A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


4+1 gratis!


Jasmine Cresswell werd in 1941 geboren in Wales, ze trok de wereld rond en momenteel woont ze in Amerika. Ze schrijft zowel thrillers als hedendaagse en historische romans. Pseudoniem: Jasmine Craig

Titel Gebroken glas
Oorspronkelijke titel Desires & deceptions
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Mira Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Sinds Claire Campbell, zeven jaar geleden, op het nippertje aan een mysterieuze brand wist te ontsnappen, is ze spoorloos. Inmiddels hebben zich al zes vrouwen gemeld die claimen Claire te zijn - en dus recht te hebben op de miljoenenerfenis van de Campells.

Dianna Mason is nummer zeven. Net als haar voorgangsters houdt ze vol dat zíj de verloren dochter is. Alleen - beweert ze - gaat het haar niet om geld, maar om gerechtigheid.

Voor Ben Maxwell, zakelijk adviseur van de familie, is ze niet meer dan de zoveelste oplichtster die zo snel mogelijk ontmaskerd moet worden. Tot een nieuwe brand hem duidelijk maakt dat iemand in de familie kennelijk wél denkt dat zij de echte Claire is. Dezelfde persoon die haar destijds heeft willen doden?

* Later ook uitgegeven als IBS 150.


Deel en serie Deel 1 - Unit one
Titel Lokvogel
Oorspronkelijke titel Decoy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 103 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Melody Beecham leidt een bevoorrecht leven. Als dochter van de Engelse Lady Rosalind en de Amerikaanse Wallis Beecham, een self-made miljonair met politieke connecties, heeft het haar nooit aan iets ontbroken. Het feit dat haar ouders gescheiden zijn en ze met geen van beiden veel contact heeft, doet daar niets aan af.

Tot haar moeder tijdens een pleziertocht op zee overboord slaat en verdrinkt. Tijdens de lezing van Lady Rosalinds testament blijkt namelijk dat Wallis Beecham haar vader niet is. Hij wil meteen niets meer met haar te maken hebben en zorgt er bovendien voor dat haar kans op succes in de kunstwereld, waar ze net naam begon te maken, in één klap voorbij is.

Woedend zint Melody op wraak. Volgens haar zit er een luchtje aan de manier waarop Wallis aan zijn geld is gekomen, en dat kan ze mooi gebruiken om zijn politieke ambities te dwarsbomen.

Ze is zich er dan nog niet van bewust dat haar bewegingen op de voet worden gevolgd. Unit One, een geheime overheidsdienst, heeft besloten haar te rekruteren om de hoogste politieke kringen binnen te kunnen dringen... Is dit haar kans?

* Later ook uitgegeven bij Mira Books.


Deel en serie Deel 2 - Unit one
Titel Zonder vangnet
Oorspronkelijke titel Full pursuit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 128 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Diep weggestopt in de bossen van Idaho is een vredelievende sekte bezig zich tot de tanden te bewapenen. Helaas is dat noodzakelijk om de groep tegen een aanval van buitenaf te kunnen verdedigen, beweert Zachary Jones, hun charismatische leider. En bijna zou geheim agente Melody Beecham dat geloven, zo aardig is iedereen.

Alleen worden nieuwelingen bij sektes gewoonlijk niet dag en nacht heimelijk gefilmd en afgeluisterd. Wat gaat er schuil achter al die glimlachende gezichten? De aanwijzingen dat in het idyllische White Falls een aanslag wordt voorbereid, stapelen zich op. Maar wat is het doelwit? En waar en wanneer valt de klap?

De tijd dringt, en elk moment kan iemand Melody's ware identiteit ontdekken. Nicolas Anwar, haar collega bij Unit One, doet koortsachtig zijn best de puzzelstukjes aan elkaar te passen. Hij is haar enige contact met de buitenwereld - en haar enige hoop om levend uit deze gevaarlijke onderneming te komen...

* Later ook uitgegeven bij Mira Books.


Deel en serie Deel 3 - Unit one
Titel Laatste kans
Oorspronkelijke titel Final justice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 156 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

In haar korte loopbaan als geheim agente heeft Melody Beecham al vele vijanden gemaakt in het criminele wereldje. Wanneer ze met haar vader naar Mexico reist - waar haar moeder is verdronken - en slachtoffer wordt van een moordaanslag, zijn er dus verdachten genoeg.

Toch zijn er aanwijzingen dat de dader niet weet dat ze aan Unit One verbonden is. Is hij wel een professionele crimineel? Of zijn er persoonlijke motieven in het spel? En heeft het ongeval waarbij haar moeder stierf, iets met de aanslag te maken?

Met de dood op de hielen reist Melody van Mexico naar Washington en New York, op zoek naar het antwoord op deze vragen. Ondertussen bedenkt collega en partner Nikolai Anwar een gewaagd plan om hun onzichtbare vijand in de val te lokken. Een plan dat kille misleiding, meedogenloze berekening en blind vertrouwen vereist. En dat móet slagen...

* Later ook uitgegeven bij Mira Books.


Deel en serie Deel 1 - Joubert serie
Titel De nalatenschap
Oorspronkelijke titel The inheritance
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 67
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

'Maak het in orde, Belle. Ik reken op jou. Jij bent de enige die ik kan vertrouwen.'

Een dvd met het label 'donaties' is alles wat Marc Joubert aan zijn dochter Isabelle nalaat. In eerste instantie denkt ze een overzicht van schenkingen aan liefdadigheidsinstellingen gekregen te hebben, maar al snel komt ze erachter dat het om iets anders gaat: haar laatste tastbare herinnering aan haar vader blijkt een nauwkeurige inventarisatie van de omkooppraktijken die hij erop nahield.

Niet veel later wordt beangstigend duidelijk dat zij niet de enige is die van het bestaan van de lijst weet. Haar huis wordt overhoopgehaald, haar buurvrouw neergeschoten en haar broer ontvoerd. Iemand lijkt een genadeloze klopjacht te hebben ingezet om de belastende informatie in handen te krijgen.

* Later ook uitgegeven bij Mira Books & opnieuw bij Harlequin Holland als IBS 183.


Deel en serie Deel 2 - Joubert serie
Titel In de val
Oorspronkelijke titel The refuge
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Mira Books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

 

Na de dood van haar criminele echtgenoot blijft Marisa Joubert berooid en bang achter met haar zoontje Spencer. Wanneer ze als secretaresse aan de slag kan in het Wainscott Refuge, een opvanghuis voor zwangere vrouwen uit oorlogsgebieden, grijpt ze de kans om een nieuw leven te beginnen met beide handen aan.

Al snel vermoedt Marisa echter dat in het tehuis dingen gebeuren die het daglicht niet verdragen. Wat gaat er schuil achter de altijd net iets te vriendelijke glimlach van Stuart Frieze, de directeur van het Wainscott Refuge? En wat is er precies gebeurd met twee bewoonsters die onder verdachte omstandigheden om het leven zijn gekomen?

Omdat haar echtgenoot haar terroriseerde, heeft ze jarenlang haar mond gehouden over zijn misdadige praktijken. Na zijn dood heeft ze gezworen zich nooit meer door angst te laten leiden. Dus grijpt ze deze keer wel in - al riskeert ze daarmee haar eigen leven én dat van haar zoon.

* Later ook uitgegven met een andere titel 'In alle afzondering' als IBS 192 bij Harlequin Holland.


Titel Sterren in de nacht
Oorspronkelijke titel House guest
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Baccara 75 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Ontvoerd en beschuldigd van moord...
In Amerika wordt de jonge Engelse Anne Clarence niet echt gastvrij ontvangen. Ze is naar Denver gegaan om voor het eerst in haar leven haar grootvader te ontmoeten, de rijke Bertram Kennedy. Vlak na haar aankomst overlijdt hij echter, en Anne wordt beschuldigd van moord. Bertrams andere verwanten zijn ervan overtuigd dat ze op zijn geld uit is. Anne is verbijsterd, niet alleen door de beschuldiging, ook door haar nogal overweldigende familie. Vooral de knappe Joshua Donaldson maakt indruk op haar. Hij is de enige die het voor haar opneemt. Of is dat maar schijn?

* Later heruitgeven als IBS 54 bij Harlequin Holland.
4+1 gratis!


Titel Het complot
Oorspronkelijke titel The conspiracy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 91 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

Sinds de dood van haar man leeft Verity Marlowe in een waas van alcohol en zelfmedelijden. Haar baas van Buitenlandse Zaken ziet haar dan ook liever niet meer terug op haar werk...

Dan wordt er in Kasjmir, India, een terroristische aanslag gepleegd - en Verity is de Kasjmir-expert. Bovendien is er ene Khalid Muhammad op kantoor gearriveerd, die dringend naar haar vraagt en meer van de aanslag lijkt te weten. Met frisse tegenzin keert Verity dus terug naar Buitenlandse Zaken, waar ze tot haar schrik oog in oog komt te staan met Michael Strait. In het verleden heeft Michael over alles gelogen - zijn werk, zijn gevoelens voor haar...

Verity's leven loopt echter ernstig gevaar, en het lijkt erop dat er niemand anders is tot wie ze zich kan wenden. Maar kan ze hem wel vertrouwen? Ergens loopt een verrader rond, en als ze de verkeerde persoon vertrouwt, zou dat wel eens de laatste vergissing van haar leven kunnen zijn...


Titel Vlucht uit het verleden
Oorspronkelijke titel The daughter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS 152 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Pas vijftien is Maggie Slade wanneer ze wordt opgepakt voor de moord op haar moeder. Ze is onschuldig, maar alles wijst erop dat zij degene is die het dodelijke schot heeft gelost. Een veroordeling kan dan ook niet uitblijven. Maggie verdwijnt de gevangenis in, en daarmee lijkt haar leven voorbij. Tot ze een paar jaar later kans ziet om te ontsnappen.

Inmiddels is ze al zeven jaar op de vlucht. Zeven jaren van ontberingen, van altijd over haar schouder kijken en leven tussen hoop en wanhoop. Dan haalt het verleden haar in. Plotseling staat ze oog in oog met Sean McLeod, de agent die vijftien jaar geleden het moordwapen vond.

Maggie weet wat haar te doen staat. Ze moet meteen op zoek naar een nieuwe identiteit, een nieuwe stad en een nieuw leven. Toch weet Sean haar te vinden, en niet voor niets. Hij beweert namelijk dat hij haar wil helpen met het opsporen van de ware dader. Maar al die jaren op de vlucht hebben Maggie wantrouwig gemaakt...

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek bij HarperCollins met als titel: Zonder zonde.


Deel en serie Deel 1 - Ron Raven trilogie
Titel Dubbel bedrog
Oorspronkelijke titel Missing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 21
Genre Thriller

Korte omschrijving

Succesvol zakenman, liefhebbend vader en echtgenoot, zo staat Ron Raven bekend. Totdat zijn vermissing een verbijsterende waarheid aan het licht brengt: hij blijkt er twee gezinnen op na te houden, die niets van elkaars bestaan af weten.

En dat is nog niet eens het ergst. Ook zijn zakentransacties hangen van bedrog aan elkaar. Zelfs de ranch van zijn vrouw Ellie en dochter Megan is gebruikt als onderpand voor een lening van drie miljoen. Geld dat samen met Ron is verdwenen, en dat nu opgeëist wordt door bankdirecteur Adam Fairfax - de broer van Rons andere vrouw.

In een wanhopige poging de ranch te redden stelt Megan Adam voor samen op zoek te gaan naar de verdwenen miljoenen. Hun zoektocht brengt hen naar Mexico. Maar in plaats van antwoord op hun vragen te krijgen, raken ze steeds dieper verstrikt in een dichtgeweven web. Een web van geheimen, leugens en hebzucht...


Deel en serie Deel 2 - Ron Raven trilogie
Titel Schuldig verklaard
Oorspronkelijke titel Suspect
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 23
Genre Thriller

Korte omschrijving

Nog geen etmaal na de moord op burgemeester Jason Hamilton wijzen alle beschuldigende vingers in de richting van Chloe, zijn vrouw. Zij is immers naast het lijk in de kelder aangetroffen met een bebloed mes in haar hand.

Ook haar advocaat, Liam Raven, twijfelt aan haar onschuld. Chloe heeft geen alibi, en er komen vele belastende feiten aan het licht. Zo wilde ze van haar man scheiden, maar dwong hij haar door middel van chantage bij hem te blijven. Motief genoeg dus om zich van hem te ontdoen.

Toch is er iets waardoor Liam haar niet als koelbloedige moordenares kan zien, en samen beginnen ze een zoektocht naar wat er de nacht van de moord precies gebeurd is. Uiteindelijk lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen, maar of dat genoeg is om Chloe uit de gevangenis te houden...


Deel en serie Deel 3 - Ron Raven trilogie
Titel De afrekening
Oorspronkelijke titel Payback
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 25 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

Zakenman Ron Raven speelde meer dan vijfentwintig jaar de rol van liefdevolle echtgenoot en vader - in twéé gezinnen.

Wanneer Ron verdwijnt, is de politie ervan overtuigd dat hij betrokken was bij een misdaad en is vermoord - alle sporen wijzen in die richting. Zijn vrouw en dochter uit zijn 'tweede' gezin, Avery en Kate Fairfax, hebben dat voor zover mogelijk geaccepteerd, en zijn verder gegaan met hun leven. Kate is dan ook woedend wanneer op een dag Luke Savarini - haar ex nota bene - voor de deur staat en beweert dat hij haar vader in levenden lijve heeft gezien.

Als haar woede eenmaal is bekoeld, moet ze toegeven dat Luke niet alleen erg overtuigend is, maar dat hij ook nogal wat bewijzen heeft. Met tegenzin accepteert ze zijn hulp, en samen gaan ze op zoek naar Ron. Hoe dichter ze bij hem in de buurt komen, hoe meer ze worden tegengewerkt. Kate begint zelfs zeer bedreigende telefoontjes te krijgen - van haar vader?- en dan wordt de door hen ingehuurde privédetective vermoord...


Titel Een lange schaduw
Oorspronkelijke titel Secret sins
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 2 bij Harlequin Holland
Genre Thriller

Korte omschrijving

Tijdens een sneeuwstorm in Cleveland gaat het mis: een auto slipt en veroorzaakt een kettingbotsing met talrijke doden en gewonden tot gevolg. Te midden van de wrakstukken vindt agent Gene Zajak een klein meisje dat zich, gezond en wel, heeft verscholen onder een auto. Helaas zijn haar beide ouders bij het ongeluk omgekomen. Gene besluit het meisje, dat volgens het paspoort van haar ouders Jessica Marie Pazmany heet, in zijn familie op te nemen.

Zevenentwintig jaar later doet Jessica een schokkende ontdekking: uit papieren blijkt dat Jessica Marie Pazmany dood is, en dat was ze al vóór het auto-ongeluk. Maar wie is zíj dan? En wat deed ze in de auto van de Pazmany's?

Als ze op zoek gaat naar antwoorden op deze vragen, komen er schokkende feiten boven water. Jessica is echter vastbesloten uit te vinden waar ze vandaan komt - zelfs als blijkt dat haar zoektocht haar in groot gevaar brengt...


Titel Ontsnapt
Oorspronkelijke titel The third wife
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 75
Genre Thriller

Korte omschrijving

Midden in de nacht schuift Anna Langtry voorzichtig onder de man vandaan die op haar in slaap is gevallen. Ze is zeventien jaar, en het is haar huwelijksnacht. Ze sluipt het huis uit, steelt een auto en gaat ervandoor. Alles liever dan het bezit te worden van de mormonenleider, een man die oud genoeg is om haar vader te zijn en die ze moet delen met zijn twee andere echtgenotes.

Vijftien jaar later leeft Anna totaal voor haar werk: voorwaardelijk vrijgelaten gevangenen op het rechte pad houden. Gevoelens staat ze zichzelf niet toe, tot een nieuwe cliënt haar kantoor binnen loopt, Joe Mackenzie. Hij is veroordeeld voor fraude en is een en al vijandigheid. Toch raakt hij een gevoelige snaar bij haar. Ze is overtuigd van zijn onschuld en is bereid haar carrière op het spel te zetten om die te bewijzen.

Zelfs wanneer ze hem op zijn hotelkamer aantreft met een schotwond waarvoor hij geen verklaring heeft. Zelfs wanneer het lijk van zijn ex-collega in een parkeergarage wordt gevonden. Zelfs wanneer blijkt dat ze, om hem te kunnen helpen, moet terugkeren naar de plaats waar haar ergste nachtmerries zich afspelen...


Titel Bloedband
Oorspronkelijke titel No sin too great
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als IBS Thriller 77
Genre Roman

Korte omschrijving

Niets is Caroline Hogarth te veel om Andrew, haar drie jaar oude zoontje, terug te krijgen. Na de dood van haar echtgenoot, die onder dubieuze omstandigheden stierf, verloor ze de voogdij aan Joe Rossi, haar schoonvader én consigliere van de georganiseerde misdaad. En hij doet er alles aan om dat zo te houden. Alles. Wat zou kunnen verklaren waarom ze op een ochtend wakker wordt naast een dode man. Een man die onderdeel was van haar gedurfde plan om Joe Rossi klem te zetten en hem te dwingen Andrew aan haar terug te geven.

Maar Joe is haar voor geweest. Caroline wordt nu verdacht van moord en moet op de vlucht voor de politie. Ondertussen wordt ze ook nog door de media afgeschilderd als een verdorven moeder. Ten einde raad duikt ze onder bij Jack Fletcher, een priester. Ze probeert Joes macht over haar te breken, maar komt er al snel achter dat dit haar alleen nooit zal lukken. Om dit gevecht te kunnen winnen zal ze Jack in vertrouwen moeten nemen - al vreest ze dat ze daarmee het leven van haar zoon in gevaar brengt..
Overzicht van de Harlequin pockets Als Jasmine Cresswell

Losse nummers hedendaags

* Vergeten huwelijk - Forgotten marriage (Zij en hij 397)

* Het oude liedje - Hunter's prey (Bouquet 842)
* De perfecte bruid - The perfect bride (Bouquet 1408)

* Niet volgens afspraak - Marriage on the run (in Harlequin Bruidsspecial 34)

Als Jasmine Craig

Losse nummers hedendaags

* Verborgen liefde - Runaway love (Bouquet’s papillon 29)
* In zoete sluimer - Tender triumph (Papillon 18)
* Vergeet je twijfels - Stormy reunion (Papillon 34)
* Een gewaagde sprong - Imprisoned heart (Papillon 58)
* Vlucht in zijn armen - Refuge in his arms (Papillon 93)
* De wereld aan haar voeten - Dear Adam (Papillon 106)
* Klippen onder water - Surprised by love (Papillon 111)

* De nacht van zijn leven - For love of Christy (Candlelight 485)
* Gespleten persoonlijkheid - Under cover of night (Candlelight 520)
* Een verleidelijke weddenschap - Master touch (Candlelight 532)
* Een roekeloze onderneming - One step to paradise (Candlelight 572)
* De kunst van het verleiden - Knave of hearts (Candlelight 630)Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website jasminecresswell.com


Home | Boekenkast C |