Romans koop je bij Bol


Op 15 maart 2016 verscheen de eerste Harlequin Historische Roman in een vernieuwde versie. Deze serie is het antwoord van Uitgeverij Harlequin op de stopzetting van de Candlelight Historische Romans. Op de omslag van deze nieuwe Harlequins prijkt ook het voor Candlelight kenmerkende kasteeltje, wel in een ietwat andere uitvoering.
We zijn heel blij dat Harlequin verder gaat met het uitgeven van historische romans, maar vooralsnog zijn het enkel heruitgaven van reeds eerder verschenen verhalen bij Harlequin. We hopen dat Harlequin zich aan zijn belofte houdt en snel nieuwe verhalen gaat uitgeven.
In 2020 zien we eindelijk een Candlelight historische roman schrijfster opduiken in deze reeks: Sophie Barnes (nummer 89), later is ook Shana Galen aan de beurt. Helaas zijn het nog steeds heruitgaven van reeds eerder verschenen verhalen, let dus goed op als je deze koopt, het zijn dezelfde boeken maar met een andere titel.
We wachten nog steeds op nieuwe verhalen...

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.

Nummer Historische Roman 106*
Schrijver Olivia Parker
Titel De beruchte bruidegom
Oorspronkelijke titel To wed a wicked earl
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ze zijn van adel... en berucht!

Tristan Devine heeft geen idee wat hij aanricht wanneer hij op een bal aankondigt dat hij de verlegen Charlotte Greene tot zijn bruid zal nemen. Want dat zijn beste vriend Adam Faramond, Lord Rothbury, verliefd is op Charlotte, is volledig langs hem heen gegaan. Uiteindelijk kiest hij toch niet voor haar, maar dan is het kwaad al geschied...

Adam mag dan berucht zijn om zijn voorliefde voor vluchtige affaires, hij aanbidt Charlotte al jaren van een afstand. Tevergeefs, denkt hij, want is zij niet verliefd op Tristan? Maar dan dreigt zijn grootmoeder hem te onterven als hij niet snel trouwt, en biedt Charlotte aan hem te helpen bij zijn zoektocht naar een bruid. Is dit zijn kans om haar hart te winnen?

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 883.Nummer Historische Roman 105
Schrijver Barbara Cartland
Titel De dag der vergelding & Symbool van trouw
Oorspronkelijke titel Lord Ravenscars revenge & No escape from love
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - De dag der vergelding
Londen, 1807... Wanneer Romara Shaldon een wanhopige brief van haar zusje ontvangt, haast ze zich naar Londen. Daar ontdekt ze dat Caryl zwanger is van Harvey, de man die haar verleidde maar weigert haar te trouwen. Romara spreekt Harvey aan op zijn gedrag, maar moet dat met een vuistslag bekopen, waarna hij haar op straat gooit. Wanneer ze weer bijkomt, blijkt zijzelf intussen getrouwd te zijn met de knappe Lord Ravenscar! Wat is er in vredesnaam gebeurd?

Barbara Cartland - Symbool van trouw
Parijs, 1805… Uit woede over de verbroken wapenstilstand neemt Napoleon alle Britten die in Frankrijk zijn, gevangen. De beeldschone Vernita Waltham duikt onder, maar voor een lady is het moeilijk om aan geld te komen. Gelukkig is ze een getalenteerd naaister – zó getalenteerd dat de zus van de keizer wil dat ze in haar paleis komt wonen. Kan Vernita in het hol van de leeuw haar identiteit verborgen houden? Misschien lukt het met de hulp van de knappe graaf Axel de Stornik...

* 'De dag der vergelding' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 2 & in de Edito Service reeks.
* 'Symbool van trouw' verscheen reeds eerder in de in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 19 & in de Edito Service reeks.Nummer Historische Roman 104*
Schrijver Olivia Parker
Titel Bruid gezocht
Oorspronkelijke titel At the bride hunt ball
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Ze zijn van adel... en berucht!

Gabriel Devine, hertog van Wolverest, is vastbesloten om nooit te trouwen. Dat betekent dat Tristan, zijn jongere broer, dat wel zal moeten doen. Er moet per slot van rekening een erfgenaam komen. Maar Gabriel is de beroerdste niet: hij zal Tristan helpen met het vinden van een bruid. En dus nodigt hij een aantal huwbare kandidates uit op hun landgoed.

Een van hen is Madelyn Haywood, die door haar stiefmoeder wordt aangespoord om een man met een titel aan de haak te slaan. Helaas, Madelyn is allesbehalve ladylike en status interesseert haar hoegenaamd niet. Ze doet dan ook geen enkele moeite om lord Tristan te imponeren. Een houding waarmee ze, opmerkelijk genoeg, diepe indruk maakt... op Gabriel!

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 806.Nummer Historische Roman 103*
Schrijver Liz Carlyle
Titel Verwante zielen
Oorspronkelijke titel One touch of scandal
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Kan de geheimzinnige Lord haar redden?

Gouvernante Grace Gauthier verlangt zo intens naar een thuis dat ze zich verlooft met de man voor wiens kinderen ze zorgt. Dan slaat het noodlot toe: haar verloofde wordt vermoord, en zij is de hoofdverdachte! Gelukkig ontmoet ze Adrian Forsythe, lord Ruthveyn. Deze mysterieuze, knappe man schijnt een duister verleden te hebben, maar wanneer hij aanbiedt de ware moordenaar op te sporen, accepteert ze meteen zijn hulp.

Adrian is altijd terughoudend waar het de liefde betreft, maar Grace raakt hem zoals geen vrouw hem ooit heeft geraakt. Hij zet dan ook alles op alles om haar vrij te pleiten. Zijn eigen verlangens negeert hij, want als hij daaraan zou toegeven zou ze blootgesteld worden aan weer een heel nieuw gevaar...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 1020.Nummer Historische Roman 102
Schrijver Barbara Cartland
Titel Met de moed der wanhoop & Zwijgen is goud
Oorspronkelijke titel Love has his way & Look, listen and love
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Barbara Cartland - Met de moed der wanhoop
Londen, 1802...
Wanneer de markies van Sarne gaat dineren met een ballerina, weet hij nog niet dat hij de volgende ochtend wakker zal worden mét een echtgenote, maar zonder enige herinnering aan de huwelijksvoltrekking. En wanneer Selina Wardell naar Londen komt zonder geld en zonder ouders, weet ze niet dat ze diezelfde avond nog gedwongen zal worden een bewusteloze man te trouwen. Tegen wil en dank zijn ze aan elkaar overgeleverd...

Barbara Cartland - Zwijgen is goud
Londen, 1904...
Na het overlijden van Sir Rothley hebben zijn dochter, Tempera, en zijn weduwe, Lady Alaine Rothley, geen rode cent meer. Tijd dus om op zoek te gaan naar een rijke man! De uitnodiging van de hertog van Chevingham aan Lady Rothley om op zijn kasteel in Zuid-Frankrijk te vertoeven, komt dan ook als geroepen. Helaas: zonder geld kan de Lady geen kamenier inhuren. Gelukkig weet Tempera raad. Zij neemt die rol op zich, en vergezelt haar stiefmoeder naar het château van de knappe hertog…

* 'Met de moed der wanhoop' is reeds eerder verschenen in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 4 & in de Edito Service reeks.
* 'Zwijgen is goud' verscheen reeds eerder in de Edito Service reeks en in de Harlequin serie Barbara Cartland nr 12.Nummer Historische Roman 101*
Schrijver Kimberly Logan
Titel Een lady in gevaar
Oorspronkelijke titel Seduced by sin
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Londen, 1823...
Op zoek naar de waarheid vinden drie adellijke zusjes de liefde…

Tien jaar geleden was Lady Aimee Daventry getuige van de moord op haar moeder, een gebeurtenis die haar leven tekende. Even dacht ze troost in de liefde gevonden te hebben, maar de knappe burggraaf Royce Grenville wees haar avances bot af. Sindsdien leidt ze een teruggetrokken bestaan.

Dan blijkt dat de moordenaar van haar moeder nog vrij rondloopt en dat Aimees leven in gevaar is. Geheel onverwacht biedt Royce aan om haar te beschermen. Een aanbod dat ze niet kan weigeren. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij niet te dichtbij komt? Want ze mag natuurlijk nooit toegeven aan haar weer opgelaaide verlangen...

* Dit verhaal werd reeds eerder uitgegeven als Candlelight historische roman 855 met als titel: 'De man in haar hart'.


Home | Harlequin