A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Als echte doorgewinterde contemporary lezeres was ik in eerste instantie wel wat huiverig voor de contemporaries van Lisa Kleypas. Want in mijn ogen was dit DE historical schrijfster van alle historical schrijfsters. Maar ze heeft me aangenaam verrast. Geweldige boeken.

En nu is er de Friday Harbor serie. Het begint allemaal lief, emotioneel en sexy met 'Christmas Eve at Friday Harbor', 'Zus' in het Nederlands. De gebroeders Mark, Sam en Alex zijn niet de simpelste. Ze hebben dan ook nogal wat meegemaakt in hun leven.
Het tweede deel 'Geest' heeft heel verrassend wat magie in zich. Zowel Sam als Lucy hebben een bijzondere gave waar ze niet goed raad mee weten.

Het is een fantastische serie. Spijtig voor de historical lezeressen maar Lisa Kleypas mag van mij nog wel even doorgaan met contemporaries.
Het eerste deel van deze serie werd in 2012 verfilmd als 'Christmas with Holly'.

Deel en serie Deel 1 - Friday Harbor serie
Titel Zus
Oorspronkelijke titel Christmas Eve at Friday Harbor
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Bloemendal Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Beleef een romantisch leesavontuur met dit eerste deel van de Friday Harbor-trilogie - een verhaal vol liefde, verdriet, hoop en de kracht van magie. Een unieke combinatie van het dorpse ons-kent-ons van soaps als GTST met een bovennatuurlijk vleugje Storybrooke uit de hitserie Once Upon A Time.

Glaskunstenares Lucy Marinn woont in het kuststadje Friday Harbor, in het noordwesten van de Amerikaanse staat Washington. Ze worstelt met haar bovennatuurlijke gaven, die tot uiting komen in de bijzondere glasobjecten die ze creëert. Als Kevin, haar vermeende soulmate, haar verlaat voor haar eigen zus Alice, raakt Lucy verbitterd en blikt ze wanhopig terug op de vele verkeerde keuzes in haar (liefdes)leven. Ondertussen vraagt Kevin zijn vriend Sam Nolan, een wijnboer op het nabijgelegen San Juan Island, om Lucy het hof te maken zodat ze - hoopt hij - makkelijker over zijn verraad heen kan stappen. En terwijl er echte vonken overspringen tussen Lucy en Sam, vraagt Lucy zich af of we wel in staat is haar hart nog eens in de waagschaal te stellen. Lucy ziet dat je sommige stukgemaakte dingen in het leven weer kunt opbouwen tot iets moois. Maar alleen door te ontdekken wie je werkelijk bent kun je degene vinden die jou verdient.


Deel en serie Deel 2 - Friday Harbor serie
Titel Geest
Oorspronkelijke titel Rainshadow Road
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2014 bij Bloemendal Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

De broers Sam en Mark Nolan geloven in de liefde; het risico van de pijn is de kans op geluk meer dan waard. De derde Nolan-broer in Friday Harbor is Alex, cynisch en verbitterd; hij bestrijdt zijn demonen met whisky en leeft in zijn eigen vorm van hel. En dan verschijnt er een geest die alleen hij kan zien. Is hij nu daadwerkelijk gek aan het worden?

Zoë Hoffman is de vriendelijkheid en romantiek zelve. Als ze de knappe Alex Nolan ontmoet wil ze instinctief eerst hard wegrennen. Maar de aantrekkingskracht is sterker... Ze zijn als olie en water, ijs en vuur, zon en schaduw. Zoë dwingt hem zijn leven met een heldere blik te bezien en leert hem dat de liefde niet alleen voor dwazen is.

De geest weet niet wie hij is en waart al jaren rond in het Victoriaanse huis van de Nolans. Hij weet alleen dat hij ooit een meisje liefhad en dat Alex en Zoë de sleutel hebben tot het mysterie dat hem gevangenhoudt.


Deel en serie Deel 3 - Friday Harbor serie
Titel Storm
Oorspronkelijke titel Dream Lake
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2015 bij Bloemendal Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Bij haar geboorte sprak haar moeder een toverspreuk over Justine Hoffman uit, om haar te beschermen tegen de pijn van een gebroken hart. Met als resultaat dat Justine niet in staat is verliefd te worden. Uiteindelijk neemt haar niet te onderdrukken nieuwsgierigheid - en haar vurige wens een normaal leven te kunnen leiden - de overhand en lukt het haar de betovering tijdelijk te blokkeren. Maar dan ontmoet ze de mysterieuze Jason Black en ontketent ze een storm van verlangen en gevaar. Ze ontdekt de magische kracht van liefde en tegelijk de bedreiging voor alles wat haar lief is...


Nog niet vertaalde delen van de Friday Harbor serie:

Deel 4 - Crystal Cove
Deel 5 - Lightning BayAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.lisakleypas.com


Home | Boekenkast K |