A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Mary Mackey schrijft zowel historische fictie als poëzie. Haar prehistorische romans zijn het bekendst. Onder haar pseudoniem Kate Clemens schrijft ze chicklit.

Deel en serie Deel 1 - The Eartsong Trilogy
Titel Het jaar dat de paarden kwamen
Oorspronkelijke titel The year the horses came
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1994 bij De Boekerij
Genre Prehistorische roman

Korte omschrijving

Het jaar is 4372 v. Chr. De dertienjarige Marrah viert haar feestelijke intrede in het vrouwdom van haar vredelievende stam. Voor Marrah is het niet alleen daarom een gedenkwaardige dag, het is ook de dag waarop zij een onbekende jongeman aantreft op het strand, meer dood dan levend nadat zijn bootje is gezonken.

De vreemd uitziende jongeling is Stavan, telg der Hansi's, een gewelddadige stam van bereden strijders. Hij vertelt Marrah dat zijn volk op weg is om meer land te veroveren en dat het paradijselijke bestaan van Marrah en haar naasten gevaar loopt.

Na enige tijd raakt Stavan niet alleen betoverd door Marrah, hij raakt ook in de ban van de harmonieuze samenleving waarin hij verzeild is geraakt. Samen met Marrah en haar jongere broer trekt hij er op uit om te waarschuwen voor het naderende onheil.


Deel en serie Deel 2 - The Eartsong Trilogy
Titel De paarden voor de poort
Oorspronkelijke titel The horses at the gate
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij De Boekerij
Genre Prehistorische roman

Korte omschrijving

Het jaar is 4368 v. Chr. Marrah trekt met haar vriend Stavan ten strijde tegen het kwaad dat de sterke en oorlogszuchtige krijgers van de nomadische stam der Hansi belichamen. Haar hechte vriendschap met Stavan, zelf een Hansi, wordt door vriend en vijand met argwaan bekeken, maar wanneer Marrah moeder wordt van een tweeling is hun band door niets en niemand meer te verbreken.

In het onherbergzame oosten van Europa, aan de oevers van een onbekende zee, worden Marrah en Stavan opnieuw geconfronteerd met de agressieve stam die zich woest en wild te paard verplaatst. Stavan wordt zelfs gevangen genomen. Marrah blijft achter, bedroefd maar niet bang, want haar geestkracht en haar energie, geërfd van vele vrouwelijke voorouders, geven haar moed...


Deel en serie Deel 3 - The Eartsong Trilogy
Titel Paarden in de storm
Oorspronkelijke titel The fires of spring
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij De Boekerij
Genre Prehistorische roman

Korte omschrijving

Het is het jaar 4361 v. Chr.: Keru, de zoon van Marrah, wordt ontvoerd door de Nomaden. Hierdoor groeit Marrah's dochter Luma erg beschermd op. Wanneer ze een tiener is, wil ze niets liever dan samen met haar vriendin Keshna gaan vechten tegen de Nomaden.

Dan is het moment daar dat de meisjes eindelijk de vrouwelijke riten mogen doorstaan. Ze worden tot echte krijgers getraind en opgenomen in de onovertroffen Adders. In deze groep, waar de jonge vrouwen een woelige tijd tegemoet gaan, leren ze ook beiden de liefde kennen.

Bij toeval ontdekken ze de verblijfplaats van Keru. Zal het hen lukken de vijandige stam te overmeesteren? En weten ze Keru te overtuigen terug te komen naar huis, naar zijn geboortestam en zijn ouders die hij al zolang niet heeft gezien?


Titel Koningin van het Zwanenmeer
Oorspronkelijke titel A grand passion
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1987 bij De Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Koningin van het Zwanenmeer is een roman over drie Russische prima ballerina’s – moeder, dochter en kleindochter – hun levens, hun liefdes en bovenal hun grote passie voor het klassieke ballet.

Natasja Ladanova viert als jonge, veelbelovende danseres triomfen bij het Keizerlijk Balletgezelschap in St.-Petersburg. Maar niet alleen aan het ballet heeft ze haar hart verloren. Haar grote liefde is voor Sergej Maximov, de even briljante als ambitieuze danser en choreograaf. Een liefde die onbeantwoord blijft, maar niet zonder gevolgen. Maar Natasja bewaart haar geheim zorgvuldig...

Tatjana Trey, Natasja's prachtige dochter, erft het talent en het Slavische temperament van haar beroemde moeder. Ze wordt hals over kop verliefd op de knappe, donkere Michael, de zoon van... Sergej! Ondanks grote tegenslagen verovert ze Hollywood en wordt de gevierde ster van de balletfilm. Tot het grote noodlot onverbiddellijk toeslaat.

Alisa Macks is evenals haar moeder Tatjana bezeten van de klassieke danskunst. Maar ondanks haar gracieuze verschijning en briljante techniek is het een oude choreograaf met een opvliegend karakter, die haar carrière kan maken en breken. Maar dan is het Natasja die ingrijpt, haar kleindochter verlost van de last van het verleden en eindelijk haar geheim prijsgeeft.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website marymackey.com


Home | Boekenkast M |