A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Australische Kelly Doust heeft wat met mode, ze schrijft over vintage kleding en collectables, wat ze verwerkte in haar eerste spannende debuutroman.

Titel Het geheim van de parels
Oorspronkelijke titel Precious things
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Normandië, 1891. De nacht voor ze gaat trouwen met een onbekende man versiert een jonge vrouw de kraag van haar trouwjurk met een delicaat patroon van kleine pareltjes. Op de achterkant borduurt ze een tekst… Londen, heden.
Maggie heeft als vrouw, moeder, stiefmoeder en taxateur bij een veilinghuis een druk en enerverend leven. In een op het oog waardeloze nalatenschap vindt ze een verkreukelde diadeem. Maggie heeft een zwak voor vintage kleding en ziet meteen mogelijkheden om de prachtige combinatie van kant en parels als kraag te dragen. Maar het lijkt wel alsof het sieraad invloed heeft op haar leven, want plotseling doet ze dingen die ze anders nooit zou doen...
Het geheim van de parels is een schitterende, rijke roman waarin liefde, leven en mode een grote rol spelen.

* In 2018 ook uitgegeven als HQN Roman 203.


Titel Een tuin vol geheimen
Oorspronkelijke titel Dressing the Dearloves
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland.

Het huis van dit oude, adellijke geslacht is vervallen en ook met haar excentrieke overgrootmoeder gaat het niet goed. De familie heeft besloten het landhuis en de bijbehorende tuin op te knappen om het te kunnen verkopen. Wanneer haar ouders Sylvie vragen de zolder op te ruimen, stuit ze op twee familiegeheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten.

Het verhaal van de Dearloves strekt zich uit vanaf de tijd van koning Edward via de Tweede Wereldoorlog naar het hedendaagse London. Vijf sterke vrouwen tonen de verwoestende werking van geheimen en de kracht van familiebanden.

* In 2020 ook uitgegeven als IBS Bestseller Roman 185.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website kellydoust.com


Home | Boekenkast D |