A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1921-2012

Rosalind Laker is het pseudoniem van Barbara Ovstedal, andere pseudoniemen zijn Barbara Paul en Barbara Douglas. De schrijfster was met een Noor getrouwd en begon in 1970 met schrijven. Ze schreef vele historische romans die vertaald werden in meer dan 20 talen. Haar Amerikaanse editor was Jackie Onassis.

Titel De gouden tulp
Oorspronkelijke titel The Golden tulip
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1994 bij Zuid-Hollandsche U.M.
Genre Historisch

Korte omschrijving

Holland in de Gouden Eeuw: een welvarend en bedrijvig land waar een geboende stoep even belangrijk is als vrijheid van meningsuiting, waar voor vrouwen enerzijds veel ongeschreven wetten gelden maar anderzijds een ruime mate van vrijheid is.

De schilderkunst beleeft haar glorietijd met grote meesters als Hals, Rembrandt en Vermeer. In deze atmosfeer groeit Francesca Visser op. Ze is de zeer getalenteerde dochter van de Amsterdamse schilder Hendrick Visser en niets lijkt haar wens om zelf ook meesterschilder te worden in de weg te staan.

Totdat Ludolf van Deventer, een rijke koopman met een obscuur verleden, van haar vader het schilderij Flora koopt, waarvoor zij model heeft gestaan. Vanaf dat moment is Van Deventer geobsedeerd door Francesca en de wens om haar te bezitten. Door sluw misbruik te maken van vader Vissers goklust bij het kaartspel krijgt hij via de vader ook de dochter in zijn macht. Onbewust van het lot dat haar bedreigt, vertrekt Francesca naar Delft waar zij in de leer gaat bij Johannes Vermeer. Onder zijn bezielende leiding komt haar schilderstalent tot volle bloei.

En terwijl ze haar hart verliest aan de charismatische Pieter van Doorne, sluit het net van Van Deventer zich steeds strakker om haar heen.
Andere titels van deze auteur * Het Beste Boek 128 Boom van goud - Tree of Gold
* Het Beste Boek 167 Het Venetiaanse masker - The Venetian Mask
Website www.rosalindlaker.com


Home | Boekenkast L |