A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Jennifer Donnelly schrijft zowel historische romans als jeugdboeken. Momenteel heeft ze zes boeken op haar naam staan. De Roos trilogie maakt deel uit van de Bloemenserie, een serie waarvan de boeken een gelijkaardige omslag hebben, maar voorts niets met elkaar gemeen hebben. Andere schrijfsters uit de Bloemenserie zijn Barbara Ewing, Barbara Piazza, Ana Veloso,...

Deel en serie Deel 1 - De Roos trilogie
Titel De theeroos
Oorspronkelijke titel The tea rose
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Londen 1888. Fiona Finnegan woont in een van de smalle, armoedige steegjes waar overdag kinderen spelen, ´s avonds dieven en hoeren ronddwalen en ´s nachts moorden worden gepleegd. Fiona werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton, maar ze droomt van de eigen winkel die ze ooit zal drijven met haar geliefde Joe.

Haar vader, een bevlogen vakbondsman, krijgt op zijn werk een onverklaarbaar ongeluk waaraan hij overlijdt. Vanaf dat moment wordt Fiona´s leven een hel en verliest ze bijna iedereen die haar dierbaar is. Wanneer ze getuige is van een gesprek tussen Burton en een van zijn mannen, weet ze dat haar eigen leven ook gevaar loopt. Ze vlucht naar New York. Daar wekt Fiona zich met groot doorzettingsvermogen en met hulp van lieve vrienden op vanuit een bescheiden winkeltje naar de top van Manhattans theehandel.

Terwijl ze zint op wraak weet ze een enorme rijkdom te verwerven. En dan is het moment gekomen dat ze terug moet gaan naar Londen, om de geesten uit het verleden het zwijgen op te leggen en om de ultieme en gevaarlijke confrontatie aan te gaan met de enige man die haar leven kan verwoesten.


Deel en serie Deel 2 - De Roos trilogie
Titel De winterroos
Oorspronkelijke titel The winter rose
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het is 1900 en de gevaarlijke straten van het Londense East End zijn geen omgeving voor een vrouw van gegoede komaf. Maar India Selwyn Jones is een buitenbeentje, intelligent en eigenzinnig. Ze is een van de eerste vrouwelijke artsen en vastbesloten om een kliniek op te zetten in deze arme, smoezelige omgeving waar medische hulp hard nodig is.

En het is hier dat India de meest notiore gangster van Londen ontmoet, Sid Malone, een man met vele vijanden, hard en onweerstaanbaar. Malone is in alles de tegenpool van de koele, aristocratische verloofde van India. Deze verloofde is een rijzende ster aan het politieke firmament die voor zijn carrière het familiekapitaal van India nodig heeft.

Hoewel Malone alles vertegenwoordigt wat zij verafschuwt, voelt India zich onwillekeurig tot hem aangetrokken, verleid door zijn charme en geïntrigeerd door zijn mysterieuze verleden...


Deel en serie Deel 3 - De Roos trilogie
Titel De wilde roos
Oorspronkelijke titel The wild rose
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Tibet, 1913. Willa Alden wordt als gids ingehuurd door Max von Brandt, die van plan is als eerste Duitser de Mount Everest te bedwingen. Tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro heeft Willa een been verloren, maar dat weerhoudt haar er niet van deze nieuwe expeditie te ondernemen.

Waar Willa zich echter niet overheen kan zetten is dat haar grote liefde, avonturier Seamus Finnigan, destijds tegen haar wil het besluit nam haar been te laten afzetten om haar leven te redden. Met haar handicap kan ze leven, maar ze kan Seamus niet meer toelaten in haar hart.

Teleurgesteld vertrekt Seamus naar Engeland, waar hij met een andere vrouw trouwt. En Willa valt voor de charmes van de knappe Max von Brandt. Ze weet alleen nog niet dat Max een dubbele agenda heeft - en dat Seamus haar nooit helemaal heeft kunnen vergeten...


Titel Met de noorderzon
Oorspronkelijke titel A northern light
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Gottmer
Genre Historisch jeugdboek

Korte omschrijving

1906, de Amerikaanse Adirondacks. Mattie is de oudste dochter van een arm gezin zonder moeder. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor boerenzoon Royal en haar ambitie om schrijfster te worden.

Tijdens haar zomerbaantje in een hotel aan het meer wordt een hotelgaste verdronken teruggevonden. Mattie wil uitzoeken wat er is gebeurd.

Dit boek valt in de categorie Jeugdboeken 12+ en kreeg in 2004 een eervolle vermelding van de Zoenjury (prijzen voor jeugdboeken).
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De Waterfire Saga
Titel Deep Blue: Geheimen van de zee
Oorspronkelijke titel Deep Blue
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Van Goor
Genre Young Adult - Fantasy

Korte omschrijving

Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.

Wanneer de pijl van een moordenaar Sera'a moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.


Deel en serie Deel 2 - De Waterfire Saga
Titel De blauwe diamant
Oorspronkelijke titel Rogue wave
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Van Goor
Genre Young Adult - Fantasy

Korte omschrijving

Het aloude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen – Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid – kunnen het verslaan.
Serafina gelooft dat haar talisman begraven ligt in een oud scheepswrak. Als ze op onderzoek is naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods, waarvan de leider een oude bekende is… De pijn die ze voelt als ze ontdekt dat hij haar heeft bedrogen en nu met de vijand heult, is hartverscheurend.
Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Ze geloven haar niet en sluiten Neela op in haar kamer. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen. Met moed en listigheid, waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden, trotseren ze de – soms zelfs dodelijke – gevaren die hen bedreigen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met een verraad, zo overweldigend als een vloedgolf.


Deel en serie Deel 3 - De Waterfire Saga
Titel Donker getij
Oorspronkelijke titel Dark tide
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Van Goor
Genre Young Adult - Fantasy

Korte omschrijving

Eens was ze een verloren prinses, maar nu is Serafina de zelfverzekerde leider van de Black Fin Resistance. Terwijl ze werkt aan het saboteren van haar vijand en het werven van bondgenoten, worden haar vrienden geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.

Ling wordt gedeporteerd naar een gevangeniskamp; Becca ontdekt een beschamend geheim. Ava kan niet terug naar huis, omdat de doodrijders wachten op haar komst. En het wordt steeds moeilijker voor Serafina's verloofde Mahdi om de schijn op te houden dat hij verliefd is op Lucia Volerno. Als Lucia's ouders achterdochtig worden, is zijn leven – en alle hoop voor Serafina – voorbij.


Deel en serie Deel 4 - De Waterfire Saga
Titel De zwarte parel
Oorspronkelijke titel Sea spell
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Van Goor
Genre Young Adult - Fantasy

Korte omschrijving

In Donker getij (Waterfire Saga 3) verlaat Astrid haar meerminvriendinnen om de strijd aan te gaan met haar voorouder Orfeo, de kwade kracht achter het ontstaan van Abbadon. Orfeo bezit een van de zes talismannen die de meerminnen nodig hebben om Abbadon voor altijd te laten verdwijnen. Maar hoe kan Astrid zonder haar klankbord de machtigste tovenaar in de geschiedenis verslaan?

Ondertussen trainen Serafina en haar Zwarte Vinnen de kwelgeesten voor het gevecht met de ruiters des doods van haar oom Vallerio. Zal Sera haar geliefde huis en haar grote liefde Mahdi ooit terugzien, of zullen de Volnero's het volledige zeegebied overnemen, terwijl Orfeo de goden zelf uitdaagt? Het lot van de totale onderwaterwereld staat op het spel in dit adembenemende laatste deel van de Waterfire Saga.


Titel Stiefzus
Oorspronkelijke titel Stepsister
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij De Fontein
Genre Historische fantasy (young adult)k

Korte omschrijving

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.

Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.
Andere titels van deze auteur Disney Beauty and the Beast Gevangen in een boek - Jeugdboek voor kinderen met dyslexie
Website www.jenniferdonnelly.com


Home | Boekenkast D |