A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Boeken algemeen


Rene Denfeld is een Amerikaanse schrijfster en onderzoeksjournaliste. Door haar jarenlange ervaring als pleegouder heeft ze ervaring met ouders en kinderen in precaire situaties. Deze ervaring komt haar goed van pas in haar spannende, sfeerfvolle en geraffineerde thrillers voor lezers van suspense met diepgang, verfijnde personages en vernufitge plots.

Deel en serie Deel 1 - Naomi Cottle
Titel Het sneeuwmeisje
Oorspronkelijke titel The child finder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij HarperCollins
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Waar ben je, Madison Culver? Ben je bij de engelen? Droom je, begraven in de sneeuw? Of, zou het mogelijk zijn, leef je nog? Madison verdween op vijfjarige leeftijd, toen ze met haar ouders in het bos op zoek was naar de perfecte kerstboom. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd 'de kindvinder'. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ook werd ontvoerd. Naomi’s zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niks. Maar hoe dichter ze het dikke woud in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt. De leegte, de eenzaamheid en de kracht van de bossen en de bergen vertonen veel gelijkenissen met haar jeugd. Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.


Deel en serie Deel 2 - Naomi Cottle
Titel Het vlindermeisje
Oorspronkelijke titel The butterfly girl
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij HarperCollins
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Ze weet hoe het is om ontvoerd te worden. Daarom kan alleen zij helpen.Naomi is privédetective, gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kinderen. Zij begrijpt hen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf als kind werd ontvoerd. Naomi neemt echter geen nieuwe opdrachten aan totdat ze haar verdwenen zusje heeft¬ gevonden, dat achterbleef toen Naomi ontsnapte. Ze heeft geen foto, ze herinnert zich niet eens een naam. Haar houvast is het enige beeld dat ze zich nog herinnert: een aardbeienveld, blote voeten, vluchten. Als er wederom meisjes beginnen te verdwijnen, kan Naomi niet langer niets doen. Maar ze loopt gevaar, meer dan ze zelf weet. En dan ontmoet ze de mysterieuze Celia, die geobsedeerd is door vlinders.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website renedenfeld.com


Home | Boekenkast D |