A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Lola Irish is een Australische schrijfster, naast het schrijven van korte verhalen, radio scripts en toneelstukken schreef ze een 7-tal romans.

Als ik de beschrijvingen van de boeken zo eens lees, verwacht ik geen luchthartige roman of een dijenkletser. De meeste HR-fans zitten niet te wachten op een held die vreemd gaat en een heldin die met een ander trouwt. Het klinkt niet echt als een happy end.

Deel en serie Deel 1 - Raunie en Brick O'Shea
Titel De roep van de wilde vogels
Oorspronkelijke titel And the wild birds sing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1985 bij Kadmos
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Australië wordt in 1840 nog bijna uitsluitend bewoond door strafgevangenen, grootgrondbezitters en Britse ambtenaren die vastbesloten zijn een nieuwe gemeenschap te stichten en de fundamenten voor een nieuwe maatschappij te leggen; een land dat bestaat uit een paar dorpen, een stel wijdverspreide nederzettingen en een immense wildernis.

Als haar man op jeugdige leeftijd overlijdt, emigreert Raunie Lorne naar Australië om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Ze is arm en berooid, en bezit niet veel meer dan haar buitengewone schoonheid, haar vurige karakter en haar ijzeren wilskracht.

Daar aangekomen ontmoet ze Brick O'Shea, een ambitieuze grootgrondbezitter wiens innemende charme ze niet kan weerstaan. Hij biedt haar de mogelijkheid een onbezorgd en beschut leven te leiden, doch Raunie weigert resoluut, vastbesloten op eigen houtje haar plaatsje in de maatschappij te veroveren. Ze verbreekt de verhouding en tracht vergeefs haar geliefde uit haar gedachten te zetten.

Maar zelfs haar huwelijk met Kenneth Merrill en O'Shea’s scandaleuze verhouding met de jonge en lieftallige Barbara Merrill kunnen niets aan haar alles verterende liefde voor Brick O'Shea veranderen.

De roep van de wilde vogels is een epos over twee mensen in koloniaal Australië, die gescheiden van elkaar trachten het geluk te vinden, terwijl ze diep in hun hart beiden weten dat zij alleen samen het paradijs op aarde zullen kunnen vinden.


Deel en serie Deel 2 - Raunie en Brick O'Shea
Titel De geur van wilde bloemen
Oorspronkelijke titel The place of the swan
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1987 bij Kadmos
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Als de goudkoorts Australië rond 1850 stevig in zijn greep krijgt, volgt de temperamentvolle Raunie haar echtgenoot Brick O'Shea naar de immense wildernis van de Australische goudvelden. Daar wordt Raunie's stormachtige huwelijk met de ambitieuze grootgrondbezitter zwaar op de proef gesteld. Het uitblijven van de zo vurig gewenste zwangerschap en Bricks obsessie voor zijn werk maken van Raunie een eenzame en ongelukkige vrouw. De komst van het jonge Ierse meisje Allanah dwingt Raunie te vechten voor haar geluk met al de furie van haar zigeunerbloed. Toch kan Brick de verleiding van Allanah's lieftallige ongekunsteldheid niet weerstaan. Raunie, koppig en kwetsbaar, wordt verscheurd door haar verlangen naar wraak, waarmee zij Brick verder en verder van zich verwijdert...


Nog niet vertaalde delen van de Raunie en Brick O'Shea serie:

Deel 3 - The house of O'Shea

Titel Wacht op mij aan de overkant
Oorspronkelijke titel The touch of Jade
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1963 bij Van Tuyl
Genre Roman

Korte omschrijving

Jadie, een knap, pienter meisje uit Londen, begaat een fout. Ze wordt niet aan de politie overgeleverd, maar naar Australië verscheept om daar bij een familielid van haar mevrouw te werk te worden gesteld. Reeds onderweg is de ambitieuze Jadie er zeker van dat ze in Australië wat zal bereiken. Ze weet ook dat ze op de laagste sport moet beginnen.

Hoewel ze niet als veroordeelde, maar als vrije vrouw aankomt, blijkt haar positie toch alles behalve aangenaam te zijn. Ze laat zich echter niet ontmoedigen en onmiddellijk bij haar aankomst krijgt ze contact met de zoon van haar werkgever, die als officier in Sydney in garnizoen is. Op Wirraway, de buitenplaats waar ze werd heengestuurd, is het, gezien haar positie, moeilijk dit contact te bewaren. Ze weet niettemin langzaamaan op te klimmen en ziet haar doel binnen bereik.

Als ze echter in aanraking komt met de veroordeelde O'Connor, een Ier die als dwangarbeider op het landgoed werkt, begint ze te twijfelen. Na een aanslag, die O'Connor op zijn opzichter heeft gepleegd, komt Jadie voor de keus te staan: óf de jonge Carnarvon trouwen en daarmee haar droom van eer en aanzien verwezenlijken, óf gehoor geven aan de stem van haar hart en met de veroordeelde O'Connor voortaan als een opgejaagd stuk wild door de wildernis zwerven...
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast I |