A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Al sedert vele jaren staan haar boeken in mijn boekenkast, maar tot mijn grote schande moet ik bekennen nog niet aan het lezen ervan te zijn toegekomen. Waarschijnlijk heeft dit iets te maken met het volume van de boeken, want het zijn behoorlijke 'pullen'. Ik kan u dus geen persoonlijke mening geven over deze boeken, maar kan u wel vertellen dat de boeken van Karleen Koen terug zijn te vinden onder de noemer literatuur, wat waarschijnlijk inhoudt dat de heldin van haar verhalen een behoorlijke portie ellende over zich krijgt uitgestort.

Ondanks wat haar naam doet vermoeden komt Karleen Koen uit Amerika en woont zij in Houston, waar zij cursussen geeft over schrijven.

Inmiddels is in 2006 het derde deel van de serie, Dark Angels, verschenen. Hiermee houdt Koen zich keurig aan haar traditie... ongeveer iedere 10 jaar één boek.
Dark Angels gaat chronologisch vooraf aan het boek Als door een donkere spiegel.

Deel en serie Deel 2 - Through a glass darkly serie
Titel Als door een donkere spiegel
Oorspronkelijke titel Through a glass darkly
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1986 bij Luitingh
Genre Historische roman

Korte omschrijving

'Als door een donkere spiegel' volgt het levensverhaal van Barbara Alderley.

De vader van Barbara heeft zijn vrouw en dochter van vijftien jaar verlaten en is met al het geld naar Frankrijk vertrokken. Barbara's moeder, die nu in geldnood verkeert, tracht Barbara uit te huwelijken aan de veel oudere, maar zeer knappe en rijke Roger Montgeoffry.

Haar moeder laat dan ook niets na om dat doel te bereiken. Door de verkoop van de landerijen en het uithuwelijken van Barbara, probeert zij weer aanzien en macht te krijgen.

In deze roman worden de intriges, romantiek, machtsverhoudingen en het leven aan het hof van Engeland en Frankrijk in de achttiende eeuw beschreven.


Deel en serie Deel 3 - Through a glass darkly serie
Titel Van aangezicht tot aangezicht
Oorspronkelijke titel Now face to face
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Luitingh-Sijthoff
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In het jaar 1721 gaat de jonge Engelse gravin Barbara Devane scheep naar de Engelse kolonie Virginia. Zij is twintig jaar oud, mooi, koppig en diep bedroefd: na de dood van haar echtgenoot is zij geruïneerd achtergebleven. In Virginia wil zij een tabaksplantage opzetten.

In deze voor haar zo vreemde wereld ondervindt zij haat en vriendschap, goed en kwaad, en ook vindt zij weer een doel om voor te leven.

Als Barbara later naar Europa terugkeert, is zij vast van plan om haar vijanden in de ogen te zien, haar fortuin terug te winnen en haar plek in de Londense society te herwinnen.

Dan raakt zij betrokken in levensgevaarlijke politieke ontwikkelingen en ontmoet zij een mysterieuze, uiterst aantrekkelijke vreemdeling.


Nog niet vertaalde delen van de Through a glass darkly serie:

Deel 1 - Dark angelsAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website karleenkoen


Home | Boekenkast K |