A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1923 - 1991

Tja, je kunt natuurlijk op je vingers natellen dat zoeken op Internet naar Mary Craig vele, vele resultaten op gaat leveren en dat het een wonder mag heten wanneer je de goede ertussen uit kunt halen. Ook zoeken op boektitel heeft weinig zin wanneer een schrijfster als Tami Hoag een boek heeft geschreven met eenzelfde titel.

Makkelijker wordt het wanneer je weet dat haar echte naam Mary Frances Young was. Ze schreef meer dan 50 boeken onder de pseudoniemen Mary Frances Shura, M.F. Craig, Meredith Hill, Alexis Hill, Mary Shura Craig, Mary Craig en Mary S Craig. Slechts één ervan is in het Nederlands vertaald.

Titel De geur van wilde orchideeën
Oorspronkelijke titel Dark paradise
Uitgever 1ste Nederlandstalige uitgave in 1989 bij Uitgeverij Phoenix
Genre Historisch

Korte omschrijving

Voor Robert Jameson, een eenvoudige kantoorklerk uit Boston, lokt het grote avontuur. Vlak voor de voltrekking van zijn huwelijk monstert hij aan op het zeilschip de Felicity Ann en vertrekt naar het Verre Oosten. De woelige zeereis wordt onderbroken om op Hawaii de voedselvoorraden aan te vullen.

En daar raakt Robert onder de bekoring van Nahana, een jonge exotische prinses. Nahana beantwoordt zijn liefde, hoewel de gebruiken van haar stam dat ten strengste verbieden.

Op moedige wijze weet Robert echter het vertrouwen van de trotse inboorlingen te winnen. Samen met Nahana en haar volk verzet Robert zich tegen de opdringende beschaving van de naderende negentiende eeuw.

Ook de twee kinderen van Robert en Nahana moeten een bittere strijd voeren om de wilde pracht van het paradijselijke Hawaii te behoeden. Ook zij worden onbarmhartig overspoeld door de nieuwe tijd. Maar ook zij zullen altijd blijven vechten voor hun geboortegrond.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast C |