Romans koop je bij Bol


Deze IBS Bestseller reeks pagina is een wat aparte pagina. Deze 14 IBS Bestsellers, genummerd van 1 t/m 14 zijn afwisseld romans, thrillers en ook een waargebeurd verhaal. De IBS Bestsellers reeks verschenen in 2016 en 2017. Dan wordt deze tijdelijk stopgezet.
De reeks krijgt een andere benaming en een andere nummering: in juli 2017 is men immers op het 'briljante' idee gekomen om binnen de IBS Thriller reeks ook gewone romans uit te geven, het 'eerste' nummer is IBS Roman 129, de nummering van deze IBS Thriller/Roman reeks wordt overgenomen en verdergezet.
En vanaf nummer 148 komt het logo van de IBS Bestseller (Roman of Thriller) reeks terug op de omslag.

Hier op deze pagina vind je alleen deze eerste 14 nummers. Voor de IBS Thrillers en Bestsellers kijk op die pagina's.

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.

Nummer IBS Bestseller 14
Schrijver LS Hawker
Titel Het verdringkingsspel
Oorspronkelijke titel The drowning game
Genre Thriller
Korte omschrijving

Moet ze ontsnappen aan haar verleden… of aan haar toekomst?

Nu haar vader plotseling is overleden, blijft Petty Moshen ontredderd achter. Haar hele leven was hij degene die haar beschermde tegen de buitenwereld. Wie sluit haar nu op in haar slaapkamer, zodat ze veilig kan gaan slapen? Wie geeft haar wapentraining?

Toch voelt ze ook iets van vrijheid – een gevoel dat verdwijnt als blijkt dat haar vader ook na zijn dood haar leven probeert te regelen. Ze besluit niet af te wachten en te maken dat ze wegkomt.

Eenmaal onderweg dringt echter de harde waarheid tot haar door: haar vader had heel goede redenen om overal gevaar te zien. En hij is er niet meer…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 13
Schrijver Petra Hülsmann
Titel Een hart vol hommel(e)s
Oorspronkelijke titel Hummeln in Herzen
Genre Roman
Korte omschrijving

Je moet je door de liefde niet gek laten maken.

Deze wijze raad krijgt Lena meerdere malen te horen van taxichauffeur Knut. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je aanstaande een week voor de bruiloft opeens je ex blijkt te zijn. Dat je 30 wordt en je baan door je eigen stomme schuld plotseling je ex-baan is… ach dat kun je er dan ook nog wel bij hebben.

Lena gunt zich geen tijd voor zelfmedelijden, want ze heeft een missie: haar leven krijgt een total make-over. En bovendien trekt uitgerekend zij - complete controlfreak - in bij het chaotische huishouden van haar beste vriendin. Daar werkt vooral huisgenoot Ben op haar zenuwen. Die is namelijk niet alleen ongelooflijk arrogant maar ook een akelige womanizer. Daarom irriteert het Lena dat haar hart bij de gedachten aan hem alleen al vol hommels lijkt te zitten. Een heerlijk liefdesverhaal; hartverwarmend, vol humor en met dat extra laagje dat het onvergetelijk maakt.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 12
Schrijver Jack Soren
Titel De monarch
Oorspronkelijke titel The monarch
Genre Thriller
Korte omschrijving

Jonathan Hall gaf zijn carrière als internationale kunstrover op om zich te wijden aan het vaderschap. Zijn leven als de Monarch was voorbij.

Dan duikt zijn handelmerk ineens op in New York. Op het vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator is een monarchvlinder gekerfd – en hij blijkt niet het eerste slachtoffer te zijn. Er zijn meer lijken, alle met dezelfde afbeelding op het lichaam gekerfd.
Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze moorden. Hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew, en deze bevestigt wat Jonathan al dacht: dit is niet zomaar moord, dit is een boodschap.
Jonathan en Lew raken verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak. Een spel dat een dramatische wending krijgt wanneer Jonathans dochtertje wordt ontvoerd. Om haar te redden moeten Jonathan en Lew een laatste opdracht doen als de Monarch – een opdracht die wel eens heel grote gevolgen kan hebben...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 11
Schrijver Julia Williams
Titel Haar droomtuin
Oorspronkelijke titel The summer season
Genre Roman
Korte omschrijving

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw…
Het is hoog tijd dat Heartsease House en de tuin gerenoveerd worden. Maar de eigenaar, Joel, is weduwnaar, en hij heeft zijn handen vol aan zijn zoontje. En hoewel Lauren, de beste vriendin van zijn vrouw, hem zoveel mogelijk helpt, heeft hij geen energie voor verbouwen en tuinieren.
Dan staat op een dag een jonge vrouw voor zijn deur. Ze heet Kezzie, is hovenier en wil niets liever dan zijn tuin opknappen. Ze is er namelijk van overtuigd dat het niet zomaar een tuin is.
Al snel komen ze erachter dat Kezzie gelijk heeft, en ontdekken ze steeds meer over de bijzondere geschiedenis van de tuin…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 10
Schrijver Christos Yiannopoulos
Titel Een lange weg op korte pootjes
Oorspronkelijke titel Ziemlich best Pfoten
Genre Waargebeurd verhaal
Korte omschrijving

Onze lieve Bonny is zoek! Ons lieve hondje Bonny is kwijtgeraakt op Gran Canaria. We missen haar vreselijk! Als u haar gezien hebt, wilt u dan contact opnemen met Ellen en Christos? Dank u wel! Bonny is al maanden kwijt, haar baasjes hebben de moed bijna opgegeven als hun oproep via internet toch resultaat heeft: Bonny is gevonden, duizenden kilometers van de plek waar ze kwijtraakte, en in het gezelschap van een wit vuilnisbakkie.

Hoe hebben die twee hondjes zo'n lange tocht gemaakt, van Gran Canaria naar Noord-Spanje? Stap voor stap reconstrueert Christos hun route: de ontsnapping uit handen van de hondenvanger, de overtocht naar het vasteland, hun verblijf in Cadiz, Toledo en Bilbao... Niet alleen blijken de hondjes samen vele hindernissen te hebben genomen, ook hebben ze een spoor van liefde en verzoening achtergelaten, alsof ze konden ruiken waar ze het verschil konden maken.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 9
Schrijver Linda Goodnight
Titel Huis vol herinnering
Oorspronkelijke titel The memory house
Genre Roman
Korte omschrijving

Deze rijkgeschakeerde roman speelt zich af in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog en in het heden, en vertelt over de bewoners van een mansion in Tennessee...
Over Julia Presley, die denkt dat écht gelukkig zijn niet meer voor haar is weggelegd, maar die troost put uit het runnen van de Peach Orchard Inn, haar sfeervolle bed & breakfast.
Over Eli Donovan, die op zoek is naar een nieuw bestaan, en die het aanbod van Julia om haar te helpen bij het opknappen van het oude huis met beide handen aangrijpt.
En over Charlotte Portland, die in een onmogelijke situatie terechtkomt als ze tijdens de Burgeroorlog verliefd wordt op Will, een kapitein van het vijandelijke leger…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 8
Schrijver James Grippando
Titel Het vijfde slachtoffer
Oorspronkelijke titel Cane & Abe
Genre Thriller
Korte omschrijving

De teller staat op vier. Vier blanke vrouwen, allemaal op exact dezelfde manier vermoord en achtergelaten in hetzelfde gebied. Bij alle vier is het gezicht ingesmeerd met as. De politie van Florida is er dan ook van overtuigd dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Openbaar aanklager Abe Beckham is in gedachten al een profiel van de moordenaar aan het opstellen als er een vijfde slachtoffer wordt gevonden. Hoewel er overeenkomsten zijn met de eerdere zaken, zijn er ook verschillen. Deze vrouw is namelijk zwart… én ze is een bekende van Abe.

Dan verdwijnt zijn echtgenote spoorloos - vlak nadat zij en Abe hevige ruzie met elkaar hadden. Opeens is hij niet langer de good guy die op misdadigers jaagt, maar is hij zelf hoofdverdachte in een gecompliceerde moordzaak…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 7*
Schrijver Barbara Taylor Bradford
Titel De dochters van Cavendon Hall
Oorspronkelijke titel Cavendon Hall
Genre Roman
Korte omschrijving

Het is 1913. Het leven van de aristocratische Inghams staat op het punt om voorgoed te veranderen. Maar niet alleen dat van hen: ook de familie Swann, van wie het lot al honderdzestig jaar onlosmakelijk met dat van de Inghams is verbonden, staat op een keerpunt…

Deel 1
Charles Ingham, de zesde graaf van Mowbray, zijn vrouw Felicity en hun zes kinderen: Guy, de erfgenaam die in Cambridge studeert; Miles, die naar Eton gaat; en hun vier dochters Diedre, Daphne, DeLacy and Dulcie, wonen in het imposante landhuis Cavendon Hall. Walter Swann is kamerdienaar van de graaf. Zijn vrouw Alice, een kundig naaister, is verantwoordelijk voor de garderobe van de gravin en maakt ook de kleding voor de dochters.

Al eeuwenlang leven de twee families in harmonie naast en met elkaar. Maar nu, door de dreiging van de Eerste Wereldoorlog, verandert alles, en worden allen op de proef gesteld. Trouw is geen vanzelfsprekendheid meer, verraad ligt altijd op de loer, en voor de jonge mannen is het maar de vraag of ze de gruwelen van de oorlog zullen overleven. In deze onzekere tijd is een ding zeker: deze twee families zullen nooit meer hetzelfde zijn.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 6
Schrijver Valerie Geary
Titel Het stille zusje
Oorspronkelijke titel Crooked River
Genre Thriller
Korte omschrijving

Mijn zusje Ollie wil niet meer praten...

Al sinds vier weken, één dag, veertien uur en drieënvijftig minuten. Zo lang is onze moeder al dood. Dus had ik beter moeten weten en alles aan Bear, mijn vader, moeten vertellen. Dat we een dode vrouw zagen drijven in Crooked River. Dat ze door de stroom werd meegesleurd, en dat we denken dat het jack in zijn rugzak van haar is.

Maar ik hield mijn mond. Omdat ik de schrammen op zijn rechterwang zag. Twee schrammen die er gisteren nog niet zaten, voordat hij ons de hele nacht alleen liet. Voordat de politieauto's kwamen om hem mee te nemen. Ik heb het jack verstopt. Maar dat is niet genoeg. Ollie moet weer praten en me helpen om erachter te komen wie de vrouw heeft vermoord. Anders kunnen we niet bij Bear blijven wonen, en hij is alles wat we nog hebben. En daarom kan hij geen moordenaar zijn…

* Reeds eerder uitgegeven als HaperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 5*
Schrijver Patricia Harman
Titel Het huis van de vroedvrouw
Oorspronkelijke titel The midwife of Hope River
Genre Roman
Korte omschrijving

Na een bewogen tijd probeert vroedvrouw Patience Murphy een nieuw leven op te bouwen op het platteland van West-Virginia, waar ze een kleine boerderij heeft geërfd. Geld heeft ze niet, net zomin als de door de crisis geteisterde families die haar hulp zoeken omdat ze de dokter niet kunnen betalen.

Toch wordt ze met wantrouwen bekeken: ze is een vrouw die zich niet conformeert en die niet bang is om voor haar mening op te komen. De enige gelijkgestemde lijkt de plaatselijke veearts.

Ze blijft vechten tegen vooroordelen en wantrouwen – eerst alleen, later met hulp uit onverwachte hoek. En elke keer als ze een pasgeboren baby in haar armen houdt, weet ze dat ze nooit zal opgeven. Al komt het gevaar wel heel dichtbij…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 4
Schrijver Jessi Kirby
Titel Dingen die we zeker weten
Oorspronkelijke titel Things we know by heart
Genre Roman
Korte omschrijving

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent.

Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie.

In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien - één keer maar, houdt ze zich voor...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 3
Schrijver Julia Williams
Titel De reddende engel
Oorspronkelijke titel Last Christmas
Genre Roman
Korte omschrijving

Het lijkt zo'n vredig dorp, maar het leven van de inwoners is vol hectiek.
Want als je een ongelofelijk populair blog hebt over het runnen van een perfect huishouden, maar bij jou thuis alles bepaald niet van een leien dakje gaat...
Als je je zoon moet vertellen dat zijn moeder is vertrokken en niet meer terugkomt...
Als je verloofde plotseling je relatie verbreekt...
En als het dan óók nog Kerstmis is...
Dan kun je wel een reddende engel gebruiken!

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller 2
Schrijver Graeme Cameron
Titel Doodnormaal
Oorspronkelijke titel Normal
Genre Thriller
Korte omschrijving

“Het komt niet vaak voor dat iemand precies het moment kan aangeven waarop zijn leven naar de klote ging. Maar ik ben één van de gelukkigen, het was op 5 april om 19:23:17. De oorzaak: twee ogen.”

Hij woont bij jou in de buurt, in een keurig huis met een nette tuin. Hij doet zijn boodschappen bij dezelfde supermarkt als jij, en als hij per ongeluk tegen je aanbotst, verontschuldigt hij zich beleefd. Hij zegt altijd vriendelijk gedag. Doodnormaal dus. Wat je niet weet, is dat hij een geheime kelder onder zijn huis heeft gebouwd. Dat de boodschappen die in zijn kar liggen niet voor hem zijn, maar voor de vrouw die hij daar gevangen houdt. En dat zij niet de eerste is die een gruwelijk lot wacht.

Zo gaat het al jaren, en hij vindt het doodnormaal. Tot hij die ene vrouw ontmoet die alles verandert…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave, en later ook als Bookazine 2018-13.Nummer IBS Bestseller 1
Schrijver Kristan Higgins
Titel Net even anders
Oorspronkelijke titel Until there was you
Genre Roman
Korte omschrijving

Toen Posey Osterhagen zestien was, brak Liam Murphy haar hart. Niet dat ze iets hadden – daar was hij véél te cool voor – maar hij was wel een soort vriend van haar. Tot hij haar hart brak, dus.

Nu, vele jaren later, zit ze daar natuurlijk echt niet meer mee. Het gaat prima met haar! Ze heeft een ietwat merkwaardige maar zeer liefhebbende familie, leuke vrienden, een eigen bedrijf, een relatieachtig iets… Kortom, niets te klagen. En ze zit zeker niet op Liam te wachten.

Waarom slaat haar verraderlijke hart dan op hol als ze hem weer ziet? Oké, hij is nog steeds verpletterend... alles, en je zou je kunnen voorstellen dat een vrouw in zwijm voor hem zou vallen. Maar zij dus niet, want dat is wel het laatste waar ze zin in heeft. Er zit er maar één ding op: ver bij hem uit de buurt blijven! Nu maar hopen dat het lot haar daarbij een beetje wil helpen…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.


Home | Harlequin