A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Barbara Delinsky werd in 1945 geboren als Barbara Ruth Greenberg. Ze schrijft romantische verhalen onder de naam Delinsky, haar echtgenoot. Pseudoniemen van haar zijn Bonnie Drake en Billie Douglas. Een aantal van de romans die ze schreef onder een pseudoniem worden nu ook heruitgegeven onder haar eigen naam. Ze begon als Harlequin schrijfster en werd heel succesvol. In 2001 waagt ze zich ook aan non-fictie, een werk over haar ervaringen met borstkanker.

Titel Eenzaam paradijs
Oorspronkelijke titel Together alone
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Drie vrouwen, drie vriendinnen. Binnenkort zal hun geluk in duizend stukken uiteenspatten...

Jarenlang was Emily Arkin een gelukkige echtgenote en moeder. Nu heeft haar enige dochter het huis verlaten en Doug, haar man, is steeds vaker op zakenreis. Nog nooit heeft Emily zich zo eenzaam gevoeld. Eenzaam en bang, want de tijd is gekomen om eindelijk af te rekenen met een tragisch geheim uit haar verleden - en zo misschien haar huwelijk te redden.

Kay Davies is een goede vriendin van Emily. Ook haar dochter is uitgevlogen. Maar Kay heeft een leuke baan en verheugt zich erop haar talenten verder te ontplooien. Plotseling begint haar echtgenoot John om dingen te vragen die zij hem niet kan geven. Kay wordt nu geconfronteerd met haar eigen noden en onzekerheden. Ook voor haar is de tijd van ontwaken gekomen.

Alleenstaande moeder Celeste Prince heeft na het vertrek van haar kind wilde plannen. Ze heeft genoeg van haar eenzame bestaan en gaat op zoek naar avontuur, romantiek en seks. De perfecte man wacht ergens op haar, zo verzekert zij haar vriendinnen Emily en Kay. Maar wanneer Celeste's avonturen uit de hand lopen, raakt zowel haar eigen leven als dat van haar dochter in groot gevaar.


Titel Een huis vol dromen
Oorspronkelijke titel Shades of grace
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

De beroemde journaliste Grace Dorian heeft een probleem dat zij met niemand durft te delen - zelfs niet met haar enige dochter Francine. Grace is af en toe zo vergeetachtig dat ze er bang van wordt. Haar werk lijdt eronder, maar koppig houdt Grace vol dat er niets met haar aan de hand is. Tot ze zo maar door een rood licht rijdt en in het ziekenhuis belandt.

Francine is diep geschokt wanneer zij hoort dat haar moeder de ziekte van Azheimer heeft. Grace is pas eenenzestig. Samen besluiten ze Grace's toestand voor de buitenwereld geheim te houden. Francine zal het werk van haar moeder zolang overnemen.
Zelf heeft Francine ook een dochter, de rebelse Sophie, die haar troost en steun misschien nog wel harder nodig heeft dan Grace.

Zo raakt Francine gevangen tussen haar alsmaar groeiende verantwoordelijkheden. Van een eigen leven komt niet veel meer terecht, juist nu de jonge dokter Davis Marcoux interesse in haar toont. Vechtend tegen haar paniek vraagt Francine zich af hoe lang zij dit zware leven nog kan volhouden en hoe lang ze het geheim van Grace's ziekte nog zal kunnen bewaren.


Titel Haar laatste wens
Oorspronkelijke titel Three wishes
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

De serveerster Bree Miller krijgt op een winterse avond een bijna dodelijk ongeluk. In het ziekenhuis herinnert zij zich weinig van het gebeurde, noch van de uren daarna - behalve een bijzonder fel licht en een prachtige, geheimzinnige stem die haar terugroept uit het dodenrijk. De stem belooft Bree dat ze drie wensen mag doen, waarna zij opnieuw zal sterven.

Was het een droom of misschien een bijna-doodervaring? En wie is die knappe man die over haar heen gebogen staat wanneer ze uit de narcose bijkomt?

Het is Tom Gates, de bestuurder van de jeep die Bree per ongeluk aanreed. Hij ontvluchtte het drukke New York om zijn leven te overdenken en zijn verloren ziel te hervinden.

Het ongeluk brengt de eenzame Tom en Bree heel dicht tot elkaar en de wederzijdse aantrekkingskracht groeit uit tot een intense liefde. Tegen de tijd dat ze getrouwd zijn heeft Bree zonder het te realiseren al twee van de drie wensen gebruikt.

Maar hun leven samen is nog niet helemaal perfect...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel De getuige
Oorspronkelijke titel Finger prints
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1985 als Harlequin Bestseller 1
Genre Roman

Korte omschrijving

Carly Quinn is een vrouw met een verleden...

Haar getuigenis in een proces aangaande brandstichting heeft een machtig man achter de tralies doen belanden. Sindsdien is haar leven in gevaar. Ze is gedwongen een nieuwe identiteit aan te nemen, een totaal ander leven te leiden, in een haar onbekende stad. Hartverscheurend eenzaam is ze, zonder familie, zonder vrienden, dag en nacht bang dat haar vijanden haar weten te achterhalen.

Dan ontmoet ze Ryan Cornell, een dynamische, aantrekkelijke advocaat. Hij lijkt haar liefde en bescherming te kunnen bieden. Helaas dreigt de allesverterende hartstocht die weldra tussen hen oplaait, haar broze dekmantel te verwoesten. Desalniettemin gaat Carly zich meer en meer op hem verlaten. Ze moet wel, al tekent ze daarmee wellicht haar eigen vonnis...


Titel De verwijdering
Oorspronkelijke titel Within reach
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1986 als Harlequin Bestseller 3
Genre Roman

Korte omschrijving

Het lijkt of Danica Lindsay alles heeft wat haar hartje begeert - een knappe en in zakelijk opzicht geslaagde echtgenoot, een leven zonder financiële zorgen te midden van de elite van Boston en een uiterlijk dat er wezen mag. Toch voelt ze zich van binnen leeg, verlangt ze naar iets dat werkelijk van haar is, hongert ze naar veel meer genegenheid en warmte dan haar huwelijk haar kan bieden.
Haar speurtocht begint in een fraai zomerhuis aan de kust van Maine. Daar ontmoet ze de gevoelige en getalenteerde schrijver Michael Buchanan. Naarmate de band tussen Danica en Michael hechter wordt, raakt echtgenoot Blake steeds meer betrokken bij het politieke circus. Ten slotte accepteert hij, zonder zijn vrouw daarin te kennen, een ministerpost in Washington. Wat moet Danica nu doen? Wat kan ze in feite doen? Ze is immers niet vrij om te kiezen. Een schokkende ontdekking brengt daarin verandering…
Overzicht van de Harlequin pockets Series

Victoria Lesser serie

  1. Om de lieve vrede - The real thing(Love Affair 113)
  2. Web van verlangen - Twelve across (Love Affair 150)
  3. Een roos op het hart - A single rose (Love Affair 139)

Crosslyn Rise serie

  1. Wereld vol dromen - The dream (Love Affair 420)
  2. Uitdagend opdracht - The dream unfolds (Love Affair 424)
  3. Liefde en luxe - The dream comes true (Love Affair 428)
  4. Door verlangen veroverd - Undone by her tender touch (Intiem 2060)

Losse titels

*Intiem 30 De zoete inval – Sweet serenity (op de kaft staat foutief de naam Billy Douglas als auteur)

*Papillon 85 Bronzen verleiding – Bronze mystique

*Love Affair 21 Een fluwelen kus – The forever instinct
*Love Affair 45 Een opwindende foto – A special something
*Love Affiar 65 Ongelijke kansen – Chances are
*Love Affair76 Oog in oog met de zon – First things first
*Love Affair 83 Met bonzend hart – Straight from the heart
*Love Affair 94 De eerste de beste – First, best and only
*Love Affair 180 Pret voor twee – Cardinal rules
*Love Affair 188 Lange zomernachten – Heat wave
*Love Affair 223 Kus in de morgen – T.L.C.
*Love Affair 242 Het wonder der liefde - Fulfillment
*Love Affair 294 Een verleidelijke blik – Through my eyes
*Love Affiar 340 Ongerepte dageraad – Search for a new dawn
*Love Affair 356 In licht gevangen – A time to love
*Love Affair 378 Slapeloze nachten – Knightly love
*Love Affair 384 Storm en hartstocht – Montana man (ook in Baccara Extra 98)
*Love Affair 389 Gepassioneerd pleidooi – Having faith

*Love Affair Extra 29 Gelijk spel – Fast courting

*Baccara 36 Een zwoele zeebries – The stud (ook in Baccara extra 109)
*Baccara 53 Ongekend vuur – The outsider
*Baccara 432 Gepassioneerd pleidooi – Having faith

*Baccara Extra 5 Onbedwingbaar verlangen – An irresistible impulse
*Baccara Extra 98 Storm en hartstocht – Montana man (=Love Affair 384)
*Baccara Extra 109 Een zwoele zeebries – The stud (= Baccara 36)

*Harlequin Bruidsspecial 13 (With this ring) (van Delinsky: Vader van de bruid – Father of the bride)

*Temptation 95 Bedreiging en belofte – Threats and promises

Als Bonnie Drake
*Candlelight 86 Eens zullen de seringen bloeien - Lilac awakening
*Candlelight 127 De zilveren vos - The silver fox

Als Billie Douglas
*Tiffany 23 Uit het juiste hout - The carpenter's lady
*D'Amour 32 Variatie op een thema - Variation on a themeWebsite barbaradelinsky.com


Home | Boekenkast D |