Romans koop je bij Bol


De IBS Thriller reeks van Harlequin is een bloedstollende en huiveringwekkende thrillerreeks die bestaat uit thrillers, vrouwenthrillers en literaire thrillers van Amerikaanse bestsellerauteurs die wereldwijd succesvol zijn. In 2009 verscheen het eerste nummer. Een aantal van deze verhalen zijn reeds eerder in deze zelfde reeks en in andere reeksen verschenen.

In augustus 2013 zijn er binnen deze reeks ook drie korte verhalen uitgeven, enkel als e-boek. Het gaat om de verhalen: De eerste; De mus; De keuze; alle drie van schrijver Jason Mott, prequels voor IBS Thriller 74: De teruggekeerden. De tv-serie Ressurection is gebaseerd op Mott's boeken.

Vanaf nummer 129 is men op het 'briljante' idee gekomen om binnen deze thriller reeks ook gewone romans uit te geven. Af en toe verschijnt er ook een Waargebeurd verhaal en een Historische roman.

Vanaf nummer 148 krijgen de boeken een nieuw logo en benaming: IBS Bestseller. In 2016 verschenen er al 14 nummers met hetzelfde logo (genummerd 1 t/m 14).

Lidewij Martens is de eerste Nederlandse schrijfster die met nummer 174 terug te vinden is in deze HQN serie.

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.

Nummer IBS Bestseller Roman 183
Schrijver Heather Morris
Titel De tatoeëerder van Auschwitz
Oorspronkelijke titel The tattooist of Auschwitz
Genre Roman
Korte omschrijving

Het verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangene 32407 en 4562

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tätowierer', tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 4562.

Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen, en ze gaan op zoek naar elkaar.

Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na haar dood durft hij hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 182
Schrijver J.A. Kerley
Titel De geheugendodoer
Oorspronkelijke titel The memory killer
Genre Thriller
Korte omschrijving

Zijn ze op zoek naar een kidnapper... of een moordenaar?

De gayscene van Miami wordt opgeschrikt door een reeks zeer gewelddadige ontvoeringen. Jonge mannen worden gedrogeerd, meegenomen, misbruikt, gemarteld. Dagen later worden de slachtoffers teruggevonden, zonder dat ze zich iets kunnen herinneren.

Desondanks weten rechercheur Carson Ryder en zijn team precies wie ze zoeken. Ze hebben de naam, leeftijd en lengte van de dader. Zelfs hoe hij eruitziet, is bekend. Maar het lijkt onmogelijk hem te vinden...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 181
Schrijver Anne Griffin
Titel Alles is gezegd
Oorspronkelijke titel When all is said
Genre Roman
Korte omschrijving

Vijf drankjes, één nacht: Maurice Hannigan heft nog vijf keer het glas op zijn leven...

Op een avond in juni bestelt de vierentachtigjarige Maurice Hannigan vijf drankjes aan de bar van een hotel. Met elk drankje heft hij het glas op iemand die belangrijk is geweest in zijn leven. Zijn jong gestorven broer, zijn ingewikkelde schoonzus, zijn dochtertje dat slechts vijftien minuten oud werd, zijn zoon in het verre Amerika en zijn geliefde vrouw. Door deze mensen, die hem inmiddels allemaal hebben verlaten, vertelt hij zijn levensverhaal, met alle spijt, ruzies, vreugde en liefde die erbij horen.

Als jij vijf mensen zou moeten opnoemen die het belangrijkst zijn geweest in je leven, wie zou je dan kiezen? Als je op elk van hen een toost zou uitbrengen, wat zou jij dan zeggen? En wat zou je over jezelf te weten komen als alles is gezegd en gedaan?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 180
Schrijver Liv Constantine
Titel De laatste getuige
Oorspronkelijke titel The last time I saw you
Genre Thriller
Korte omschrijving

In haar wereld van rijkdom, luxe en privileges ligt een moordenaar op de loer...

Kate English heeft het allemaal. Ze is niet alleen erfgenaam van een enorm fortuin, ze heeft ook een fantastische man en dochter, een succesvolle carrière en een jaloersmakend mooie villa.

Maar aan haar volmaakte geluk komt plotseling een einde wanneer Kates moeder dood wordt gevonden, vermoord in haar eigen huis. Dan krijgt ze een angstaanjagend bericht: ‘Je denkt dat je nú verdrietig bent... Wacht maar.’

Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt in de upper class van Baltimore, en met alle schandalen, de ontrouw en het verraad die boven komen drijven, stijgt de spanning tot een kookpunt.

Iedereen kan de moordenaar zijn: vriend, buur, minnaar, kennis. En Kate staat als volgende op de lijst…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Waargebeurd 179
Schrijver Christie Watson
Titel Het hart op de juiste plaats
Oorspronkelijke titel The language of kindness
Genre Roman
Korte omschrijving

Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige

Na meer dan twintig jaar achter de schermen op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen en maakt ons deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen.

Het hart op de juiste plaats is een eerbetoon aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Een oprecht, ontroerend en prachtig geschreven boek over hoop en troost, zorgzaamheid en compassie, leven en dood.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave met als titel: 'Met hoofd en hart'.Nummer IBS Bestseller Thriller 178*
Schrijver Karin Slaughter
Titel Verborgen
Oorspronkelijke titel The kept woman
Genre Thriller
Korte omschrijving

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk, slachtoffer is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg ingewikkelder. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills verleden...

* Eerder uitgegeven bij Cargo en HarperCollins.Nummer IBS Bestseller Thriller 177*
Schrijver Karin Slaughter
Titel Genadeloos
Oorspronkelijke titel Criminal
Genre Thriller
Korte omschrijving

Nu inspecteur Will Trent het geluk heeft gevonden bij kinderarts Sara Linton, hoopt hij zich eindelijk los te kunnen maken van zijn verleden. Dan wordt er een jonge vrouw vermoord, en het lijkt erop dat zijn chef, Amanda Wagner, hem bewust buiten het onderzoek houdt.

Wanneer hij Sara het weeshuis laat zien waar hij is opgegroeid en ze daar onverwacht Amanda aantreffen, wordt hem duidelijk waarom. De nieuwe moord blijkt verontrustende gelijkenissen te vertonen met een zaak die Amanda jaren eerder onder haar hoede had. En die verband hield met het geheim rond Wills geboorte...

* Eerder uitgegeven bij Cargo en HarperCollins.Nummer IBS Bestseller Thriller 176*
Schrijver Karin Slaughter
Titel Gevallen
Oorspronkelijke titel Fallen
Genre Thriller
Korte omschrijving

Wat begint als een normale dag, zal voor speciaal agent Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Wanneer ze aankomt bij het huis van haar moeder, blijkt er te zijn ingebroken. Vervolgens treft ze een vermoorde man aan in het washok en stuit ze in de slaapkamer op een gijzeling. En haar moeder? Die is spoorloos verdwenen... Samen met haar partner Will Trent, hun chef Amanda Wagner en forensisch arts Sara Linton gaat Faith naar haar moeder op zoek. Is ze ontvoerd of gevlucht? Heeft haar verleden als hoofd van de narcoticabrigade iets met haar verdwijning te maken? Terwijl de klok doortikt, zetten Faith en haar collega’s alles op alles om haar moeder te vinden - en wordt duidelijk dat ze te maken hebben met gewetenloze moordenaars die niets en niemand ontzien...

* Eerder uitgegeven bij Cargo en HarperCollins.Nummer IBS Bestseller Roman 175
Schrijver Kim van Alkemade
Titel Weesmeisje nir. 8
Oorspronkelijke titel Orphan #8
Genre Roman
Korte omschrijving

De vierjarige Rachel Rabinowitz belandt in het Joodse weeshuis in New York, waar dokter Mildred Solomon medische experimenten uitvoert op kinderen. Rachel wordt onderworpen aan een reeks röntgenbehandelingen, waardoor haar gezondheid voorgoed wordt aangetast.

Als volwassen vrouw ondervindt Rachel dagelijks de lichamelijke consequenties van de behandelingen. Desondanks werkt ze als verpleegster in een verzorgingstehuis, waar ze op een dag dokter Solomon onder haar hoede krijgt. Al snel realiseert Rachel zich dat zij nu de macht in handen heeft. Moet ze haar kans grijpen om wraak te nemen, of kan ze de oude vrouw vergeven?

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 174
Schrijver Lidewij Martens
Titel Steigereiland
Genre Thriller
Korte omschrijving

Lin moet altijd schipperen tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland, een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje. Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden...

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Waargebeurd 173
Schrijver Christian Donlan
Titel Een stap vooruit, een stap terug
Oorspronkelijke titel The unmapped mind
Genre Roman
Korte omschrijving

Terwijl MS de wereld van een jonge vader kleiner maakt, wordt die van zijn dochter juist groter...

Niet lang na de geboorte van zijn dochter overkomt Christian Donlan iets vreemds. Hij grijpt opeens naast lichtknopjes en deurklinken, zijn vingers en tenen tintelen, en hij voelt elektrische schokjes door zijn lichaam trekken. Het zijn de vroege symptomen van multiple sclerose, MS. Terwijl zijn dochtertje de wereld om haar heen begint te verkennen, wordt Christians wereld juist steeds kleiner.

Vastbesloten om grip te krijgen op deze nieuwe situatie, besluit hij te onderzoeken hoe de hersenen van zijn dochter en die van hemzelf zich in tegengestelde richting ontwikkelen. Op hetzelfde moment onderneemt hij als jonge vader een ontdekkingsreis langs het geluk en de onzekerheden van het vaderschap.

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 172
Schrijver Wendy Walker
Titel Het Cassandra-effect
Oorspronkelijke titel Emma in the night
Genre Psychologische thriller
Korte omschrijving

Wie weet waar Emma Tanner is?

De zusjes Tanner zijn verdwenen. Emma’s auto wordt gevonden, maar van haar en Cass geen spoor. Drie jaar later staat Cass ineens bij haar moeder en stiefvader op de stoep. Ze waren ontvoerd, vertelt ze, en werden gevangengehouden op een eiland. Terwijl ze haar verhaal doet aan forensisch psychiater Abby Winter, onthult ze ook veel over haar leven vóór de verdwijning. Een leven met een narcistische moeder, een maniakale stiefvader en een manipulatieve zus. Of is Cass juist degene die manipuleert?

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Waargebeurd verhaal 171
Schrijver Mohammed Al Samawi
Titel De vossenjacht
Oorspronkelijke titel The fox hunt
Genre Thriller
Korte omschrijving

Dertien dagen, vier jongeren, tien tijdzones, zes onlineplatforms en één levensgevaarlijke ontsnapping...

Maart 2015. Vier jongeren staren naar hun smartphone. Ze gaan volledig op in Facebook, Twitter, WhatsApp en Skype. In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn ze niet bezig met vakantiefoto's, kattenfilmpjes of de beste plek om wat te drinken. Zonder enige diplomatieke of militaire ervaring organiseren ze een reddingsactie aan de andere kant van de wereld. Binnen een halfuur zullen ze erachter komen of ze het leven hebben gered van een jonge islamitische vredesactivist - of dat hij is gedood door Al Qaida.

De naam van deze jonge moslim is Mohammed Al Samawi, en zijn roep om hulp zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog het meest op een thriller lijkt. Maar dit is echt, en het gaat om zijn leven.

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 170
Schrijver Felicity Everett
Titel De buren van nr. 9
Oorspronkelijke titel The people at number 9
Genre Psychologische thriller
Korte omschrijving

De nieuwe buren zorgen voor jaloezie, verlangen en verraad...

Sara en Neil hebben sinds kort nieuwe buren: Gavin en Lou zijn artistiek, hip en sexy. In vergelijking met hen voelt Sara zich maar gewoontjes. Ze is dan ook gevleid wanneer Lou en Gavin haar erg lijken te mogen. Binnen de kortste keren zijn de twee stelletjes soulmates en volgen er veel gezellige avonden, met flessen wijn, verhalen en ontboezemingen.

Hoe meer tijd Sara met Lou en Gavin doorbrengt, hoe meer behoefte ze heeft aan veranderingen in haar eigen leven. Maar die veranderingen hebben een prijs. Al snel vragen de buren dingen die ze eigenlijk niet zouden mogen vragen...

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 169
Schrijver Emily Gunnis
Titel Het meisje in de brief
Oorspronkelijke titel The girl in the letter
Genre Roman
Korte omschrijving

1956. Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en dus wordt ze naar St. Margaret's gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongehuwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St. Margaret's nooit meer verlaten.
Heden. De jonge journaliste Samantha Harper krijgt een oude brief in handen waarin een meisje smeekt om gered te worden uit St. Margaret's. Het tragische verhaal laat Sam maar niet los. Wanneer ze wat dieper gaat graven, stuit ze op een reeks onverklaarbare sterfgevallen, die allemaal iets met het tehuis te maken lijken te hebben. Aangezien het oude pand op het punt staat te worden afgebroken, wordt het een race tegen de klok om een zestig jaar oud geheim te ontrafelen - voordat de waarheid voorgoed verloren gaat...

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 168
Schrijver Lou Berney
Titel November Road
Oorspronkelijke titel November Road
Genre Thriller
Korte omschrijving

Twee vreemden op de vlucht vinden elkaar...

Franks geluk is op. Onder maffiabaas Marcello leerde hij dat iedereen vervangbaar is. Nu is hij aan de beurt: hij weet iets over de moord op J.F. Kennedy, en Marcello ziet hem liever dood dan levend. Het is dus tijd om te vluchten.

Charlotte is achtentwintig en moeder van twee dochtertjes. Haar man is een goedzak, maar ook een hopeloze zuipschuit, en hun leven samen zit op een dood spoor. Ze wil ervandoor.

Zo ontmoeten twee vreemden elkaar onderweg. Voor Frank is Charlotte de perfecte dekmantel. Voor Charlotte is Frank haar ticket naar een nieuw leven. Charlotte ziet dat hij sterk en lief is. Frank ontdekt dat zij slim en grappig is.

Voor het eerst wil Frank meer dan alleen overleven; hij wil léven, voor de vrouw van wie hij houdt. Nooit meer vluchten, nooit meer vechten - wat betekent dat hij voor de laatste keer de confrontatie aan zal moeten gaan...

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 167
Schrijver Sophie Chen Keller
Titel De wonderbaarlijke vindingrijkheid van Walter Lavender
Oorspronkelijke titel The luster of lost things
Genre Roman
Korte omschrijving

Hij heeft een buitengewoon talent. Kan hij daarmee ook zijn vader terugvinden?

Walter Lavender is twaalf. Omdat hij niet praat, denken mensen dat hij dom is. Alleen ziet hij juist veel meer dan anderen. In zijn ogen dansen de croissantjes en cakejes rond in de bakkerij van zijn moeder, en hebben ook de zwerver op de hoek en de vrouw die lege blikjes verzamelt een verhaal. Wat hij ook ziet: dingen die kwijt zijn. Als hij mensen helpt hun zoekgeraakte spullen te vinden, vindt hij misschien ooit zijn verdwenen vader terug.

Wanneer een belangrijk etalagestuk uit de bakkerij verdwijnt, het enige aandenken aan zijn vader, en het plotseling slecht gaat met de bakkerij, trekt hij eropuit om zijn moeder te helpen. Met de hulp van een stoet kleurrijke personages en fantasierijke verhalen probeert Walter te doen wat onmogelijk lijkt: zijn eigen stem vinden in een overvolle stad.

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 166
Schrijver J.L. Butler
Titel Obsessie
Oorspronkelijke titel Mine
Genre Thriller
Korte omschrijving

Mijn cliënt. Haar man. Mijn minnaar.

Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocaat met een indrukwekkende carrière. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad écht bij het elitaire advocatenwereldje te horen. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy, ook al zo'n vreemde eend in de bijt. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief.

Ze krijgen een affaire, en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocaat en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

* Ook uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Waargebeurd verhaal 165
Schrijver Dion Leonard
Titel Mijn reis met Gobi
Oorspronkelijke titel Finding Gobi
Genre Roman
Korte omschrijving

Hoe een man een zwerfhondje redt. Of redt het hondje de man?

Dion Leonard, een bekende Australische ultramarathonloper, is een van de zwaarste wedstrijden ooit - tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn - aan het lopen als hij een zwerfhondje ziet. Het hondje rent met hem mee, en blijkt een enorme doorzetter te zijn: het houdt het maar liefst de halve tocht vol.

Leonard, die zich normaal gesproken uitsluitend met winnen bezighoudt, merkt dat zijn houding verandert. Niet alles draait meer om hem en de wedstrijd: de zorg voor het zwervertje wordt ook belangrijk voor hem. Ter plekke besluit hij Gobi, zoals hij het hondje noemt, mee naar huis te nemen. Een beslissing die zijn leven verandert.

In Mijn reis met Gobi vertelt Leonard over zijn moeilijke jeugd, over zijn fascinatie voor extreme sporten en over wat zijn vriendschap met Gobi voor hem betekent.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 164
Schrijver Liv Constantine
Titel Het perfecte leven van Mrs. Parrish
Oorspronkelijke titel The last Mrs. Parrish
Genre Thriller
Korte omschrijving

Soms weet je precies wat je wilt... tot je het krijgt

Amber Patterson heeft er genoeg van om voor elke cent te moeten ploeteren. Ze wil veel meer: geld, macht, glamour. Zoals Daphne Parrish, die getrouwd is met een succesvolle zakenman, in weelde baadt en veel aanzien geniet. Waarom heeft zij alles en Amber niets?

Ze besluit Daphne van haar troon te stoten en niet te rusten voor ze haar man en al haar bezittingen heeft ingepikt. Dat Amber om dit te bereiken zal moeten liegen en bedriegen, vindt ze geen bezwaar. Ze heeft namelijk maar één doel: zelf het perfecte leven van mevrouw Parrish leiden.

Maar is Daphnes leven wel zo perfect als Amber denkt?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 163
Schrijver Brianna Wolfson
Titel Het leven gaat niet altijd over rozen
Oorspronkelijke titel Rosie colored glasses
Genre Roman
Korte omschrijving

‘‘Ze had hen helemaal meegenomen in haar tornado van liefde. Van knuffelen en kussen en kussen en knuffelen. Van alles. Heel, heel veel van alles. Ze was er dol op. Was dol op alles. Maar zoals altijd het geval was bij Rosie, werd alles algauw te veel.’’

Rosie Collins is iemand die dansend door het leven gaat. Rex Thorpe is juist heel serieus. Als ze elkaar ontmoeten, wordt Rex meegezogen in de tornado die Rosies liefde is. Uitersten trekken elkaar weliswaar aan, maar ze veroorzaken ook frictie. Want Rosie mag dan onweerstaanbaar zijn, ze is ook dodelijk vermoeiend. Hoelang houd je het vol in een wereld die uit louter roze glitters lijkt te bestaan?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 162
Schrijver John Burley
Titel Een plek om te vergeten
Oorspronkelijke titel The forgetting place
Genre Psycologische thriller
Korte omschrijving

Hoe ontvlucht je een plek die ervoor gemaakt is om niemand te laten ontsnappen?

Dr. Lise Shields weet dat veel van haar patiënten de forensisch-psychiatrische kliniek waar ze werkt nooit meer zullen verlaten. Daar zorgen zij en haar hechte team van collega-psychiaters wel voor. Maar de laatste tijd gebeuren er vreemde dingen. Een gevangene wordt zonder rechtszaak of diagnose opgesloten, ze krijgt een mysterieuze nieuwe patiënt, en het lijkt erop dat ze achtervolgd wordt. Of heeft de gekte die haar patiënten gevangenhoudt haar ook in zijn greep gekregen?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 161
Schrijver Mary Pflum Peterson
Titel Mijn moeder en ik
Oorspronkelijke titel White dresses
Genre Waargebeurd verhaal
Korte omschrijving

Na tien zware jaren in het klooster probeert Anne een nieuw doel te vinden in de ‘gewone’ wereld. Ze trouwt en wordt moeder, maar aan haar geluk komt abrupt een einde als haar man de voorkeur blijkt te geven aan mannen. Gedesillusioneerd en verslagen blijft ze achter met haar dochtertje, Mary, en ze zoekt troost in het verzamelen van spullen.

Mary groeit op in een overvol huis met stapels oud papier, bergen waardeloze 'schatten' en een labiele moeder, met wie ze desondanks een sterke band heeft. Wanneer ze het huis uit gaat om haar eigen leven op te bouwen, raakt ze echter steeds meer vervreemd van haar moeder.

Na haar dood staat Mary voor de onmogelijke opgave om haar huis leeg te halen. Een huis dat van onder tot boven gevuld is met rommel. Naarmate ze dieper graaft, wordt ze dieper het verleden in gezogen, en krijgt ze steeds meer inzicht in de tragische gebeurtenissen die ervoor zorgden dat haar moeder de grip op haar leven verloor...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 160
Schrijver Mary Kubica
Titel Laatste leugen
Oorspronkelijke titel Everylast lie
Genre Thriller
Korte omschrijving

Sommige geheimen kun je beter met rust laten...

Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto, begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoel niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze laat zich door niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen, maar soms kun je maar beter niet alles willen weten...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 159*
Schrijver Stephanie Laurens
Titel Uit onverwachte hoek
Oorspronkelijke titel In pursuit of Eliza Cynster
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Voor de zussen Heather, Eliza en Angelica Cynster is de liefde niet zonder gevaar...

Als Eliza Cynster op het verlovingsbal van haar zus Heather een mysterieus briefje ontvangt, hoopt ze dat het afkomstig is van de man die haar hart zal veroveren. Vol verwachting snelt ze naar de ontmoetingsplek...

Daar wacht echter een duistere figuur, die haar bedwelmt en ontvoert naar Edinburgh. In een wanhopige poging te ontsnappen, weet ze de aandacht te trekken van de eerste de beste passant: de keurige kamergeleerde Jeremy Carling.

Jeremy kan de mooie Eliza niet aan haar lot overlaten. Hij bedenkt een ingenieus ontsnappingsplan en bevrijdt haar. Maar voor hoelang? Want de Highlands zijn onbarmhartig, hun tocht is hachelijk en de ontvoerders zitten hen op de hielen. Terwijl ze de gevaren het hoofd proberen te bieden, ontdekken Eliza en Jeremy onvermoede kanten bij zichzelf én bij elkaar...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 158
Schrijver C.J. Cooke
Titel Ik weet alleen mijn naam nog
Oorspronkelijke titel I know my name
Genre Thriller
Korte omschrijving

Je wordt wakker op een eiland en je weet niets meer...

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden, en stapje voor stapje probeert ze erachter te komen wie ze is.

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, en ook haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen.

Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. De babycamera van het gezin blijkt te zijn gehackt: iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar houden in de steek willen laten?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 157
Schrijver Maude Julien
Titel Alleen tegen mijn vader
Oorspronkelijke titel Derrière de la grille
Genre Roman
Korte omschrijving

Maude Julien groeit op in totale afzondering. Haar vader heeft één doel: een supermens van haar maken.

Ze moet extreme inspanning, opsluiting en uithongering doorstaan en kennis hebben van alle klassieken, kundes en canons. Kracht vindt ze in haar band met de dieren op hun boerderij en in de boeken die ze leest. Die leren haar dat gevoelens bestaan – empathie, liefde, warmte. Als tiener durft ze zich eindelijk tegen haar vader te verzetten. Ze ontsnapt. Maar buiten wacht een wereld die ze nog nooit heeft gezien.

Dit boek beneemt je de adem. Juliens directe vertelstem en onverwoestbare levenswil maken van Alleen tegen mijn vader een inspirerend verhaal over de kracht van de menselijke geest.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 156
Schrijver Wendy Walker
Titel Niet alles vergeten
Oorspronkelijke titel All is not forgotten
Genre Thriller
Korte omschrijving

De dader vinden of het misdrijf vergeten; wat zou jij kiezen?

Als Jenny op gewelddadige en gruwelijke wijze wordt verkracht, ziet haar omgeving maar één oplossing: een experimentele drug die haar de gebeurtenis laat vergeten. Maar stress, angst en depressie blijven. Bovendien is de dader zonder Jenny’s getuigenis niet te vinden. Psychiater Alan Forrester duikt in haar geheugen. Als een herinnering gewist kan worden, kan hij ook terugkomen. Maar dit proces kan ook gemanipuleerd worden. Zeker als de psychiater ineens persoonlijk bij de zaak betrokken raakt...

Niet alles is vergeten toont de kracht en de zwakte van het geheugen en laat zien hoe bedrieglijk het menselijk brein eigenlijk is.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 155
Schrijver Keith Stuart
Titel Blokkenjongen
Oorspronkelijke titel A boy made of blocks
Genre Roman
Korte omschrijving

Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. Hij houdt van zijn vrouw, Jody (ook dertig-en-nog-wat), en toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon, Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Sam is autistisch, dus voor hem is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje kan oplossen. Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Dan ontdekken Alex en Sam een wereld waar ze zich allebei comfortabel in voelen: Minecraft. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht.

Kan een gezin dat uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 154
Schrijver Anna Snoekstra
Titel Kleine geheimen
Oorspronkelijke titel Little secrets
Genre Thriller
Korte omschrijving

Om kleine geheimen te bewaren, vertellen ze grote leugens...

Rose is wanhopig op zoek naar een goed verhaal. Ze heeft er genoeg van om iedere dag bier te tappen in de plaatselijke kroeg van Colmstock en wil niets liever dan journalist worden. De talloze afwijzingen van kranten die zeggen dat ze maar terug moet komen als ze écht nieuws heeft, maken haar haast radeloos.

Op een dag verschijnen op de drempels van meerdere huizen in het stadje porseleinen poppen, die sprekend lijken op de jonge meisjes voor wie ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige bedreigingen. Angst daalt als een donkere wolk op het stadje neer.

Terwijl de onrust toeneemt, grijpt Rose haar kans. Ze schrijft een verhaal over de mysterieuze poppen, dat meteen wordt gepubliceerd. Aangespoord door het succes, moedigt ze de inwoners van Colmstock aan hun geheimen aan haar te vertellen. Maar naarmate haar verhalen sensationeler worden, groeit het onderlinge wantrouwen - totdat alles op gruwelijke wijze uit de hand loopt...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins e-book met als titel: 'Het spel met de poppen'.Nummer IBS Bestseller Roman 153
Schrijver W. Bruce Cameron
Titel Een hond met negen levens
Oorspronkelijke titel A dog's purpose
Genre Roman
Korte omschrijving

Steeds opnieuw wordt hij als puppy geboren - maar waarom?

Na een kort leven als straathond, dat een tragisch einde kende, is hij tot zijn grote verbazing opeens weer een puppy. Als onstuimige golden retriever beleeft hij eindeloze avonturen met zijn baasje, de achtjarige Ethan. Maar na een lange en gelukkige tijd aan Ethans zijde komt er weer een einde aan zijn hondenleven. En wordt hij opnieuw als puppy geboren. En daarna nog eens. Wanneer heeft hij eindelijk zijn bestemming gevonden, vraagt hij zich af. Pas als hij geboren wordt als zwarte labrador, wordt duidelijk wat de bedoeling is...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.
Verfilmd als A dog's purpose.Nummer IBS Bestseller Thriller 152
Schrijver Marina Heib
Titel Drie meter onder nul
Oorspronkelijke titel Drei Meter unter Null
Genre Thriller
Korte omschrijving

Ze kiest haar slachtoffer. Ze beraamt de moord. Ze laat niets aan het toeval over. En ze heeft al helemaal geen medelijden. Geduld is een schone zaak voor een jager.

Ze lijkt een onschuldige jonge vrouw: een uiterst succesvol IT-specialist, onafhankelijk, zelfverzekerd, intelligent en mooi. Maar ieder mens heeft een duistere kant. Op een mistige donderdag in november verandert alles. Die dag besluit ze: ik word moordenares. Waarom neemt ze deze beslissing?

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 151
Schrijver Ashley Hay
Titel Een bibliotheek aan zee
Oorspronkelijke titel The railwayman's wife
Genre Roman
Korte omschrijving

Het is 1948. In Thirroul, een kustplaatsje in Australië, proberen de bewoners de oorlog achter zich te laten en de draad weer op te pakken. Voor sommigen een bijna onmogelijke opgave.

Voor Ani Lachlan, die na de oorlog haar man verloor door een noodlottig ongeluk en die nu alleen hun dochtertje moet opvoeden. Voor dichter Roy McKinnon, die door wat hij in het leger meemaakte een writer’s block heeft, maar die zonder poëzie niet kan leven. En voor arts Frank Draper, die getekend is door de gruwelijkheden waarvan hij in de concentratiekampen getuige was.

In de kleine bibliotheek van Thirroul komen ze elkaar tegen – een ontmoeting die hun levens opnieuw drastisch zal veranderen...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Thriller 150
Schrijver Faye Kellerman
Titel Beestachtig
Oorspronkelijke titel The beast
Genre Thriller
Korte omschrijving

De moordenaar is een beest...

De oude, excentrieke miljonair Hobart Penny wordt dood aangetroffen in zijn appartement. Is Tiki, zijn Bengaalse tijger, hem soms fataal geworden? Voor Peter Decker en zijn team is dit het begin van een van de bizarste zaken ooit.

De miljonair blijkt vermoord, en van de dader ontbreekt ieder spoor. Hoe meer ze ontdekken over het leven van Hobart Penny - zijn exotische en perverse voorkeuren - hoe meer verdachten er zijn. Met zo veel vragen en zo weinig antwoorden wordt Peter voor een moeilijke keuze gesteld: moet hij de hulp inroepen van de crimineel Chris Donatti? Hij weet immers veel over seks en moord en alles ertussenin, maar vormt ook een gevaar voor Peter en zijn gezin...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Bestseller Roman 149
Schrijver Benjamin Ludwig
Titel Ginny Moon heeft gelijk
Oorspronkelijke titel Ginny Moon
Genre Roman
Korte omschrijving

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet 's ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden - iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller Bestseller 148
Schrijver Lisa Hall
Titel Tussen jou en mij
Oorspronkelijke titel Between you and me
Genre Thriller
Korte omschrijving

Charlie en Sal zijn jong, gezond en aantrekkelijk, wonen in een heerlijk huis en rijden in een mooie auto. Als advocaat verdient Charlie goed, waardoor Sal thuis kan blijven bij hun prachtige dochter, Maggie. Zo op het oog hebben ze het perfect voor elkaar.

De realiteit is echter anders. Want achter de façade van huiselijk geluk liggen pijn, verdriet en onmacht. Wat niemand weet, is dat Charlie thuis een schrikbewind voert. Om Maggie te beschermen en uit angst niet geloofd te worden, ondergaat Sal de ene na de andere vernedering. Totdat Sal het gewelddadige en ziekelijk jaloerse gedrag niet langer verdraagt en een drastische beslissing neemt - met dramatische gevolgen...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS roman 147
Schrijver Maggie Leffler
Titel De vrouw die in de wolken leefde
Oorspronkelijke titel The secrets of flight
Genre roman
Korte omschrijving

Ze was een Joodse vrouwelijke piloot in WO II...

Al haar hele leven is Mary Browning bezig haar verleden achter zich te laten. Sinds ze haar familie na de Tweede Wereldoorlog de rug toekeerde, wordt ze geplaagd door herinneringen. Hoewel ze zelf nooit een woord heeft geschreven, biedt de schrijfclub waarvan ze voorzitter is afleiding. Wanneer een nieuwe deelnemer zich meldt, een vijftienjarig meisje dat sprekend lijkt op haar overleden zusje, gaat de deur naar het verleden wagenwijd open.

Mary neemt de tiener aan om haar verhaal op te schrijven; dat van een dappere vrouwelijke piloot die in de oorlog alles opgaf om te kunnen vliegen - zelfs haar eigen identiteit. Geleidelijk aan vormt zich een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Mary en het meisje, en beseft ze dat het nooit te laat is om het leven een vlucht te laten nemen!

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins roman.Nummer IBS Thriller 146
Schrijver J.T. Ellison
Titel Lieg tegen me
Oorspronkelijke titel Lie to me
Genre Thriller
Korte omschrijving

Voor de buitenwereld lijkt het leven van Sutton en Ethan Montclair perfect. Twee mooie, slimme en succesvolle schrijvers, die al jaren dolverliefd op elkaar zijn. Maar achter de perfecte façade ligt een akelige waarheid.

Op een dag verdwijnt Sutton. Het enige wat ze achterlaat is een briefje waarop staat dat Ethan haar niet moet gaan zoeken. Ethan is wanhopig. Hij vermoedt dat Sutton zelfmoord heeft gepleegd, maar de politie gelooft dat híj verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw.

Tijdens het politieonderzoek komen in een razend tempo de leugens van het echtpaar aan het licht. Wanneer er een lichaam wordt gevonden - onherkenbaar verminkt, maar met Suttons trouwring om - lijkt het net zich rond Ethan te sluiten.

En dan doet de politie nóg een schokkende ontdekking...Nummer IBS Roman 145
Schrijver Farida Khalaf & Andrea C. Hoffmann
Titel Het meisje dat van IS won
Oorspronkelijke titel Das Mädchen, das den IS besiegte
Genre Waargebeurd verhaal
Korte omschrijving

Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd, hadden me nu verpatst. Voor geld hadden ze me aan andere mannen doorgegeven, die met me konden doen wat ze wilden.

Farida Khalaf is achttien als haar bergdorp in Noord-Irak wordt overvallen door IS-terroristen. Ze vermoorden alle mannen en nemen de vrouwen als gevangenen mee. Samen met haar nichtje Evin wordt Farida op een slavinnenmarkt in Raqqa als koopwaar aangeboden. Ze verzet zich op alle mogelijke manieren maar wordt uiteindelijk verkocht, mishandeld en van haar eer beroofd; het ergste wat haar kon overkomen. Meer dood dan levend komt ze uiteindelijk terecht in een afgelegen IS-containerkamp, waar ze op wonderbaarlijke wijze wordt herenigd met Evin. Hierdoor hervindt ze haar levensmoed en beraamt ze een zeer gevaarlijk ontsnappingsplan…

* Reeds eerder uitgegeven HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 144
Schrijver Mary Kubica
Titel Ben zo terug
Oorspronkelijke titel Don't you cry
Genre Literaire thriller
Korte omschrijving

Niets is wat het lijkt…

Esther Vaughan, een jonge vrouw, verdwijnt spoorloos in Chicago. Tussen haar bezittingen wordt een door haar geschreven brief gevonden. De inhoud is zo verontrustend dat Quinn, haar beste vriendin, zich afvraagt of ze Esther wel zo goed kent als ze dacht.

Ondertussen duikt in een havenstadje in Michigan een geheimzinnige vrouw op, voor wie de achttienjarige Alex Gallo als een blok valt. Al snel merkt hij dat wat in zijn ogen een onschuldige flirt was, iets veel onheilspellenders is.

Terwijl Quinn naar Esther zoekt en Alex steeds verder verstrikt raakt in het web van de onbekende vrouw, wordt één ding angstaanjagend duidelijk: hoe je het ook probeert, aan je verleden ontkom je niet...

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 143
Schrijver Karin Slaughter
Titel Verbroken
Oorspronkelijke titel Broken
Genre Thriller
Korte omschrijving

Als patholoog-anatoom Sara Linton voor vakantie terugkeert naar haar vroegere woonplaats, wordt ze geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge studente. De verdachte in de zaak pleegt zelfmoord; in zijn cel staat met bloed ‘IK NIET’ op de muur geschreven. Will Trent schiet Sara te hulp en treft een politieteam aan dat de dood van de gevangene in de doofpot wil stoppen. Ook officier Lena Adams lijkt dingen voor hem te verzwijgen.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave en bij uitgeverij Cargo.Nummer IBS Thriller 142
Schrijver Karin Slaughter
Titel Genesis
Oorspronkelijke titel Genesis
Genre Thriller
Korte omschrijving

Een zwaar toegetakelde vrouw wordt binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis in Atlanta, waar Sara Linton zojuist als arts is begonnen. Ze besluit om samen met Will Trent en agente Faith Mitchell te achterhalen wat er is gebeurd. Midden in de bossen ontdekken ze een ondergrondse martelkamer, met daarin het verminkte lichaam van een vrouw. Als kort hierop weer een vrouw verdwijnt, wordt duidelijk dat de sadistische moordenaar niet van plan is te stoppen…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave en bij uitgeverij Cargo.Nummer IBS Thriller 141
Schrijver Karin Slaughter
Titel Versplinterd
Oorspronkelijke titel Fractured
Genre Thriller
Korte omschrijving

Abigail Campano heeft geleerd om in haar huwelijk jarenlang geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in de hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt een ongekende kracht zich in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent krijgt de leiding over het onderzoek en al snel blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave en bij uitgeverij Cargo.Nummer IBS Thriller 140
Schrijver Karin Slaughter
Titel Triptiek
Oorspronkelijke titel Triptych
Genre Thriller
Korte omschrijving

Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt special agent Will Trent ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in de achtertuin van een politieman een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave en bij uitgeverij Cargo.Nummer IBS Roman 139
Schrijver Karma Brown
Titel Niets te kiezen
Oorspronkelijke titel The choices we make
Genre Roman
Korte omschrijving

Na vele mislukte behandelingen moet Hannah onder ogen zien dat de kans dat ze een kind zal krijgen heel klein is. Haar hart breekt, want al jaren is moeder worden haar grootste droom.

Kate, haar beste vriendin, heeft twee dochters. Ze ziet hoe Hannah lijdt onder het feit dat dat voor haar niet is weggelegd, maar weet aanvankelijk niet hoe ze haar kan helpen. Tot ze een briljante inval krijgt: als zij nu eens draagmoeder wordt voor Hannah?

Een spannende tijd breekt aan…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 138
Schrijver Pamela Callow
Titel Geen genade
Oorspronkelijke titel Indefensible
Genre Thriller
Korte omschrijving

Wanneer Elise Vanderzell vanaf het balkon bij haar slaapkamer haar dood tegemoet valt, begint voor haar kinderen een nachtmerrie: hun moeder is dood, en hun vader wordt ervan beschuldigd dat hij haar heeft vermoord.

Advocate Kate Lange weet alles van nachtmerries - sinds ze de aanval van een seriemoordenaar overleefde heeft ze die elke nacht - maar nu heeft ze een zaak in handen die ze in haar kwaadste dromen niet had kunnen verzinnen. Ze moet haar baas, Randall Barrett, verdedigen in een moordzaak, en alles wijst erop dat hij zijn ex-vrouw heeft omgebracht. Elise bedroog Randall, wat de reden voor hun scheiding was, en op de dag voor haar dood heeft hij in het bijzijn van de kinderen slaande ruzie met haar gehad.

Met maar weinig ervaring in strafrecht, en met de publieke opinie en alle partners van het advocatenkantoor tegen zich, stort Kate zich met de moed der wanhoop op de zaak.

En intussen wacht de moordenaar af... tot hij de genadeklap kan uitdelen.

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 43.Nummer IBS Roman 137
Schrijver Christina Lamb & Nujeen Mustafa
Titel Het meisje uit Aleppo
Oorspronkelijke titel Nujeen
Genre Waargebeurd verhaal
Korte omschrijving

De vlucht van oorlog naar vrijheid

Nujeen leidt een bijzonder leven. Omdat ze spastisch is, gaat ze niet naar school en komt ze nauwelijks buiten. Op de vijfde verdieping van het appartementencomplex in Aleppo waar ze samen met haar familie woont, kijkt ze de hele dag Amerikaanse soaps en documentaires. Zo leert ze zichzelf talloze weetjes en maakt ze zich de Engelse taal eigen. En ze droomt. Van vrijheid, van een leven zoals ándere zestienjarigen dat hebben.

En dan breekt de burgeroorlog uit en valt IS de wijk binnen waarin Nujeens familie woont. Net als tienduizenden anderen worden ze gedwongen het geweld te ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt Nujeen in haar rolstoel een uitputtende en gevaarlijke tocht en weet ze via Turkije uiteindelijk Duitsland te bereiken. Al die tijd houdt ze dapper vol, probeert ze te blijven lachen en durft ze te blijven dromen…

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 136*
Schrijver Amanada Stevens
Titel De ontwaakten
Oorspronkelijke titel The awakening
Genre Thriller
Korte omschrijving

Slaap, kindje, slaap...
Amelia Gray is gevraagd Woodbine Cemetery te restaureren, een plek waar de rijken hun geheimen hebben begraven. Daar wordt ze geconfronteerd met de geest van een meisje, die eist dat ze de waarheid over haar dood achterhaalt. Amelia is de enige die weet dat ze is vermoord. De enige die ervoor kan zorgen dat de moordenaar zijn straf krijgt. En ze heeft slechts een paar aanwijzigingen: een spookachtige melodie en het graf van een onbekende baby...

Al generaties lang maakt de familie Devlin deel uit van de elite van Charleston. Ooit keerde John Devlin de tradities en verwachtingen die horen bij zijn afkomst de rug toe, maar nu lijkt het erop dat hij toch zijn rol als erfgenaam heeft aanvaard. Amelia weet dan ook niet of ze hem nog kan vertrouwen, ook al hebben ze een geschiedenis samen. Want wat hebben de Devlins te maken met de raadselachtige verdwijning van het meisje? En verbergen ze niet een nog veel angstaanjagender geheim?Nummer IBS Roman 135*
Schrijver Stephanie Laurens
Titel Het heft in eigen hand
Oorspronkelijke titel Viscount Breckenridge to the rescue
Genre Historische roman
Korte omschrijving

Voor de zussen Heather, Eliza en Angelica Cynster is de liefde niet zonder gevaar...

Heather Cynster peinst er niet over om te trouwen!

Dat wil zeggen, op een verstandshuwelijk zit ze absoluut niet te wachten. Heather wil trouwen uit liefde, ze wil overrompeld worden en veroverd door haar eigen held. Ze weet zeker dat ze zo’n man niet zal vinden op de gebruikelijke – doodsaaie – Londense balavonden.

Vastbesloten haar ware te liefde vinden, besluit ze haar heil elders te zoeken – en bezoekt ze een volkomen onoorbare soiree. Haar gewaagde poging wordt echter ruw verstoord door Timothy Danvers, Viscount Breckenbridge, die haar gebiedt onmiddellijk te vertrekken, nu haar reputatie nog intact is.

Tot zijn ontzetting brengt zijn bemoeienis haar juist in gevaar. Ze wordt door een onbekende man in een rijtuig geduwd en ontvoerd. Timothy zet meteen de achtervolging in om die opstandige Heather te redden – en misschien wel de held te zijn waar ze al die tijd naar op zoek is geweest.

* Reeds eerder uitgegeven als HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 134*
Schrijver Faye Kellerman
Titel Bloedspel
Oorspronkelijke titel Gun games
Genre Thriller
Korte omschrijving

‘Een jongen van vijftien schiet zichzelf dood met een wapen dat zes jaar geleden is gestolen uit de spreekkamer van een dokter. Dat maakt me nieuwsgierig, ja.’

De zelfmoord van Gregory Hesse - een leerling aan een prestigieuze school in LA - is een schok. Zijn moeder weigert te geloven dat haar zoon zichzelf heeft doodgeschoten en weet rechercheur Decker ervan te overtuigen deze zaak nader te bekijken.

De zelfmoord van de jongen zorgt ook voor onrust bij Peter Decker en Rina Lazarus zelf. Gabe Whitman - de 15-jarige zoon van een moordenaar - woont al een jaar bij hen in huis. Hoewel hij zich gemakkelijk lijkt aan te passen, realiseren ze zich dat hij zo zijn geheimen heeft...

Als niet lang na Gregory’s zelfmoord een leerlinge aan dezelfde school de hand aan zichzelf slaat, is één ding duidelijk: dit kan geen toeval zijn. De dood van het meisje zet Decker op het spoor van een uiterst naargeestig groepje rijke, bevoorrechte jongeren met een gevaarlijke voorliefde voor geweld en wapens.

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Roman 133
Schrijver Ava Miles
Titel Nora Roberts-held
Oorspronkelijke titel Nora Roberts land
Genre Roman
Korte omschrijving

Ongelofelijk! Richard-de-gladde-politicus, Merediths ex, beweert dat het háár schuld is dat hun huwelijk op de klippen liep! Volgens hem heeft ze te veel romans van Nora Roberts gelezen en verwacht ze daardoor veel te veel van relaties.

Meredith heeft nog nooit zoveel onzin bij elkaar gehoord: zij gelooft dat echte liefde bestaat, en de ideale man ook. En dat zal ze bewijzen… Ze gaat gewoon op zoek naar haar eigen Nora Robertsheld! Want die loopt ergens rond, dat weet ze zeker.

En Nora? Die wordt haar gids in liefdesland…

* Reeds eerder uitgegeven HarperCollins uitgave.Nummer IBS Thriller 132
Schrijver John Burley
Titel Langzaam, sterf langzaam
Oorspronkelijke titel The absence of mercy
Genre Thriller
Korte omschrijving

In het vredige Wintersville voelen buren als familie, kent de politiechef iedereen bij naam en gaan kinderen zorgeloos naar school.Totdat het gruwelijk verminkte lijk van een middelbare scholier wordt gevonden.

Dr. Ben Stevenson, die als patholoog-anatoom het dode lichaam onderzoekt, is geschokt door het geweld dat gebruikt is, en net als alle andere ouders is hij bezorgd om zijn eigen kinderen. Hij raakt steeds intensiever bij het onderzoek betrokken. Dan wordt hij geconfronteerd met een schokkende ontdekking die niet alleen de rustige gemeenschap maar ook zijn eigen leven voor altijd zal ontwrichten.

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Roman 131
Schrijver Karma Brown
Titel Ga niet weg
Oorspronkelijke titel Come away with me
Genre Roman
Korte omschrijving

Tegan is supergelukkig: ze is gek op haar man, Gabe, en ze is zes maanden zwanger. Maar dan krijgen ze op weg naar een kerstdiner een vreselijk auto-ongeluk.

Tegan overleeft de crash, maar ze verliest haar ongeboren baby en is zwaargewond. Na een lang verblijf in het ziekenhuis komt ze er fysiek weer bovenop, maar geestelijk is ze een wrak. Boosheid en verdriet strijden om voorrang.

Dan herinnert Gabe haar aan het 'potje vol impulsen', een oude vaas waarin ze jarenlang briefjes met daarop hun dromen en wensen stopten. Ze besluit er een briefje uit te vissen en te doen wat erop staat: een lange reis maken.

Kan ze, reizend door Thailand, Italië en Hawaï, haar levensvreugde herwinnen? En leren dat het leven ook na een zwaar verlies veel moois te bieden heeft?

* Reeds eerder uitgegeven bij HarperCollins.Nummer IBS Thriller 130
Schrijver Mary Kubica
Titel Zo'n lief meisje
Oorspronkelijke titel Pretty baby
Genre Thriller
Korte omschrijving

Op een ijskoude ochtend in Chicago ziet Heidi Wood haar in een flits op het perron staan. Ze is niet ouder dan een jaar of vijftien en houdt een baby in haar armen geklemd. Ze heeft zo’n verlaten, eenzame uitstraling dat Heidi haar niet kan vergeten.

Omdat Heidi niet het type is dat niets doet als ze onrecht of ellende ziet, neemt ze een drastische beslissing als ze het meisje weer ziet: ze neemt haar mee naar huis.

Een goede daad met grote gevolgen, want wie is dit meisje, wat wil ze... en hoe komt ze aan een baby?

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Roman 129*
Schrijver Patricia Harman
Titel Vroedvrouw tegen wil en dank
Oorspronkelijke titel The reluctant midwife
Genre Roman
Korte omschrijving

Verpleegster Becky Myers kan veel aan. Voor een zieke meer of minder draait ze haar hand niet om, en zorgen voor Isaac Blum, de arts met wie ze jaren samenwerkte en die na een trauma niet meer in orde is, vindt ze ook geen probleem. Maar wat ze liever niet doet, is helpen bij een bevalling. Na een nare ervaring laat ze dat liever over aan Patience Murphy, haar goede vriendin.

Maar nu is Patience zelf zwanger, en zij vraagt of Becky de moeders in Hope River wil helpen…

* Reeds eerder uitgegeven bij HarperCollins.Nummer IBS Thriller 128
Schrijver Elizabeth Heiter
Titel Gestalkt
Oorspronkelijke titel Stalked
Genre Thriller
Korte omschrijving

Als je dit leest, ben ik al dood…
Het briefje waar dat op geschreven staat, is het enige wat er van de zeventien jaar oude Haley Cooke te vinden is nadat ze op school spoorloos is verdwenen. FBI-profiler Evelyn Baine wordt bij de zaak gehaald om uit te zoeken wie het meisje kwaad zou willen doen. Op het eerste gezicht heeft de populaire cheerleader geen vijanden, maar naarmate Evelyn verder graaft, ontdekt ze dat Haleys dierbaren stuk voor stuk iets te verbergen hebben - de van haar vervreemde ouders, een ouder vriendje met verdachte connecties, een jaloerse beste vriendin.

Een van die geheimen kan haar het leven kosten, weet Evelyn. Als Haley nog leeft, en de druk op de zaak wordt opgevoerd, zou de kidnapper weleens kunnen besluiten het meisje voorgoed te laten verdwijnen. Maar het kan ook nog zijn dat ze met groot vernuft haar eigen verdwijning heeft geënsceneerd. Het enige wat zeker is, is dat het achterhalen van Haleys lot gevaarlijk kan zijn voor Evelyn – misschien zelfs dodelijk…Nummer IBS Thriller 127
Schrijver Rick Mofina
Titel Vrije val
Oorspronkelijke titel Free fall
Genre Thriller
Korte omschrijving

Hoe kan het dat twee piloten zomaar de controle over hun toestel verliezen?

Hoog boven een bergachtige streek verandert een routinevlucht naar New York in een regelrechte nachtmerrie wanneer het vliegtuig tollend en draaiend een duikvlucht naar beneden begint. Nog net op tijd weet de crew de controle weer terug te krijgen. Tegelijkertijd crasht in Londen een vliegtuig op de landingsbaan. Vijftien mensen komen om.

Verslaggeefster Kate Paige is ervan overtuigd dat hier meer aan de hand is dan een technisch mankement. Beide voorvallen lijken iets met elkaar te maken te hebben. Dan ontvangt ze een bericht waarin de anonieme afzender verantwoordelijkheid claimt en meteen ook dreigt met een volgende ramp.

Terwijl Kate en de FBI wanhopig naar antwoorden zoeken, tikt de tijd razendsnel verder. Zullen ze nog op tijd ontdekken wie de schimmige figuren achter de incidenten zijn, of zijn ze al te laat om een van de grootste vliegrampen aller tijden te voorkomen?Nummer IBS Thriller 126*
Schrijver Amanda Stevens
Titel Rusteloze zielen
Oorspronkelijke titel The sinner
Genre Thriller
Korte omschrijving

Memento mori…
Amelia Gray, restaurator van oude begraafplaatsen, hoopt dat ze tijdens een klus op Seven Gates Cemetery rustig kan herstellen van een gebroken hart. Dat kan ze echter wel vergeten, want door haar bijzondere gave komt ze erachter dat er een jonge vrouw begraven ligt in een zogenaamde lijkenkluis, die vroeger gebruikt werd om grafschendingen tegen te gaan.

Algauw is duidelijk dat de vrouw vermoord is, maar waarom en door wie? Het liefst zou Amelia zich nergens mee bemoeien, maar dat is onmogelijk, want zij is de enige die het mysterie kan ontrafelen. Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe eigenzinnige rechercheur Lucien Kendrick - eindelijk eens iemand die niet sceptisch staat tegenover haar bovennatuurlijke gave. Maar kan ze hem echt wel vertrouwen? Ze heeft namelijk het gevoel dat duistere krachten haar gedachtes manipuleren...Nummer IBS Thriller 125*
Schrijver J.T. Ellison
Titel Openbaring
Oorspronkelijke titel Field of graves
Genre Thriller
Korte omschrijving

Inspecteur Taylor Jackson is nog aan het bijkomen van een aantal persoonlijke problemen op haar werk als ze wordt opgeschrikt door een zeer wrede moord. Een studente van de chique Vanderbilt University in Nashville wordt dood gevonden, naakt en ceremonieel neergelegd in een park. Taylor en haar team beginnen onmiddellijk een diepgaand onderzoek, maar dan wordt er nóg een lichaam gevonden, en weer is het een studente van de universiteit.

Op slag vergeet Taylor haar eigen problemen wanneer de kille waarheid tot haar doordringt: dit lijkt op het werk van een seriemoordenaar - die het op studentes heeft voorzien. Samen met FBI-profiler John Baldwin, die met zijn eigen demonen worstelt, stort ze zich op de zaak. Zullen ze op tijd zijn om een volgend slachtoffer te voorkomen?Nummer IBS Thriller 124*
Schrijver Faye Kellerman
Titel De gehangene
Oorspronkelijke titel Hangman
Genre Thriller
Korte omschrijving

Zodra rechercheur Peter Decker schoorvoetend heeft ingestemd om zijn jeugdvriendin Terry te helpen, krijgt hij te maken met haar man, de professionele killer Chris Donatti. Nog dezelfde dag verdwijnt Terry spoorloos. Heeft Donatti het bloed van zijn vrouw aan zijn handen?

En wie zorgt er voor hun 14-jarige zoon, die nergens terechtkan? Terwijl Decker probeert een spoor te vinden dat naar Terry kan leiden, wordt hij geconfronteerd met de vondst van het levenloze lichaam van een jonge vrouw dat is opgehangen op een bouwplaats. Haar laatste telefoontje was om het uit te maken met haar onbetrouwbare vriendje, dat van de aardbodem verdwenen lijkt. De twee zaken eisen alle aandacht op.

Bovendien moeten Decker en Rina beslissen of ze Terry’s zoon een thuis kunnen bieden, ook als daardoor hun eigen gezin in gevaar wordt gebracht...

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Thriller 123*
Schrijver Carey Baldwin
Titel Gevallen
Oorspronkelijke titel Fallen
Genre Thriller
Korte omschrijving

Een escortgirl is uit een hotelraam op Hollywood Boulevard gegooid en op de beroemde Walk of Fame terechtgekomen. Kort daarna wordt Hollywood opnieuw opgeschrikt door een moordzaak: weer is er een escortmeisje dood aangetroffen in een drukbezochte toeristenattractie. Wanneer er een derde slachtoffer wordt gevonden, deze keer tussen de beelden van filmsterren in het wassenbeeldenmuseum, slaat de paniek toe.

Dan laat de Fallen Angel Killer, zoals hij inmiddels wordt genoemd, van zich horen. Hij heeft een meisje ontvoerd, en als zijn absurde eisen niet worden ingewilligd, zal ook zij gedood worden. Lukt het Spenser en Cassidy de dader te doorgronden voordat het meisje de volgende lugubere trekpleister voor toeristen wordt?Nummer IBS Thriller 122*
Schrijver Amanda Stevens
Titel De verschijning
Oorspronkelijke titel The visitor
Genre Thriller
Korte omschrijving

Vind de sleutel. Die is je enige redding.

Amelia Gray restaureert oude begraafplaatsen en staat in contact met de geestenwereld. Op een avond ziet ze een verschijning die haar een vreemde waarschuwing geeft: vind de sleutel, die is je enige redding. Amelia heeft geen idee waar ze moet beginnen tot ze een oud stereogram in haar kelder vindt waarop ze zichzélf ziet! Vastbesloten de identiteit van haar lookalike te achterhalen, begint ze samen met rechercheur John Devlin een onderzoek. Algauw stuiten ze op het mysterie van een nooit opgeloste collectieve zelfmoord in een commune.

Amelia ontdekt dat alle slachtoffers begraven liggen op de bouwvallige begraafplaats die ze aan het restaureren is. In elke grafsteen zijn een sleutel en een nummer gegraveerd. Ze is dicht bij de oplossing, maar dan blijkt dat iemand koste wat het kost wil voorkomen dat ze het raadsel van de doden zal ontrafelen…Nummer IBS Thriller 121
Schrijver Elizabeth Heiter
Titel Gegrepen
Oorspronkelijke titel Seized
Genre Thriller
Korte omschrijving

Wie zijn deze geheimzinnige sekteleden?

Wat een routine-onderzoek had moeten zijn voor FBI-profiler Evelyn Baine, wordt een onheilspellende zaak wanneer ze wordt ontvoerd door een gevaarlijke sekte van survivalisten. Hoewel ze voortdurend in doodsangst verkeert, blijft ze alert en begint ze zich af te vragen waar ze nu precies in terecht is gekomen. Want hoe langer ze zich in het complex van de sekte bevindt, hoe meer ze beseft dat deze groep niet is wat hij lijkt.

Terwijl het Hostage Rescue Team van de FBI zich klaarmaakt om haar te bevrijden, vermoedt Evelyn dat ze op een terroristische groepering is gestuit – met een sekteleider die nog een flinke appel te schillen heeft met de FBI. Als het team het complex overvalt, weet ze, zal ze het zeker niet overleven. Maar doen ze dat niet, dan zou de sekte wel eens een verrassingsaanval kunnen uitvoeren die het hele land zou kunnen versplinteren…Nummer IBS Thriller 120*
Schrijver Carey Baldwin
Titel Ongrijpbaar
Oorspronkelijke titel Judgment
Genre Thriller
Korte omschrijving

Forensisch psychiater Caity Cassidy en special agent Atticus Spenser worden beiden opgeroepen als getuige-deskundige in de zaak van de sadistische moord op een studente. De een voor de verdediging, de ander voor de aanklager. Door hun tegenstrijdige belangen liggen ze al snel met elkaar in de clinch.

Maar dan dringt iemand het gerechtsgebouw binnen, schiet de verdachte dood en doet een poging ook Caity te doden. Caity overleeft de aanslag ternauwernood, maar verkeert nu in groot gevaar. Als enige heeft ze een glimp opgevangen van de geheimzinnige moordenaar, die zich de Man in de Doolhof noemt. Caity en Spense móéten nu wel hun krachten bundelen om hem te vinden, voordat hij opnieuw achter haar aan komt om zijn karwei af te maken...Nummer IBS Thriller 119
Schrijver J.T. Ellison
Titel Moord voor moord
Oorspronkelijke titel A deeper darkness
Genre Thriller
Korte omschrijving

Patholoog-anatoom Sam Owens weet als geen ander dat de dood niet te begrijpen valt, en alleen door haar eigen grote verdriet weg te stoppen kan ze haar werk doen. Als de paniek toch dreigt toe te slaan, wast ze dwangmatig haar handen, en telt ze: eenentwintig, tweeëntwintig, drieëntwintig...

Dan wordt Eddie Donovan, haar jeugdliefde, vermoord tijdens een carjacking. Gekweld door de gedachte dat er wéér iemand om wie ze veel gaf is weggevallen, besluit Sam uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Sam vermoedt dat zijn dood iets te maken heeft met zijn tijd in Afghanistan. Ze graaft steeds dieper in zijn verleden en ontdekt een paar schokkende zaken. Als er vervolgens steeds meer mensen uit Eddies directe omgeving worden vermoord en zijzelf wordt bedreigd, moet ze nogmaals concluderen dat de dood inderdaad niet valt te begrijpen, de dood komt je halen. En zij is de volgende op de lijst.

Eenentwintig, tweeëntwintig, drieëntwintig...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 66.Nummer IBS Thriller 118
Schrijver Mary Kubicia
Titel Het goede meisje
Oorspronkelijke titel The good girl
Genre Thriller
Korte omschrijving

Colins opdracht is duidelijk: Mia Bennett – dochter van een prominente rechter – ontvoeren en haar afleveren bij zijn opdrachtgever. Alles loopt volgens plan. Hij treft haar in een bar, krijgt haar zover dat ze met hem meegaat, maar dan verandert er iets. Van het ene op het andere moment besluit hij haar niet over te dragen maar mee te nemen naar zijn blokhut, ver van de bewoonde wereld. Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. Voor rechercheur Gabe Hoffman, die weet dat in een vermissingszaak elk uur telt. En voor Mia’s familie, die geen idee heeft waar hun dochter is gebleven en of ze nog leeft... Wordt het Colin uiteindelijk te heet onder zijn voeten en levert hij Mia alsnog af, of heeft hij zo zijn eigen plannen met haar?

* Reeds eerder uitgegeven met als titel 'Bevroren' & nog eens met als titel 'The good girl'.Nummer IBS Thriller 117
Schrijver Pamela Callow
Titel Dood op bestelling
Oorspronkelijke titel Damaged
Genre Thriller
Korte omschrijving

Op een verlaten fabrieksterrein wordt een tienermeisje gevonden. Ze is vermoord, en haar ledematen zijn met chirurgische precisie verwijderd.

Voor advocate Kate Lange komt deze afschuwelijke moord heel dichtbij als blijkt dat dit meisje de inzet was van een voogdijzaak die zij nogal gemakzuchtig heeft afgehandeld. Geschokt besluit ze de zaak opnieuw - en nu grondig - te onderzoeken. Ze ontdekt een paar zeer verontrustende feiten, dingen die duidelijk niet voor haar ogen bestemd zijn. Pal nadat ze deze ontdekking heeft gedeeld met haar baas, wordt ze van een belangrijke zaak tegen een medisch bedrijf gehaald. Wantrouwend vraagt ze zich af of de twee zaken soms iets met elkaar te maken hebben.

Als Kate ook nog een indringer bij haar thuis betrapt, is ze ervan overtuigd dat iemand wil voorkomen dat ze verder graaft. Ze is echter vastbesloten dit tot op de bodem uit te zoeken, al zet ze daarmee haar baan op het spel, én haar leven, zo blijkt al snel...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 35.Nummer IBS Thriller 116
Schrijver Judith A. Jance
Titel Valse onschuld
Oorspronkelijke titel Remains of innocence
Genre Thriller
Korte omschrijving

Bij het uitruimen van het huis van haar moeder vindt Liza een fortuin in biljetten van 100 dollar. Een geschenk uit de hemel, tot blijkt dat haar vondst een stroom aan geweld op gang brengt. In doodsangst vlucht ze naar Arizona.

Daar wordt sheriff Joanna Brady op haar beurt geconfronteerd met een schokkende misdaad. Een man die ze als vriend beschouwde, wordt dood aangetroffen in een spelonk, omringd door gemutileerde dierkarkassen.

Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd - een moord die verband houdt met Lisa en haar geld…

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Thriller 115
Schrijver Brenda Novak
Titel Noodlottig spel
Oorspronkelijke titel Trust me
Genre Thriller
Korte omschrijving

Skye Kellerman wordt in haar eigen bed aangevallen door een verkrachter met een mes. Wonder boven wonder weet ze de aanval af te weren, en haar belager, tandarts Oliver Burke, verdwijnt door haar getuigenis achter de tralies. Na deze traumatische ervaring richt Skye met twee vriendinnen De Laatste Linie op, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van geweld.

Nu, vier jaar later, heeft rechercheur David Willis slecht nieuws voor Skye: Oliver Burke wordt vervroegd vrijgelaten. David beschouwt hem nog steeds als zeer gevaarlijk en verdenkt hem van minstens twee onopgeloste moorden. Skye maakt zich geen illusies. Ze weet heel goed dat Burke haar niet is vergeten, en dat hij koste wat het kost wraak wil nemen op de vrouw die zijn reputatie heeft verwoest. Maar deze keer is ze voorbereid, en ze is niet van plan lijdzaam af te wachten...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 6.Nummer IBS Thriller 114
Schrijver J.A. Kerley
Titel Schreeuw zonder geluid
Oorspronkelijke titel The death box
Genre Thriller
Korte omschrijving

Rechercheur Carson Ryder is heel wat gewend, maar de aanblik van een enorme pilaar van beton waarin menselijke resten gegoten zijn, schokt hem. Is dit het werk van een psychopathische seriemoordenaar, of is hier iets anders aan de hand? Net als Ryder gefrustreerd raakt omdat de zaak moeilijk op te lossen blijkt, zoekt een doodsbang meisje contact met hem. Hij realiseert zich dat zij de sleutel tot het raadsel is, maar helaas is hij niet de enige die haar wil vinden...

* Reeds eerder uitgegeven bij Harper Collins.Nummer IBS Thriller 113
Schrijver Carey Baldwin
Titel Moorddroom
Oorspronkelijke titel Confession
Genre Thriller
Korte omschrijving

Het wil nog niet zo vlotten met de praktijk van de mooie, jonge psychiater Faith Clancy. Maar haar eerste en enige patiënt bezorgt haar wel meteen de schok van haar leven. De man, Dante Jericho, bekent de Santa Fe Saint te zijn, de seriemoordenaar op wie al een tijdlang jacht wordt gemaakt. Volgens de wet moet ze hem aangeven bij de politie, maar ze twijfelt of hij wel echt de moordenaar is. Helemaal als ze zijn boze broer Luke op haar dak krijgt, die absoluut niet in het verhaal gelooft.

Dan meldt zich een nieuwe patiënt. Deze vertelt haar over een droom waarin hij een non vermoordde. Maar was het eigenlijk wel een droom? En wat is het verband met een schilderij dat Dante Jericho in zijn jeugd heeft gemaakt?

Samen met Luke besluit ze op onderzoek uit te gaan om de raadsels te ontrafelen. Wat ze niet weet, is dat ze de pion dreigt te worden in het duivelse spel van een seriemoordenaar...Nummer IBS Thriller 112
Schrijver Erica Spindler
Titel Game over
Oorspronkelijke titel Killer takes all
Genre Thriller
Korte omschrijving

Na een traumatische ervaring besluit Stacy Killian haar carrière als rechercheur de rug toe te keren en naar New Orleans te vertrekken. Daar kan ze een nieuw bestaan opbouwen en het verleden achter zich laten.

Tot een goede vriendin op brute wijze om het leven wordt gebracht, en ze te maken krijgt met de in haar ogen onbekwame rechercheur Malone. De drang om de moordenaar van haar vriendin te vinden is zó sterk, dat ze besluit om nog één keer in haar oude rol te stappen.

Haar onderzoek brengt haar bij het Witte Konijn, een fantasy-rollenspel. De versie die gespeeld wordt is echter geen fantasie, maar realiteit. Stacy wordt meegezogen in een grimmige, gewelddadige wereld waarin een enkele misstap het einde kan betekenen. Want er kan maar één iemand winnen...

* Reeds eerder uitgegeven als IBS 171 met als titel 'Dodelijk spel'.Nummer IBS Thriller 111
Schrijver Elizabeth Heiter
Titel Verdwenen
Oorspronkelijke titel Vanished
Genre Thriller
Korte omschrijving

Rose Bay, achttien jaar geleden
Cassie Bayers, de beste vriendin van FBI-profiler Evelyn Baine, wordt ontvoerd. Ze is het derde meisje in een reeks onopgeloste verdwijningen. Een macabere versie van een slaapliedje is het enige wat er is achtergelaten op de plaats delict. Volgens het achtergelaten versje is ook Evelyn ontvoerd, samen met Cassie, maar de Wiegeliedjesmoordenaar heeft haar niet meegenomen...

Rose Bay, heden
Een meisje verdwijnt, en op de plek waar ze meegenomen is, wordt weer een macabere versie van een slaapliedje gevonden. Alles wijst erop dat dit het werk is van een oude bekende: de Wiegeliedjesmoordenaar. Maar is hij echt terug? Of is dit het werk van een copycat?

Evelyn heeft achttien lange jaren gewacht om de verdwijning van Cassie te onderzoeken. Als ze terugkeert naar Rose Bay ontdekt ze een duistere kant van het ogenschijnlijk zo idyllische plaatsje. Dan slaat de kidnapper opnieuw toe, en Evelyn realiseert zich dat dit haar laatste kans is. Ze zal er achter moeten komen wat er achttien jaar geleden gebeurd is. Anders is het haar beurt om spoorloos te verdwijnen...Nummer IBS Thriller 110
Schrijver Amanda Stevens
Titel Spoor van het kwaad
Oorspronkelijke titel The devil's footprints
Genre Thriller
Korte omschrijving

1922, Adamant, Arkansas
Een boer wordt wakker van een geluid. Wanneer hij gaat kijken, vindt hij overal in zijn met sneeuw bedekte tuin afdrukken van gespleten hoeven. Onmiddellijk gaat het gerucht dat door olieboringen een gat naar de hel is ontstaan: de duivel is ontsnapt.

De sporen verdwijnen met het smelten van de sneeuw, maar zeventig jaar later verschijnen ze opnieuw, vlak bij het lichaam van de op gruwelijke wijze vermoorde Rachel DeLaune. Haar zusje, Sarah DeLaune, wordt nog lang na de onopgeloste moord geplaagd door nachtmerries, en haar relatie is stukgelopen op haar angsten en haar geheimen uit het verleden. Ze is er altijd van overtuigd geweest dat een man die Ashe Cain heet haar zus heeft gedood, maar niemand anders dan zij heeft Ashe ooit gezien. Hij dook op uit het niets toen ze heel hard een vriend nodig had en verdween op de avond dat haar zus werd omgebracht.

De verschrikkelijke gebeurtenissen worden opnieuw opgerakeld wanneer twee verminkte lichamen worden gevonden in de buurt van Sarahs huis - en de plaats delict vergeven is van de sporen van gespleten hoeven...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 41.Nummer IBS Thriller 109
Schrijver Laura Caldwell
Titel Vermoorde onschuld
Oorspronkelijke titel The Rome affair
Genre Thriller
Korte omschrijving

Een affaire hebben tijdens een zakenreis in Rome is niet zoals het hoort, maar dat kan Rachel Blakely niet schelen. Sinds haar man Nick heeft opgebiecht dat hij is vreemdgegaan, staat hun relatie onder druk. Haar uitspatting met een Italiaanse schilder geeft haar het gevoel dat de rekening is vereffend.

Op aanraden van haar vriendin Kit, die is meegereisd naar Rome, besluit ze haar avontuurtje voor Nick te verzwijgen en de draad van haar leven en huwelijk op te pakken. Terug in Chicago lijkt dit te lukken. Ze geniet van haar werk en de liefde tussen haar en Nick bloeit weer op.

Dan laat Kit van zich horen. Ze eist geld, want anders zal ze Nick vertellen wat er in Rome is voorgevallen. Daar blijft het niet bij: tot Rachels verbijstering blijkt Kit vastbesloten om haar te gronde te richten. Wanhopig probeert ze te ontsnappen uit deze nachtmerrie, maar dat valt niet mee. Want iedereen is schuldig, en iedereen heeft geheimen. Oók zij...

* Reeds eerder uitgegeven als IBS 147.Nummer IBS Thriller 108*
Schrijver Linda Lael Miller
Titel Tussen leven en dood
Oorspronkelijke titel Deadly deceptions
Genre Thriller
Korte omschrijving

Privédetective Mojo Sheepshanks heeft een gave waarvan ze zelf de koude rillingen krijgt: ze kan met de doden communiceren. Op de gekste momenten duiken ze op. Zo heeft ze geregeld contact met Gillian, een meisje dat is ontvoerd en vermoord en dat bij hoog en laag beweert dat de verkeerde daarvoor in de gevangenis zit. Aan Mojo de taak - althans, dat vindt ze zelf - om uit te zoeken wie het dan wel gedaan heeft.

Maar deze zaak is niet het enige wat haar bezighoudt. Haar zus Greer wordt namelijk al een tijd lang gechanteerd, en het is voor iedereen een raadsel door wie. Wanneer Greers echtgenoot dood wordt aangetroffen in de woestijn, besluit Mojo, bijgestaan door knipperlichtminnaar/politieagent Tucker Darroch, tot de bodem te gaan. Met al haar speurwerk ontrafelt ze echter geheimen die zelfs de doden liever niet ontrafeld zien...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 12.Nummer IBS Thriller 107*
Schrijver Rick Mofina
Titel De wraakengel
Oorspronkelijke titel Vengeance road
Genre Thriller
Korte omschrijving

Verbeten zoekt Jack naar de waarheid, waarmee hij onbewust zijn eigen doodvonnis tekent...

In een ondiep graf wordt het gruwelijk toegetakelde lichaam gevonden van Bernice Hogan, een aan crack verslaafde verpleegkundige in opleiding. Diezelfde nacht verdwijnt haar vriendin, Jolene Peller, terwijl ze op zoek is naar Bernice.

De moord op Bernice en de mysterieuze verdwijning van Jolene roepen bij de politie vragen op over hun connectie met een alom geliefde en gerespecteerde rechercheur, Karl Styebeck. De man heeft een heldenstatus, maar er klopt iets niet aan de antwoorden die hij geeft.

Jack Gannon, een verslaggever wiens eigen zus jaren geleden is verdwenen, bijt zich vast in de zaak. Hij zet alles op het spel - zijn baan, zijn reputatie - om achter de waarheid te komen, zich niet bewust dat hij daarmee zijn eigen doodvonnis tekent...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 19.Nummer IBS Thriller 106*
Schrijver Linda Lael Miller
Titel Vergeten verleden
Oorspronkelijke titel Deadly gamble
Genre Thriller
Korte omschrijving

Iemand heeft het op haar leven gemunt, maar waarom?

Eerst is er kou. Daarna een stem. En dan dringt tot Mojo Sheepshanks door dat ze geesten kan zien. Het bewijs? Nick, haar overleden ex, ligt naast haar in bed. En hij lijkt zo levend als wat. Hoewel ze aanvankelijk niets van hem – of van geesten sowieso! – wil weten, is ze toch blij met zijn aanwezigheid als hij haar vlak daarna redt van een aanval door een verknipte vrouw. Maar al snel blijkt dat die dame niet de enige is die het op haar leven gemunt heeft. En Mojo heeft geen flauw idee door wie ze nog meer wordt bedreigd en waarom. Omdat het antwoord op die vragen vermoedelijk in haar verleden ligt – een verleden dat ze na de moord op haar ouders volledig is vergeten – besluit ze samen met knipperlichtminnaar/politieagent Tucker Darroch naar boven te halen wat er in haar geheugen begraven is...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 4.Nummer IBS Thriller 105*
Schrijver Amanda Stevens
Titel De fluisterkamer
Oorspronkelijke titel The whispering room
Genre Thriller
Korte omschrijving

Evangeline Theroux, rechercheur bij Moordzaken in New Orleans, voelt zich thuis opgesloten. Haar pasgeboren kind herinnert haar alleen maar aan Johnny, haar overleden echtgenoot, en in een poging om te vluchten stort ze zich op een grote moordzaak. Al snel wordt ze echter gesommeerd haar speurwerk te staken. Ze loopt de FBI in de weg bij een onderzoek waarbij ook Johnny betrokken was.

Wanneer schrijfster Lena Saunders haar een fascinerende theorie over de moord voorlegt, laat de zaak Evangeline niet meer los. Ooit heeft een moeder drie van haar eigen kinderen vermoord in een krankzinnige poging het kwaad uit te roeien dat in hun genen zou huizen. Twee meisjes, Ruth en Rebecca Lemay, overleefden het drama, en het lijkt erop dat een van hen het werk van hun moeder voortzet.

In ruil voor duidelijkheid over de dood van Johnny vraagt Lena Evangeline de meisjes Lemay op te sporen. Dan, wanneer de zaak een gruwelijke wending neemt, wordt Evangeline tot een onmogelijke keuze gedwongen – met haar leven als inzet.

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 36.Nummer IBS Thriller 104
Schrijver Christiane Heggan
Titel Onzichtbare vijand
Oorspronkelijke titel Enemy within
Genre Thriller
Korte omschrijving

Rachel Spaulding is diep bedroefd wanneer haar oma overlijdt, maar blij dat zij de wijngaard en de wijnmakerij erft. Dit laatste doet bij haar zus, Annie, echter alle stoppen doorslaan.

Annie is woedend dat het familiebedrijf naar Rachel gaat, vooral omdat die geadopteerd is en dus niet eens een echte Spaulding is. Omdat ze weet dat er iets geheimzinnigs kleeft aan Rachels afkomst, neemt ze detective Gregory Shaw in de arm. Ze hoopt dat hij iets zal vinden wat Rachels reputatie zal schaden, waardoor ze afstand zal moeten doen van haar erfenis.

Inderdaad doet Gregory een verbijsterende ontdekking, die grote gevolgen heeft. Helaas beseft hij te laat dat hij door Annie is gebruikt. Door zijn vondst is een sensationele moordzaak heropend, en nu heeft iemand het op Rachels leven voorzien. Hoewel hij zich schuldig voelt, kan hij de zaak onmogelijk loslaten. Daarvoor heeft Rachel te veel indruk op hem gemaakt...

* Reeds eerder uitgegven als IBS 168.Nummer IBS Thriller 103
Schrijver Chris Jordan
Titel Verscheurd
Oorspronkelijke titel Torn
Genre Thriller
Korte omschrijving

Humble, New York, schudt op zijn grondvesten als de plaatselijke basisschool door een bom wordt opgeblazen. Eén kind, de tien jaar oude Noah Corbin, heeft de aanslag niet overleefd, blijkt uit het politieonderzoek. Maar Haley Corbin is niet overtuigd. Kan het zijn dat haar zoon, gewond misschien, toch nog leeft? Of heeft iemand hem meegenomen?

De politie en haar stadsgenoten verklaren haar voor gek vanwege haar pogingen haar zoon te vinden, dus vestigt ze haar laatste hoop op Randall Shane, een voormalig FBI-agent die een aantal spectaculaire reddingen op zijn naam heeft staan van vermiste en doodgewaande kinderen.

Na een gezamenlijke zoektocht belanden Haley en Shane op een afgelegen plek in de Rocky Mountains; de thuisbasis van een beruchte geheimzinnige sekte. Haley vreest dat de sekte iets te maken heeft met Noahs verdwijning, en dat zij er alles aan zullen doen om hun geheimen te beschermen...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 9.Nummer IBS Thriller 102
Schrijver Angela Hunt
Titel De lift
Oorspronkelijke titel The elevator
Genre Thriller
Korte omschrijving

Terwijl een allesverwoestende orkaan hun richting op komt, zitten drie vrouwen vast in de lift van een oude wolkenkrabber. Alle drie dragen ze een geheim met zich mee. Geen van hen beseft dat daarin één en dezelfde man de hoofdrol speelt.

De vastberaden minnares, die eindelijk heeft besloten haar geliefde te vertellen dat ze wil trouwen en een gezin wil stichten.

De bedrogen echtgenote, die woedend is en niet kan wachten om de confrontatie met haar man aan te gaan - met een pistool op zak.

De schoonmaakster - een illegale vluchtelinge - die wordt gekweld door een geheim dat het schokkendst is van al.

De orkaan raast hun kant op, en ze zullen moeten samenwerken om deze beproeving te doorstaan en hun levens te redden...

* Reeds eerder uitgegeven in deze serie als IBS Thriller 14.Nummer IBS Thriller 101*
Schrijver Lynell Nicolello
Titel Met dodelijke afloop
Oorspronkelijke titel Dead don't lie
Genre Thriller
Korte omschrijving

Is er een copycat aan het werk, of slaat de moordenaar van destijds opnieuw toe?

Evelyn Davis staat bekend als een van de beste rechercheurs van haar bureau - en ver daarbuiten. Hoe ze het doet weet niemand, maar ze kan zich in het brein van iedere moordenaar verplaatsen. Tot er een aantal moorden wordt gepleegd die griezelig veel lijken op het drama dat zich vijftien jaar geleden in haar familie heeft voltrokken, en het voor haar steeds moeilijker wordt haar hoofd erbij te houden...

FBI-agent Marcus Moretti is naar Seattle gekomen om mee te helpen met het onderzoek naar de moorden én om Evelyn Davis zo ver te krijgen dat ze de overstap naar de FBI maakt. Dat laatste wordt al snel minder belangrijk wanneer het er alle schijn van heeft dat de moordenaar met zijn modus operandi Evelyn iets duidelijk probeert te maken. Vanaf dat moment telt nog maar één ding: het monster zo snel mogelijk uitschakelen!


Home | Harlequin