A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Over Kate Douglas valt niet veel te vertellen, want er is maar één boek van haar te vinden. Ook op het internet valt er niets over deze dame of eventuele andere boeken te vinden, zodat de dame één groot mysterie blijft.

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over deze schrijfster stuitte ik op de website van de schrijfster Kate Douglas. Ik stuurde haar een mailtje om te vragen waarom zij dit ene boek niet op haar website noemde en zij schreef mij een alleraardigst mailtje terug. Ze nam er de tijd voor, want, zo schreef ze, ze moest eigenlijk aan haar nieuwste boek werken, maar het wilde niet erg vlotten, dus elke vorm van afleiding was welkom. Ze vertelde dat zij niet de Kate Douglas was die dit boek heeft geschreven en dat ze wel vaker met mijn vraag werd geconfronteerd. Ze had geprobeerd te achterhalen wat er met de andere Kate Douglas was gebeurd, maar was daarin niet geslaagd. Zo had ik dus een leuk contact met deze Amerikaanse schrijfster, maar nog steeds bleef de door mij gezochte Kate Douglas in nevelen gehuld. En ik vermoed dat dat ook altijd zo zal blijven.

Geen informatie over de schrijfster van dit boek dus, maar wel informatie over het verhaal. Dit verhaal is geen luchthartige romance, maar het verhaal van Lisa/Nalin die op jeugdige leeftijd wordt opgenomen in een stam van de Comanches en zichzelf als Comanche gaat beschouwen. Ze heeft een enorme afkeer voor de blanken en maar één grote liefde en dat is Quannah.
Lisa/Nalins weg in het leven en haar liefde voor Quannah zijn prachtig, hun romance is boeiend, het boek is goed geschreven, het verhaal is spannend en indrukwekkend. Echter, het einde van het boek, is ook het einde van het tijdperk van de grote Indianenstammen en het kan niet anders dan dat het boek je met een triest gevoel achterlaat.

Titel Gevangene van haar hart
Oorspronkelijke titel Captive of the heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1984 bij Phoenix
Genre Historisch

Korte omschrijving

Lisa wordt geboren en groeit op als de dochter van marshall Hank Thompson en Maureen. Van haar Ierse vader erft zij het onbesuisde temperament en de vechtlust, van haar Ierse moeder het vuurrode haar en de adembenemende schoonheid.

Als zij op een dag bij toeval getuige is van een bankroof, moeten de bandieten haar wel als gijzelaar meenemen, daar haar getuigenis hen aan de galg zou kunnen brengen. Na verloop van tijd slaagt zij er evenwel toch in te ontvluchten.

Ondervoed en volledig uitgeput wordt zij enkele weken later door Quanah, het jonge opperhoofd der Comanches, gevonden. De Comanches nemen het roodharige meisje gastvrij in hun gemeenschap op en vanaf dat moment draagt Lisa de Indiaanse naam Nalin. De liefde die tussen de knappe indiaan en het jonge blanke meisje opbloeit, brandt als een vreugdevuur dat kracht en geluk uitstraalt.

Maar de blanken weigeren te aanvaarden dat hun Lisa voorgoed voor een leven onder Indianen gekozen heeft en eisen haar terugkeer. Een bloedig conflict kan niet uitblijven, doch zonder aarzelen kiest Nalin de zijde van haar geliefde Quanah, die haar dierbaarder is dan het leven zelf.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast D |