A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De boekenserie 'House of Night' schreef P.C. Cast samen met haar dochter Kristin Cast, het is een Young Adult reeks met als thema vampieren.
Met de Partolon serie blijft P.C. Cast in het fantasy genre, deze serie gaat over godinnen en centaurs.

Deel en serie Deel 1 - Partholon
Titel Godin bij vergissing
Oorspronkelijke titel Divine by Mistake*
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Harlequin Holland
Genre Fantasy roman

Korte omschrijving

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.

Een mythische wereld zonder auto's, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon - incarnatie van de godin Epona - die op het punt staat in het huwelijk te treden met... een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?

Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd.

Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur - met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden - ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren?

* Ook verschenen als Goddess by mistake.


Deel en serie Deel 2 - Partholon
Titel Godin uit vrije wil
Oorspronkelijke titel Divine by Choice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Harlequin Holland
Genre Fantasy roman

Korte omschrijving

Het was even wennen, maar het bevalt Shannon Parker eerlijk gezegd prima in Partholon. Het leven als de incarnatie van de godin Epona is... nou ja, goddelijk! Ze wordt bediend door ijverige dienstmaagden, en haar huwelijk met ClanFintan mag gerust ideaal genoemd worden - wie had ooit gedacht dat getrouwd zijn met een centaur zo romantisch zou zijn.

Ze begrijpt dan ook niet waarom haar de laatste tijd zo'n onbestemd gevoel bekruipt, alsof er gevaar dreigt, alsof er in de schaduwen iets op haar loert. Een onzinnige angst, want ze is hier volkomen veilig. Ze wordt vereerd, en er is een heel leger krijgers om haar te beschermen.

Net als het haar lukt weer te ontspannen, gebeurt het. Ze wordt door een onstuitbare kracht uit het veilige Partholon weggezogen en teruggeworpen in haar oude wereld. Als ze uit alle macht probeert terug te keren naar ClanFintan, blijkt dat het duistere kwaad dat ze dacht te hebben verslagen - de duivelse Nuada - uit de dood is herrezen. Hij zweert dat hij Shannons dierbaren zal vernietigen, en ze ontdekt dat hij hierbij wordt geholpen door een oude bekende: Rhianna...

Shannon heeft geen andere keus dan de strijd aangaan met Nuada - een strijd die bij voorbaat verloren lijkt. Kan het haar toch lukken het kwaad te verslaan? En zal ze ooit terugkeren naar Partholon en naar ClanFintan, de liefde van haar leven?


Deel en serie Deel 3 - Partholon
Titel Godin van nature
Oorspronkelijke titel Divine by Blood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Harlequin Holland
Genre Fantasy roman

Korte omschrijving

Zij, de incarnatie van een godin? No way! Morrigan mag dan altijd hebben geweten dat ze anders was dan haar oppervlakkige vriendinnen - zeg nu zelf, echt normaal is het niet als je stemmen hoort, vlammen uit je handen kunt laten komen en met bomen kunt praten - maar zoiets bizars heeft ze nog nooit gehoord. En dat wil wat zeggen, na alle absurde verhalen die haar grootouders haar hebben verteld over Partholon, de mythische wereld van haar moeder, Rhiannon.

Toch blijkt er geen woord van gelogen, wanneer Morrigan zich na een ijzingwekkende ervaring ineens in diezelfde parallelle wereld bevindt. In deze wereld zijn haar krachten als uitverkorene van de godin groter dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden, en blijkt er ook nog eens een beestachtig aantrekkelijke, eh... centaur naar haar gunsten te dingen.

Maar helemaal zonder twijfel is Morrigan niet. Want wie zegt haar dat de stem die ze steeds in haar hoofd hoort die van haar godin is, en niet van de duistere god Pryderi? Ze was er immers al vroeg voor gewaarschuwd dat hij haar in zijn macht wilde hebben. Als dat zo is, lukt het haar dan wél de verleiding van het kwaad te weerstaan en te kiezen voor het goede? Zelfs als dat betekent dat ze alles wat haar lief is zal verliezen?


Nog niet vertaalde delen van de Partholon Trilogie (Divine Series):

Prequel - Divine beginnings
Deel 4 - Elphame's choice
Deel 5 - Brighid's questLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verkozen
Oorspronkelijke titel Marked
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Mynx
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn.

Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier.

Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je...


Deel en serie Deel 2 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verraden
Oorspronkelijke titel Betrayed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis.

Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden.

Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.


Deel en serie Deel 3 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Uitverkoren
Oorspronkelijke titel Chosen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Zoey Redbird, leider van de Duistere Dochter, komt erachter dat niet alles is wat het lijkt in het Huis van de Nacht. Niet alleen heeft ze haar handen vol aan haar beste vriendin Stevie Rae, die recentelijk een ondode is geworden en in een ware demon dreigt te veranderen, ze moet dit ook nog voor de rest van de school verborgen houden.

Als ze ontdekt dat haar mentor Neferet verantwoordelijk is voor de transformatie van Stevie Rae, heeft ze de hulp nodig van haar rivale Aphrodite om het groeiende aantal ondoden te beperken. En als de lichamen van twee docenten worden gevonden, lijkt iedereen verdacht.


Deel en serie Deel 4 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Ontembaar
Oorspronkelijke titel Untamed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Het leven is waardeloos als je vrienden kwaad op je zijn. Vraag dat maar aan Zoey Redbird. Zij is een onbetwiste expert op het gebied van waardeloos. Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer, en de hechte vriendengroep waarvan ze deel uitmaakte en die haar altijd vertrouwde en steunde, heeft haar aan de kant gezet.

De enige twee vrienden die Zoey nog over heeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Dus wie kan het haar kwalijk nemen dat ze bevriend raakt met de nieuwe leerling van het Huis van de Nacht, de enorm sexy olympische boogschutter James Stark?

Ondertussen heeft Hoge Priesteres Neferet de mensheid de oorlog verklaard. Zoey weet in haar hart dat het verkeerd is om tegen mensen te strijden, maar de enige manier waarop ze hier een stokje voor kan steken, is door het weer goed te maken met haar vrienden. Zoey's avonturen op de vampierschool nemen een wilde en gevaarlijke wending wanneer er een eeuwenoud kwaad ontwaakt waardoor ieders vertrouwen op de proef wordt gesteld.


Deel en serie Deel 5 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Onveilig
Oorspronkelijke titel Hunted
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Wat zou jij doen als de mooiste jongen ter wereld een naamloze duivel in zich verborg, en hij alleen maar oog voor jou heeft?

Zoey is gelukkig weer terug bij haar vrienden, maar er dreigt gevaar. Neferet heeft een nieuwe geliefde, Kalona, maar niemand in het Huis van de Nacht heeft een idee van zijn ware aard. Kalona lijkt de ultieme pretty boy en heeft al snel alle dames in het Huis van de Nacht in zijn macht.

Een geest heeft de sleutel om zijn snel groeiende invloed in te perken, maar stel dat hij Zoey met geheimen confronteert waar zij eigenlijk niets van wil weten? En dan heeft de geest het nog niet eens gehad over bepaalde gebeurtenissen waaraan Zoey liever niet wordt herinnerd...


Deel en serie Deel 6 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verleiding
Oorspronkelijke titel Tempted
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Dus jij dacht dat Zoey Redbird even een break zou nemen na de recente enerverende gebeurtenissen? Helaas zit dat er niet in voor de Hoge Priesteres van het Huis van de Nacht. Het duistere kwaad dat zich schuilhoudt in de tunnels onder het Tulsa Depot groeit, en Zoey verdenkt Stevie Rae ervan verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan ze doet voorkomen.

Aphrodites visioenen waarschuwen Zoey dat ze niet alleen moet oppassen voor Kalona en zijn duistere vrienden, maar maken haar ook duidelijk dat alleen zij de kracht heeft om de kwade geesten te stoppen. Zoey heeft geen keus: als ze Kalona niet verslaat, zal hij wraak nemen op iedereen in haar omgeving...


Deel en serie Deel 7 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verbrand
Oorspronkelijke titel Burned
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Drie meisjes spelen met vuur, en als ze niet oppassen, zal iedereen zich branden Het zijn onheilspellende tijden in het Huis van de Nacht. Zoey Redbirds ziel is verbrijzeld. Nu alles waar ze voor stond uiteenvalt en haar hart gebroken is, verlangt ze ernaar om voorgoed in het hiernamaals te blijven. Zoey's krachten nemen snel af en het lijkt er niet op dat ze zichzelf op tijd bijeen kan rapen om naar haar vrienden terug te keren en de zaken weer op orde te brengen.

Stark is de enige levende persoon die haar kan bereiken, maar hij moet wel een manier vinden om dat te doen. Volgens de Hoge Raad van Vampiers zal hij moeten sterven, maar dan zal Zoey de strijd zeker opgeven. En er resten nog slechts zeven dagen...Dan verschijnt 'beste vriendin voor altijd' Stevie Rae op het toneel. Ze houdt een geheim verborgen dat mogelijk de sleutel is om Zoey terug te halen, maar tegelijkertijd dreigt haar hele wereld uiteen te spatten.


Deel en serie Deel 8 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Ontwaakt
Oorspronkelijke titel Awakened
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Neferet, uitgestoten uit de Hoge Raad, keert terug naar het Huis van de Nacht in Tulsa. Ze zweert wraak op Zoey, en het feit dat ze de onsterfelijke Kalona beheerst is maar één van haar wapens in die dodelijke strijd. Zoey heeft haar toevlucht gezocht op het eiland Skye, waar koningin Sgiach haar probeert over te halen haar opvolgster te worden.

En zeg nou zelf, koningin worden zou best cool zijn, toch? Waarom zou ze teruggaan naar Tulsa? Heath is er niet meer, en haar relatie met Stark zal nooit meer hetzelfde zijn...Stevie Rae en Rephaim worstelen met hun eigen problemen. Niemand, zelfs Zoey niet, zal hun liefde accepteren. De keuze is hartverscheurend: verraadt Rephaim zijn vader? Of zijn hart?


Deel en serie Deel 9 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Voorbestemd
Oorspronkelijke titel Destined
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Zoey lijkt eindelijk een veilige haven te hebben gevonden, met Stark aan haar zijde. Ze is klaar om Neferet te verslaan. Maar het Huis van de Nacht wordt bedreigd door nieuwe krachten. En wat moet Zoey met de mysterieuze Aurox? Ze voelt dat hij de worsteling tussen goed en kwaad dreigt te verliezen en vermoedt dat Neferet hierachter zit. Zal Zoey op tijd Neferets verwoesting van alles wat ze liefheeft tot stilstand kunnen brengen?


Deel en serie Deel 10 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verborgen
Oorspronkelijke titel Hidden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Neferets ware aard is nu voor iedereen duidelijk, dus Zoey en haar vrienden hopen eindelijk hulp te krijgen bij het verdedigen van hun geliefde school tegen een kwaadaardige macht die elke dag sterker wordt. En ze zullen alle hulp hard nodig hebben, want Neferet is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.


Deel en serie Deel 11 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Onthuld
Oorspronkelijke titel Revealed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Drastisch veranderd na haar val op het einde van Verborgen, is Neferet nu gevaarlijker dan ooit en haar zoektocht naar wraak zal grote schade aanrichten aan iedereen, ook aan Zoey en haar vrienden. Chaos breekt los in Tulsa en het Huis van de Nacht wordt beschuldigd. Kan Zoey Neferet op tijd stoppen voor haar woede escaleert tot een oorlog? Of zal iemand anders moeten ingrijpen?


Deel en serie Deel 12 - Het Huis van de Nacht serie (House of Night)
Titel Verlost
Oorspronkelijke titel Redeemed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Boekerij
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Het verpletterende slot van de successerie Het huis van de Nacht

In dit twaalfde en laatste deel van de serie bereikt de actie haar hoogtepunt en is de inzet hoger dan ooit. Neferet is eindelijk onthuld en de wereld is in groot gevaar. Geen enkele vampier is sterk genoeg om haar tegen te houden. Alleen Zoey heeft de macht om haar te verslaan, maar ze kan haar krachten niet gebruiken. Wie zal deze epische strijd tussen Licht en Donker winnen?


Nog niet vertaalde delen van Het Huis van de Nacht serie (House of Night):

Er zijn nog een aantal korte verhalen verschenen in deze reeks:
* Dragon's Oath
* Lenobia's vow
* Neferet's curse
* Kalona's fall

En voor de fans is er nog:
* The Fledgling Handbook 101
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Het Huis van de Nacht serie: Andere wereld serie (House of Night Otherworld)
Titel Bemind
Oorspronkelijke titel Loved
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Van Goor
Genre Vampieren roman

Korte omschrijving

Zoey en haar vrienden zijn al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar - zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert? Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?


Nog niet vertaalde delen van Het Huis van de Nacht: Andere wereld serie (House of Night Otherworld):

Deel 2 - Lost
Deel 3 - Forgotten
Deel 4 - Found

Deel en serie Deel 1 - Dysasters
Titel De Dysasters
Oorspronkelijke titel The Dysasters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Van Goor
Genre Young adult Fantasy

Korte omschrijving

Foster Stewart heeft altijd geweten dat ze anders is. Praten met planten en het beheersen van wolkenformaties zijn geen dingen waar de meeste zeventienjarigen mee bezig zijn. Het leven van football-ster Tate Taylor is perfect. Hij heeft nooit nagedacht over zijn 'extra' vaardigheden. Welke quarterback zou geen nachtzicht willen?

Maar in de nacht van hun eerste ontmoeting brengt een dodelijke tornado hen bij elkaar en worden hun ware vermogens – de kracht om de elementen te beheersen – gewekt. Dan blijkt Fosters wetenschapper-vader, Dr. Rick Stewart, hen te willen gebruiken voor zijn eigen snode plannen. Foster en Tate zullen Dr. Stewart moeten stoppen voordat hij hun leven en de rest van de wereld vernietigt.


Nog niet vertaalde delen van de Dysasters serie:

Deel 2 - The rage of stormsAndere titels van deze auteur Boven - Kristin Cast : kort verhaal verschenen in de omnibus 'Verliefd op een vampier'.
Website www.pccast.net


Home | Boekenkast C |