A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1927 - 2011

Zo'n negen boeken heeft Elaine Crowley sinds 1984 op haar naam staan. Slechts één boek, haar eerste, is vertaald in het Nederlands.

Haar laatste boek is verschenen in 2001, dus niet echt een schrijfster uit de oude doos. Toch heeft ze geen website en is er op Internet weinig over haar te vinden. Ze werd in Ierland geboren als Helena Bridget Crowley en ze woonde met haar man in Port Talbot, Wales. Ze begon pas met schrijven nadat haar zes kinderen het huis uit waren.

Titel Eeuwig brandt het vuur
Oorspronkelijke titel Dreams of other days
Uitgever Kadmos - 1984
Genre Historisch

Korte omschrijving

Wanneer haar verloofde haar voorstelt aan zijn beste vriend Jamsie is de beeldschone Katy O'Donnell op slag verloren. Jamsie O'Hara is knap, roekeloos en impulsief, en Katy voelt dat alleen hij haar het geluk kan geven waarnaar ze met hart en ziel verlangt. Die eerste ontmoeting doet haar hart op hol slaan en zonder zich iets aan te trekken van de waarschuwingen van haar verbijsterde moeder verbreekt ze haar verloving en stort zich in een spraakmakende affaire met Jamsie.

De stormen die deze verbintenis teisteren en de hartstochten die hem beheersen vormen een meeslepend epos, dat zich afspeelt tegen de dramatische achtergrond van het negentiende-eeuwse Ierland. Met nimmer aflatende moed en hartstocht volgt Katy in dit door armoede en vooroordelen beheerste land haar eigen weg, de weg van haar liefde voor de charmante, maar steeds ontoegankelijker Jamsie.

Maar ook al blijkt haar pad bezaaid met doornen en kan ze haar eerste geliefde maar moeilijk vergeten, ze blijft vechten tegen alle roddel. En diep in haar hart sluimert altijd de droom, dat alles eens anders zal worden. Maar ook Katy kon niet bevroeden welke rampen daarvoor nodig waren.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast C |