A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Julie Hastrup is een Deense radio en televisie journaliste, haar eerste boek ‘Een doorn in het oog’ over rechercheur Rebekka Holm kreeg een nominatie als beste Deense debuut.

Deel en serie Deel 1 - Rebekka Holm
Titel Een doorn in het oog
Oorspronkelijke titel En torn i øjet
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Cargo
Genre Trhiller

Korte omschrijving

Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkøbing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, Anne Gudbergsen, te leiden. Het spoor leidt al snel naar Annes vriend, die een strafblad heeft, maar ook Annes familie lijkt wat te verbergen. Wanneer er overeenkomsten worden gevonden met een moord uit het verleden raakt Rebekka steeds verder verstrikt in haar eigen herinneringen...


Deel en serie Deel 2 - Rebekka Holm
Titel De blinde vlek
Oorspronkelijke titel Det blinde punkt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Cargo
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op een warme zomerochtend wordt in het hoge gras van Kastellet in Kopenhagen het lichaam gevonden van Kirsten Schack, een populaire maatschappelijk werkster die zich haar hele leven heeft ingezet voor de bescherming van mishandelde allochtone vrouwen.
Rechercheur Rebekka Holm hoopte de zomer te kunnen gebruiken om haar relatie nieuw leven in te blazen, maar wordt op de moordzaak gezet en moet daarom haar lopende onderzoek naar een verkrachtingszaak overdragen aan een collega. Er zijn genoeg verdachten in de moordzaak, maar geen enkel spoor levert iets op. Dan wordt de stad opgeschrikt door nieuwe brute verkrachtingen, en alles wijst erop dat er een serieverkrachter aan het werk is.


Nog niet vertaalde delen van de Rebekka Holm serie:

Deel 3 - Blodig genvej
Deel 4 - Portræt af døden
Deel 5 - Farlig fortidAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website juliehastrup.dk


Home | Boekenkast H |