A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De boeken van de Nederlandse Dani Van Doorn zijn zeer gevarieerd, ze schrijft zowel hedendaagse romans, chicklits, historische streekromans, korte verhalen als kinderboeken. Pas na haar 43ste begon ze met schrijven, sindsdien vloeit de ene roman na de andere uit haar pen. ‘Pippa’ is haar eerste regency roman.

Titel Geld of geluk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Ellesy Relax
Genre Familieroman

Korte omschrijving

Nadat de eenzelvige weduwnaar en gewezen bankdirecteur Norbert een lichte beroerte heeft gehad, nemen zoon Wilco en zijn vrouw Merle hem tijdelijk in huis. Ze willen de erfenis veilig stellen, want Pa is zo goedgelovig en impulsief geworden!

Norbert houdt echter koppig vast aan zijn financiële onafhankelijkheid. Hoewel de zorg voor Norbert voornamelijk neerkomt op oppas oma Leny, blijft hij een bron van ergernis voor de ambitieuze Merle.

Met zijn onverwachte uitspraken en ludieke acties zet hij veel zekerheden in het gezin op losse schroeven, wat leidt tot grote veranderingen in huize Streyendaal.


Titel Jacht op een schat
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Uitgeverij EigenZinnig
Genre Roman

Korte omschrijving

Een vrolijk en romantisch detective-avontuur dat zich grotendeels afspeelt binnen de grenzen van Bernheze. Het verhaal gaat over Penny, een spontane dertiger die even genoeg heeft van haar drukke baan en hectische leven in Amsterdam en een schattig huisje huurt in een dorpje net buiten Heeswijk.

Jammer genoeg blijkt haar huisbaas Ivo niet zo leuk te zijn als zijn huisje en ze vliegen elkaar al direct in de haren. Dat wordt er in de daaropvolgende weken niet beter op, vooral als Vivian, Penny’s chaotische vriendin uit Amsterdam, een weekendje komt logeren.

Het lot wil echter dat Penny en Ivo ieder aan een boek werken over dezelfde kunstenares en dat dwingt hen tot een samenwerking. Tussen de bedrijven door zal Penny Ivo ook wel even leren hoe hij succesvol moet daten, maar dat valt nog niet mee.

Tijdens het onderzoek voor hun werk stuiten ze op een geheim dat met een gestolen meesterwerk te maken heeft. De samenwerking van Penny en Ivo verandert in een speurtocht, waarbij twee geharde criminelen, een warrige barones en een knappe politieman hen behoorlijk in de weg lopen.

De brutale Vivian bemoeit zich er ook mee en zet de zaak daarmee nog meer op scherp.


Titel Vreugde na verdriet
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ellesy Relax
Genre Familieroman

Korte omschrijving

De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een onenightstand.
Uit schaamte over zijn langdurige desinteresse, maar ook uit nieuwsgierigheid naar Leony, probeert hij een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette.

Jeanette stemt met tegenzin toe, want hoe lang zal die interesse van Leon duren? Ze wil haar dochter besparen wat haar zelf als kind is overkomen en maakt het hem niet gemakkelijk. Leon met zijn charme en vrolijkheid kunnen ze missen als kiespijn. Of toch niet?

Roman over verzoening en verlaat verdriet, dat veroorzaakt wordt door een onverwerkte verlies in de kindertijd. Daarnaast is er ook ruimte voor humor en romantiek.


Titel Anna's twijfels
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Uitgeverij MLB
Genre Historische streekroman

Korte omschrijving

Een historische streekroman over de zelfstandig Anna, een zakenvrouw uit Rotterdam die in 1912 een landgoed erft in Waalre. Ze besluit er te gaan wonen. Maar de overgang is groot: andere streek, andere volksaard, andere taal, andere gewoonten. Toch leert ze van haar nieuwe omgeving houden en net als in Rotterdam, neemt ze er ook graag mensen onder haar hoede. Haar jonge rentmeester laat zich echter niet leiden en dat zorgt voor spanningen. Aan de andere kant is hij wel erg aantrekkelijk, dus echt boos op hem blijven kan ze niet. Ze krijgt ook nog een aanbidder, een heel ander type. En dan de baron niet te vergeten, die een goede vriend wordt.

Intussen probeert ze het landgoedbeheer in de vingers te krijgen, maar dat valt niet mee. Er komen andere zaken op haar pad, die haar beter liggen...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Lenteliefde 1 Bjoetie & De Biest
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij Van Driel Publishing
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Als de vierentwintigjarige Nina als oefentherapeut en ghostwriter bij de markante mevrouw De Biest gaat werken, komt ze daar de olijke Tom De Biest tegen. Hij helpt zijn tante met het uitzoeken van haar erfenispapieren. Het klikt meteen tussen Nina en Tom, vooral als blijkt dat ze beiden al jong hun ouders hebben verloren. De vraag is alleen: welke rol speelt de mooie Esther en haar zoontje in zijn leven? Nina probeert erachter te komen, maar dat valt niet mee. Dit kan toch niet de man zijn waar ze om gevraagd heeft? Is het dan misschien Max, de knappe, ietwat brutale tuinmanszoon die ook interesse in haar toont? Maar wat is er eigenlijk gaande tussen Esther en Max? Tom zoek intussen tevergeefs naar de erfenis en Nina krijgt een ingeving…


Titel Lenteliefde 2 Wie is Mister Jones?
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij Van Driel Publishing
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Vriendinnen Lilly en Molly vertrekken naar Wales, waar Molly de tuinrenovatie van een kasteelhotel op zich heeft genomen. Zodra Lilly hoteleigenaar David Jones ontmoet springt er een vonk over. Wat een oogstrelend en leuke man! Als hij haar mee vraagt op antiekjacht in de omgeving, zegt ze natuurlijk meteen ja. En ondanks Lilly's vrijuit geventileerde vooroordelen over Wales en zijn inwoners, klikt het tussen hen. Maar dat David Jones beweert dat het hotel eigenlijk eigendom is van een andere David Jones, vindt ze verwarrend. Bovendien wil Lilly niet in Wales wonen, ze houdt te veel van Londen en haar werk in het British Museum. Toch laat David met zijn ontwapenende charme haar hart keer op keer smelten...


Titel Cecily
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij Van Driel Publishing
Genre Kort verhaal - Historisch

Korte omschrijving

Leraarsdochter Cecily wijst jarenlang alle aanbidders af en ze vreest dat ze een positie moet gaan zoeken om in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien. Tobias Gilmore, de nieuw Heer van Langley Manor lijkt ook op zoek te zijn, maar dan naar een gouvernante voor een familielid. Cecily probeert een goede indruk op hem te maken, maar haar spontaniteit zit haar soms danig in de weg. Confrontaties met Tobias blijven dan ook niet uit.


Titel Ster van geluk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij Mira Loves Books
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

De Nederlandse Selena wordt omwille van een 'gestolen' erfstuk gevangen gehouden op een Italiaans kasteel, waar de charmante Alessandro haar het sieraad probeert afhandig te maken. Selina Bergman heeft een stage als edelsmid geregeld in Italië, het land van haar overleden moeder. Maar al op het vliegveld van Genua loopt alles anders dan verwacht. Ze wordt ontvoerd door de razend knappe Alessandro Caldi en naar het kasteel van zijn tante, de gravin de Ravello d'Angelo, gebracht. De strenge oude dame wil een sieraad hebben dat Selena van haar moeder heeft geërfd en goed verborgen bij zich draagt. Het zou een gestolen familiestuk zijn van de gravin. Selena geeft niet toe aan alle druk, al wordt de aantrekkingskracht tussen haar en Alessandro met de dag intenser. Ze blijken overeenkomsten te hebben, maar ook geheimen. Dan stelt ze Alessandro een ultimatum dat alles op scherp zet.


Titel Liefde in de lens
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Ellessy Relax
Genre Roman

Korte omschrijving

Uitgedaagd door haar zus, belandt de 53-jarige weduwe Helen voor een fotoshoot in Parijs, samen met een groepje jonge vrouwen en twee fotografen. De aantrekkelijke fotograaf Tom is van haar leeftijd,maar jammer genoeg een versierder eerste klas die vooral aandacht heeft voor de jongere vrouwen. Wanneer hij Helen in het vizier krijgt, is ze niet zomaar overtuigd van zijn oprechtheid. Maar zijn aandacht doet wel wat met haar en ook zijn verlangen naar contact met zijn dochter raakt haar.


Titel Lady Roxy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij uitgeverij Van Driel
Genre Historische roman - Kort verhaal

Korte omschrijving

Roxy Waverly weet dat ze niet mooi is. Maar als Lord Steven Letterby - die ze al kent sinds haar jeugd - haar lelijk noemt, is ze toch gekwetst. Wanneer hij haar niet lang daarna ten huwelijk vraagt, weigert ze hem resoluut. Ze heeft al een grote liefde: de pen! Met veel genoegen schrijft ze satirische romans over de handel en wandel van de adel. Ineens duikt Steven Letterby weer op, met een voorstel dat ze niet kan weigeren...


Titel Het wonder op Monroe Street
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij uitgeverij Van Driel
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Nadat Nathalie op kerstavond bij die leuke collega Bart onder de paraplu duikt, belanden ze niet in hun eigen wijk Brooklyn, maar ergens anders in New York. In een onbekende, maar erg sfeervolle straat, waar de ene na de andere wonderlijke gebeurtenis plaatsvindt waarin ze zelf een belangrijke rol spelen. Met een dikke knipoog naar de klassieke kerstfilms waarin liefde voor elkaar en romantiek voorop staat.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Tussen Londen en Surrey
Titel Pippa
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij uitgeverij Van Driel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Farnham, 1816. Pippa Wesley voelt zich na het tweede huwelijk van haar vader overbodig en gaat bij haar tante Dorry in Londen logeren. Haar jeugdvriend Ruben Arlington heeft haar onlangs een huwelijksaanzoek gedaan. Hoewel ze erg op elkaar gesteld zijn, zou het een verstandshuwelijk zijn om zijn erfenis en daarmee de werkgelegenheid van hun dorp Farnham te redden.

Eigenlijk had Pippa gehoopt op meer romantiek, maar omdat haar moeder een aantal jaren geleden haar vader verlaten heeft voor een andere man, maakt ze weinig kans op de huwelijksmarkt. In Londen ziet ze Ruben weer terug en maakt meteen kennis met zijn beste vriend Freddy, een bijzonder knappe lord, die erg in Pippa geïnteresseerd is.

Maar zal het schandaal van haar weggelopen moeder niet te zeer in weg zitten ? Vooral nu ze op zoek is naar haar moeder, die kennelijk al die tijd in Londen heeft gewoond.

En dan is er nog haar conservatieve tante Dorry, die niet mag weten wat Pippa allemaal meemaakt tijdens haar ontmoetingen met Ruben, Freddy en de zoektocht naar haar moeder!


Deel en serie Deel 2 - Tussen Londen en Surrey
Titel Elena
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 als e-boek bij uitgeverij Van Driel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Elena is het zelfstandig te lezen vervolg op de populaire roman Pippa en de lezer zal verschillende oude bekenden voorbij zien komen. Engeland 1817. Het verlangen van de aristocratische Elena Carter om het dokterswerk te gaan doen waarvoor ze is opgeleid, kan grote gevolgen hebben. Zal ze uit de hoogste kringen verstoten worden en moet ze voor haar roeping zelfs de liefde opgeven? Die Fransman bijvoorbeeld, die haar alles laat vergeten als hij haar kust. Of die Engelse Lord, die als geen ander haar hart weet te raken… Elena zal ingrijpende keuzes moeten maken voor haar toekomst. Maar welke?
Andere titels van deze schrijfster Jeugdboeken

* Scooter Oma
* Avontuur met staartjes
* In de val
* Ila's vrienden
* Trapped (Engelstalig)
* De kleine schatzoeker

Bundels

* Verliefd! : Een bundel vol hartverwarmende verhalen - Diverse auteursWebsite danivandoorn.jouwweb.nl


Home | Boekenkast D |