A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


God speelt een grote rol in de romans van Beverly Lewis, haar boeken spelen zich allemaal af bij de Amish. Ook de jeugdboeken die ze schreef gaan over de Amish. Ze schreef ook enkele boeken samen met haar echtgenoot David Lewis.

Haar boek 'De redding van Sarah Cain' werd in 2007 verfilmd als 'Saving Sarah Cain'.

Deel en serie Deel 1 - De Amish (The heritage of Lancaster County)
Titel Verstoten
Oorspronkelijke titel The shunning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Met een vondst op zolder stort haar wereld in...

In de rustige Amishgemeenschap Hickory Hollow - in Pennsylvania, Amerika - heeft de tijd stilgestaan. De oude tradities worden in ere gehouden en het geloof der vaderen bloeit. Katie Lapp is opgegroeid in deze wereld, maar altijd heeft ze moeite om zich aan de regels te houden. Altijd heeft ze verlangd naar de Verboden Dingen: naar muziek, mooie kleding, de wind in haar loshangende haren...

Sinds de dood van haar jeugdliefde Daniel, met wie ze de passie voor muziek stiekem deelde, doet ze haar uiterste best om een goede Amishvrouw te zijn. Nu staat ze op het punt te trouwen met een sympathieke weduwnaar. Het is tijd om haar verboden verlangens voorgoed te begraven. Maar dan vindt Katie op zolder zijden babykleertjes - iets wat in de Amishgemeenschap niet thuishoort. Welk geheim zit hierachter?

De waarheid is schokkend en zet Katies wereld volledig op zijn kop. Ze blijkt geadopteerd te zijn; haar echte ouders zijn niet Amish. Katie gaat naar hen op zoek, maar betaalt daarvoor een heel hoge prijs: ze wordt in de ban gedaan...


Deel en serie Deel 2 - De Amish (The heritage of Lancaster County)
Titel Bekentenis
Oorspronkelijke titel The confession
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Verloren tussen twee werelden zoekt zij haar echte moeder...

Katie Lapp is door de Amishgemeenschap van Hickory Hollow in de ban gedaan. Ze mag geen contact meer hebben met haar familie en vrienden. Wanneer ze bovendien ontdekt dat ze geadopteerd is, verlaat ze Hichory Hollow met pijn in haar hart.

Een vreemd, nieuw leven ligt voor haar. Andere kleding, een ander kapsel - en een andere naam: Katherine Mayfield, de naam die haar echte moeder Laura haar bij haar geboorte gegeven heeft. Maar waar is Laura? Katherine weet maar heel weinig van haar moeder: haar naam, de staat waarin ze woont, en het feit dat ze stervende is...

Katherines speurtocht voert haar naar een groot landgoed in de staat New York. Daar komt ze terecht in een verwarrende wereld van hebzucht, samenzwering en verraad. Hoe kan Katherine bewijzen dat zij Laura's dochter is?


Deel en serie Deel 3 - De Amish (The heritage of Lancaster County)
Titel Erfenis
Oorspronkelijke titel The reckoning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Haar Amishverleden laat haar niet los...

Katherine Mayfield heeft haar Amishfamilie in Hickory Hollow verlaten en is herenigd met haar echte moeder Laura. Wanneer Laura overlijdt, wordt Katherine eigenaresse van het statige Huize Mayfield. Katherine heeft altijd gedroomd van het 'wereldse' leven dat ze nu leidt. Ze geniet dan ook van de luxe, de mogelijkheden van de moderne wereld - en van de aandacht van haar nieuwe vriend Justin Wirth.

Maar de erfenis van haar Amishverleden laat haar niet los. En ook Laura heeft haar meer nagelaten dan alleen haar landgoed...

Wat Katherine niet weet, is dat haar doodgewaande jeugdliefde Daniel wanhopig naar haar op zoek is. Alles en iedereen lijkt hem tegen te werken. En als hij haar uiteindelijk vindt, is het nog maar de vraag of zij hem zal kunnen vergeven wat hij haar heeft aangedaan.


Deel en serie Deel 1 - Gemeenschap van eenvoud (Amish country crossroads)
Titel De boodschap
Oorspronkelijke titel The postcard
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Rachel Yoder, een jonge Amishvrouw, is van nature verlegen. Na de plotselinge dood van haar man kruipt ze volledig in haar schulp. Zelfs haar dochtertje kan haar nauwelijks bereiken.

Journalist Philip Bradley moet een artikel schrijven over de Amish, maar het wil niet erg vlotten. Dan vindt hij een oude briefkaart - met een verbleekte boodschap van Rachels oudoom Gabriël, die jaren geleden in de ban gedaan was. Zijn vondst brengt de hele Amishgemeenschap in rep en roer.

Tussen Rachels traditionele leven en Philips stadse manieren ligt een wereld van verschil. De geschiedenis van Rachels beruchte familielid brengt hen echter dichter bijeen. Kunnen hun ontdekkingen Rachel de moed geven om te geloven in genezing?


Deel en serie Deel 2 - Gemeenschap van eenvoud (Amish country crossroads)
Titel Het kruispunt
Oorspronkelijke titel The crossroad
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Journalist Philip Bradley kan de Amishgemeenschap niet uit zijn hoofd zetten. Hun ongecompliceerde manier van leven spreekt hem aan; zijn eigen carrièregerichte bestaan in New York geeft hem geen voldoening. Vooral Rachel Yoder en haar dochtertje Annie zijn vaak in zijn gedachten.

Wanneer Philip terugkeert naar Bird-in-Hand, merkt hij echter dat de kloof tussen Rachel en hem nog steeds onoverbrugbaar is. Is er een gezamenlijke toekomst voor hen mogelijk?

Philip gaat naarstig op zoek naar geneeswijzen voor Rachels blindheid. Ook Rachel zelf gelooft vast dat ze ooit weer zal zien. Ze is ervan overtuigd dat de toverdokter daarin geen rol zal spelen: alleen God kan haar genezen. Maar de weg naar genezing blijkt zwaar, als herinneringen aan haar trauma langzamerhand weer bovenkomen.


Deel en serie Deel 3 - Gemeenschap van eenvoud (Amish country crossroads)
Titel Een plaats om te schuilen
Oorspronkelijke titel Sanctuary
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Kok
Genre Roman

Korte omschrijving

Ryan en Melissa James zijn gelukkig getrouwd - tot Melissa een verontrustend telefoontje krijgt en spoorloos verdwijnt.

Ryan doet verwoede pogingen om haar te vinden. Hij ontdekt dat Melissa niet is wie ze beweerde te zijn. Waarom heeft ze hem bedrogen?

Ondertussen is Melissa ondergedoken in Pennsylvania. Wanneer ze vriendschap sluit met een Amish vrouw, komt haar pijnlijke verleden aan het licht.

* Geschreven door Beverly en David Lewis.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Sarah Cain
Titel De redding van Sarah Cain
Oorspronkelijke titel The redemption of Sarah cain
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Lydia Cottrell is zeventien als haar moeder overlijdt, ze heeft haar moeder beloofd dat ze er voor zal zorgen dat zij en haar vijf broertjes en zusjes bij elkaar zullen blijven. Wat ze niet wist was dat haar moeder, haar 'stadse' zuster had aangewezen als voogd. Lydia is bang dat tante Sarah hen mee zal nemen naar de stad, ver van hun veilige vertrouwde Amish gemeenschap.

Sarah Cain is een moderne succesvolle makelaar, die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Tot ze een telefoontje krijgt van haar nichtje Lydia, die haar vertelt dat haar zus is overleden. Haar zus Ivy, die zo in de wereld stond en vol was van zichzelf, was twaalf jaar geleden een vrouw van Eenvoud geworden in de Amish gemeenschap. Dat is iets wat Sarah maar niet kan begrijpen. En nu moet zij, Sarah Cain, voor die Amish kinderen gaan zorgen?


Deel en serie Deel 2 - Sarah Cain
Titel Oktoberlied
Oorspronkelijke titel October song
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Lancaster County is gekleed in de mooiste herfsttinten in oktober. De Amish halen hun oogst binnen, bouwen nieuwe schuren, en leven in alle rust hun leven van eenvoud. Tegen dit decor ontmoeten we opnieuw hoofdpersonen uit Beverly Lewis' eerdere romans.

Katie en Dan lijden nog altijd onder hun verstoting uit de Amish gemeenschap. Zal Katies vader haar ooit kunnen vergeven en haar weer als zijn dochter zien?

Philip probeert elke dag meer te leren over het leven als Amish man. Hij heeft geen spijt van zijn beslissing om het 'Engelse' leven achter zich te laten. Maar niet iedereen in de Amish gemeenschap is bereid hem zonder meer te accepteren.

Ook Sarah vindt het soms moeilijk zich aan te passen aan het leven in eenvoud. Bovendien is ze nu verantwoordelijk voor vijf kinderen. Met het huwelijk van de oudste voor de deur is dat een zware taak...


Deel en serie Deel 1 - De verbond serie - Abram's Daughters
Titel Dochters van het verbond
Oorspronkelijke titel The covenant
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Pennsylvania, 1946. In de kleine gemeenschap Gobbler's Knob leven de Amish hun eigen leven en hebben weinig contact met de 'Englischer', de niet-Amish mensen om hen heen. De achttienjarige Sadie is echter rusteloos en nieuwsgierig naar de moderne wereld. Ze krijgt een relatie met een 'Englische' jongen. Maar die relatie brengt haar in grote moeilijkheden.

Sadies jongere zus Leah heeft haar eigen zorgen. Haar vader is fel gekant tegen een huwelijk met haar geliefde Jonas. Hij wil dat ze trouwt met haar buurjongen Gideon en doet zijn uiterste best om dat huwelijk te bevorderen.

Wanneer Sadie haar geheim aan Leah toevertrouwt, komt Leah in gewetensnood. Zal Sadies schande ook gevolgen voor haar hebben? En Sadie is niet de enige in Gobbler's Knob die geheimen met zich meedraagt.


Deel en serie Deel 2 - De verbond serie - Abram's Daughters
Titel Verbroken verbond
Oorspronkelijke titel The betrayal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Het is zomer 1947 in de Anish gemeenschap van Gobbler's Knob, Pennsylvania, Voor Leah Ebersol kan de zomer niet snel genoeg voorbij zijn, In het najaar hoopt ze gedoopt te worden als lid van de Amishkerk, en dan zal ze haar verloofde Jonas weerzien.

Jonas heeft de kans gekregen om ver weg in Ohio het timmermansvak leren. Leah is blij dat hij zijn droom kan verwezenlijken, al mist ze hem ontzettend. Ze is ervan overtuigd dat hun liefde sterk genoeg is om tijd en afstand te overbruggen.


Deel en serie Deel 3 - De verbond serie - Abram's Daughters
Titel Verloren dromen
Oorspronkelijke titel The sacrifice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij De Groot Goudriaan
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Pennsylvania, 1949. Een rustig leven in Gobbler's Knob met haar geliefde Jonas: dat was alles waar Leah Ebersol ooit van gedroomd had. Maar haar leven is verre van rustig. Twee jaar geleden verliet haar zus Sadie de Amishgemeenschap en werd in de ban gedaan. Jonas vertrok naar Ohio voor zijn opleiding tot timmerman en liet nooit meer iets van zich horen.

Leah mist hen beiden nog steeds. Omdat ze geen contact met Sadie mag opnemen vanwege de ban, kan Leah niet nagaan of het verschrikkelijke gerucht waar is: dat Sadie met Jonas is getrouwd.

Ondertussen dingt Leahs buurman Gideon naar haar hand. Leah heeft hem lange tijd op afstand gehouden. Juist als ze op het punt staat om toch zijn aanzoek aan te nemen, wordt de familie Ebersol getroffen door een nieuwe tragedie. En weer moet Leah kiezen tussen haar eigen geluk en dat van haar familie.


Deel en serie Deel 4 - De verbond serie - Abram's Daughters
Titel Verdwaalde harten
Oorspronkelijke titel The prodigal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij De Groot Goudriaan
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Pennsylvania. 1956. In het gezin Ebersol lijkt de rust te zijn weergekeerd. Sadie heeft haar onbezonnen jaren achter zich gelaten en is weer thuisgekomen.

Leah heeft zich erbij neergelegd dat ze wel nooit zal trouwen. Sinds haar moeder zeven jaar geleden overleed, zorgt zij voor het gezin. De twee jongste kinderen beschouwen haar als hun moeder. Leah vindt, dat ze veel heeft om dankbaar voor te zijn.

Ze is er dan ook niet op voorbereid dat haar leven helemaal op z'n kop wordt gezet. Ze ontdekt een schokkend geheim, dat haar familieleden veel pijn zal doen als het bekend wordt.


Deel en serie Deel 5 - De verbond serie - Abram's Daughters
Titel Voltooid verleden
Oorspronkelijke titel The revelation
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Groot Goudriaan
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Jonas Mast is na vele jaren uit Ohio teruggekeerd in Lancaster Country - en heeft Leah Ebersol gezegd dat hij nog steeds van haar houdt. Alle gevoelens die Leah zo lang heeft onderdrukt, komen weer boven en ze durft weer hoop te koesteren. Maar de dagen verstrijken zonder dat ze iets van Jonas hoort. Ze vreest dat Jonas' vader en de bisschop weer proberen hen te scheiden.

Jake Mast is nog in Ohio. Hij mist zijn geliefde, Lydiann Ebersol. Maar als hij thuis zou komen, zou Leah gedwongen zijn haar goedbewaarde geheim te onthullen - een geheim dat de families Mast en Ebersol nog verder uiteen zal drijven. En dan zou elke kans op een huwelijk tussen Leah en Jonas verkeken zijn...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Annies volk - Annie's people
Titel Onrustig hart
Oorspronkelijke titel The preacher's daughter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

De twintigjarige Annie Zook staat op een kruispunt in haar leven. Haar vader is de prediker van de Amish gemeenschap en iedereen verwacht van Annie dat ook zij spoedig toetreedt tot de Amish kerk. Annie stelt de beslissing echter steeds uit. Haar grote passie is schilderen, maar dat is bij de Amish ten strengste verboden. Haar geheim heeft al een breuk veroorzaakt tussen haar en de jongen op wie ze verliefd is.

De steenrijke Louisa Stratford is al jaren Annies penvriendin. Zij kent Annies geheim en deelt haar liefde voor kunst. Als Louisa haar verloving verbreekt, komt ze bij Annie logeren. Ze snakt naar een minder gecompliceerd leven en hoopt in Pennsylvania rust te vinden.

Louisa en Annie hebben beiden het gevoel klem te zitten in het wereldje waarin ze zijn opgegroeid. Kunnen zij elkaar helpen de juiste keuzes te maken?


Deel en serie Deel 2 - Annies volk - Annie's people
Titel De vreemdeling
Oorspronkelijke titel The Englisher
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Annie Zook doet haar best zich te houden aan de regels van haar Amish gemeenschap. Ze schildert niet meer en wil in het najaar tot de kerk toetreden.

Maar haar goede voornemens komen in gevaar wanneer ze bevriend raakt met Ben, een Englisher. Wat zoekt hij bij de Amish? Waarom draagt hij een foto van Annies schilderij bij zich?


Deel en serie Deel 3 - Annies volk - Annie's people
Titel De broeders
Oorspronkelijke titel The brethren
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Annie moet nu voorgoed kiezen: sluit ze zich aan bij de Amish kerk, of kiest ze voor haar schilderkunst en haar liefde voor Englisher Ben?

Ze raakt nog dieper in de problemen wanneer ze gaat wonen bij haar vriendin Esther, die uit de gemeenschap verstoten is.

Ondertussen stuit Ben op een schokkend geheim...


Deel en serie Deel 1 - Nellie Fisher - Courtship of Nellie Fisher
Titel De breuk
Oorspronkelijke titel The parting
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Nellie Fisher bevindt zich in een onmogelijke positie. Haar familie overweegt zich van de Amish kerk af te scheiden. Als dat gebeurt, zal ze haar geliefde Caleb verliezen - die vasthoudt aan de wegen van de Old Order gemeenschap. Maar als ze kiest voor Caleb, moet ze haar familie loslaten.

Nellie en Caleb willen niets liever dan samen verder te gaan, maar is er een uitweg uit hun dilemma? Nellies oom is prediker in de Amish gemeenschap. Zijn woorden over de zekerheid van het heil raken Nellies hart...


Deel en serie Deel 2 - Nellie Fisher - Courtship of Nellie Fisher
Titel Verboden wegen
Oorspronkelijke titel The forbidden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

In de Oude Orde Amish gemeenschap van Lancaster County is een verhit debat over het heil uitgelopen op een kerkscheuring. De familie van Nellie Fisher heeft zich aangesloten bij de Nieuwe Orde, maar Nellie zelf is vast van plan om bij de Oude Orde kerk te blijven. Alleen dan kan ze immers trouwen maar haar geliefde Caleb. Toch voelt ze zich steeds meer aangetrokken tot het nieuwe geloof.

Calebs vader heeft zijn zoon verboden met Nellie om te gaan, en dreigt hem te onterven. Daarom besluiten Caleb en Nellie hun relatie te verbreken, in de hoop dat hij van gedachten zal veranderen. Maar de situatie lijkt uitzichtloos... Nellie en Caleb zullen spoedig moeten kiezen - voor hun liefde of voor hun geloof.


Deel en serie Deel 3 - Nellie Fisher - Courtship of Nellie Fisher
Titel Diepste verlangen
Oorspronkelijke titel The longing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Bij de kerkscheuring in de Amish gemeenschap kwamen Nellie en haar verloofde Caleb tegenover elkaar te staan. Daarom heeft Nellie uiteindelijk de relatie beëindigd. Toch blijft Caleb hopen op haar terugkeer.

Nellie verlangt ernaar te groeien in haar nog prille geloof. Caleb verlangt naar vrijheid - en naar Nellies terugkeer. Christian, een mennoniet, wil Nellie graag beter leren kennen en haar vertellen wat hij weet over haar overleden zus Suzy. Nellies zus Rhoda snakt naar een leven buiten de Amish, naar alles wat de wereld te bieden heeft. En Nellies vader heeft maar één hartenwens: eenheid in zijn familie en tussen de broeders onderling. Wie zal zijn of haar verlangen werkelijkheid zien worden, en wie niet?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Grace Bylar - Seasons of Grace
Titel Geheimenis
Oorspronkelijke titel The secret
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Bij Grace Byler thuis wemelt het van de geheimen. Wanneer haar moeder plotseling het Amish gezin verlaat, zakt de grond onder Graces voeten weg. Alle zekerheden die ze in haar jonge leven heeft opgebouwd, staan ineens op losse schroeven. Waarom zou ze met haar jeugdliefde trouwen als liefde zomaar kan eindigen?

Terwijl ze de brokstukken van haar bestaan bij elkaar zoekt, krijgt Lancaster County er een inwoner bij. Heather Nelson, studente Engels, heeft een schokkende diagnose te horen gekregen. Ze verzwijgt haar ziekte en zoekt haar toevlucht in het Amish dorp vol herinneringen aan haar overleden moeder.


Deel en serie Deel 2 - Grace Bylar - Seasons of Grace
Titel Gemis
Oorspronkelijke titel The missing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Lettie Byler is nog steeds spoorloos verdwenen. Bij oudste dochter Grace groeit het vermoeden dat haar vaders stille karakter mede debet is aan de situatie. Hoe kan een huwelijk zo eindigen?

Onzeker over de liefde verbreekt Grace haar eigen verloving. Intussen raakt ze bevriend met Heather, de niet-Amish studente Engels die nog altijd in het dorp logeert. Samen ondernemen ze een zoektocht naar Grace' moeder. Maar ze hebben slechts één aanwijzing. Langzaam komt de waarheid aan het licht...


Deel en serie Deel 3 - Grace Bylar - Seasons of Grace
Titel Gelofte
Oorspronkelijke titel The telling
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Met haar nieuwe vriendin Heather zoekt Grace stad en land af naar haar moeder. Maar wil zij wel gevonden worden?

Lettie wordt immers verscheurd door schuldgevoel ten opzichte van haar gezin. Toch wil ze koste wat kost het kind vinden dat ze ooit heeft afgestaan.


Deel en serie Deel 1 - De roos - The rose trilogy
Titel De doorn
Oorspronkelijke titel The thorn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Ook in Lancaster County gaat het leven niet alleen over rozen. De zussen Rose en Hen Kauffman staan beiden voor een grote uitdaging, die bepalend is voor hun plek binnen de Amish gemeenschap.

Rose heeft verkering met de onberispelijke Silas, maar onderhoudt ondanks de waarschuwing van haar zus ook een hechte vriendschap met Nick, de geadopteerde zoon van de bisschop. Hen ziet met lede ogen aan hoe Rose dezelfde fout begaat als zij en valt voor de verkeerde man. Geen rozen zonder doornen...


Deel en serie Deel 2 - De roos - The rose trilogy
Titel Het oordeel
Oorspronkelijke titel The judgment
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Rose Kauffman is verloofd met Silas, een Amish jongen die goed ligt in de gemeenschap. Waarom lukt het haar dan maar niet om Nick te vergeten, die juist bij iedereen kwaad bloed heeft gezet?

Hen, Rose' zus, woont met haar dochtertje weer bij de Amish. Maar haar Englische echtgenoot dreigt hun kind bij haar weg te halen als ze niet snel terugkeert, en het komt zelfs tot een rechtszaak. Bestaat er een manier voor Hen om als Amish te leven zonder haar gezin daarvoor op te offeren?


Deel en serie Deel 3 - De roos - The rose trilogy
Titel De bloeitijd
Oorspronkelijke titel The mercy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Rose Kauffman heeft een zwak voor de rebelse Nick Franco die de Amish gemeenschap heeft verlaten na de mysterieuze dood van zijn pleegbroer. Omdat haar gevoelens voor hem maar niet verdwijnen, gaat Rose zich afvragen of Nick wel echt een rebel is. Maar waarom komt hij dan niet terug om het goed te maken? Op zijn beurt moet Nick uitvinden of zijn liefde voor Rose groot genoeg is om zijn moderne leven voor op te geven.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Hickory Hollow
Titel De violiste
Oorspronkelijke titel The fiddler
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in in 2012 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Tijdens een fikse storm neemt de violiste Amelia Devries een verkeerde afslag en komt terecht bij Michael Hostetler - en de Old Order-gemeenschap van Hickory Hollow waar hij deel van uitmaakt. Ondanks hun verschillende achtergronden vinden Amelia en Michael elkaar; beiden ervaren veel druk van hun omgeving, die hoge verwachtingen van hen koestert. Blijft er wel ruimte over voor hun eigen dromen? Wat een toevallige ontmoeting leek, zou hun leven wel eens voor altijd kunnen veranderen.


Deel en serie Deel 2 - Hickory Hollow
Titel Het bruidsmeisje
Oorspronkelijke titel The bridesmaid
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in in 2013 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

De 27-jarige Joanna Kurtz heeft veel bruiloften meegemaakt, maar nooit een als de bruid zelf. Ze droomt ervan schrijfster te worden, maar zoiets is ongehoord in de Lancaster County gemeenschap. Haar verhalen zijn niet haar enige geheim. Ze heeft een beau, Eben, die haar van veraf het hof maakt. Zelfs haar zusje Cora, die zelf aanbidders in overvloed heeft, weet er niets van. Het is maar de vraag of ze ooit samen zullen zijn, want Eben moet de boerderij van zijn ouders in Indiana overnemen.


Deel en serie Deel 3 - Hickory Hollow
Titel De beschrmelinge
Oorspronkelijke titel The guardian
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in in 2013 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Lerares Jodi Winfield vindt tijdens het hardlopen een meisje langs de kant van de weg. Ze heeft alleen ondergoed aan en er lopen dikke tranen over haar wangen. Jodi neemt de peuter mee naar huis met het plan uit te zoeken, waar de kleine meid vandaan komt. Terwijl de dagen voorbijvliegen raakt Jodi steeds meer gehecht aan het meisje, maar ze heeft nog altijd geen idee wie ze is. Op een dag komt Jodi onverwacht bij de Amish in Hickory Hollow terecht. Zal ze bij hen antwoorden vinden?


Deel en serie Deel 4 - Hickory Hollow
Titel De nieuwkomer
Oorspronkelijke titel The secret keeper
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in in 2014 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

In 'De Nieuwkomer' van Beverly Lewis blijkt dat een nieuw leven opbouwen lastiger is dan gedacht. In dit vierde deel van de Hickory Hollow serie lees je het verhaal van Jennifer Burns. Ze staat bekend om haar voorliefde voor oude, eenvoudige spullen, maar niemand vermoedt dat diep in haar de wens leeft om ook eenvoudiger te leven. Op een dag sluit ze zich aan bij de Amish gemeenschap van Hickory Hollow. Ze trekt in bij een boerenfamilie, wordt kinderjuf en heeft algauw een stoet Amish aanbidders achter haar aanlopen. Maar hoezeer ze haar best ook doet, haar nieuwe Amish jurk kan haar oude leven niet bedekken. Zal ze ooit de rust vinden waarnaar ze zo verlangt?


Deel en serie Deel 5 - Hickory Hollow
Titel De laatste bruid
Oorspronkelijke titel The last bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in in 2014 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

'De laatste bruid', het vijfde en laatste deel van de Hickory Hollow-serie van Beverly Lewis, vertelt het verhaal van de jonge Amish vrouw Tessie Miller. Tessie is de laatste van haar vijf zussen die nog vrijgezel is. Ze heeft haar zinnen gezet op Marcus King, maar haar vader vindt hem geen goede partij voor haar. Ze laat zich door Marcus schaken en samen vluchten ze naar de Englische wereld... om vervolgens berouwvol terug te keren in de hoop dat ze haar ouders kan overhalen de liefde tussen haar en Marcus een echte kans te geven. Maar dan dreigt Tessie verstoten te worden uit de Amish gemeenschap. Is er nog hoop ondanks haar benarde situatie?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De familie Miller
Titel De tondeldoos
Oorspronkelijke titel The tinderbox
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij De Parel
Genre Roman

Korte omschrijving

De achttien jaar oude Sylvia Miller is gelukkig met haar leven in de Amish-gemeenschap van Hickory Hollow. Ze staat op het punt zich te verloven en de band met de rest van het gezin is hecht, vooral met haar vader. Als ze op een dag ziet dat haar vaders koperen tondeldoos open is, besluit ze er een blik in te werpen, ook al weet ze dat dat eigenlijk niet mag. Wat ze niet beseft, is dat wat ze op het punt staat te ontdekken haar gelukkige leven uiteen zal doen spatten en alles voor haar en de rest van het gezin voorgoed zal veranderen.
De tondeldoos is het eerste deel van het tweeluik over de familie Miller.


Nog niet vertaalde delen van De familie Miller serie:

Deel 2 - The timepieceLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Het weerzien
Oorspronkelijke titel The river
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Jaren na het afscheid van hun Old Order Amish familie, ontvangen de zussen Tilly en Ruth een uitnodiging voor het huwelijksjubileum van hun ouders. Ze besluiten de uitnodiging te accepteren, ondanks de pijn en herinneringen die het bezoek met zich zal meebrengen. Eenmaal aangekomen worden ze geconfronteerd met de gebroken relaties die ze achter zich hadden gelaten. Is hun verlangen naar acceptatie en vrijheid sterk genoeg om zich op de toekomst te richten?


Titel De liefdesbrieven
Oorspronkelijke titel The love letters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

In de Amish roman 'De liefdesbrieven' van Beverly Lewis staat het leven van Marlena Wenger op de kop als ze voor de baby van haar zus Luella moet gaan zorgen, omdat Luella in het ziekenhuis ligt. Ze reist voor een zomer naar Pennsylvania, waar ze haar mennonitische grootmoeder bijstaat in de zorg, mijlenver bij haar thuis en haar Old Order Amish beau vandaan. Ze houdt zich vast aan het idee dat het maar voor een paar weken is. Maar al snel wordt duidelijk dat er toch meer van haar wordt verwacht en staan haar dromen voor de toekomst op het spel.


Titel De verboden foto
Oorspronkelijke titel The photograph
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij De Groot Goudriaan
Genre Roman

Korte omschrijving

Een paar maanden nadat hun moeder is overleden, verdwijnt Eva's zus. Eva is bang dat Lily verliefd is geworden op iemand buiten hun Amish gemeenschap. Maar dat is niet het enige waarover ze zich zorgen maakt: zij en haar zussen moeten een nieuw onderkomen vinden nu hun broer de familieboerderij overneemt.
Dan komt Jed Stutzman, een Amish buggy-maker uit Ohio, naar Eden Valley. Eva voelt zich aangetrokken tot deze charmante vreemdeling, maar is geschokt als ze de foto ziet die uit zijn portemonnee valt. Want de vrouw op de foto is bepaald geen vreemde voor haar...
Andere titels van deze auteur Jeugdboeken:

Serie: Geheimen achter de zomerheuvels - Summerhill Secrets

1. Een schuilplaats voor Lissa - Whispers down the lane
2. De blauwgeruite rugzak - Secret in the willows
Als er een ster valt - Catch a falling star
3. De nacht van de vuurvliegjes - Night of the fireflies
4. A cry in the dark
5. House of secrets
6. Echoes in the wind
7. Hide behind the moon
8. Windows on the hill
9. Shadows beyond the gate

Omnibus:

* Katie Lapp trilogie - The heritage of Lancaster County (bevat de 3 delen van De Amish trilogie)
* Annies volk trilogie - Annie's people (bevat Onrustig hart, De vreemdeling & De broeders)
* Nellie Fisher trilogie - Nellie Fisher (Bevat: De breuk, Verboden wegen & Diepste verlangen)

Website beverlylewis.com


Home | Boekenkast L |