A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Kristin Hannah is een bestseller auteur van een 20-tal romans. Haar boeken worden in meer dan twintig landen gepubliceerd. Ze woont met haar man afwisselend in Washington en Hawaii.

Kristin Hannah schrijft meeslepende, ontroerende en dramatische romans. Haar hoofdpersonen zijn zussen of vriendinnen; ze handelen over de band tussen moeders en dochters; het zijn verhalen waarin ook de romantiek niet ontbreekt.

In 2021 is op Netflix 'Firefly Lane' te zien, een romantische dramareeks naar het gelijknamige boek.

Deel en serie Deel 1 - Girls of Firelfy Lane
Titel Wie naar de sterren grijpt
Oorspronkelijke titel Firefly Lane
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Plotseling krijgt zij een dringende oproep...

Kate en Tully zijn hartsvriendinnen. De serieuze Kate komt uit een liefdevol gezin. Tully is een druktemaker en houdt van glamour. Bij haar thuis is het helemaal niet leuk. De meisjes sluiten een pact dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen, een belofte die dertig jaar zal standhouden.

Inmiddels is Tully een beroemd journaliste geworden. Kate heeft gekozen voor een huwelijk met John en voor het moederschap. Na een bittere ruzie verliezen de twee vrouwen elkaar lange tijd uit het oog. Tot Tully een dringende oproep krijgt...

* In 2021 heruitgegeven als Firefly Lane.


Deel en serie Deel 2 - Girls of Firelfy Lane
Titel Verder dan de sterren
Oorspronkelijke titel Fly away
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Tully Hart doet alles met overgave, gedreven door mooie dromen voor de toekomst en de pijnlijke herinneringen aan haar verleden. Ze denkt dat ze alles aankan. Dan sterft haar beste vriendin Kate. Tully belooft Kate op haar sterfbed dat ze een moeder zal zijn voor haar kinderen. Dat blijkt moeilijker dan ze ooit had kunnen denken…

Kates dochter Marah is kapot van verdriet over de dood van haar moeder, en trekt zich steeds verder terug uit het gezinsleven. Niets en niemand lijkt tot haar door te kunnen dringen, ook Tully niet.

Tully’s moeder Dorothy liet haar dochter keer op keer in de steek, maar nu Tully voor de grootste uitdaging van haar leven staat, wil Dorothy er voor haar zijn. Maar om eindelijk echt een moeder voor haar dochter te kunnen zijn, zal ze eerst de schokkende geheimen uit haar verleden onder ogen moeten zien.

De drie vrouwen zijn elk op hun eigen manier gekwetst en eenzaam. Ze hebben elkaar hard nodig om hun leven weer in eigen hand te nemen, maar kan liefde hun achterdocht en verdriet overwinnen?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Een handvol hemel
Oorspronkelijke titel Home again
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij BZZTôH
Genre Roman

Korte omschrijving

Limousines rijden af en aan. Het gegil van hordes fans is oorverdovend. De beroemde Hollywoodster Angel DeMarco laat de bewondering van het publiek als een golf over zich heen spoelen, terwijl hij zijn breedste, meest sexy glimlach tevoorschijn tovert...

Een paar uur later ligt Angel in een ziekenhuis. Drank en drugs hebben hun tol geëist. Alleen een harttransplantatie kan zijn leven nog redden. Angel heeft geen keus. Hij moet zijn flitsende carrière onderbreken en wordt met spoed naar een ander ziekenhuis in Seattle overgebracht.

Wanneer Angel hoort dat dokter Hillyard hem gaat opereren, is hij diep geschokt. Madeleine is zijn jeugdliefde. Angel heeft haar zeventien jaar geleden zo maar in de steek gelaten.

Madeleine heeft een bijzonder opstandige verrassing van zevetien lentes jong voor hem...


Titel Het meer van herinnering
Oorspronkelijke titel On mystic lake
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

De wereld van Annelise Colwater lijkt ineen te storten als haar man haar op de dag dat hun dochter voor enige maanden naar Europa vertrekt meedeelt dat hij wil scheiden.

Ze verlaat de uiterlijke schijn en rijkdom die bij haar status als vrouw van een succesvol advocaat in Zuid-Californië behoort en zoekt de rust in het stadje in Washington waar ze temidden van de natuur en eenvoud opgroeide.

Ze vindt zichzelf daar als een sterkere vrouw terug. De steun die zij kan bieden aan een jeugdvriend die na de dood van zijn vrouw met schuldgevoelens - en een daaruit voortkomend alcoholprobleem - met zijn dochtertje achterblijft, helpt haar daarbij.


Titel De tijd van loslaten
Oorspronkelijke titel Angel falls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Alleen als hij haar grote liefde van weleer opspoort, kan hij het leven zijn vrouw redden...

Als Mikaela Campbell door een ongeluk in coma raakt, verandert het leven van haar gezin op slag. Dagen achtereen brengt haar echtgenoot Liam in het ziekenhuis door, maar alle pogingen om zijn vrouw weer bij bewustzijn te brengen, lopen op niets uit.

Thuis probeert Liam hun twee kinderen zo goed mogelijk op te vangen, maar die zijn net als hij de wanhoop nabij. Dan ontdekt Liam foto's uit Mikaela's vorige huwelijk, een onderwerp waarover ze nooit wilde praten. Haar ex blijkt niet alleen de wereldberoemde filmster Julian True te zijn, maar ook de liefde van haar leven.

Liam realiseert zich dat deze man de enige is die Mikaela uit haar coma kan halen. Maar kan hij zijn huwelijk op het spel zetten voor het leven van zijn vrouw?


Titel Het huis aan het water
Oorspronkelijke titel Summer Island
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Tien jaar geleden heeft Nora haar gezin in de steek gelaten. Nu is zij een beroemde radiopresentatrice, die advies geeft aan mensen met familieproblemen. Wanneer Nora betrokken raakt bij een heftig schandaal en kort daarop een ongeluk veroorzaakt, krijgt ze hulp vanuit onverwachte hoek.

Haar inmiddels volwassen dochter Ruby verbreekt de jarenlange stilte en biedt aan haar gewonde moeder te verzorgen. Samen vertrekken ze naar het oude vakantiehuis waar ze vroeger eens gelukkig waren. Maar Nora weet niet dat Ruby onder valse voorwendselen handelt...

Ruby haat haar moeder en kan de wonden van het verleden niet zomaar vergeten. Dit is de perfecte kans om zich te wreken. De complexe relatie tussen moeder en dochter barst uit in een dramatisch hoogtepunt...


Titel In het daglicht
Oorspronkelijke titel Distant shores
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Elizabeth en Jack Shore trouwen jong, krijgen twee dochters en trotseren de stormen van hun gezinsleven. Wanneer de meisjes gaan studeren, wordt het erg stil in huis. Dan krijgt Jack de baan van zijn dromen aangeboden en Elizabeth zet, zoals gewoonlijk, haar eigen wensen opzij om hem te volgen naar New York.

Eenmaal daar voelt zij zich verloren en leeg. Ze mist haar mooie strandhuis aan de kust van Oregon. En ze mist de troostende armen van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn nieuwe werk om samen met haar de sprankeling in hun huwelijk terug te vinden. Wanneer Elizabeths vader plotseling sterft, neemt ze een dramatische beslissing.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Twee zusjes
Oorspronkelijke titel Between sisters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Niemand kent je zo goed als je eigen zus. Zij laat je lachen of breekt je hart met een enkel woord.

Meghann Dontess is een vrouw met een groot verdriet. Vele jaren geleden werd zij gedwongen tot een hartverscheurende keuze, waardoor ze de liefde van haar zuster Claire verspeelde. Nu is Meghann een beruchte echtscheidingsadvocaat die niet in intimiteit gelooft. Tot ze die ene man ontmoet die haar van gedachten doet veranderen.

Claire Cavenaugh is voor de eerste keer in haar leven verliefd. Terwijl haar trouwdag nadert, neemt zij contact op met haar koele, oudere zus.

Na meer dan twintig jaar zullen Meghann en Claire - die denken dat zij niets meer met elkaar gemeen hebben - elkaar weer zien. De bittere jeugd die zij samen deelden is echter nog lang niet vergeten...


Titel Mijn verloren dochter
Oorspronkelijke titel The things we do for love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen. Maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie gaat scheiden.

Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dan om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger. Haar rijke vriendje laat haar in de steek. Haar moeder schopt haar het huis uit.

Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten klikt er iets tussen Angie en Lauren - de vrouw die dolgraag een kind wil en het tienermeisje dat nooit moederliefde heeft gekend. Maar niets kan hen voorbereiden op de dramatische reeks van gebeurtenissen die op deze ontmoeting volgt.


Titel Alice, het wolvenmeisje
Oorspronkelijke titel Magic hour
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Dr. Julia Cates is kinderpsychiater - tot een schandaal haar carrière ruïneert.

Ze keert terug naar het stadje Rain Valley, waar ze in aanraking komt met een bijzonder zesjarig meisje, dat helemaal alleen vanuit de donkere bossen is aan komen lopen. Het vervuilde, angstige meisje kan of wil niet praten.

Samen met de charmante dokter Max probeert Julia te voorkomen dat het meisje door de staat in een tehuis wordt gestopt.


Titel De kleuren van de nacht
Oorspronkelijke titel True colors
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

De zusjes Grey wonen in een kleine stad aan de kust van Washington, op een paardenranch die al vier generaties in de familie is. Wanneer hun moeder overlijdt hebben ze alleen elkaar nog. De oudste, wordt advocaat, Aurora trouwt en Vivi Ann blijft thuis op de ranch.

Als jongste van de drie, met een hart zo groot als de oceaan voor haar huis, probeert Vivi Ann een plichtsgetrouwe dochter te zijn - tot er een vreemdeling in het stadje verschijnt en ook zij besluit haar hart te volgen.


Titel De wintertuin*
Oorspronkelijke titel Winter garden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

 

De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun moeder Anya is niet in staat troost te bieden.

Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog een keer te luisteren naar het Russische sprookje dat Anya altijd vertelde. Zo komt tenslotte haar tragische verleden aan het licht in het door oorlog verscheurde Leningrad.

* Dit boek werd ook uitgegeven als: Mijn moeders verleden.


Titel Zomernacht
Oorspronkelijke titel Night road
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia's populaire tweelingbroer Zach. Ze had nooit verwacht dat hij haar ook leuk zou vinden. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk.

Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan. Jaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.


Titel De nachtegaal
Oorspronkelijke titel The nightingale
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?


Titel Midden in de winternacht
Oorspronkelijke titel Comfort and joy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

De pasgescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

* In 2018 heruitgegeven als Libelle Bookazine 13.


Titel Aan het einde van de wereld
Oorspronkelijke titel The great alone
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

1974. Sinds Ernt Allbright is teruggekeerd uit Vietnam, waar hij krijgsgevangene was, heeft hij nachtmerries, woedeaanvallen en kost het hem moeite het normale leven weer op te pakken. Op een dag neemt hij een impulsieve beslissing: hij verhuist met zijn gezin naar Alaska om daar een zelfvoorzienend bestaan te gaan leiden. Zijn dertienjarige dochter Leni hoopt dat die drastische stap hun eindelijk rust zal brengen. Haar moeder is bereid alles te doen voor de man van wie ze houdt met een stormachtige, irrationele passie – zelfs als ze hem moet volgen naar het einde van de wereld.

Aanvankelijk lijkt Alaska alles te zijn waarop ze hoopten; ze worden er opgenomen in een gemeenschapje van sterke, onafhankelijke pioniers. Maar als de winter invalt en de staat wordt gehuld in maandenlange duisternis en bittere kou, verslechtert Ernts toch al kwetsbare psychische toestand. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen buiten én binnen de muren van hun huis het hoofd te bieden.


Titel De vier windstreken
Oorspronkelijke titel The four winds
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Texas, 1934. Miljoenen mensen zitten zonder werk en langdurige droogte heeft het leven op de Great Plains stevig in zijn greep. Boeren vechten om hun land en hun inkomsten te behouden aangezien de oogsten schraal zijn, het water opdroogt en stofstormen hen dreigen te begraven. Een van de donkerste episodes van de Grote Depressie, de periode van de Dust Bowl, is aangebroken.

In deze onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa Martinelli – net als zovelen – een pijnlijke keuze maken: vechten voor het land waar ze van houdt of naar het westen trekken, naar Californië, het land van melk en honing, op zoek naar een beter leven voor haar gezin.

De vier windstreken is zowel een indrukwekkend portret van Amerika en de Amerikaanse droom, gezien door de ogen van een moedige vrouw, als een ode aan hoop, doorzettingsvermogen en de veerkracht van de menselijke geest.
Andere titels van deze auteur - Aan het einde van het tuinpad: Verhalenbundel (6 schrijfsters) met 'De glazen kast' van Kristin Hannah.
Website kristinhannah.com


Home | Boekenkast H |