A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1927 - 2002Op Internet is weinig te vinden over Norma Lee Clark. Ze heeft ongeveer 20 boeken geschreven, waarvan een deel onder de naam Megan O'Connor.

Interessant weetje over deze schrijfster is dat zij 30 jaar lang de persoonlijke assistente van acteur/regisseur Woody Allen is geweest. In combinatie met zijn naam kom je die van haar dan ook regelmatig tegen op internet.

Titel Lady Jane
Oorspronkelijke titel Lady Jane
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1985 bij Phoenix
Genre Historisch

Korte omschrijving

Jane Coombes werkt als dienstmeisje op het kasteel van de rijke familie Montmorency. Op een avond, als haar jonge meesteres niet thuis is, kan zij de verleiding die haar schitterende garderobe biedt niet langer weerstaan en trekt zij een van de elegante nachtgewaden van haar meesteres aan. Als de jonge heer des huizes haar in al haar rondborstige glorie voor de spiegel betrapt, is voor hem de verleiding dan ook te groot. De duivel breekt in hem los en hij vergrijpt zich aan het meisje dat zich slechts met de grootste moeite aan zijn wellustige handen weet te ontworstelen. Haar eer is gered, doch het negligé is onherstelbaar vernield. Als het gescheurde nachtgewaad de volgende dag wordt ontdekt, wordt de arme Jane op staande voet ontslagen.

In haar radeloosheid wendt zij zich tot de butler, doch al gauw blijkt dat deze verradelijke schurk haar uitsluitend in zijn huis opneemt om zijn vuige lusten op haar bot te vieren. Met veel moeite slaagt ze erin te ontvluchten, en opnieuw staat ze er moederziel alleen voor.

Zo begint het hartveroverende en zeer openhartige verhaal van een arm dienstmeisje dat door schade en schande wijs wordt, en dankzij haar heldere geest, haar aanbiddelijke schoonheid en haar grote gevoel voor rechtvaardigheid, een vooraanstaande positie in het Engelse society-leven weet te veroveren en daardoor eindelijk in staat is wraak te nemen op hen die misbruik maakten van een arm, weerloos dienstmeisje.


Titel Ierse Kitty
Oorspronkelijke titel Kitty Quinn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1989 bij Phoenix
Genre Historisch

Korte omschrijving

Kitty Quinn leeft voor het theater. De jonge Ierse actrice bezit talent, schoonheid en ambitie. Na haar verrassende debuut is zij op weg een gevierd toneelspeelster te worden. Maar Kitty wordt zo in beslag genomen door haar glanzende carrière dat ze is vergeten wat het betekent om verliefd te zijn. Er zijn geen mannen in haar leven, alleen goede vrienden. Tot zij op een dag de man ontmoet die haar hart in vuur en vlam zet - de man die haar zal verraden.

Sir Julian Woodgate is rijk en charmant. Er is geen vrouw die hij niet kan krijgen. Tot hij Kitty ontmoet, en tot over zijn oren verliefd raakt. En hoe meer zij zich tegen zijn verleidelijke avances verzet, hoe meer hij haar achtervolgt.

Jack Northcote, een beroemde Engelse acteur, wordt Kitty's beste vriend. Bij hem vindt ze de warmte en geborgenheid die zij zo nodig heeft. Als Jack eindelijk ontdekt dat hij veel meer voor Kitty voelt dan vriendschap, is het te laat.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast C |