A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Soms lijkt het net alsof nieuwe schrijfsters zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Meestal is echter niets minder waar. Vele van deze schrijfsters zijn al jaren op het schrijverspad en hebben vaak vele romans uitgegeven voor ze eindelijk 'doorbreken'. En voor ze dan ook nog eens in Nederland verschijnen... nou, dan heeft er vaak al heel wat plaatsgevonden in hun schrijversleventje.

Wat ik wel grappig vind (en eigenlijk ook een beetje triest) is dat je veel van die eerste romans van de schrijfsters niet meer op hun websites aantreft. Misschien omdat die eerste boeken prutwerk waren of misschien omdat ze zich schamen dat ze zich ooit, lang geleden, ook hebben moeten scharen tussen de honderden schrijfsters van pocketromans die in de diverse series uit worden gegeven.

Hoe dan ook, het enige andere in het Nederlands vertaalde werk van Christina Dodd, Lady in black, in Nederland in 1993 door Candlelight uitgegeven onder de titel Betoverende bedrieger (hedendaagse roman), is op haar website niet terug te vinden.

Ik ben een grote fan van deze schrijfster, maar aangezien er maar één historische roman van haar in het Nederlands was uitgegeven, heb ik me voor haar andere boeken tot het Engels moeten keren.

Gelukkig voor hen die geen Engels lezen, is Audax zo slim geweest om haar boeken in de Candlelight-reeks op te nemen, dus nu kan iedereen genieten van de Dodjes!

Deel en serie Deel 2 - Trading Places
Titel De hertogin
Oorspronkelijke titel One kiss from you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Eleanor de Lacy wordt door haar nicht Madeline, hertogin van Magnus, overgehaald van identiteit te ruilen. Door een uit de hand gelopen weddenschap is ze 'eigendom' geworden van de charmante maar harteloze Remington Knight.

Hij hoopt dat een huwelijk met een echte hertogin hem toegang tot de betere kringen in Londen zal verschaffen. Hoe moet Eleanor hem ervan overtuigen dat dit huwelijk niet door kan gaan? Vooral omdat zij Remington bijzonder aantrekkelijk vindt - ze wil hem houden.

Remington had een koele, zelfvoldane aristocrate verwacht. Maar deze verrukkelijke jonge vrouw is een geweldige verrassing. Zij is precies het soort bruid waar Remington verliefd op zou kunnen worden. Ware het niet dat hij uit is op de ultieme wraak voor haar bedrog...Nog niet vertaalde delen van de Trading Places serie:

Deel 1 - Scandalous againAndere titels van deze auteur Zie Candlelight Series en losse nummers
Website christinadodd.com


Home | Boekenkast D |