A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Schotse Jenny Colgan schrijft heerlijke romantische feelgood verhalen waarbij lekker eten zeker niet ontbreekt.
Ze schrijft ook science fiction onder het pseudoniem Jenny T Colgan, ze is vooral bekend om haar Doctor Who verhalen.

Titel Hebbes!
Oorspronkelijke titel Amanda's wedding
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Wanneer Amanda haar vroegere hartsvriendinnen Fran en Melanie belt met de mededeling dat ze 'gewéééldig' nieuws heeft, voelen de twee de bui al hangen. Als Amanda belt, is dat eigenlijk alleen om op te scheppen over haar nieuwe vrienden, nieuwe auto, nieuwe juwelen of wat dan ook, als het maar duur is.

Melanie en Fran hebben wel wat beters te doen dan naar het opgewonden gedoe van Amanda te luisteren. Sexy Fran, beginnend actrice, is veel te hard bezig allerlei mannen het hoofd op hol te jagen. En bij Melanie staat Alex, haar ex, na tien maanden absolute stilte ineens weer met hangende pootjes voor de deur...

Maar van het nieuws van Amanda zijn ze toch wel onder de indruk. Want... Amanda gaat trouwen! En niet met zomaar iemand, nee, met een echte Schotse lord. En daarmee wordt zij natuurlijk 'lady' - en daar is het allemaal om te doen.

De Schot in kwestie is Fraser McConald. Hij zat vroeger bij de drie meiden op school. En laat Melanie nou ooit hevig verliefd op hem zijn geweest! Fraser verdient beter, meent ze, en dus besluit ze om samen met Fran en Frasers broer Angus desnoods met geweld de roze bril van de neus van de bruidegom te wippen. Want dat huwelijk mag beslist niet doorgaan!


Titel Kus me!
Oorspronkelijke titel Talking to Addison
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Met de carrière van freelance bloemiste Holly gaat het niet echt geweldig. Ook haar huisvesting is een probleem en met de moed der wanhoop besluit Holly dan ook bij haar beste vrienden Josh en Kate in te trekken. Ze krijgt het kleinste kamertje, want er is helaas net nóg een nieuwe huisgenoot gearriveerd: Addison.

Addison 'doet iets met computers' en zit vierentwintig uur per dag achter zijn beeldscherm. Hij schijnt af en toe iets te eten, maar slapen lijkt hij nooit te doen. Heel fascinerend, vindt Holly. Zeker omdat Addison verder in niets lijkt op een computerfreak... en ze ervan overtuigd is dat hij de liefde van haar leven is.

En dus doet Holly haar uiterste best om Addison uit zijn schulp te lokken - of dan tenminste uit zijn donkere kamer. Terwijl ze hem voortdurend tot een gesprek probeert te verleiden, wil Holly eigenlijk héél iets anders dan praten. Ze wil dat Addison haar kust!


Deel en serie Deel 0.5 - The Island of Mure serie
Titel Een verre kust
Oorspronkelijke titel A very distant shore
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in ? bij Uitgevrij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

In 'Een verre kust' neemt Jenny Colgan (Café Zon en Zee) ons mee naar het prachtige eiland Mure, waar een nieuwe dokter op het punt staat een slaperig dorpje aan de kust wakker te schudden. Gezocht: dokter voor klein eiland. Moet van boten en de zee houden en geen problemen hebben met nieuwsgierige buren... Lorna woont op het piepkleine Schotse eiland Mure, een vredige plaats waar iedereen zijn buurman helpt. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen. Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft. Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten? Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna's leven voor altijd veranderen.


Deel en serie Deel 1 - The Island of Mure serie
Titel Café Zon & Zee
Oorspronkelijke titel The summer seaside kitchen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…


Deel en serie Deel 2 - The Island of Mure serie
Titel Het eindeloze strand
Oorspronkelijke titel The endless beach
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes).

Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?

Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen.

Vinden Flora en Joel hun geluk terug?


Deel en serie Deel 3 - The Island of Mure serie
Titel Wintereiland
Oorspronkelijke titel An island Christmas
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Reis mee naar de prachtige, noordelijke rand van de wereld en sluit je aan bij de gastvrije gemeenschap van Mure voor een onvergetelijke kerst.


Nog niet vertaalde delen van The Island
of Mure serie:

Deel 4 - Christmas at the Island Hotel

Deel en serie Deel 1 - De kleine bakkerij serie (Little Beach Street Bakery)
Titel De kleine bakkerij aan het strand
Oorspronkelijke titel Little Beach Street bakery
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.


Deel en serie Deel 2 - De kleine bakkerij serie (Little Beach Street Bakery)
Titel Zomer in de kleine bakkerij
Oorspronkelijke titel Summer at Little Beach Street bakery
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?


Deel en serie Deel 3 - De kleine bakkerij serie (Little Beach Street Bakery)
Titel Winter in de kleine bakkerij
Oorspronkelijke titel Christmas at Little Beach Street bakery
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?


Nog niet vertaalde delen van The Island
of Mure serie:

Deel 4 - Sunrise by the sea

Deel en serie Deel 1 - Happy Ever After serie (Scottisch bookshop)
Titel Op goed geluk
Oorspronkelijke titel The little shop of Happy Ever After (aka The bookshop on the corner)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in ? bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.


Deel en serie Deel 2 - Happy Ever After serie (Scottisch bookshop)
Titel Zoek de zon op
Oorspronkelijke titel The bookshop on the shore
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in ? bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Feelgood

Korte omschrijving

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?


Nog niet vertaalde delen van The Island
of Mure serie:

Deel 3 - 500 Miles from youAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website jennycolgan.com


Home | Boekenkast C |