A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Sinds 2003 wordt er met een regelmaat van één keer per jaar een Nederlandse vertaling van een roman van Erica James uitgegeven. Gelukkig maar want het zijn meeslepende verhalen met goed uitgediepte personages en een vleugje humor.
Ze werd in 1960 in Engeland geboren als Erica Sullivan, ze brengt ook een groot deel van haar tijd door aan het Comomeer in Italië waar ook een deel van haar verhalen zich afspelen.

Titel Een dierbare tijd
Oorspronkelijke titel Precious time
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Clara Costello verruilt haar goedbetaalde baan en haar sportwagen voor vrijheid en een tweedehands camper.

Ze wil - voordat haar vierjarige zoontje Ned naar school gaat - meer tijd met hem doorbrengen. Clara vertrekt met Ned op een rondreis door Engeland, terwijl iedereen haar voor gek verklaart.

Hun eerste stop is het plaatsje Deaconsbridge waar ze al snel een aantal bewoners leren kennen: onder wie de excentrieke weduwnaar Gabriel Liberty, zijn intrigerende zoon Jonah en Archie Merryman, de antiekhandelaar met een hart van goud.

Wat volgt is een onvergetelijke zomer...


Titel Verborgen talent
Oorspronkelijke titel Hidden talents
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Dulcie Ballantyne had van tevoren al bedacht dat er uiteenlopende mensen op een schrijfclub af zouden komen, dus wanneer ze het initiatief neemt om 'Verborgen talent' te beginnen, is ze voorbereid op de gevarieerde groep die haar omringt in haar zitkamer in Bloom Street.

Beth ziet op tegen het lege-nestsyndroom als haar zoon vertrekt naar een universiteit in een andere stad, maar zij is vastberaden om haar vrije tijd te vullen met schrijven.

Jack, de plaatselijke makelaar, heeft afleiding nodig: zijn vrouw heeft hem verlaten om bij zijn beste vriend in te trekken.

De zeventienjarige Jaz komt uit een groot en overheersend gezin, maar zij zondert zich graag af om te schrijven.

Victor is een eigenzinnige betweter, die naar eigen zeggen de bestseller heeft geschreven waarop iedere uitgever zit te wachten...

Ze hebben gemeen dat ze willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en dat ze van schrijven houden, maar geen van allen zijn ze van plan om de anderen in hun leven toe te laten. Dat geldt evengoed voor Dulcie zelf: ze heeft al jaren een liefdesrelatie met een getrouwde man.

Maar wanneer de schroom verdwijnt, ontstaan de eerste vriendschappen en komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk best open staan voor elkaar.


Titel Oude vriendschap
Oorspronkelijke titel Paradise house
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

In het kustplaatsje Angel Sands staan vele Bed & Breakfasts, huurhuisjes en hotels, waaronder Paradise House, dat gerund wordt door de familie Baxter.

Genevieve Baxter beheert Paradise House min of meer in haar eentje: haar moeder is vertrokken naar Nieuw-Zeeland, haar zusje Polly is te dromerig en Nattie te druk met haar liefdesleven. Verder moet Genevieve ook nog een oogje op haar vader houden, want sinds haar moeder weg is, heeft hij de warme belangstelling van meerdere vrouwen in Angel Sands.

Dan komt het nieuws dat een oude schuur in de buurt verbouwd gaat worden tot vakantiehuis voor een rijke zakenman, en dat de architect sterke banden heeft met Angel Sands.

Genevieve beseft dat dit een vriend van vroeger moet zijn en dat ze de confrontatie met hem en hun bitterzoete verleden niet langer kan vermijden...


Titel Zussen voor altijd
Oorspronkelijke titel Love and devotion
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Harriet Swift heeft haar leventje in Londen perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan als IT'er, een leuke flat en een nieuwe vriend.

Dat verandert in één klap als haar enige zus en hartsvriendin, Felicity, bij een afschuwelijk ongeluk omkomt. Als voogd van Felicity's twee jonge kinderen voelt Harriet zich nu genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen.

Haar leven wordt nog verder op z'n kop gezet als ze erachter komt dat Felicity meer geheimen had dan ze kon vermoeden.

Harriets nieuwe overbuurman Will Hart lijkt zijn leven ook voor elkaar te hebben. Hij heeft een glansrijke carrière als advocaat opgegeven om zich op zijn passie als antiquair te kunnen storten, en heeft twee spontane tienerdochters. Maar door een onthutsende bekentenis lijkt ook zijn leven uiteen te spatten.

Zowel Harriet als Will heeft geen keus. Ze zullen hun leven weer op de rit moeten krijgen, maar zal dat ze ook lukken?


Titel Italiaans voor beginners
Oorspronkelijke titel Gardens of delight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

De brochure van het reisbureau belooft een bezoek aan de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in Italië.

Voor Lucy Gray, managementassistent van een tuincentrum, is dit de kans van haar leven: behalve de tuinen kan ze eindelijk ook haar vader bezoeken, die al jaren in die omgeving woont. Ze heeft hem voor het laatst gezien toen ze nog een tiener was.

De pasgetrouwde Helen en haar steenrijke man zijn net verhuisd naar het landgoed de Old Rectory. Terwijl haar man zelden thuis is, stort Helen zich op de tuin. Maar ze heeft duidelijk hulp en vrienden nodig, en ze meldt zich aan bij de plaatselijke tuinvereniging. Ze besluit mee op reis te gaan.

Conrad Truman heeft niets met tuinieren. Vijf jaar geleden verloor hij zijn vrouw, en zijn leven draait nu om zijn werk en de zorg voor Mac, zijn oude, chagrijnige oom, die verschrikkelijk graag de reis naar Italië maakt, maar alleen als Conrad meegaat. Met grote tegenzin stemt Conrad daarmee in. ‘Alles voor de lieve vrede,’ zegt hij. Maar voor geen van de reisgenoten zal de reis zonder gevolgen blijven...


Titel Schaduwleven
Oorspronkelijke titel Tell it to the skies
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Lydia woont al jaren in Venetië. Het is de plek waar ze rust heeft gevonden en waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Het gezicht van deze man brengt het afschuwelijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had...

Na de dood van hun ouders werden Lydia en haar kleine zusje Valerie op jonge leeftijd ondergebracht bij hun grootouders, die ze voordien nooit hadden ontmoet. Ze komen terecht in een strenggelovig, liefdeloos huis. Lydia leert voor zichzelf te zorgen, geheimen te bewaren en kan maar weinig mensen vertrouwen. Ze verdringt bovendien haar verdriet om de dood van haar moeder, waaraan ze zich schuldig voelt.

Nu, meer dan twintig jaar later, moet Lydia uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië komen en in Engeland haar verleden onder ogen zien.


Titel De kleine dingen
Oorspronkelijke titel It's the little things
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Dan en Sally Oliver en hun vriendin Chloe Hennessey mogen van geluk spreken dat ze nog leven. Drie jaar na de tsunami op tweede kerstdag, de natuurramp die de wereld schokte, zijn hun levens totaal veranderd.

Dan en Sally hebben in het jaar na de ramp een zoontje gekregen. Dan is thuis om voor de tweejarige Marcus te zorgen en Sally is de kostwinner als partner bij een advocatenkantoor. Deze rolverdeling heeft nooit tot problemen geleid, maar wanneer Dan zich hardop begint af te vragen of Sally niet wat meer aandacht aan hun zoon moet besteden, komen er barsten in hun relatie.

Chloe is huisarts geworden en ze verlangt naar het leven van haar vrienden Dan en Sally: een gelukkig huwelijk en een mooi kind. Nadat haar vriend een paar weken na de tsunami hun relatie beëindigde, is ze voortdurend op zoek geweest naar de perfecte man, met wie ze graag kinderen zou willen. Als ze in de sportschool tegen Seth Hawthorne aanloopt, lijken haar dromen uit te komen. Maar is Seth wel wie hij lijkt te zijn?


Roman
Titel Een nieuw begin
Oorspronkelijke titel The Queen of new beginnings
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij De Kern

Korte omschrijving

Clayton Miller maakt een rommeltje van zijn leven. Hij heeft een writer's block en zijn carrière als comedyschrijver zit al jaren in het slop. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu samen met Claytons vroegere beste vriend, met wie hij een van de succesvolste comedyseries ooit schreef.

Als hij denkt dat hij het dieptepunt wel bereikt heeft, begaat hij een enorme stommiteit, die zulke gevolgen heeft dat hij onder een andere naam onderduikt op het platteland. In het afgelegen landhuis ontmoet hij Alice Shoemaker. Zij werkt als voice-over en heeft een vriendin beloofd dat ze wel een handje wil helpen in Cuckoo House, waar tijdelijk iemand is ingetrokken. Alice komt er algauw achter dat de ontoegankelijke man in het huis wat te verbergen heeft, eigenlijk net als zijzelf, want ook Alice is niet zonder reden terug in Cuckoo House...

Langzaam ontdooien ze beiden en ze besluiten elkaar hun levensverhaal te vertellen. Er ontstaat een mooie vriendschap en misschien zelfs meer. Maar dan ontdekt Alice dat Clayton haar vertrouwen op een vreselijke manier heeft geschonden.


Titel Beloofd is beloofd
Oorspronkelijke titel Promises, promises
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Maggie Storm werkt als schoonmaakster bij mensen die meer geld dan manieren hebben. 'Ik moet eens wat beter voor mezelf opkomen,' belooft zij zichzelf. Thuis heeft ze een man die totaal geen aandacht voor haar heeft en ze droomt over een leven zoals in een romantisch boek...

Ella Moore neemt zich voor zich door haar hoofd en niet door haar hart te laten leiden. Ze wil zich niet meer laten meeslepen, want ze herstelt net van zeven verloren jaren in een kansloze relatie.

'Geen vrouwen meer,' zegt Ethan Edwards tegen zichzelf. Als afleiding van zijn deprimerende huwelijk gaat hij geregeld vreemd. Wanneer hij Ella tegenkomt, merkt hij dat hij graag bij haar is om andere redenen dan een avontuurtje.


Titel Kind van haar vader
Oorspronkelijke titel The real Katie Lavender
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Katie Lavender is dertig jaar, heeft een mooi huis in Brighton, een aardige vriend en een goede baan. Als ze in Kind van haar vader van Erica James echter een jaar na het overlijden van haar moeder door een advocaat wordt uitgenodigd, verandert alles. Er wacht een brief op haar, die jaren geleden bij het kantoor in bewaring is gegeven. De inhoud gooit haar leven overhoop en lijkt van haar verleden een leugen te maken. Opeens weet ze niet zeker meer wie ze is en wat ze met de rest van haar leven moet doen.

Met steun van haar beste vriendin Tess stelt ze een plan op. Ze gaat op zoek naar haar verleden en naar zichzelf. Maar plannen zijn één ding, de praktijk is vaak weerbarstiger – en familiebanden blijken niet zo onverwoestbaar als ze altijd heeft gedacht…


Titel Een huis vol vrienden
Oorspronkelijke titel The hidden cottage
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Mia keek ernaar uit om tijd voor zichzelf te hebben. De kinderen de deur uit, haar overheersende man overzee aan het werk in Brussel - eindelijk rust. Owen heeft zijn vrienden verbaasd met zijn verhuizing naar Little Pelham. Maar het dorpje is al sinds zijn kindertijd van grote betekenis voor hem, en hij verlangt naar rust. Als Mia in het dorp Owen tegenkomt, worden ze beiden verrast door de aantrekkingskracht die ze voelen. Het wordt al snel duidelijk dat 'rustig aan' niet gaat lukken...


Titel De zomer aan het meer
Oorspronkelijke titel Summer at the lake
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Floriana is met haar hoofd ergens anders - namelijk bij het aanstaande huwelijk van haar ex-vriend Seb - wanneer ze zonder te kijken de straat oversteekt, en geschept wordt door een auto. Adam, een projectontwikkelaar op weg voor zijn werk, en Esmé, een gepensioneerde dame die in de straat woont, zijn getuigen van het ongeluk en zorgen dat Floriana naar het ziekenhuis wordt gebracht. Het ongeluk is de toevallige ontmoeting die de levens van deze drie mensen volledig op zijn kop zal zetten...


Titel De bloemenjaren
Oorspronkelijke titel The dandelion years
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Saskia houdt van haar werk als boekrestaurator. Ze besteedt haar dagen aan het voorzichtig restaureren van de vele beschadigde en kwetsbare boeken die haar worden toegezonden. Maar als ze op een dag een handgeschreven notitieboekje vindt, dat zorgvuldig verborgen is in een oude Bijbel, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wie heeft al die moeite genomen dit document te verbergen, en waarom? Saskia komt op het spoor van een hartverscheurend verhaal van liefde in tijden van oorlog…


Titel De thuiskomst
Oorspronkelijke titel A sense of belonging
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

De nieuwe bewoners van Cholmford Hall Mews zoeken allemaal een frisse start. Jessica heeft haar leven op Corfu vaarwel gezegd na een mislukte relatie; Amanda en Tony proberen het beste van hun huwelijk te maken; Kate is gaan samenwonen met haar pasgescheiden vriend Alec, en Josh wil zijn broer en ouders bewijzen dat hij ondanks zijn veranderde omstandigheden nog steeds – letterlijk en figuurlijk – op eigen benen kan staan. Allemaal hopen ze op een nieuwe toekomst, en allemaal komen ze erachter dat het verleden niet zo makkelijk te ontwijken is…


Titel Een onverwachte wending
Oorspronkelijke titel Song of the skylark
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

De onfortuinlijke Lizzie ziet zich na haar ontslag gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in een verpleegtehuis. Daar treft ze mevrouw Dallimore.
Clarissa Dallimore deelt met Lizzie het verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van WO2 en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.


Titel Zomerliefde
Oorspronkelijke titel The holiday
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Een zonovergoten eiland, een knappe Griekse buurman, een intrigerende thrillerschrijver die op het eiland een nieuwe bestseller wil schrijven – alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website ericajames.co.uk


Home | Boekenkast J |