A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Anders dan zijn naam doet vermoeden, komt Rodrigo Garcia y Robertson uit Amerika. Hij heeft meerdere SF- en historische romans op zijn naam staan, maar alleen de twee delen uit de Rozenoorlog zijn (vooralsnog) in het Nederlands uitgegeven.

Zijn boeken worden eigenlijk altijd uitgegeven onder de naam R. Garcia y Robertson, waarbij zijn veelzeggende voornaam zijn geslacht in het midden laat.

Dankzij zijn studie Geschiedenis bevatten zijn boeken zorgvuldige historische informatie, maar volgens vele lezers is deze informatie soms té en vervallen de boeken vaker in een geschiedenisles dan in een romantische geschiedenis. Andere lezers vinden juist dat die overvloed aan geschiedkundige informatie een beter beeld geeft van het Middeleeuwse leven dan andere historische romans.

Over het algemeen genomen zijn alle commentaren die ik over de boeken van Garcia y Robertson heb gelezen, zeer positief te noemen.

Deel en serie Deel 1 - De Rozenoorlog - War of the Roses serie
Titel Levend verleden
Oorspronkelijke titel Knigth Errant
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Uitgeverij M
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Robyn Stafford, een jonge filmproducer uit Hollywood, vliegt naar Engeland om haar minnaar Colin te verrassen. Aangekomen ontdekt ze dat hij getrouwd is en kinderen heeft, en niet bepaald blij haar te zien. Ze vlucht het platteland op en vindt onderdak bij Colins zuster Jo en haar dochter.

Tijdens een van haar wandeltochten in de heuvels aan de grens met Wales ontmoet ze een jongeman op een paard, volledig in middeleeuws harnas gestoken. Hij stelt zich voor als Edward, de graaf van March, en beweert afkomstig te zijn uit de vijftiende eeuw. Ze raakt gecharmeerd van deze vrolijke ridder, maar voordat ze het weet is hij weer verdwenen.

Na deze vreemde gebeurtenis overtuigt Jo, een praktiserend heks, haar ervan dat de ontmoeting wel degelijk echt was. Maar de poging van Jo’s heksenkring om meer duidelijkheid te krijgen mislukt en Robin komt per ongeluk terecht in het jaar 1460, midden in de Rozenoorlog, de bloedige burgeroorlog die heel Engeland in zijn greep houdt.

Maar Robyn is een sterke jonge vrouw en al snel weet ze voor zichzelf een nieuw leven op te bouwen. En dan ontmoet ze Edward weer, haar koene graaf, en ontdekt dat hij niet alleen tot de tegenpartij behoort, maar ook nog eens de toekomstige koning van Engeland is. Het luidt het begin in van een onmogelijke liefde die haar door heel Europa zal voeren...


Deel en serie Deel 2 - De Rozenoorlog - War of the Roses serie
Titel Vrouwe Robyn
Oorspronkelijke titel Lady Robyn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Uitgeverij M
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Robin Stafford, een jonge filmproducer uit Hollywood, is door een mislukt ritueel terechtgekomen in het vijftiende-eeuwse Engeland, midden in een bloedige burgeroorlog. Inmiddels is ze verloofd met Edward, de zoon van de hertog van York en de toekomstige koning van Engeland en beseft ze dat haar leven - en dat van haar kinderen - voortdurend in gevaar zal zijn. Als de politieke onrust rondom haar toeneemt en haar heksenkrachten groeien, komt ze voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor haar liefde, of keert ze terug naar haar eigen eeuw.


Nog niet vertaalde delen van De Rozenoorlog - War of the Roses serie:

Deel 3 - White RoseAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast G |