Romans koop je bij Bol


De Elnovelle reeks heeft geen opeenvolgende nummers zoals we die gewoon zijn bij de andere pocketreeksen. Er is wel een nummer dat gelinkt is aan een bepaalde periode, wat resulteert in dubbele nummering voor bepaalde boeken. Er zijn 16 Elnovelle's uitgegeven, je vindt ze hieronder chronologisch terug, de oudste staat onderaan. Ze werden uitgegeven in 2006 en 2007.

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.

Nummer Elnovelle 2007 Periode 6 Nummer 12
Schrijver Tanya Michaels
Titel Pubers zonder proeftijd
Oorspronkelijke titel Motherhood without parole
Genre Roman
Korte omschrijving

Kate Brewster heeft hard gewerkt om te worden wat ze nu is: een zelfstandige vrouw met een uitstekende baan. Wanneer ze trouwt met Paul St. James - succesvol zakenman, weduwnaar en vader van twee kinderen - op kostschool - lijkt ook haar laatste droom uit te komen. Dan... een donderslag bij heldere hemel: Paul belandt in de cel wegens bedrijfsfraude. Opeens staat Kate er alleen voor - met twee kinderen die ze nauwelijks kent.

Neve en PJ hebben nog niet eens verwerkt dat ze na de dood van hun moeder zijn 'weggestuurd' of alles blijk weer anders te moeten. Weer een andere school en nu juist weer thuis komen wonen. Maar dan zonder hun vader en met een nieuwe moeder die nog niet eens een taart kan bakken!

Kortom, het wordt voor iedereen aanpassen - en dat gaat niet zonder strubbelingen, zeker niet wanneer Lily, de zus van Pauls overleden vrouw, ongevraagd met adviezen begint te strooien. Sterkte, Kate!

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek met als titel 'Mama zonder verlof'.Nummer Elnovelle 2007 Periode 6 Nummer 11
Schrijver Patricia Kay
Titel Alle begin is moeilijk
Oorspronkelijke titel Which end is up?
Genre Roman
Korte omschrijving

Grace Campisi, ambitieus en efficiënt, werkt zich een slag in de rondte om haar ultieme doel te bereiken: een partnerschap bij het gerenommeerde Newyorkse advocatenkantoor waaraan ze verbonden is. De beslissing kan elk moment vallen als haar jonger zus opeens voor de deur staat... hoogzwanger.

Perry, nog even chaotisch en onverantwoordelijk als in haar tienertijd, smeekt Grace haar in huis te nemen. Ze bevalt van een prachtige dochter, maar verzinkt in een depressie en vertrekt uiteindelijk met de noorderzon, baby Emily voor Grace achterlatend 'omdat die beter voor haar kan zorgen'.

Alleen niet met een baan als de hare, leert Grace al gauw, dus besluit ze Emily ter adoptie aan te bieden. Of toch niet? Gekweld door twijfel, krabbelt ze op het laatste moment terug en moddert ze voort totdat ze ten slotte keihard voor de keus wordt gesteld: haar zaakjes beter regelen of ontslag.

Tijd om het roer helemaal om te gooien?Nummer Elnovelle 2007 Periode 5 Nummer 12
Schrijver Jane Graves
Titel Eerst tot tien tellen
Oorspronkelijke titel Mood swing
Genre Roman
Korte omschrijving

Ze had het gevoel gehad alsof ze de hele wereld aankon. Ze was op de bres gaan staan voor alle vrouwen die ooit door de een of andere engerd waren lastiggevallen. En dat gevoel had ze gehouden totdat de politie kwam en haar wegens geweldpleging arresteerde.

Nu zit Susan Roth op last van de rechter op een achtweekse cursus zelfbeheersing. Een cursus 'aardig zijn', iets wat ze - met dank aan haar moeder - haar hele leven al heeft gepraktiseerd. Samen met flapuit Tonya en de altijd even verzorgde Monica. Op het oog ook twee gewone, redelijk beheerste vrouwen met een tamelijk succesvol bestaan.

Voor Tonya is het zonneklaar dat niet zij hier de schuldige is, maar haar overspelige echtgenoot. Ook Monica is er niet van overtuigd dat haar baas de bloempot door de voorruit van zijn auto niet verdiende. Maar om hun leven weer op orde te krijgen, is het misschien wel handig om eerst tot tien tellen onder de knie te krijgen
Al blijven er situaties...

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2007Periode 5 Nummer 11
Schrijver C.J. Carmichael**
Titel Koffie bij Murphy
Oorspronkelijke titel Her better half
Genre Roman
Korte omschrijving

Lauren Holloway maakt graag de juiste keuzes. Dus heeft ze een degelijke opleiding en natuurlijk een degelijke man: uit een goed nest en met een carrièreplan. Wat hem er helaas niet van weerhoudt om na vele jaren huwelijk zijn rugzak te pakken en met zijn yogalerares de wereld rond te trekken, op zoek naar spirituele groei. Voor Lauren betekent dit dat ze hun mooie huis moet verkopen, en naar een beduidend slechtere buurt moet verkassen. Daar ontmoet ze Erin, haar nieuwe buurvrouw - en in alles haar tegenpool. Toch ontstaat er een hechte vriendschap, die een basis vindt in het plaatselijke eetcafé, waar Murphy zijn bittere koffie schenkt. Maar ook dit nieuwe leven vraagt om keuzes, en niet altijd de gemakkelijkste. Toch begint Lauren zich er meer en meer mee te verzoenen - net als met de smaak van Murphy's koffie!

* In 2014 ook verschenen als HQN 73.
* Op de omslag van dit boek staat de naam van de schrijfster foutief vermeld: C.J. Michael.Nummer Elnovelle 2007 Periode 4 Nummer 8
Schrijver Rexanne Becnel
Titel Vrijheid blijheid?
Oorspronkelijke titel Leaving L.A.
Genre Roman
Korte omschrijving

Eindelijk vrij, denkt Zoe Vidrine wanneer ze LA, het opgefokte leventje daar en de vader van haar ongeboren kind achter zich laat - op weg naar haar geboorte dorp in Louisiana. Precies wat ze dacht toen ze twintig jaar geleden datzelfde dorp, en het hippieparadijs waarin ze was opgegroeid, ontvluchtte. Zo niet haar tuthola van een zuster, Alice, die de chaos van hun jeugd op haar manier heeft geprobeerd te bedwingen. Maar ze mag het ouderlijk huis dan hebben veranderd in een elvenstulpje in pasteltinten, dat stulpje is wel voor de helft van Zoe. En Zoe heeft nu geld nodig.Als blijkt dat Alice haar zusters deel van de erfenis heeft weggeschonken, in de veronderstelling dat die niet meer leefde, valt Zoes plan 'geld halen, wegwezen, opnieuw beginnen' in duigen. Opeens zit ze vast. En deze keer is weglopen geen oplossing.

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2007 Periode 4 Nummer 7
Schrijver Nancy Robards Thompson
Titel Het leven begint in Parijs
Oorspronkelijke titel What happens in Paris (Stays in Paris?)
Genre Roman
Korte omschrijving

Na achttien jaar huwelijk blijkt Annebelles man de voorkeur te geven aan iemand met meer borsthaar. Einde van alles waar ze in geloofde.

Nu kan ze zich in haar huis opsluiten en zich volproppen met donuts. Of ze kan haar leven onder de loep nemen en besluiten hoe ze verder moet. Niet gemakkelijk, maar samengevat komt het hier op neer: haar zoon is het huis uit, ze heeft een baan die ze haat, en ze koestert al jaren een droom. Schilderen in Parijs. Iets waar het natuurlijk nooit van gekomen is. Zou ze dan nu...

Door daadkrachtig optreden van haar zus wint ze een beurs voor een jaar. In die romantische stad van haar dromen. Maar tussen droom en daad staat nog wel wat in de weg. Enge dingen zoals alles achterlaten wat je vertrouwd is. Geloven in jezelf. En, nog het ergste, in een vliegtuig stappen.

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2007 Periode 3 Nummer 6
Schrijver Ellyn Bache
Titel Terug naar Riggs Park
Oorspronkelijke titel Riggs Park
Genre Roman
Korte omschrijving

Een vriendschap die een leven lang duurde... en een liefde die bijna te laat kwam.

Twee kleine meisjes, Barbara en Marilyn. Samen groeien ze op in Riggs Park, een knusse kinderrijke buurt in Washington. En hoewel ze inmiddels honderden kilometers uit elkaar wonen, heeft hun vriendschap de tijd getrotseerd. Barbara aarzelt dan ook geen moment als haar vriendin haar te hulp roept, ook al zit ze zelf niet in een relatiecrisis.

Maar in plaats van aan een arm om zich heen, blijkt Marilyn vooral behoefte te hebben aan antwoorden. Op vragen over vroeger, over dat derde meisje dat destijds in Riggs Park opgroeide. Penny, die uiteindelijk met de noorderzon verdween. Dus gaat Barbara, omwille van Marilyn's gemoedsrust, op onderzoek uit in hun oude buurt.

Terwijl ze het verleden moeizaam ontrafelt, wordt pijnlijk duidelijk waarom er zolang gezwegen is. Toch brengt de waarheid ook nieuwe verbondenheid.Nummer Elnovelle 2007 Periode 3 Nummer 5
Schrijver Sandra Steffen
Titel Een nieuwe morgen
Oorspronkelijke titel Life happens
Genre Roman
Korte omschrijving

Net als iedereen heeft ook Mya Donahue wel iets te verbergen. En op zekere dag staat haar geheim bij haar op de stoep: Elle, de dochter die ze negentien jaar geleden heeft moeten afstaan.

Maar Mya is niet alleen moeder, ze blijkt ook grootmoeder te zijn. En het is geen nieuwsgierigheid die Elle - met háár dochter op de arm - naar haar biologische moeder heeft gedreven, maar bittere noodzaak...

Een noodzaak die Mya dwingt terug te keren naar Keepers Island, de plek waar ze is opgegroeid en die ze ooit met gebogen hoofd heeft verlaten. Nauwlettend gevolgd door de bewoners van het eiland, zoekt ze contact met Elles vader en zijn familie.

Verrassend genoeg blijkt ze juist bij hen de kracht te vinden die nodig is om zowel oude als nieuwe wonden te helen.

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2007 Periode 2 Nummer 4
Schrijver Lisa Childs
Titel Dans als je durft
Oorspronkelijke titel Learning to hula
Genre Roman
Korte omschrijving

Iedereen denkt dat Holly DeJong de dood van haar man, Rob, goed verwerkt heeft. Zijzelf ook. Totdat ze in de winkel van Smiley een uitstalling van Kittymuffins ziet staan - Robs verboden liefde en de oorzaak van zijn hartaanval. In een vlaag van blinde woede stort ze zich op de muffins en reageert zich af tot het glazuur uit haar haren druipt. Nu denkt iedereen dat Holly haar verstand verloren heeft. Zij niet. Voor haar blijkt het een bevrijding. Ze heeft voor het eerst in maanden het gevoel het leven weer aan te kunnen. Misschien zal het haar zelfs lukken haar opstandige pubers in het gareel te krijgen, die haar de schuld lijken te geven van hun vaders dood. Geïnspireerd door het opgewekte hoeladanseresje op de spuuglelijke lamp die Rob haar heeft nagelaten, begint ze te beseffen wat daarvoor nodig is: eerst zelf gelukkig worden.

* Dit boek werd in 2014 heruitgegeven als HQN 70 en in 2017 als Bookazine 2017-11.Nummer Elnovelle 2007 Periode 2 Nummer 3
Schrijver Jennifer Archer
Titel Volmaakt is ook niet alles
Oorspronkelijke titel My perfactly imperfect life
Genre Roman
Korte omschrijving

Als het leven van Dinah Dewberry een sprookje was geweest, of een klassieke tearjerker, dan zou zij de sterke heldin zijn, met een rotsvast vertrouwen in haar echtgenoot. En dan zou ze zonder morren zijn ongetwijfeld logische verklaring afwachten voor de beha - cupmaat DD - die ze in zijn jaszak heeft gevonden. Maar Dinahs leven is geen sprookje, en reden tot vertrouwen heeft ze al helemaal niet. Ouders die haar in de steek lieten toen ze nog een kind was, haar losbandige zuster, Dottie, die haar ooit onvergeeflijk heeft gekwetst, een huwelijk dat op springen staat omdat het maar niet lukt om zwanger te worden... Toch, wanneer Dottie na zeventien jaar ineens opduikt en haar om hulp vraagt, zet ze de deur en haar hart wijd open. Om tot haar verrassing te ontdekken dat je ook met andere ogen naar de wereld kunt kijken. En dat vertrouwen een kwestie van kiezen is.

* Dit boek werd in 2015 heruitgegeven als HQN 112.Nummer Elnovelle 2007 Periode 1 Nummer 2
Schrijver Dorien Kelly
Titel Het strandhuis
Oorspronkelijke titel Off the map
Genre Roman
Korte omschrijving

Soms moet je ver van huis gaan om thuis te komen.

Tessa's leven is een puinhoop. Ze heeft de baan verloren waar ze zo hard voor heeft gewerkt, en haar man is ervandoor met zijn secretaresse, die wél zwanger bleek te kunnen worden. Hoog tijd dus om de zaken eens op een rijtje te zetten.

Kate (ook ontslagen, ook in staat van verwarring) haalt haar over mee naar Costa Rica te gaan. Een vlucht misschien, maar in het strandhuis in Playa Blanca valt er meer op zijn plek dan ze ooit had durven dromen. Niet in de laatste plaats dankzij haar clandestiene huisgenoten (de zwangere tiener Isabel en haar norse beschermster Mila), de filosoof-huisbewaarder Don en, niet te vergeten, buurman Javier Ruiz. Want door hun kijk op de wereld leert ze dingen over zichzelf waar ze thuis nooit achter was gekomen.

* Dit boek werd in 2013 heruitgegeven als HQN 57 en als e-boek.Nummer Elnovelle 2007 Periode 1 Nummer 1
Schrijver Cindi Myers
Titel Vogelvlucht
Oorspronkelijke titel The birdman's daughter
Genre Roman
Korte omschrijving

Een telefoontje uit Texas brengt Karen MacBride het bericht dat haar vader, de onder kenners vermaarde vogelaar Martin Engel, in Brazilië is getroffen door een hersenbloeding. En dus vliegt ze van Denver, waar ze al zestien jaar woont, terug naar haar geboorteplaats, om daar de zorg voor haar vader op zich te nemen. De man die in haar ogen altijd meer van zijn vogels heeft gehouden dan van haar. Naarmate haar verblijf duurt, begint Tom, haar echtgenoot, echter tegen te sputteren. Hij en de kinderen hebben haar ook nodig. Wat wil ze bereiken met haar bezoek? Toenadering tot een man die haar hele leven een vreemde voor haar is gebleven? Ten koste van degenen die wél van haar houden? Het zijn vragen die Karen de ogen openen. Heeft ze meer met haar vader gemeen dan ze weet? En moet ze daar niet achter komen voor ze ooit zelf haar vleugels uit zal kunnen slaan?

* Dit boek werd in 2015 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2006 Periode 2 Nummer 4
Schrijver Donna Fasano
Titel Waar is Stanley?
Oorspronkelijke titel Where is Stanley?
Genre Roman
Korte omschrijving

Aan een politieagent moeten uitleggen waarom ze niet heeft gemerkt dat haar man al drie dagen niet thuis is geweest, is voor Fiona Rowland niet alleen gênant, maar ook ontnuchterend. En ergerlijk. In de tollende chaos van kinderen, carpools en overige besognes slaat haar ergernis om in woede - en dan in bezorgdheid, want waar is Stanley?

Zoiets verandert de manier waarop een vrouw tegen het leven aankijkt: het huwelijk, geld, familie, vrienden. Wanneer Fiona's beste vriendin van de middelbare school opduikt om haar bij te staan, blijkt zelfs het verleden niet te zijn wat het is geweest.

En toch, terwijl ze haar uiterste best doet de gebeurtenissen om zich heen te bevatten, ontdekt ze dat het ook vruchtbaar kan zijn wanneer je hele leven op zijn kop staat. Dan pas zie je de krenten in de pap!

* Dit boek werd reeds eerder uitgegeven als HQN 42.Nummer Elnovelle 2006 Periode 2 Nummer 3
Schrijver Cheryl Reavis
Titel Bramenwinter
Oorspronkelijke titel Blackberry winter
Genre Roman
Korte omschrijving

'Elk jaar wanneer de lente eindelijk lijkt aan te breken, wordt het opeens weer koud en guur. In die tijd bloeien de wilde bramen. Maar het blijft niet koud. Het slechte weer gaat voorbij... en voor je het weet, is er een overvloed aan zoete zwarte bramen.'

Al heel jong heeft Loran Kimball geleerd te aanvaarden dat haar moeder nooit over vroeger praat. Niet over haar jeugd, niet over de bramentijd, niet over de man die háár vader is. En nu ze ongeneeslijk ziek is, laat ze minder los dan ooit.

Als ze opeens vertrokken blijkt naar een afgelegen bergdorp, reist Loran haar bezorgd - maar ook geërgerd - achterna. Het is Maddies geboortedorp, ontdekt ze, én het hare. De plek waar een antwoord op al die verzwegen vragen op haar wacht.

* Dit boek werd in 2013 ook uitgegeven als HQN 65.Nummer Elnovelle 2006 Periode 1 Nummer 2
Schrijver Lisa Childs
Titel Huilen en opstaan
Oorspronkelijke titel Taking back Mary Ellen Black
Genre Roman
Korte omschrijving

Ergens is Mary Ellen Black zichzelf kwijtgeraakt. Ergens in die elf jaar waarin ze fulltimemoeder en echtgenote is geweest - en steeds minder zichzelf. Nu Eddie een ex-echtgenote van haar heeft gemaakt, zou ze de oude Mary Ellen weer moeten kunnen vinden. De vraag is alleen: waar?

Samen met haar twee dochters trekt ze met frisse tegenzin weer bij haar ouders in. In de arbeidersbuurt aan de West Side van Grand Rapids in Michigan, waar ze smullen van vette worst uit de slagerij van haar vader en van vette roddels over haar.

Een chaotisch bestaan, met een vader die stiekem rookt en drinkt in de garage, een moeder die constant kritiek heeft, en een grootmoeder op vrijersvoeten. Toch blijken er ook lichtpuntjes. Want tegen haar verwachting in krijgt ze steun van mensen die ze in de loop der jaren was vergeten of had verwaarloosd.

Zodat ze eindelijk de Mary Ellen kan worden die ze al die tijd had willen zijn.

* In 2018 heruitgegeven als e-boek.Nummer Elnovelle 2006 Periode 1 Nummer 1
Schrijver Patricia Kay
Titel Oktoberzon
Oorspronkelijke titel Come october
Genre Roman
Korte omschrijving

Eén moment - meer is er niet nodig om een leven te verwoesten. De vrouw die ooit Claire Sherman heette, kan het alleen maar beamen. Want zes jaar geleden kwam er voor haar zo'n moment. Die ene seconde van die ene minuut op die ene oktoberdag waarop haar bestaan zo'n dramatische wending nam.

Sindsdien gaat ze als Elena Lopez door het leven en strekt zich een kleurloze toekomst voor haar uit. Van al haar dromen heeft ze afstand moeten doen. Trouwen, een huis vol kinderstemmen... Zelfs haar grote liefde heeft ze moeten loslaten. Voor zijn eigen geluk.

Toch begint ze langzaam te leren haar nieuwe realiteit te aanvaarden, en daarmee haar nieuwe identiteit. Haar kracht groeit, en uiteindelijk gloort er zelfs nieuwe hoop aan de horizon.

Dan wordt het weer oktober...


Home | Harlequin