A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Anne Griffin is een Ierse romanschrijfster. 'When all is said' is haar debuutroman.

Titel Als alles is gezegd
Oorspronkelijke titel When all is said
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Vijf drankjes, één nacht: Maurice Hannigan heft nog vijf keer het glas op zijn leven

Op een avond in juni bestelt de vierentachtigjarige Maurice Hannigan vijf drankjes aan de bar van een hotel. Met elk drankje heft hij het glas op iemand die belangrijk is geweest in zijn leven. Zijn jong gestorven broer, zijn ingewikkelde schoonzus, zijn dochtertje dat slechts vijftien minuten oud werd, zijn zoon in het verre Amerika en zijn geliefde vrouw. Door deze mensen, die hem inmiddels allemaal hebben verlaten, vertelt hij zijn levensverhaal, met alle spijt, ruzies, vreugde en liefde die erbij horen.

Als je vijf mensen zou moeten opnoemen die het belangrijkst zijn geweest in je leven, wie zou je dan kiezen? Als je op elk van hen een toost zou uitbrengen, wat zou je dan zeggen? En wat zou je over jezelf te weten komen als alles is gezegd en gedaan?

* In 2020 heruitgegeven als IBS Bestseller 181.


Titel Een lichte fluistering
Oorspronkelijke titel Listening still
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Jeanie Masterson heeft altijd geweten dat ze was voorbestemd voor het familiebedrijf, een florerende begrafenisonderneming in een klein Iers stadje. Zelfs de man met wie ze samen lief en leed zou delen stond al van jongs af aan vast: Niall, die als klein jongetje al verliefd op haar was. En zo geschiedde.

Maar als Jeanies ouders onverwacht aankondigen dat ze met pensioen gaan, raakt ze in paniek. Wil ze dit leven wel? Of is dit de laatste kans om te breken met haar eeuwige plichtsgevoel en haar comfortabele huwelijk? En dan duikt ineens Fionn, haar grote liefde, weer op, maar niet op de manier die ze had gewild...

'Een lichte fluistering' is een ontroerende roman over liefde, afscheid en de moed om voor jezelf te kiezen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website annegriffinwriter.com


Home | Boekenkast G |