A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Paula Hawkins is een Britse thrillerschrijfster, ze werd geboren en opgevoed in Zimbabwe. Haar debuutverhaal 'The girl on the train' is meteen een monstersucces in Engeland en Amerika en is goed op weg dat ook bij ons te worden. Er komt ook zeker een verfilming.

Paula Hawkins is echter niet aan haar proefstuk toe, onder het pseudoniem Amy Silver schreef ze al vier romantische boeken, waarvan er tot nu toe één in het Nederlands vertaald is.

Titel Het meisje in de trein
Oorspronkelijke titel The girl on the train
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jaso'. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?


Titel In het water
Oorspronkelijke titel Into the water
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn...

Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt.


Titel Een langzaam smeulend vuur
Oorspronkelijke titel A slow fire burning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die - om verschillende redenen - vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?
Als Amy Silver

Titel Recessionista slaat terug
Oorspronkelijke titel Confessions of a recessionista
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Karakter uitgevers
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Cassie Cavenagh werkt in 'The City' in Londen, woont in een prachtig appartement en heeft een vriendje dat haar overlaadt met dure cadeaus. Ze geniet van haar baan als personal assistent, waarmee ze (net) genoeg verdient om haar shopverslaving te bekostigen, althans, dat denkt ze.

Als Cassie door de recessie haar baan verliest en op de koop toe ontdekt dat haar droomvriend haar bedriegt met een ander, moet ze onder ogen zien dat ze haar leven niet op grote voet kan blijven leven. Zeker niet met alle rekeningen en creditcardafschriften die maar binnen blijven stromen. Hoog tijd dus om de designerriem stevig aan te halen!

Gesteund door haar huisgenoot bedenkt ze een plan om de recessie in stijl het hoofd te bieden, zelfs als dat betekent dat ze in een jurkje van vorig seizoen naar de society bruiloft van het jaar moet...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website paulahawkinsbooks.com


Home | Boekenkast H |