A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Daisy Goodwin is een televisie producer voor de BBC, ze is gespecialiseerd in programma’s over poëzie en gedichten. Ook publiceerde ze meerdere gedichtenbundels.
Nouveau Riche is haar eerste roman, het is een kostuumdrama in de stijl van Upstairs Downstairs en Downton Abbey. Eén van onze forumleden onthaalde het boek met een 8 als beoordelingscijfer, een aanrader dus. Voor de Amerikaanse markt kreeg het boek een andere titel: The American Heiress.

Titel Nouveau Riche
Originele Titel My Last Duchess (ook The American Heiress)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgaven in 2011 bij Karakter Uitgevers
Genre Historische roman

Korte omschrijving

 

Cora is rond 1890 een van de rijkste meisjes ter wereld. Haar vader is een grootindustrieel en ze leeft een zeer luxueus leven in Newport, Rhode Island, en New York. Cora wil graag onafhankelijk zijn en eventueel trouwen met haar goedaardige, niet-rijke vriend Teddy, maar haar moeder heeft andere plannen met haar.

Want zoals zoveel welgestelde Amerikanen in die tijd wil haar moeder dat ze trouwt met een Engelse hertog om de adellijke titel hertogin' in de wacht te slepen. Cora staat ambivalent tegenover haar moeders plan, maar laat zich toch overhalen om naar Engeland te gaan, samen met haar moeder en haar trouwe dienstmeid Bertha.

Cora is nog maar net in Engeland gearriveerd, of ze valt tijdens een rit van haar paard. Gelukkig wordt ze liefdevol opgevangen door Ivo Wareham, een vrijgezelle hertog die toevallig in de buurt is. Cora wordt al snel verliefd op Ivo en hij op zijn beurt kan wel wat financiële hulp voor zijn landgoed Luckworth gebruiken. Maar vlak voor de bruiloft vraagt Cora zich af of Ivo wel genoeg van haar houdt; hij gedraagt zich erg afstandelijk. Ze vraagt zich af of het hem niet alleen om het geld te doen is...

* Dit boek werd in 2014 heruitgegeven als 'Een onfortuinlijke liefde'.


Titel Victoria
Oorspronkelijke titel Victoria
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Victoria van Daisy Goodwin is een verrukkelijke historische roman, gebaseerd op de eigen dagboeken van koningin Victoria. Ook de recente BBC tv-serie Victoria, haar jonge jaren is bedacht en geschreven door Daisy Goodwin. In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is. Deze roman bestrijkt haar daden, ideeën en gevoelens tot haar 21e en bevat veel romantiek en een heerlijk slot.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.daisygoodwin.co.uk


Home | Boekenkast G |