A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Anne Gracie kennen we allemaal al van de Candlelight en Harlequin hisorische romans. Ze schreef ook een boek, in samenwerking met Michael Hirst, dat deel uit maakt van de Tudor reeks, de twee andere delen werden geschreven door Elizabeth Massie. De Tudor reeks is bekend geraakt door de televisieserie The Tudors met in de hoofdrol Jonathan Rhys-Myers als Hendrik VIII.

Deel en serie Deel 1 - The Tudors
Titel The Tudors De koning, de koningin en de maîtresse
Oorspronkelijke titel The Tudors: The King, the Queen and the Mistress
Uitgever Karakter - 2008
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Engeland wordt verscheurd door godsdienstige onrusten en veranderende allianties met ander landen, maar Koning Henry VIII is alleen maar bezig met zijn op handen zijnde scheiding van Koningin Katherine van Aragón. De kwestie is van extreme urgentie, aangezien de koning een erfgenaam wenst die zijn koningin hem, na verschillende miskramen, niet kan geven.
Directe aanleiding van de scheiding is Lady Anne Boleys, aan wie Henry zijn hart verliest. Lady Anne is een ware schoonheid, net achttien en in de bloei van haar leven. Maar is hun ontmoeting toevallig of spelen er grotere belangen?

Terwijl de romance tussen Henry en Anne tot bloei komt, breekt een moeilijke tijd aan voor Kardinaal Wolsey, eens namens het koninkrijk belast met het organiseren van diplomatieke besprekingen, maar nu hard bezig met het verkrijgen van goedkeuring van de katholieke kerk om de koninklijke scheiding rond te krijgen. Er is Henry veel aan zijn scheiding gelegen, zelfs het uiteenvallen van de Kerk is een offer dat hij bereid is te brengen...

Een onweerstaanbaar verhaal van liefde, verlangen, ambitie en politieke intrige: The Tudors: De koning, de koninging en de maîtresse introduceert een jonge, viriele koning van een van de krachtigste naties ter wereld, en de vrouwen die hem ertoe zullen bewegen de loop van de geschiedenis voor altijd te veranderen.


De andere delen van The Tudors serie:

Deel 2 - The Tudors Koning schaakt koningin - The Tudors King takes Queen door Elizabeth Massie
Deel 3 - The Tudors Uw wil geschiede - The Tudors Thy will be done door Elizabeth Massie

Hier de boekenkastpagina van Elizabeth Massie.


Deel en serie Deel 1 - The Merridew sisters
Titel De perfecte wals
Oorspronkelijke titel The perfect waltz
Uitgever en nummer Candlelight Historische Roman 611
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Sebastian Reyne heeft zo zijn redenen om acte de présence te geven op het Seizoensbal. Zijn twee jonge zusters hebben dringend zorg nodig en daarom is hij op zoek naar een praktische, nuchtere vrouw om mee te trouwen. Op zo'n springerige bosnimf als Hope Merridew, de beeldschone lieveling van de beau monde, zit Sebastian dan ook niet bepaald te wachten.
Toch kan hij er niet omheen dat er sprake is van een sterke aantrekkingskracht. En Hope raakt op haar beurt geïntrigeerd door die geheimzinnige, verleidelijke man. Zou die ene dans Sebastian en Hope dan meeslepen in een intrige vol spanning en sensualiteit?


Deel en serie Deel 2 - The Merridew sisters
Titel Man van haar dromen
Oorspronkelijke titel The perfect stranger
Uitgever en nummer Candlelight Historische Roman 665
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

De meisjesdroom van Faith Merridew over ware liefde wordt een nachtmerrie, als blijkt dat haar kersverse echtgenoot een bedrieger is. Ze vlucht en wordt gered door Nicholas Blacklock, een knappe legerofficier. Hij is bereid haar reputatie te redden door een verstandshuwelijk met haar aan te gaan.
Faith is al snel diep onder de indruk van Nicholas, maar die wil niet dat zij zich aan hem hecht. Hij weet namelijk dat hun liefde geen lang leven beschoren zal zijn...


Deel en serie Deel 3 - The Merridew sisters
Titel Verboden kus
Oorspronkelijke titel The perfect kiss
Uitgever en nummer Candlelight Historische Roman 694
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

De beste vriendin van Grace Merridew is ten einde raad. Melly is tegen haar wil uitgehuwelijkt aan de beruchte lord Dominic Wolfe, en ziet erg op tegen de kennismaking met haar aanstaande. Grace besluit om, vermomd als gezelschapsdame, haar vriendin morele steun te verlenen.
Eenmaal op Wolfestone Castle raakt Grace, die de hoop op ware liefde al haar opgegeven, diep onder de indruk van Dominic. Als deze gevoelens wederzijds blijken te zijn, doemt er een levensgroot dilemma op. Als Grace en Dominic luisteren naar de stem van hun hart, zetten ze veel op het spel. Al was het alleen maar omdat Dominic zijn geliefde kasteel zal kwijtraken als hij niet met Melly trouwt…


Nog niet vertaalde delen van The Merridew sisters serie:

Deel 1 - The perfect rake

Deel en serie Deel 1 - Devil Riders
Titel Vlucht in mijn armen
Oorspronkelijke titel The stolen princess
Uitgever en nummer Candlelight Historische Roman 753
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Het jaar 1816. Omdat het leven van haar zoon, kroonprins Nicky, ernstig gevaar loopt besluit prinses Callie om het koninkrijk Zindaria te ontvluchten. Hun reis strandt op de gevaarlijke rotskust van Dorset, alwaar ze opeens oog in oog staat met Gabriel Renfrew. Deze zoon van een graaf heeft als oorlogsheld zijn draai in het normale leven nog niet kunnen vinden, en hunkert naar het avontuur dat deze ontmoeting bij maanlicht belooft.
Gabriel werpt zich dan ook meteen ongevraagd op als haar redder in de nood. Hoewel Callie haar problemen bij voorkeur zelf oplost, stemt ze ermee in dat hij haar nog even bescherming biedt tegen de nietsontziende belager. Maar deze situatie zadelt Callie op met een ander probleem: zal ze bestand zijn tegen Gabriels onmiskenbare charme, die al even riskant is voor de toekomst van haar en haar kind...?


Nog niet vertaalde delen van de Devil Riders serie:

Deel 2 - His captive lady
Deel 3 - To catch a bride
Deel 4 - The accidental wedding
Deel 5 - Bride by mistake

Titel Balsem voor zijn hart
Oorspronkelijke titel Gallant waif
Hoofdrolspelers Jack Carstairs & Kate Farleigh
Uitgever en nummer Harlequin Historische Roman 18
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

 

Na de dood van haar vader staat Kate Farleigh er alleen voor. Omdat ze liefdadigheid verafschuwt, besluit ze als dienstmeid te gaan werken. Dat gaat Lady Cahill, de peettante van haar moeder, te ver. Kordaat onvoert ze Kate om haar in Londen een welgestelde echtegenoot te bezorgen. Als ze overnachten op het landgoed van haar kleinzoon Jack, ziet Kate hoe verwaarloosd het is, daarom stelt ze voor als huishoudster voor hem te gaan werken. De baan blijkt veel moeilijker dan verwacht.
De norse, supermannelijke Jack roept gevoelens in haar op die ze niet kan bedwingen; volkomen ongepaste, schaamteloze gevoelens! Waar mogelijk zal ze hem uit de weg moeten gaan. Helaas wordt dat voornemen ernstig ondermijnd - door Jack Carstairs zelf!

* In 2017 heruitgegeven in de nieuwe Harlequin Historische Roman serie met nummer 41.


Titel Belofte en schuld
Oorspronkelijke titel An honourable Thief
Hoofdrolspelers Hugo Devenish & Kit Singleton
Uitgever en nummer Harelquin Historische Roman 43
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

 

De elegante mr. Hugo Devenish heeft een belangrijke missie: hij moet voorkomen dat zijn neef met een ongeschikte jonge erfgename trouwt. Hoewel hij enigszins is afgeleid als hij aan deze intrigerende miss Kit Singleton wordt voorgesteld, stelt hij toch een onderzoek in naar haar dubieuze achtergrond.
Intussen is de stad in rep en roer wegens een reeks inbraken die wordt toegeschreven aan een man die De Chinese Inbreker wordt genoemd. Als Hugo vermoedt dat miss Singleton op een of andere manier gelieerd is aan dit heerschap, hoopt hij snel haar geheime verleden te kunnen ontrafelen - voor het te laat is en de bekoorlijke debutante zijn hart verovert.

* In 2015 heruitgegeven in Historische Roman Favorieten 437 'Lords & Ladies' met als titel 'De ontembare erfgename'.
* In 2019 nogmaals heruitgegeven in de nieuwe Harlequin Historische Roman serie (met kasteeltje) nummer 69 en titel 'De ontembare erfgename'.


Titel Ontwapenende liefdes : Een deugdzame weduwe
Oorspronkelijke titel The virtuous widow
Hoofdrolspelers ? & Elli Carmichael
Uitgever en nummer Harlequin Historische Roman 59
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

 

Weduwe Ellie Carmichael aarzelt even bij het zien van de gewonde onbekende man voor haar deur, maar besluit dan hem in haar cottage te verzorgen. Wanneer hij de volgende ochtend wakker wordt, blijkt hij zijn geheugen kwijt en beweert hij haar man te zijn!

* 'Ontwapenende liefdes' bevat ook twee korte verhalen van Gayle Wilson en Lyn Stone.
* 'Een deugdzame weduwe' werd in 2017 heruitgegeven in de nieuwe Harlequin Historische roman serie (met kasteeltje) als bonusverhaal in nummer33 'Een slechte reputatie' van Nicola Cornick.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.annegracie.com


Home | Boekenkast G |