A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Sharon Gosling schreef jarenlang als tijdschriftjournaliste en publiceerde daarnaast diverse achter-de-scènes gidsen voor onder andere Stargate Atlantis, Wonder Woman en Tomb Raider. Na meerdere kinderboeken is 'Het huis onderaan de klif' haar eerste roman.

Titel Het huis onderaan de klif
Oorspronkelijke titel The house beneath the cliffs
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Z & K
Genre Roman

Korte omschrijving

Soms moet je alles achterlaten om erachter te komen waar je thuishoort.

Na de dood van haar vader en het einde van haar relatie verhuist chef-kok Anna naar het Schotse vissersdorpje Crovie om een nieuwe start te maken. Als ze daar aankomt, ziet ze dat haar 'huis' niet meer is dan een verbouwde schuur. Ook komt ze er al snel achter dat het dorp zo dicht bij de kust ligt dat er keer op keer storm en overstroming dreigen. Dit alles lijkt een vreselijke vergissing. Maar Anna zet door en leert het dorp en de bewoners kennen, en dan komt er een gevoel naar boven dat ze lang kwijt was: ze herontdekt haar liefde voor koken en maakt van haar keuken een pop-up lunchclub, die een bescheiden succes wordt. Niet iedereen is daar echter blij mee en sommigen doen zelfs alles om haar te dwarsbomen. Zal Anna haar plek vinden in deze hechte gemeenschap? Of worden haar planne en drome verbrijzeld door de ruige Schotse kust?


Titel Het boekwinkeltje in de vuurtoren
Oorspronkelijke titel The lighthouse bookshop
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Z & K
Genre Roman

Korte omschrijving

Ruim tweehonderd jaar geleden is er in een klein dorpje in het Schotse binnenland een vuurtoren gebouwd die nu dienstdoet als boekwinkel. De eigenaar van de vuurtoren, Cullen MacDonald, is de laatste afstammeling van de familie die de vuurtoren heeft gemaakt. De vuurtoren trekt excentrieke karakters aan, waaronder Rachel Talbot. Sinds vijf jaar woont en werkt zij er, maar als Cullen overlijdt, is het onduidelijk wat er met de vuurtoren gaat gebeuren.

Rachel ontdekt een geheim op de zolder van de vuurtoren en probeert samen met Toby - een journalist die naar het dorpje is gekomen om in alle rust zijn memoires te schrijven - meer te weten te komen over de eerste eigenaar van het vuurtoren. Dit brengt haar niet alleen dichter bij de vuurtoren en het dorp, maar ook bij zichzelf.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website sharongosling.com


Home | Boekenkast G |