A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Zo lastig hè, die schrijfsters met die dubbele namen. Meestal neem je de tweede naam om te indexeren, maar in dit geval geloof ik dat de naam van deze schrijfster gewoon Graeme-Evans is, vandaar dat ze dus bij de G staat en niet bij de E. Het enige in Nederland uitgegeven boek van deze schrijfster is het eerste deel van een trilogie waarvan de overige delen in Amerika in 2005 zijn verschenen.

Posie Graeme-Evans is echter vooral bekend om haar werk in de televisiewereld. Zij is o.a. de bedenker en producer van de tv-serie McLeod's Daughters (ik heb de serie zelf nooit gezien, maar mijn zus is een grote fan).

Deel en serie Deel 1 - War of the Roses
Titel De gouden roos
Oorspronkelijke titel The innocent
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Engeland, 1450. Het is een gevaarlijke tijd in het middeleeuws Brittanië. Er hangt oorlog in de lucht. Ergens in een donker bos komt een baby ter wereld. De moeder sterft maar het pasgeboren meisje overleeft. Haar naam is Anne.

Vijftien jaar later ontwaakt Engeland uit een nachtmerrie, met de jonge, charismatische koning Edward IV op de troon. Anne, nu een beeldschoon jong meisje, gaat werken in het huishouden van een rijke Londense koopman. Zij bezit een grote kennis van kruiden en kan zieken genezen.

Op een dag wordt Anne naar het paleis geroepen om de ernstig zieke koningin Elizabeth bij te staan. Daar ontmoet zij de man die de grootste liefde van haar leven zal worden - het de koning in hoogst eigen persoon...


Nog niet vertaalde delen van de War of the Roses serie:

Deel 2 - The exiled
Deel 3 - The beloved (ook verschenen als The uncrowned Queen)

Titel De coupeuse
Oorspronkelijke titel The dressmaker
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Engeland, 1845. De vijftienjarige Ellen Gowan is de dochter van een belezen predikant en een charismatische vrouw die de banden met haar familie heeft afgesneden toen ze een huwelijk uit liefde verkoos boven een verstandshuwelijk. Na een arme maar gelukkige jeugd heeft Ellen alles wat ze nodig heeft om boven haar arme bestaan uit te stijgen: intelligentie, doorzettingsvermogen en een enorm talent voor het maken van de allermooiste jurken.

Alles verandert echter wanneer Ellen zich in een stormachtige affaire stort met de knappe maar gevaarlijke Raoul de Valentin. Raoul trouwt met haar, maar Ellen beseft al snel dat hij niet voor dit huwelijk heeft gekozen uit liefde maar vanwege haar lucratieve talent als ontwerpster. Zodra ze zwanger raakt, gaat Raoul dan ook bij haar weg. Ellen is vastbesloten om een goed leven voor haar en haar dochter op te bouwen.

Met haar prachtige ontwerpen hoopt Ellen de Victoriaanse high society te kunnen kleden. Maar in een tijd waarin vrouwen niet worden geacht op eigen benen te staan is de weg naar succes nog niet zo gemakkelijk.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.posiegraemeevans.net


Home | Boekenkast G |