Geesten, bovennatuurlijke gaven en mysterieuze krachten spelen een hoofdrol in haar verhalen, dus je moet wel bereid zijn je fantasie de vrije loop te laten. De beloning voor die bereidheid is echter groot, want Susan Carroll sleept je mee naar een andere wereld en daar is het heerlijk toeven.

Het is buitengewoon jammer dat er niet meer van Susan Carrolls boeken in het Nederlands zijn vertaald. Na de St. Leger Serie heeft ze nog een serie geschreven, de Dark Queen serie.

Ze schreef ook nog enkele historische romans als Susan Coppula en als Serena Richards.

Deel en serie Deel 1 - St. Leger serie
Titel Zeg me dat ik droom
Oorspronkelijke titel The bride finder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Op de steile rotsen van Cornwall, achter de muren van een indrukwekkend kasteel, woont een eenzame man te midden van een handvol trouwe bedienden. Het is tijd voor Anatole St. Leger om te huwen en hij stuurt zijn neef Septimus op pad om de perfecte vrouw voor hem te zoeken.

Septimus slaagt wonderwel in zijn opdracht, maar wanneer Madeline Breton uit Londen haar toekomstige echtgenoot voor het eerst ontmoet, slaat de schrik beiden om het hart.

Anatole had een struise, blonde echtgenote verwacht, die niet bang zou zijn voor zijn forse gestalte, zijn bruuske manieren en zijn driftbuien. En de tere, roodharige Madeline, dacht een beschaafde edelman te treffen in plaats van een woeste zonderling.

Toch besluiten beiden dat het huwelijk doorgang zal vinden. Anatole moet nu leren zijn vrouw het hof te maken. Ondertussen probeert Madeline haar man achter zijn mysterieuze masker van onzekerheid en droefenis vandaan te krijgen.

Een duister geheim belemmert echter hun geluk. Zal Anatole zijn Madeline ooit voldoende vertrouwen kunnen schenken om de magie van de ware liefde te proeven?


Deel en serie Deel 2 - St. Leger serie
Titel De sluier van de nacht
Oorspronkelijke titel The night drifter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Lance St. Leger is de erfgenaam van een prachtig kasteel in Cornwall. Hij speelt zijn rol als het zwarte schaap van de familie vol overtuiging, maar kan ondanks zijn schandalige reputatie niet verhinderen dat er nu een beroep wordt gedaan op zijn verantwoordelijkheid als oudste zoon. Lance wordt geplaagd door een mysterieuze gave, waardoor hij 's nachts uit zijn lichaam kan treden. En tijdens een van die wilde nachten ontmoet hij haar...

Rosalind is een jonge weduwe met een onschuldige passie voor avontuur en romantiek. Zij verwart Lance's dolende geest met die van de tragische ridder Lancelot uit de Arthurlegende. Omdat Rosalind behoefte heeft aan troost na het verlies van haar echtgenoot, laat Lance haar in die waan.

Terwijl de maan hoog aan de hemel staat, genieten Lance en Rosalind van elkaars aanwezigheid. Maar Rosalind wil meer. Zij beseft dat haar verlangens alleen vervuld kunnen worden door een man van vlees en bloed. Hoe kan zij haar galante ridder uit de koude diepten van de eeuwigheid redden?

Deel en serie Deel 3 - St. Leger serie
Titel Dansen op de sterren
Oorspronkelijke titel Midnight bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Dokter Valentine St. Leger is een zachtaardige man die beschikt over een bovennatuurlijke gave voor genezing. Hij is echter veroordeeld tot een eenzaam bestaan. Want hoewel hij verlangt naar de enige vrouw die al zijn geheimen kent, kan hij nooit met haar trouwen.

Kate Fitzleger, jong, mooi en koppig, heeft altijd al van Valentine gehouden. Zij heeft geen tijd voor bijgeloof en laat zich niet weerhouden door oude familietradities om haar geliefde te veroveren. Maar de passie die Kate bij hem opwekt krijgt een mysterieus en duister karakter. Valentine is niet langer verlegen. Plotseling is hij veranderd in een woeste minnaar die zijn handen niet van Kate af kan houden.

Wanhopig probeert ze hem te beteugelen en roept de hulp in van een aartsvijand van de familie St. Leger. Zal de magie van Kate's liefde Valentine's gebroken hart kunnen genezen?
Andere titels van deze auteur * Ritme van de branding - Black lace and linen (Adam Barnhart & Laura Stuart) (Intiem 643)
* Het winnende lot - Love power (Jake Powers & Liana Malone) (Intiem 654)
* Een opwindende vrouw - Parker and the gypsy (Mike Parker & Sara Holyfield) (in Intiem Extra 94)
Website N.v.t.


Home | Boekenkast C |