A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Voordat de boeken van Shannon Drake werden uitgegeven als hardcover, was ze al bekend via de Candlelight Historische romans, de CL. Ze schrijft ook boeken als Heather Graham Pozzessere en onder haar meisjesnaam Heather Graham. Onder die naam zijn ook een aantal pockets verschenen in de CL-serie.

Grappig is echter dat één van de Candlelight-pockets Shannon Drakes doorbraak in Nederland is geweest, want de pocket 'De wens van de koning' is in hardcover uitgegeven onder de naam 'De Franse lelie'. Een geweldig verhaal met twee formidabele helden.

Shannon Drake is een schrijfster die niet in uw boekenkast mag ontbreken wanneer u liefhebber bent van dit genre historische romans. Ik raad u echter aan ook op zoek te gaan naar haar Candlelight-pockets, want deze zijn minstens zo goed als haar hardcovers.


Als Shannon Drake

Titel De Franse lelie*
Oorspronkelijke titel The King's pleasure
Uitgever Nederlandse uitgave in 1999 bij Van Reemst
Genre Historische roman

Korte omschrijving

 

Danielle d'Arville is de beschermelinge van de Engelse koning Edward III. Op zijn bevel moet ze trouwen met haar aartsvijand Adrien MacLachlan, de legendarische Schotse ridder die haar geliefde kasteel in Frankrijk heeft vernietigd.

Nu is Danielle de tegenstribbelende echtgenote van de arrogante edelman, gevangen in een huwelijk dat geen van beiden wenst. Maar als Danielle voor het eerst in de sterke armen ligt van de man die ze veracht, wordt zij onverwachts bezeten door een vurige hartstocht.

Adrien MacLachlan kan zich niet veroorloven zijn koppige vrouw, met haar smaragdgroene ogen en het bloed van Franse koningen in haar aderen, te vertrouwen. Toch kan Adrien niet ontkennen dat hij zijn jonge, sensuele bruid begeert. En zijn ongecontroleerde verlangens worden steeds heftiger van aard. Zal Adrien zijn Danielle tot overgave kunnen dwingen? Op het slagveld van de liefde is immers alles geoorloofd.

* Ook verschenen in 1998 bij De Vrijbuiter als CL 214 'De wens van de koning'.


Titel Verboden buit
Oorspronkelijke titel The pirate bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 als HQN Roman 8
Genre Historische roman

Korte omschrijving

 

1716, de Caraïbische Zee. Kapitein Logan Haggerty weet dat iedereen die de wateren van Pirates' Alley op vaart vogelvrij is. Als ze geënterd worden door een schip met een scharlakenrode vlag, is hij dan ook niet verbaasd. Tot ieders verrassing blijkt de beruchte zeerover Red Robert echter tot onderhandelen bereid: indien Logan een man-tot-mangevecht kan winnen is iedereen, behalve hijzelf, vrij om te gaan. Op het nippertje kan hij zijn tegenstander verslaan, en zo wordt hij de enige gevangene op het piratenschip.

In gevangenschap neemt zijn fascinatie voor de ongewone Red Robert met zijn toegewijde bemanning alleen maar toe, vooral wanneer hij ontdekt dat achter diens geheimzinnige façade geen jonge man schuilt - maar een vrouw! Een prachtige vrouw, die bovendien al jaren achter dezelfde nietsontziende schurk aan zit als hij. Hun beider zoektocht maakt echter algauw plaats voor iets heel anders...

* 'Verboden buit' werd ook uitgegeven als HRH 8 (Historische Roman Harlequin met kasteeltje).
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Graham serie
Titel De Vikingbruid
Oorspronkelijke titel Come the morning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Aan het begin van de twaalfde eeuw worden de Schotse Hooglanden van alle kanten aangevallen. Koning David heeft dringend behoefte aan trouwe volgelingen die hun bloed voor hem willen vergieten. Waryk de Graham is de dapperste van allemaal. Als beloning wordt hij op het slagveld tot ridder geslagen en arrangeert de koning zijn huwelijk met een rijke Vikingbruid.

Mellyora is de prachtige maar koppige dochter van een Gallische edelvrouw en een Vikingkrijger. Zij heeft gezworen haar bezittingen met het zwaard te verdedigen en weigert te buigen voor die barbaarse Waryk.

Tot haar machtige echtgenoot haar laat kennismaken met een wereld van brandende hartstocht en intense verlangens. Verscheurd door tegenstrijdige gevoelens probeert Mellyora uit alle macht zijn opwindende verleidingskunsten te weerstaan.Deel en serie Deel 3 - Graham serie
Titel Verover mijn hart
Oorspronkelijke titel Seize the dawn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Lady Eleanor van Clarin is trots, mooi en rijk. Zij is van plan te trouwen met een oude Franse edelman. Liever hem dan de brute ridder die men voor haar heeft uitgekozen. Om de dood van haar vader te wreken en haar landgoed te behouden, zou Eleanor haar hand zelfs aan de duivel schenken.

Onderweg naar Frankrijk wordt zij gevangengenomen door Brendan Graham, een ruige rebel uit de Schotse Hooglanden, die haar meeneemt naar zijn kasteel.

Hoewel Eleanor in een vreemd, woest land met een totaal onbekende man moet samenwonen, ontdekt zij tot haar verrassing dat ze Brendan bijzonder aantrekkelijk vindt. Hij is de eerste die haar sluimerende gevoelens van hartstocht laat ontwaken. Wat is Brendan echter met haar van plan?Deel en serie Deel 4 - Trading Places
Titel Woest verlangen
Oorspronkelijke titel Knight triumphant
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Schotland, 14e eeuw. Afton, Lord van Langley, is gestorven aan de pest. Zijn beeldschone echtgenote, de Engelse Igrainia, wordt nu gevangen gehouden in haar eigen kasteel... gegijzeld door een woeste Schotse ridder.

Voor Eric Graham is de trotse kasteelvrouwe slechts een politieke pion, een mooie oorlogsbuit die hij voor de neus van de Engelse koning Edward I kan laten bungelen.

Maar Eric krijgt zijn zin niet, waarop hij Igrainia dwingt met hem te trouwen. Zij zou nog liever in haar eigen kerkers wegkwijnen dan zijn arrogante aanwezigheid te accepteren.

Wat beide jonge mensen echter nooit hadden verwacht is de intense hartstocht die hen onmiddellijk overvalt.Deel en serie Deel 6 - Graham serie
Titel Het lied van de roos
Oorspronkelijke titel One kiss from you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Lady Maggie Graham heeft een probleem. Haar broer heeft het gehele familiefortuin erdoorheen gejaagd. Hij zal in de gevangenis belanden als zij niet trouwt met de schatrijke maar veel oudere graaf Langdon. Maggie besluit zich op te offeren. Tot ze oog in oog komt te staan met de wilskrachtige neef van haar echtgenoot, Lord Jamie.

Hoewel Jamie zich voelt aangetrokken door haar schoonheid en temperament, vindt hij Maggie ook een onbehoorlijke vrouw. Waarom scheldt zij hem uit wanneer hij haar komt redden uit de meest hachelijke situaties?

En eigenlijk heeft Jamie helemaal geen tijd voor haar. Koningin Victoria heeft hem gevraagd op zoek te gaan naar een uiterst bloeddorstige moordenaar die in de duistere straten van Londen al vele vrouwelijke slachtoffers heeft gemaakt.Nog niet vertaalde delen van de Graham serie:

Deel 2 - Conquer the night
Deel 5 - The lion in glory
Deel 7 - The Queen's ladyAls Heather Graham

Deel en serie Deel 5 - Suspense
Titel Zeedrift
Oorspronkelijke titel Hurricane Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Mira Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Privé-detective Dane Whitelaw weet iets van Sheila Warren wat niemand anders weet. Hij weet dat ze dood is.

Hij loopt ermee rond sinds die foto van haar onder zijn deur door werd geschoven. Zijn ex-vriendin, op het strand van zijn eiland, gewurgd met zijn das - precies zo achtergelaten als de slachtoffers van de seriemoordenaar die Miami en de Florida Keys in zijn greep houdt. Iemand probeert hem erin te luizen. Hij heeft alleen geen idee wie.

Kelsey Cunningham, die bij hem aanklopt wanneer ze haar vriendin nergens kan vinden, krijgt sterk de indruk dat hij meer weet dan hij vertelt. En hoewel hij haar waarschuwt zich er niet mee te bemoeien, besluit ze toch op zoek te gaan. Tenslotte kent ze nog heel wat mensen op de Keys; ze is er opgegroeid. Alleen niet in de kringen waarin ze door haar naspeuringen terechtkomt: een wereld van misdaad, seks en drugs, waarin een mensenleven weinig waard is. Ook het hare niet.

* 'Zeedrift' werd in 2007 ook uitgegeven als IBS 164.


Deel en serie Deel 6 - Suspense
Titel Teken de dood
Oorspronkelijke titel Picture me dead
Uitgever 1te Nederlandse uitgave in 2005 bij Mira Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Ashley Montague heeft haar opleiding aan de politieacademie bijna voltooid, maar niets heeft haar kunnen voorbereiden op het echte werk, dat haar naar de drugswereld van Miami voert. Een wereld waarin een mensenleven geen cent waard is. Het begint allemaal met de vondst van een zwaargewonde man op de snelweg. Aangezien er sporen van heroïne in zijn bloed worden aangetroffen, gaat de politie uit van een ongeval. Maar wanneer Ashley hoort dat het slachtoffer een goede vriend van haar is, weet ze zeker dat er meer aan de hand is. Stuart zou nooit drugs gebruiken. Koppig begint ze in haar eentje een onderzoek, dat haar in een levensgevaarlijke situatie brengt.

Aan de rand van de Everglades staart rechercheur Jake Dilessio naar het verminkte lijk van een vrouw. De gelijkenis met een reeks sektemoorden van vijf jaar terug is zo onmiskenbaar, dat het hem koud om het hart wordt. Heeft hij destijds de verkeerde man achter de tralies gezet? Beide zaken blijken meer en meer met elkaar te maken te hebben, en dus krijgen ook Ashley en Jake met elkaar te maken. Wanneer een tekening van Ashley voor de doorbraak zorgt die hen dichter bij de oplossing brengt, begint Jake voor haar leven te vrezen.

* 'Teken de dood' werd in 2006 ook uitgegeven als IBS 140.


Nog niet vertaalde delen van de Suspense serie:

Deel 1 - Drop dead gorgeous
Deel 2 - Tall, dark and deadly
Deel 3 - Long, lean and lethal
Deel 4 - Dying to have her
Deel 7 - Dead on the dance floor
Deel 8 - Killing KellyLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Moord in het paradijs
Oorspronkelijke titel In the dark
Uitgever 1st Nederlandse uitgave in 2006 als Black Rose 52
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

THE FLORIDA KEYS
KAN DE MAN MET WIE ZE OOIT GETROUWD WAS DE MOORDENAAR ZIJN VOOR WIE ZE ZO WANHOPIG OP DE VLUCHT IS?

Dolfijnentrainster Alexandra McCord heeft een perfect leven op een van de mooiste plaatsen ter wereld. Tot ze bij toeval het lijk van een vrouw ontdekt op het strand van Moon Bay Island. Dan verandert haar verblijf op het paradijselijke eiland langzaam maar zeker in een nachtmerrie.

Elk stukje informatie dat ze weet te verzamelen, wijst erop dat zij het volgende slachtoffer zal zijn. Wanneer het eiland geëvacueerd wordt vanwege een naderende orkaan, blijft Alexandra achter met een aantal mannen, onder wie haar ex-echtgenoot en haar nieuwe vlam. Een van hen moet de moordenaar zijn...

* In 2022 heruitgegeven in bundel IBS Blackrose 114 'Paradijs vol gevaar'.


Titel Gruwelijke legende
Oorspronkelijke titel Tangled threat
Uitgever 1st Nederlandse uitgave in 2021 als IBS Black Rose 104
Genre Thriller

Korte omschrijving

Een lichaam bungelend aan de beruchte History Tree zorgde voor een einde aan hun tienerliefde: Brock McGovern werd gearresteerd en weer vrijgelaten, en Maura Antrim verdween uit zijn leven, te bang om hem bij te staan. Nu, twaalf jaar later, zijn ze terug op de plek van de moord. Twee vrouwen worden vermist, en Maura is vastbesloten Brock - inmiddels FBI-agent - ditmaal wèl te helpen. Samen moeten ze de confrontatie aangaan met een dreiging die nooit is verdwenen...

* Voor meer info over het andere verhaal in dit boek, kijk bij Lena Diaz.
Overzicht van de pockets Als Shannon Drake

Losse titels - Historische Candlelight (CL)

* Belofte van morgen - Tomorrow the glory (CL 76)
* Brutale verleidster - Lie down in roses (CL 94)
* Blauwe hemel, zwarte nacht - Blue heaven, black night(CL 168)
* Ondine – Ondine (CL 171)
* De wens van de koning - The king’s pleasure (CL 214) - Zie bij 'De Franse lelie'

Serie Fire

 1. Gezworen liefde - Princess of fire (CL 101)
 2. Knight of fire

Als Heather Graham

Voorafgaande aan deze serie is er de Cameron's North American serie. Niet vertaald door Candlelight.
Delen van deze serie zijn: Sweet Savage Eden, A Pirate's Pleasure en Love not a Rebel.

De Civil War trilogie - Cameron's Civil War

 1. Tussen twee vuren - One wore blue (CL 23)
 2. Harde strijd - And one wore gray (CL 26)
 3. And one rode west

Viking trilogie

 1. Golden surrender
 2. The Viking's woman
 3. Koning der wolven - Lord of the wolves (CL 38)

Losse nummers - Hedendaags

* Verdwenen paradijs - Night, sea and stars (Moderne succesroman 16)
Ook verschenen als Tropische nachten (Candlelight supreme 12)

* Ontmoeting aan zee – A night in paradise (in Harlequin zomerspecial 87)

* Als de liefde een leugen is – The maverick and the lady (Candlelight 302)
* Als de zon weer opgaat – Hold close the memory (Candlelight 249)
* Als wij elkaar beminnen – when next we love (Candlelight 112)
* De mooie verleidster – Tender taming (Candlelight 120)
* Geen zee te hoog – Siren from the sea (Candlelight 339)
* Gewillige prooi – Quiet walks the tiger (Candlelight 172)
* Godin van de zee – Hours to cherish (Candleligth 213)
* Liefde voor altijd - A season for love (Candlelight 149)
* Terug naar het paradijs – Eden’s spell (Candlelight 316)

* De jungle prinses – temptuous eden (Candlelight extra 1)

* Arabische nachten – Arabian nights (Candlelight supreme 32)
* Een vrouw als de wind – Queen of hearts (Candlelight supreme 54)
* Gefluisterde leugens – Liar's moon (Candlelight supreme 106)
* Liefde zonder leugens – Dante’s daughter (Candlelight supreme 78)
* Sonate om middernacht – Red midnight (Candlelight supreme 17)
* Tropische nachten – Night, sea and stars (Candlelight supreme 12)
Ook verschenen onder de titel: Verdwenen paradijs (Moderne succesroman 16)

* Een vage droom – Tender deception (Extase 3)
* Liefde is toverspel – Serena's magic (Extase 26)

* Mysterieuze maîtresse – Handful of dreams (Heartbeat 18)

Donna Miro & Lorna Doria serie

 1. Een reddende engel – Sensuous angel (Extase 65)
 2. Gevangen in onschuld – An angel's share (Candlelight supreme 68)

Als Heather Graham Pozzessere

Losse nummers - Hedendaags

* Gemaskerd hart - Seize the wind (in Harlequin historische special 42)
* Versluierd mysterie - Wild imaginings (in Harlequin twilight special 24)
* Hun gelukkige kerst - The Christmas bride (in Harlequin kerstspecial 19)

* Schaduwen - Down in New Orelans (Moderne succesroman 14)

* Verborgen verleiding - Double entendre (D'Amour 46)

* Gevaar in het paradijs – A perilous Eden (Temptation 53)
* Riskant paradijs – Strangers in paradise (Temptation 32)
* Wilde hartstocht – King of the castle (Temptation 25)
* Woeste betovering – This rough magic (Temptation 40)

Angel Hawk serie

 1. Bruid van de tijger - Bride of the tiger (IBS 23 & Temptation 17)
 2. Geen groener gras – Angel of mercy (Temptation 31)
 3. Smaragden hartstocht – Borrowed angel (Temptation 47)


Andere titles van deze schrijfster N.v.t.
Website www.eheathergraham.com


Home | Boekenkast D |