A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Sarah J. Maas is een Amerikaanse Fantasy en Young Adult auteur, vooral bekend van haar debuutreeks Throne of Glass. Ze begon al op haar zestiende met schrijven.

Deel en serie Deel 0 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Het mes van de sluipmoordenaar
Oorspronkelijke titel The assassin's blade
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf...

Bevat de 5 volgende korte verhalen:
- De sluipmoordenaar en de piratenheer - The assassin and the pirate lord
- De sluipmoordenaar en de genezer - The assassin and the healer
- De sluipmoordenaar en de woestijn - The assassin and the desert
- De sluipmoordenaar en de onderwereld - The assassin and the underworld
- De sluipmoordenaar en het koninkrijk - The assassin and the empire


Deel en serie Deel 1 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel De glazen troon
Oorspronkelijke titel Throne of glass
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.


Deel en serie Deel 2 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel De donkere kroon
Oorspronkelijke titel Crown of midnight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw.

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?


Deel en serie Deel 3 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Erfgenaam van vuur
Oorspronkelijke titel Heir of fire
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan... Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.


Deel en serie Deel 4 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Koningin van de schaduw
Oorspronkelijke titel Queen of shadows
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.


Deel en serie Deel 5 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Rijk van stormen
Oorspronkelijke titel Empire of storms
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden...


Deel en serie Deel 6 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Toren van de dageraad
Oorspronkelijke titel Tower of dawn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen…


Deel en serie Deel 7 - De Glazen Troon (Throne of Glass)
Titel Koninkrijk van as
Oorspronkelijke titel Kingdom of ash
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses)
Titel Hof van doorns en rozen
Oorspronkelijke titel A court of thorns and roses
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Van Goor
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.


Deel en serie Deel 2 - Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses)
Titel Hof van mist en woede
Oorspronkelijke titel A court of mist and fury
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Van Goor
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.


Deel en serie Deel 3 - Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses)
Titel Hof van vleugels en verwoesting
Oorspronkelijke titel A court of wings and ruin
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Van Goor
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.

Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.


Deel en serie Deel 4 - Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses)
Titel Hof van ijs en sterren
Oorspronkelijke titel A court of frost and starlight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Van Goor
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.


Deel en serie Deel 5 - Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses)
Titel Hof van zilveren vlammen
Oorspronkelijke titel A court of silver flames
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Van Goor
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof te vinden. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - In de Crescent City (Crescent City)
Titel Huis van Aarde & Bloed
Oorspronkelijke titel House of Earth and Blood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.


Deel en serie Deel 2 - In de Crescent City (Crescent City)
Titel Huis van Lucht & Adem
Oorspronkelijke titel House of Sky and Breath
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website sarahjmaas.com


Home | Boekenkast M |