Overzicht van Recente Harlequin reeksen

Door de jaren heen heeft uitgeverij Harlequin talloze boekenreeksen uitgegeven. De Bouquet Reeks is de bekendste, deze loopt al sinds 1975, en er zit nog steeds geen sleet op. Integendeel, de verhalen gaan mee met hun tijd, de oubolligheid van de beginjaren is nergens meer te bekennen.
Later zijn er ook de Intiem en de Doktersromans bijgekomen. Vanaf dan komt de ene nieuwe boekenreeks na de andere, de ene loopt nog steeds, de ander is al snel weer afgevoerd. Ondertussen zijn er zoveel verschillende reeksen dat een overzicht onmisbaar is.
Op deze pagina’s heb ik getracht alle reeksen op te sommen. Hier vind je de recentere uitgaven.
Klik hier voor de Oudere Harlequin Uitgaven

Bouquet Reeks

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1975 tot heden
Aantal: nog lopende reeks.
Extra: De langstlopende en populairste reeks van Harlequin.
In de jaren '80 werd er ook af en toe een boek uitgegeven dat genummerd was met een letter. Geregeld wordt er ook een Extra Dik boek uitgegeven.
Vanaf 2003 verschenen er afwisselend gewone Bouquet en Bouquet Passie. Diverse verhalen maken deel uit van een reeks, meestal is er dan een logo op het boek terug te vinden met de naam van de reeks.
Recenter kwam er de nieuwe onderverdeling Serieroman en sinds nummer 3337 is er Romance. Passie is sinds nummer 3215 verdwenen. Sinds 13 augustus 2013 (nr 3432) is er een geheel nieuwe look. En in 2020 met nummer 4141 is er weer een nieuwe look. Vanaf nummer 4405 in 2022 verschijnt het logot 'nieuw verhaal' om de omslag.
Klik hier voor extra uitleg over de Bouquet en de Bouquet Extra reeks

 

Bouquet Special

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2012 tot heden
Aantal: nog lopende reeks.
Extra: de eerste in deze reeks was een Penny Jordan special (verscheen 4 december 2012), de eerste genummerde Bouquet special verscheen op 3 december 2013, ze bevatten telkens 3 verhalen, er worden slechts een 3-tal van deze bundels uitgegeven per jaar. De opzet was dat de bundels bestaan uit het allereerste verhaal van de schrijfster, de lezersfavoriet en haar recentste verhaal, maar hier wordt meermaals van afgeweken. In 2020 krijgen de boeken een nieuwe look.

 

Bouquet Extra

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1982 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Telkens twee verhalen per boek. De eerste 2 nummers waren specials: een vakantie uitgave en een speciale uitgave. De nummering begint dan ook vanaf nummer 3.
In 2013 is er een geheel nieuwe look en komen er categorieën: 'in the city' & 'romance'. Nummer 373 is de laatste in de categorie 'In the city' en vanaf nummer 398 komt de categorie 'Family' erbij. In 2020 krijgen de boeken terug een make-over ter ere van 45 jaar Harlequin, nummer 537 is de eerste met de nieuwe look.
De boeken zijn ook steeds apart verkrijgbaar als e-book.
Klik hier voor extra uitleg over de Bouquet en de Bouquet Extra reeks

 

Intiem

Uitgeverij: Vanaf nummer 119 uit 1985 Harlequin Holland. Daarvoor: Spaarneboek
Verschenen: van 1983 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Na ongeveer 1000 nummers kwamen er onderverdelingen in deze reeks, eerst Intiem Sexy en Intiem Hartstocht & Humor. Vanaf het nummer 1440 verschenen de eerste Intiem Intriges en nog zo'n 100-tal boekjes later kwamen er, samen met de laatste Hartstocht en Humor, nog meer onderverdelingen. Intiem Sexy was al eerder gestopt. Nu zijn alle Intiems onderverdeeld in volgende categorieën: Intriges, Desire, Love en Modern. Ook in deze boekenreeks zijn vele series terug te vinden, soms met een reeks logo op de omslag. En af en toe een Extra Dik nummer.
In 2013 is er een grote vernieuwing van de covers, de categorieën zijn nu: desire, love, intriges en extra dik. In 2015 wordt de benaming Extra Dik vervangen door Dubbeldik. Vanaf 2016 komt er ook de onderverdeling '2 verhalen' bij, deze zijn ter vervanging van de Intiem Extra die dat jaar stopgezet werd. In 2018 wordt deze reeks stopgezet, nummer 2286 is het laatste nummer.
Begin 2022 wordt de reeks opnieuw verdergezet, de nummering loopt door. Het betreft hier reeds eerder verschenen verhalen.
Klik hier voor extra uitleg over de Intiem en de Intiem Extra reeks

 

Intiem Extra

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1985 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Telkens 2 verhalen per boek. De eerste nummers hebben nog het Silhouette logo.
In 2016 verschijnt Intiem Extra 339, de laatste. Hierna worden ze geïntegreerd in de gewone Intiem reeks, met als logo: '2 verhalen'.
Begin 2022 wordt de reeks alsnog hervat, het betreft dan wel reeds eerder uitgegeven verhalen. De nummering loopt door.
Klik hier voor extra uitleg over de Intiem en de Intiem Extra reeks

 

Intiem Speciale uitgave (3 in 1 Favorieten Speciale Uitgave)

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2016 tot heden
Aantal: nog lopende reeks.
Extra: de eerste Intiem Speciale uitgave verscheen op 9 februari 2016, ze bevatten telkens 3 reeds eerder verschenen verhalen. Vanaf nummer 5 wordt de benaming van de reeks Intiem 3 in 1 Favorieten Speciale uitgave.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Favorieten (Bouquet - Intiem - Collectie - Doktersroman - Passie & Overgave,...)

Uitgeverij: Spaarneboek & Harlequin Holland
Verschenen: van 2012 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Heruitgaven van reeds eerder verschenen verhalen. Eerst zijn er in 1984 bij Uitgeverij Spaarneboek 3 Intiem Favorieten verschenen met de nummers 1, 2 & 3; in 1987 begint Harlequin Holland de nummering opnieuw met 1 waardoor er voor de 3 eerste nummers een dubbele nummering is.
Harlequin Favorieten is een boekenreeks die is opgesplitst in Bouquet Favorieten en Intiem Favorieten.
Vanaf 2006 komen er twee nieuwe categorieën bij: Doktersroman Favorieten en Collectie Favorieten. De categorieën verschijnen afwisselend en de nummering loopt door.
En in 2013 komt er nog een nieuwe categorie: Passie en overgave, hierin lezen we heruitgaven uit de bouquet reeks, Collectie verdwijnt.
In 2013 is er een grote vernieuwing van de covers, de categorieën zijn nu: intiem, doktersroman, bouquet en passie & overgave. De nieuwe passie & overgave favorieten bevatten nu nog slechts 2 verhalen, deze verschenen reeds eerder in de Sexy reeks, de laatste verschijnt in 2014.
In 2014 en 2015 worden er een aantal Historische favorieten uitgegeven, heruitgaven van de Harlequin historische roman reeks. In 2016 komen er weer 2 nieuwe categorieën bij: Passie en ...liefdes, er zijn oa Zomerliefdes, Winterliefdes, Prille liefdes,... deze bevatten 2 of 3 verhalen, af en toe is er zelfs een met 4 verhalen.

 

Harlequin Jubileum - 40 jaar Harlequin

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: in 2015
Aantal: 5
Extra: Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Harlequin (sinds 1975) werden er 4 specials en een feestbundel uitgegeven, deze bevatten reeds eerder verschene verhalen.

 

Harlequin Jubileumspecial - 45 jaar Harlequin

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: in 2020
Aantal: 6
Extra: Naar aanleiding van het 45-jarig bestaan van Harlequin (sinds 1975) werden er 6 specials uitgegeven op papier, deze bevatten reeds eerder verschenen verhalen. Er zijn ook meerdere jubileum e-bundels te vinden. Nummer 6 is een buitenbeentje, dit boek bevat 5 winnende verhalen van de Bouquet schrijfwedstrijd.

 

Romanza Doktersleven

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2019 tot 2020.
Aantal: 16
Extra: Geborgenheid, liefde en geluk, dat is het hoofdthema van deze reeks. Er zijn telkens 2 reeds eerder verschenen verhalen per boek.

 

Romanza Familieleven

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2019 tot 2020.
Aantal: 16
Extra: Romantiek in de wereld van de witte jassen, dat is het hoofdthema van deze reeks. Er zijn telkens 2 reeds eerder verschenen verhalen per boek.

 

Harlequin Historische Roman

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2016 tot heden.
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Deze reeks werd door Harlequin in het leven geroepen na de stopzetting van de Candlelight historische romans. Het logo van het kasteeltje dat typerend was voor de Candlelight historische romans werd door Harlequin overgenomen in een licht gewijzigde vorm. Helaas zijn het alleen heruitgaven van reeds eerder bij Harlequin verschenen verhalen. Vanaf nummer 25 verschijnen er ook boeken waarin een bonus verhaal te vinden is, dat is een kort reeds eerder verschenen verhaal.
Vanaf nummer 81 worden de Barbara Cartland verhalen nogmaals heruitgegeven in deze reeks.
Nummer 89 (in 2020) is de eerste in deze reeks die een heruitgave is van de Candlelight historische romans.
Vanaf nummer 139 verdwijnt het kasteeltje op de omslag.

 

Harlequin Historische Roman (Groene reeks)

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2001 tot 2006
Aantal: 71.
Extra: Historische verhalen, binnen deze serie verschenen er 3 extra dikke nummers en een special van Nora Roberts.

 

Harlequin Special

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1987 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: De meeste specials bevatten meerdere korte verhalen. Naast de vele Zomer, Winter, en Kerst Specials zijn er ook themaboekjes verschenen zoals de Valentijn special, de Moederdag special, de Bruidsspecial, de Twilight special, de Lentespecial en de Miljonair Gezocht special. Er zijn ook enkele specials verschenen met historische verhalen.

 

HQN Roman

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2009 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: In deze reeks vind je een bijzondere selectie romantische en heerlijk dikke romans van Amerikaanse bestsellerauteurs als Robyn Carr, Susan Mallery, Linda Lael Miller en Sherryl Woods - goed voor urenlang gegarandeerd lekker lezen.
Er verschijnt afwisselend een HQN Roman en een HQN Historische Roman, soms wordt hier wel eens van afgeweken. De laatste tijd verschijnen er helaas nog slechts weinig historische verhalen. Vanaf HQN 38 worden de verhalen ook af en toe in een groter formaat uitgegeven. Af en toe verschijnt er een roman of bundel met erotische verhalen.

 

Bookazine

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2014 tot 2023
Aantal: Nog lopende reeks
Extra: Bookazine is een compleet boek in tijdschriftformaat. Dat kan een boeiende, aangrijpende roman zijn of een bloedstollende thriller. Reeds eerder uitgegeven verhaal.
In juli 2023 verscheen de laatste Bookazine.

 

Topcollectie

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2013 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks.
Extra: Topverhalen van Topauteurs: in deze reeks worden de beste verhalen van de populairste Harlequin-auteurs opnieuw uitgebracht, gebundeld in prachtige nieuwe pocketuitgaven. In Harlequin Topcollectie vind je volledige miniseries, themacollecties en speciaal geselecteerde auteursedities.
Altijd afwisselend en altijd goed. Bevat telkens 3 reeds eerder verschenen verhalen.

 

Topauteurs

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2018 tot 2019
Aantal: 14
Extra: Boeken van bestseller auteurs. Verhalen vol familegeluk, liefde en natuurlijk romantiek. Om de 6 weken 1 roman van meer dan 300 blz. Vanaf nummer 8 komen er ook erotische verhalen. Na amper één jaar werd deze serie stopgezet.

 

Feelgood

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2018 tot 2022
Aantal: 78
Extra: Feelgood is de vervanger van de Intiem Dubbeldik romans. Het zijn heerlijke eigentijdse - en een tikje sexy - feelgoodromans van wereldwijd geliefde schrijfsters.
Vanaf nummer 55 krijgt het boek een nieuwe look en verandert de benaming 'Feelgood' in 'Feelgood Roman', vanaf nummer 73 wordt de reeksnaam opnieuw 'Feelgood'.

 

IBS Bestseller (2016)

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2016 tot 2017
Aantal: 14
Extra: Deze reeks bevat zowel romans, thrillers als waargebeurde verhalen. Er verschijnen slechts 14 verhalen, dan stopt de reeks in zijn huidige vorm. Kijk voor het vervolg van deze boekenreeks bij de IBS Thriller/Roman/Bestseller reeks.

 

IBS Thriller - IBS Roman - IBS Bestseller

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2009 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks
Extra: Bloedstollende en huiveringwekkende thriller reeks. Vanaf nummer 37 verschijnt er af en toe een IBS Literaire Thriller in paperback formaat. Vanaf nummer 129 komt er om de 2 nummers een IBS Roman.
Vanaf nummer 148 krijgt de reeks dezelfde look van de IBS Bestseller reeks uit 2016. Vanaf dan is de benaming van de reeks: IBS Bestseller, met onderverdelingen als Thriller, Roman, Psychologische thriller en Waargebeurd verhaal.

 

Black Rose

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2003 tot 2009
Aantal: 126.
Extra: ‘Adembenemend spannende liefdesverhalen’ is het thema van deze reeks.

 

IBS Black Rose

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2009 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks
Extra: Spannende thrillerverhalen met een opwindend romantisch accent. Omdat gevaar twee mensen heel dicht bij elkaar kan brengen en angst zich kan ontladen in heftige hartstocht.
Er zijn 2 verhalen per boek, soms van dezelfde schrijfster. Vanaf nummer 100 verschijnt er af en toe een boek met 3 verhalen erin, deze verhalen verschenen reeds eerder in deze reeks of in de Black Rose reeks.

 

IBS

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1995 tot 2009
Aantal: 206.
Extra: IBS is de afkorting van Internationale BestSeller. De eerste 6 nummers uit deze reeks hadden een andere reeks naam: Harlequin Special Plus. Vanaf nummer 67 zijn er onderverdelingen: thriller, romantic suspence en romance. Vanaf nummer 127 zijn het deze 3 categorieën: Thriller, Roman en Historische Roman.

 

IBS Black Moon

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2011 tot 2012
Aantal: 7
Extra: Fantasy reeks over vampieren en demonen.
Bol AlgemeenBol Algemeen

 

50 tinten van Harlequin - 5 Tinten Verder & Vijf variaties van verleiding

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2012 tot 2018
Aantal: Vijf variaties van verleiding: 5
5 Tinten verder: 45
Extra: In navolging van de Vijftig Tinten reeks van E.L. James is ook Harlequin met een '50 tinen' reeks gekomen. Een speciale selectie verhalen met opwindende verhalen vol verleiding en verboden verlangens... Het betreft hier reeds eerder in boekvorm uitgegeven verhalen: 'Vijf variaties van verleiding' zijn reeds eerder verschenen verhalen uit de 'Sexy' reeks; 'Passie & Overgave' zijn reeds eerder verschenen verhalen uit de 'Bouquet Passie' reeks;
'5 tinten verder' zijn dan weer korte niet eerder verschenen verhalen. Deze zijn apart als e-boek verkrijgbaar, en nu ook in het boek 10 tinten verder.
* Voor de Favorieten Passie & Overgave, kijk bij Favorieten.

 

 

50 tinten van Harlequin - Historische Roman 5 Tinten Verder

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2015 tot 2018
Aantal: 30
Extra: In 2015 vercheen het eerste korte verhaal in deze Hisrorische 50 tinten reeks. De eerste 10 verhalen zijn ook samen verschenen in de bundel HQN 182. Deze vind je op de 'Harlequin HQN serie 101 t/m 200' pagina.

 


Young Adult

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2012 tot 2015
Aantal: 14 genummerde
Extra: Fantasy verhalen voor adolescenten; paperback formaat. De young adult serie heeft vanaf 2014 geen nummering meer. Vanaf 2015 worden de Young Adult boeken gewone HarperCollins uitgaven.

 

Tess Gerritsen Thriller

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2010 tot 2011
Aantal: 8
Extra: 2 van deze verhalen zijn reeds eerder verschenen in de Black Rose reeks, 1 ook bij uitgeverij Mira Books. In 2012 is Harlequin begonnen met het nogmaals heruitgeven van deze verhalen in paperback vorm. En in 2014 weer opnieuw met een andere coveromslag. In 2016-17 nogmaals als Bookazine.

 

Alex Kava Thriller

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: 2012 - 2014
Aantal: 11
Extra: Alle uit de Maggie O’Dell serie van Alex Kava. Alle verhalen zijn reeds eerder verschenen, in de IBS reeks, de IBS Thriller reeks en bij uitgeverij Mira Books. En worden nog steeds meermaals heruitgegeven.

 

Sexy

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2002 tot 2009
Aantal: 190
Extra: Erotische romantiek. Af en toe werd er een dikker exemplaar uitgegeven met 3 verhalen erin.

 

White Silk

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2009 tot 2013
Aantal: 62
Extra: : Erotische romantiek. Tot nummer 35 stonden er 2 verhalen in 1 boek. Vanaf nummer 36 slechts 1 verhaal per boek.

 

Nora Roberts

Uitgeverij: Spaarneboek & Harlequin Holland
Verschenen: het eerste vertaalde Nora Roberts verhaal verscheen in 1982 bij uitgeverij Spaarneboek: Story Roman 131 Het hart aan de vrije teugel
Aantal: Verschillend per reeks & Nog lopende reeks
Extra: : Nora Roberts verhalen vind je terug in de volgende reeksen: Baccara, Baccara Extra, Bouquet, Bouquet Extra, D’Amour; Kwartaalkeuze, Harlequin Historische Roman, Harlequin Special, Intiem, Jasmijn, Love Affair, Love Affair Favorieten, Moderne Succesroman, Serieroman, Silhouette, Silhouette Favorieten, Storyroman, Storyroman Favorieten, Superroman, Temptation en Tiffany.
Daarnaast zijn er de vele Classics, Nieuwe Nederlandse Editie, Speciale Editie, Eerste Nederlandse Editie, Beroemde trilogieën, De MacGregor’s en Eénmalige uitgaven (bundels). Recent worden er door Harlequin Holland ook Nora Roberts verhalen uitgegeven in paperback formaat met daarin reeds eerder verschenen verhalen. De Speciale uitgaven serie telt momenteel al meer dan 100 boeken. Er worden ook vele hardcovers en paperbacks uitgegeven bij de volgende uitgeverijen: De Boekerij, Uitgeverij M, Meulenhoff-M, Reader’s Digest, Areopagus, Briljant, Mira Books en bij de Grote Letterbibliotheek.
Een compleet overzicht van de Nora Roberts verhalen vind je hier: Nora Roberts in de Boekenkast

 

 

Doktersroman

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 1996 tot 2008
Aantal: 323
Extra: De onverwoestbare romantiek van de wereld van de witte jassen. 1 verhaal per boek, af en toe is er een Extra Dik of Dubbeldik exemplaar.
Een bijzonder exemplaar in deze reeks: 'Belofte onder het Zuiderkruis', is geschreven door Lydia Rood voor o.a. de organisatie Flying Doctors en belangeloos uitgegeven door Harlequin.

 

Doktersroman Extra

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2009 tot heden
Aantal: Nog lopende reeks
Extra: De onverwoestbare romantiek van de wereld van de witte jassen. 2 verhalen per boek, af en toe 3 verhalen per boek. Vanaf nummer 193 staat de benaming 'Extra' niet meer op het boek, wel: '2 nieuwe verhalen' en '3 in 1 speciale uitgave'. Alle boeken zijn ook steeds apart verkrijgbaar als e-book.
* Voor Doktersroman Favorieten: kijk bij Harlequin Favorieten.
Bol AlgemeenBol Algemeen

 

Eenmalige Uitgave

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2000 tot 2012
Aantal: ?
Extra: Eerst slechts 1 per jaar, daarna meerdere per jaar. Af en toe worden deze bundels in een groter formaat uitgegeven. Deze verhalen zijn reeds eerder verschenen in de diverse reeksen. De bundels bevatten verhalen die samen een vervolgserie vormen.

 

Themareeksen: Zonnige landen, vurige mannen; Zomerliefdes, Zonen van de woestijn.

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: divers
Aantal: Verschillend per reeks
Extra: Deze verhalen zijn reeds eerder verschenen in de Intiem en Bouquet reeksen, telkens 2 verhalen per boek.

 

Harlequin Topauteurs

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: van 2003 tot 2005
Aantal: 8
Extra: De boeken bevatten 2 verhalen, er is ook een jubileum uitgave ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van Harlequin, deze bevat 3 verhalen. Alle verhalen werden reeds eerder uitgegeven.

 

Sunshine Selection

Uitgeverij: Harlequin Holland
Verschenen: 2021
Aantal: 5
Extra: 'De fijnste en meest zomerse verhalen om de zonnige dagen extra romantisch te maken.'
Sunshine Selection zijn bundels met meerdere reeds eerder uitgegeven verhalen uit de diverse Harlequin reeksen: Bouquet, Specials, HQN en Feelgood romans.

 

Klik hier voor de oudere Harlequin Uitgaven
Home Boekenkast Candlelight Harlequin Extra