A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


'Dansend vuur' is de debuutroman van Marina Reinders-Folkers en een historische roman van Nederlandse bodem. Niet van het luchthartige 'zwijmelgenre', maar meer in de stijl en sfeer van bijvoorbeeld Victoria Holt; klassiek taalgebruik, gedetailleerde beschrijvingen en een spannend, maar nauwelijks gepassioneerd verhaal.
Na deze debuutroman die in 2003 verscheen, duurt het tot 2015 voordat er opnieuw een boek van haar hand verschijnt.
Marina Folkers heeft zich in enkele jaren ontwikkeld tot een van dé feelgoodauteurs van Nederland. In 2021 is er weer een historische roman.

Als Marina Folkers

Titel Faye en Sean
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Ellessy Relax
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?


Titel Zoektocht terug
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Ellessy Relax
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

"Ze hield haar adem in. Dit kon niet waar zijn. Toch... die stem... Het was alsof ze teruggezogen werd in de tijd."

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan - filmster en befaamd charmeur - die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.

Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?


Titel Onder de sterren van Montpellier
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?


Titel Meer dan ooit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.

Na een schokkende ontdekking stort Lucies wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze toe kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waarop ze had gehoopt.

David is eigenaar van campint Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.


Titel Niet meer normaal
Uitgever Nederlandse uitgave in 2020 bij Z & K
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Drinken om te vergeten is nooit een goed idee. Toch laat Liv zich op een moeilijke winteravond in een club in Londen helemaal gaan, zodanig dat haar ex Alex haar moet komen ophalen om Liv verdere publieke schande te besparen. En ze had hem al zo vaak vernederd. Alex neemt haar mee naar zijn strandhuis, waar het rustig en veilig is. Als Liv echter de volgende ochtend nuchter wakker wordt, moet ze Alex onder ogen komen, maar ook haar eigen stommiteiten.

'Niet normaal meer' is een heerlijk kort verhaal, dat in de Winterspecial 2019 van Flair verscheen. In 2020 werd het als e-book uitgegeven bij Z & K.


Titel Ik hou je vast
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Z & K
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Wat gebeurde hier eigenlijk? Op de een of andere manier had ze Ethans formele houding overgenomen en sprak ze hem nu met u aan. Als ze dit jaren geleden hadden geweten, hadden ze allebei over de grond gerold van het lachen.

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.


Titel Het hart van Weshley Castle
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Engeland, 1546. Bij een brute moordpartij weten alleen Aleyah en Manitas te ontkomen. Ze belanden in een herberg, waar ze kost en inwoning vinden onder voorwaarde dat Aleyah voor de gasten danst. Op een avond ontmoet ze daar een man die haar niet onberoerd laat. Manitas daagt de man, de graaf van Weshley, uit voor een duel. Dan komen ze erachter dat hij achter de aanval zat. Aleyah trekt naar Londen, maar de graaf blijft haar achtervolgen...
Als Marina Reinders-Folkers

Titel Dansend vuur
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Boekenplan
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Engeland 1546. Via Frankrijk en Schotland is Alexandra met haar stamgenoten in Engeland aangekomen. Hier worden echter al hun plannen door de war gegooid, want de koning van Engeland, Hendrik de Achtste, blijkt een heel andere mening te hebben over de paus dan de machthebbers in de landen waar ze vandaan komen. En de paus had juist, zonder het te weten, het reisgezelschap een mooie reden gegeven om vrij rond te kunnen trekken. Maar hier blijven de problemen niet bij.

In één nacht wordt het vertrouwde leven van Alexandra ruw verwoest en samen met Manitas, goede vriend en stamgenoot, weet ze ternauwernood te ontkomen aan de vijandigheden van de plaatselijke bevolking.

Eén man is hier verantwoordelijk voor, de graaf van Weshley, en Alexandra zoekt naar een manier om haar omgekomen familie te wreken. Hoe kan ze dat beter doen dan door zijn aanbod voor onderdak aan te nemen?

Ze beseft echter niet dat ze in een wereld belandt waarin zelfs haar leven op het spel komt te staan en ze haar hart dreigt te verliezen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast F |