A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Catherine Coulter blinkt uit in humor. Terwijl je zit te lezen heb je bijna de hele tijd een glimlach om je lippen en soms valt een grinnik of een schaterlach niet te onderdrukken. Heerlijk om te lezen als je een beetje down bent. Catherine Coulter brengt zon op sombere dagen.

Oh ja, en voor diegenen die altijd zeggen dat ze de Candlelight historische roman pockets maar niets vinden in verhouding tot de hardcovers: lees zeker ook eens Candlelight Historische Roman nummer 228. Verrassing!

Deel en serie Deel 4 - De Bride Serie
Titel Als een vergeten droom
Oorspronkelijke titel Mad Jack
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als baron Gray Cliffe onverwachts bezoek krijgt van twee tantes die hij in geen jaren heeft gezien, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Het meest verbaasd is hij echter dat de dames in het gezelschap zijn van een loopjongen, Jack genaamd. De baron raakt geïntrigeerd door de kleine jongen, wiens gezicht altijd verscholen gaat achter een grote pet. Als Jack midden in de nacht plotseling zijn paard steelt, zet Gray woedend de achtervolging in.

Tot zijn verbijstering ontdekt hij dat Jacks fijne gelaatstrekken en vuurspuwende ogen niet van een jongen zijn, maar van een jonge vrouw! Een ware schoonheid, op de vlucht voor haar ellendige stiefvader. De eigenzinnige, onweerstaanbare vrouw die voor zijn ogen opbloeit, zet Gray's hart in vuur en vlam.

Ook Jack wordt overmand door gevoelens die ze nog niet eerder voor een man heeft gekoesterd. Maar nog voordat hun liefde een eerlijke kans heeft gekregen, worden de twee minnaars geconfronteerd met een geheim uit het verleden dat een toekomst voor hen samen haast onmogelijk maakt.


Deel en serie Deel 5 - De Bride serie
Titel In de armen van de nacht
Oorspronkelijke titel The courtship
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Wanneer Lord Spenser Beecham tegenover de beeldschone Helen Mayberry staat, wordt hij overvallen door een ongekende hartstocht. Maar Helen, eigenzinnig tot in haar tenen, blijkt zijn amoureuze gevoelens absoluut niet te delen.

Zij vraagt hem wel om hulp bij haar speurtocht naar een geheimzinnige schat. Diep teleurgesteld voldoet Spenser aan haar verzoek. Vastbesloten om Helens weerspannige hart te veroveren, is hij gedwongen drastische maatregelen te nemen.


Nog niet vertaalde delen van de Bride serie:

Deel 1 - The Sherbrooke bride
Deel 2 - The hellion bride
Deel 3 - The heiress bride
Deel 6 - The Scottish bride
Deel 7 - Pendragon
Deel 8 - The Sherbrooke twins
Deel 9 - Lyon's gate
Deel 10 - Wizard's daughter
Deel 11 - Prince of RavenscarLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De Baron serie
Titel De wilde baron
Oorspronkelijke titel The wild baron
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Rohan Carrington, de vijfde baron van Mountvale, is verbijsterd. Hij heeft een brief ontvangen, waarin wordt beweerd dat zijn onlangs overleden, jongere broer er een maîtresse op nahield. Maar zo was George helemaal niet! Hij was - in tegenstelling tot Rohan - een door en door fatsoenlijk en serieus persoon, zonder een greintje belangstelling voor aantrekkelijke vrouwen.

Rohan besluit de dame in kwestie met een bezoek te vereren. Tot zijn verbazing is de beeldschone Lady Susannah helemaal niet blij met zijn komst. Zij is in diepe rouw, wil met rust gelaten worden en is er ook niet op uit Rohans geldkist te plunderen. Toch kan Rohan het niet over zijn hart verkrijgen de tegenstribbelende Susannah zo maar in de steek te laten. Zeker niet als blijkt dat zij en haar jonge dochtertje - het kind van zijn overleden broer - in groot gevaar verkeren.

Rohan beseft dat hij verliefd aan het worden is op de hartveroverend mooie Susannah en haar voor altijd wil beschermen. Geheel tegen haar wil wordt ook Susannah overspoeld door een vurig verlangen naar deze nieuwe man in haar leven. Zal de baron van Mountvale eindelijk zijn wilde haren verliezen?


Nog niet vertaalde delen van de Baron serie:

Deel 2 - The offer (ook verschenen als An honorable offer)
Deel 3 - The deception (ook verschenen als An intimate deception)Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De Legacy serie
Titel Op gouden vleugels
Oorspronkelijke titel The Wyndham Legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1995 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Zij is de onwettige dochter van de zevende graaf van Chase en zijn minnares; beeldschoon, jong en bijzonder trots. Zelden ziet men haar ontwapenende glimlach. Iedereen vindt dat Josephine Cochrane haar bijnaam - de Hertogin - alle eer aandoet.

De Hertogin heeft geen gelukkige jeugd gekend. Nu, na de tragische dood van haar ouders, erft zij het grote landgoed Chase in het noorden van Yorkshire. Op één voorwaarde - ze moet trouwen met haar knappe neef Marcus Wyndham, de plaaggeest uit haar kinderjaren.

Marcus piekert er echter niet over zijn leven te delen met deze afstandelijke, jonge vrouw, ook al zou dat betekenen dat hij zijn rechtmatige gedeelte van de erfenis verspeelt. Ook Marcus heeft zijn trots. De Hertogin kan hem nog meer vertellen.

Tot Marcus op een nacht geschokt maar aangenaam verrast wakker wordt. De Hertogin heeft haar verleidingsplannen in werking gesteld.


Deel en serie Deel 2 - De legacy serie
Titel Verover mijn hart
Oorspronkelijke titel The Nightingale Legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Bijna was het hem gelukt. Bijna had haar voogd haar overweldigd. Maar de negentienjarige, beeldschone erfgename Caroline Derwent-Jones laat zich niet zomaar haar maagdelijkheid en haar fortuin afpakken door een oude vrek.

Midden in de nacht slaagt zij erin te ontsnappen, haar zogenaamde beschermer bloedend, woedend en gekneveld achterlatend. Onderweg naar haar tante in Cornwall ontmoet Caroline in een herberg de charmante maar zeer afstandelijke edelman North Chilton. En hoewel hij haar aanvankelijk voor een meisje van lichte zeden houdt en niets met haar te maken wil hebben, merkt North al gauw dat deze aantrekkelijke jonge vrouw met haar blonde haren en groene ogen in moeilijkheden verkeert.

North weet ook dat Caroline's tante niet meer leeft en nodigt haar uit op zijn kasteel Mount Hawke, waar vrouwen al heel lang niet welkom meer zijn. De enige manier die Caroline kan bedenken om haar toekomst veilig te stellen, is de eenzame mysterieuze North ten huwelijk te vragen. Zal hij haar aanzoek accepteren?


Deel en serie Deel 3 - De Legacy serie
Titel Onstuimig jaagt mijn hart
Oorspronkelijke titel The Valentine Legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Met haar vuurrode haren onder de paardrijcap gepropt, is de eigenwijze en impulsieve Jessie Warfield een opvallende verschijning op de renbaan in Baltimore. Haar grootste rivaal in de paardenraces is de blonde James Wyndham, voor wie zij in het geheim diepe gevoelens koestert. James moet echter niets hebben van Jessie: hij kent geen enkele vrouw die zo eigenzinnig en trots is als zij.

Als James ervan beticht wordt Jessies reputatie te hebben geschaad, vlucht Jessie halsoverkop naar Engeland. Daar vindt ze onderdak op het schitterende landgoed van James' neef Marcus Wyndham en zijn vrouw. Deze ontfermt zich over Jessie en heeft al snel door dat achter haar branie-achtige uiterlijk een kwetsbare gepassioneerde vrouw schuilgaat.

James voelt zich erg schuldig over Jessies overhaaste vertrek en reist haar achterna. Tot zijn grote verbazing treft hij in Engeland een totaal veranderde, oogverblindende Jessie aan. James raakt danig onder de indruk van haar sensuele schoonheid en vraagt haar ten huwelijk.

James' prachtige, gespierde lichaam maakt in Jessie ongekende gevoelens los. Maar hun romantische nachten vol zinderende passie worden wreed verstoord als Jessie angstaanjagende nachtmerries krijgt, die herinneringen bovenbrengen uit een ver en duister verleden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Griezelig geheim
Oorspronkelijke titel The heir (aka Lord Deverill's heir)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 Audax Publisching als Candlelight Historische Roman 228
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Justin Daverill, de nieuwe graaf van Strafford, was sterk, sluw, koppig en waarschijnlijk de knapste graaf ter wereld. Hij moest trouwen met zijn nicht Arabella. Dat had haar vader immers in haar testament bepaald. Arabella kwam daar hevig tegen in opstand. Het huwelijk ging toch door, ook al was Justin ervan overtuigd dat Arabella hem voor hun huwelijk had bedrogen met een minnaar en daar moest ze zwaar voor boeten.

Wie was de minnaar van zijn vrouw? Dat kon alleen de jonge, charmante Comte de Trécassis zijn, een familielid uit Frankrijk, die op bezoek was. De graaf wilde hem vermoorden, maar hij hield zich in omdat hij eerst wilde weten wat de reden was van het bezoek van de jonge Fransman. De graaf wist dat De Trécassis iets in zijn schild voerde. Justin en Arabella waren aan elkaar gewaagd. Ze zorgden voor vuurwerk - zowel in hun woede als in hun passie.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.catherinecoulter.com


Home | Boekenkast C |