A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Elisabeth Macdonald heeft ongeveer 10 boeken geschreven waarvan er slechts twee in het Nederlands zijn vertaald. Afgaande op het ene boek dat ik van haar heb gelezen, schrijft ze geen vrolijke luchtige romans, maar hartverscheurende liefdesverhalen waarin geen plaats is voor humor en plezier. 'De warme gloed van het verlangen' is dus geen luchtige kost, maar zeer wel de moeite waard.

Over de schrijfster zelf valt weinig interessants te vertellen, behalve dan dat het boek 'En altijd wordt het ochtend' vanuit haar eigen beleving is geschreven, want ze groeide op in Utah, had een grootmoeder uit een polygaam Mormoons huwelijk en is zelf Mormoonse.

Titel En altijd wordt het ochtend
Oorspronkelijke titel Watch for the morning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1979 bij De Kern
Genre Historisch

Korte omschrijving

Deze roman vertelt het verhaal van twee onverzettelijke vrouwen, Kate en haar dochter Mary Ann.

Kate, de jonge vrouw van de Mormoonse zendeling Burns Hamilton, heeft haar man innig lief en is van harte bereid haar leven in dienst te stellen van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen. Ondanks het ruige voortrekkersleven weet zij zich in Utah dapper te handhaven.

Kates droom valt in scherven als Burns, begerig naar macht, door de Kerk wordt overgehaald een tweede vrouw te nemen, en dan nog een derde en zelfs een vierde neemt.

Dit boek vertelt een aandoenlijk liefdesverhaal en geeft een levendig beeld van de Mormoonse nederzettingen in Utah na 1850 en van de ontberingen en de achterstelling van de vrouw, waartegen Kate en Mary Ann rebelleren.


Titel De warme gloed van het verlangen
Oorspronkelijke titel Always tomorrow
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1991 bij Kadmos
Genre Historisch

Korte omschrijving

Drie generaties vurige vrouwen en de mannen die zij durfden te beminnen:

Fiona: een prachtig jong meisje, wild als haar geliefde Ierland. Zij riskeert haar goede naam, haar familie en haar erfenis voor die ene omhelzing van een man die haar nooit zal toebehoren. Zij is van adel, hij een stalknecht.

Kathleen: de schitterende bloem van Fiona's verboden liefde. Smaad en hoon zijn haar deel in de strenge Londense samenleving van de vorige eeuw. In haar bloed zingt de passie. Kathleen zal in Amerika de man van haar dromen vinden, maar een tragedie verstoort ruw hun geluk.

Megan: Kathleens verleidelijke dochter, groeit op tot een beeldschone vrouw. Zij is even onstuimig en trots als haar moeder en grootmoeder. Ook zij heeft alles over voor die ene man aan wie zij haar hart heeft geschonken. Dan breekt de oorlog uit.

Van Ierlands groene heuvels tot Amerika's uitgestrekte vlakten vechten zij voor de liefde die het noodlot hun wil onthouden.
Andere titels van deze auteur * De magie van het spel - Love me again (Love affair nr. 4)
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |