A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De boeken van E.L. James, het pseudoniem van Erika Leonard, zijn op korte tijd een echte hype geworden. Erotiek voor vrouwen, iedereen moest ze gelezen hebben. Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Meningen over de kwaliteit van de boeken lopen nogal uiteen, en ene is er gek op en gaat al snel op zoek naar andere schrijfsters in hetzelfde genre. De andere vindt er maar niets aan. Hoe dan ook, de Vijftig tinten trilogie is de meest succesvolle erotische trilogie aller tijden.

Deel en serie Deel 1 - Vijftig tinten trilogie
Titel Vijftig tinten grijs
Oorspronkelijke titel Fifty Shades of Grey
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Prometheus
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.

Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.


Deel en serie Deel 2 - Vijfig tinten trilogie
Titel Vijftig tinten donkerder
Oorspronkelijke titel Fifty Shades Darker
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Prometheus
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair. Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.


Deel en serie Deel 3 - Vijfitg tinten trilogie
Titel Vijftig tinten vrij
Oorspronkelijke titel Fifty Shades Freed
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Prometheus
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen. Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.

Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.


Deel en serie Deel 4 - Vijfitg tinten trilogie
Titel Grey
Oorspronkelijke titel Grey
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Prometheus
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

De charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg – tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastacia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn miljoenenbedrijf en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Steeds dieper trekt hij haar – en voor het eerst ook de lezer – zijn wereld van duistere demonen en seksuele fantasieën in. Wat gaat er schuil achter de gruwelen uit zijn verleden?

Grey biedt een compleet nieuw perspectief op het liefdesverhaal dat wereldwijd miljoenen lezers in vuur en vlam zette.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.eljamesauthor.com


Home | Boekenkast J |