A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Carina Van Leeuwen is een Nederlandse schrijfster die haar achtergrond als forensisch rechercheur gebruikt in haar thrillers. Hoewel de namen van de personages in haar boeken verzonnen zijn, zijn de verhalen wel op waarheid gebaseerd.

Deel en serie Deel 1 - Unit Plaats Delict
Titel Vuurproef
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij A.W. Bruna Fictie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden…


Deel en serie Deel 2 - Unit Plaats Delict
Titel Koud spoor
Oorspronkelijke titel 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij A.W. Bruna Fictie
Genre Thriller

Korte omschrijving

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.
Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?


Deel en serie Deel 3 - Unit Plaats Delict
Titel Nachtvlinder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij A.W. Bruna Fictie
Genre Thriller

Korte omschrijving

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne. Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat. Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.
Drie schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat…
Andere titels van deze auteur De laatste seconde en andere verhalen (Bevat 9 korte verhalen van o.m. Carina Van Leeuwen, Suzanne Vermeer en David Baldacci.)
Website carinavanleeuwen.com


Home | Boekenkast L |